BA (Hons) in Engelse studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Teksten zijn overal om ons heen - van boeken en tijdschriften tot tv, e-mail en internet. Het vermogen om ze te analyseren en hun vaak subtiele betekenissen is een vaardigheid die deuren op een breed scala van professionele terreinen kan openen.

Engelse studies aan de University of Stirling bieden je de perfecte kans om je te wijden aan het lezen en genieten van een reeks geweldige romans, toneelstukken en gedichten van over de hele wereld. Je eigen creatieve schrijven kan ook deel uitmaken van deze graad - omdat we geloven dat het je begrip van literaire stijl en techniek helpt en je verbeeldingskracht ontwikkelt. Het is slechts een van de factoren die onze BA een beetje anders maken dan andere Engelse cursussen.

Je zult literaire werken bestuderen vanaf de middeleeuwen tot de dag van vandaag, maar ook leren over taalkunde, creatief schrijven en de geschiedenis van de Engelse taal. Onderweg profiteer je van hoogwaardig onderwijs, bezoeken van externe experts en de jaarlijkse enscenering van het Booker Prize Initiative op de campus - waardoor je de kans krijgt om wereldberoemde hedendaagse auteurs te ontmoeten en hun werk te bespreken.

Je hebt ook de vrijheid om Engelse Studies te volgen met een van de 12 andere cursussen en een gecombineerde honours graad te behalen die is afgestemd op je unieke ambities.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 2e in Schotland en top 20 in Engeland voor Engelse studies (The Complete University Guide 2018)

# 2 Leer van bezoekende experts en auteurs en woon het Booker Prize Initiative bij op de campus

# 3 81% van ons onderzoek in Engelse studies wordt geclassificeerd als wereldleider of internationaal excellent (REF 2014)

Cursus details

In Semesters 1-2 volg je de verplichte modules: Introduction to English Studies 1: Genres; en Inleiding tot Engelse Studies 2: Theories Approaches; plus vier aanvullende modules uit andere disciplines, waaronder taalwetenschap.

In Semester 3 studeer je Literaire revoluties en in Semester 4 bestudeer je een aantal kernmodules, waaronder: Schrijven en Geschiedenis; Schrijven en identiteit; en schrijven en taal. In Semester 5 kiezen studenten uit verschillende op periodes gebaseerde modules, zoals: Modernisme en Moderniteit; Britse romantiek; en Victoriaanse literatuur en cultuur.

Semesters 6 en 7 behandelen een reeks optionele modules, waaronder: Modern Gothic; Schotse literatuur; Shakespeare's Theatre; Jane Austin en Creative Writing.

Het laatste semester wordt besteed aan het schrijven van je proefschrift, onder toezicht van je tutor.

Onderwijs

Je krijgt les door een mix van lezingen, seminars en tutorgroepen. Het bezoeken van creatieve schrijvers, wetenschappers en critici is betrokken bij een levendig programma van extracurriculaire lezingen en lezingen. We organiseren ook een Royal Literary Fund Fellow, die specifiek ter plaatse is om studenten individuele persoonlijke steun te geven bij het ontwikkelen van hun schrijfvaardigheid.

Beoordeling

Beoordeling gebeurt in de vorm van essays of andere opdrachten die tijdens elk semester worden geschreven, waarbij soms het krediet wordt gegeven voor mondelinge presentaties.

We gebruiken geen examens op onze cursus Engels, omdat we van mening zijn dat schriftelijke cursussen een productievere en persoonlijkere dialoog tussen u en uw docent creëren en een effectieve methode zijn om zowel begrip als expressie te stimuleren.

In het buitenland studeren

Als student van de University of Stirling krijg je de kans om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze goede contacten met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland

Contact

Dr Suzanne Gilbert

44 (0) 1786 466206

suzanne.gilbert@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

  • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
  • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder