BA (Hons) in Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Creëer originele, verantwoorde en inspirerende mode en maak uw unieke voetafdruk in de branche. Tijdens deze innovatieve cursus voor modeontwerp werk je in een ondersteunende studioomgeving met ervaren professionals die je groei zullen bevorderen om een toekomstgerichte ontwerper te worden.

Invoering

Je scherpt je creatieve voorsprong om je eigen ontwerpperspectief te cultiveren. Door te werken aan zowel gesimuleerde als live briefings, leer je hoe je je ideeën effectief kunt verwoorden. Door de status quo uit te dagen, ontwikkel je innovatieve mode-concepten om voorop te blijven lopen in een steeds veranderende wereldwijde industrie.

Je zal:

 • Verhoog uw bewustzijn door te leren dat wordt aangedreven door de ecologische, ethische en morele uitdagingen van onze tijd.
 • Neem uw plaats in de voorhoede van de industrie in, met toegang tot middelen van industriële, gespecialiseerde naai- en breimachines, zeefdruk en een tuin met natuurlijke kleurstoffen tot ultrasone lasmachines.
 • Leer de nieuwste digitale ontwerptechnologieën gebruiken, waaronder CLO 3D.
 • Doe het goed door samen te werken aan gezamenlijke, op uitdagingen gebaseerde projecten.
 • Werk aan live briefs met toonaangevende merken zoals Fred Perry, Lou Dalton, O'Neill en het in New York gevestigde Ryan Roche.
 • Deel een gemeenschappelijk eerste jaar met Sportswear Design-studenten, waar je een gespecialiseerde Pathway selecteert terwijl je naar je tweede jaar gaat.

Waar we naar op zoek zijn

We willen iemand die:

 • Kan tekst vocaliseren, de toon variëren en reageren op het materiaal.
 • Gaat fysiek met hun omgeving om.
 • Levendig en responsief.
 • Denkt onafhankelijk.

Wat onze afgestudeerden doen

Onze afgestudeerden werken verder met namen als Calvin Klein, Margaret Howell, Victoria Beckham, Acne Studios, Burberry, Iris van Herpen, palmer // harding, Jigsaw, Whistles, H&M en Adidas.

In 2018 ontving de cursus de Outstanding Portfolio Award van de British Fashion Council voor onze portfolio-presentaties voor afgestudeerden.

Fashion Model Dancing in the Woods with Beautiful and Colorful Spring Dress Costa Rica

Wat je zult leren

Deze praktische modegraad weerspiegelt het professionele leven vanaf de eerste dag en leert technische en creatieve ontwerpvaardigheden in dames- en herenkleding - zodat je opvalt in de branche terwijl je originele, verantwoordelijke en inspirerende modevoorstellen maakt. Je krijgt een praktische kennis van basisvaardigheden in modeontwerp, zoals onderzoek, analyse, vertaling, tekenen, patroonsnijden en constructie, evenals innovatievaardigheden zoals het nemen van risico's en het experimenteren met nieuwe technologieën zoals CLO3D en ultrasone constructietechnieken.

Jaar een

Je ontwikkelt je praktijk in onze professioneel uitgeruste modestudio's. Ondersteund door de academische en technische cursusteams leer je essentiële vaardigheden zoals conceptontwikkeling, 2D- en 3D-ontwerp, mode-illustratie en kleur- en materiaalontwikkeling. Je leert ook technische vaardigheden zoals patroonsnijden en kledingconstructie. Terwijl je de theorieën over mode en schrijven bestudeert, verken je culturele, historische en ethische kwesties.

modules

 • Onderzoek
  In deze module begin je kernvaardigheden in onderzoek te verwerven in de context van een modevormgeving. Je raakt vertrouwd met onderzoeksmethoden en het modevocabulaire, en ontdekt traditionele markeringen in de vorm van tekenen, terwijl je ook digitale communicatieve vaardigheden ontwikkelt.
 • Knippen en construeren Met deze module kunt u de belangrijkste productietechnieken voor kledingstukken laten groeien. Een grondige analyse van specifieke technieken en processen zal uw kennis van de
  patroon / bouwproces en hun toepassing in de mode-industrie.
 • Ontdekking
  Door middel van ontwerpprojecten, bouwt u voort op de technieken die in eerdere modules zijn onderzocht om uw productie- en onderzoeksvaardigheden en uw eigen opkomende ontwerpstem te verbeteren. Je houdt je bezig met concepten van het nemen van risico's, spelen en nieuwsgierigheid om originele en vooruitstrevende ontwerpideeën te ontwikkelen in zowel 2D- als 3D-formaten.
 • Thema's in cultuur
  Deze module helpt je om je ontwerp- en productievaardigheden in een context te plaatsen. Je werkt aan het ontwikkelen van geschikte onderzoeks-, presentatie- en communicatieve vaardigheden om je in staat te stellen je ideeën effectief te verwoorden.

Jaar twee

Met een focus op de beroepspraktijk, zul je dit jaar je identiteit als modeontwerper beginnen vorm te geven, terwijl je een zelfverzekerd persoonlijk perspectief ontwikkelt. Door middel van live en gesimuleerde sectorinstructies, pas je je vaardigheden toe op gebieden zoals merk- en marktbewustzijn, duurzaamheid, ethische en morele kwesties en gepresenteerde ideeën. Je maakt kennis met digitaal en zeefdruk, machinaal breien, geavanceerde snijtechnieken, maatwerk en geavanceerde CAD / digitale ontwerpoplossingen. U kunt er ook voor kiezen om tijdens de zomervakantie een zelfgestuurde industriële plaatsing te doen. Studenten hebben werkervaring opgedaan met merken als Maison Margiela, Dior, Christopher Kane, Mary Katrantzou, JW Anderson en palmer // harding.

modules

 • Mode denken
  Je onderzoekt, ondervraagt en vormt een verdedigbaar standpunt van de hedendaagse mode-industrie op basis van up-to-date ontwerppraktijken, futurologie en ethische overwegingen. Naast dit filosofische onderzoek leer je ook hoe kledingmerken worden geformuleerd. Als je deel uitmaakt van een groep, ervaar je teamdynamiek en word je aangemoedigd om je ideeën te presenteren in open forums, waar je ze zult bespreken, onderhandelen en verdedigen.
 • Mode-industrie
  In deze module krijg je een "echte wereld" -ervaring, werkend aan live projecten of projecten die werkpraktijken en tijdschema's in de industrie simuleren. Je onderzoekt de synergieën en spanningen die plaatsvinden tussen de creatieve en professionele contexten van de mode-industrie en ontwikkelt vaardigheden om op creatieve wijze een merkspecifieke kledingcollectie te leiden en ontwerpideeën te presenteren die worden doorgevoerd in de kledingrealisatie.
 • Innovatie
  Na inleidende workshops in geavanceerde kledingproductietechnieken zoals breien, bedrukken en geavanceerd snijden, zul je deze nieuwe vaardigheden gebruiken om je eigen modeontwerpstem te verbeteren. Je produceert innovatieve en vooruitstrevende nieuwe ideeën voor kleding in zowel 2D als 3D, terwijl je wordt aangemoedigd om het onverwachte te omarmen en het voor de hand liggende te verwerpen.
 • Theorieën van cultuur
  Deze module gaat dieper in op de historische, sociale, culturele en mondiale contexten waarin de hedendaagse modeontwerppraktijk plaatsvindt. Het introduceert theoretische perspectieven om je vermogen te ontwikkelen om je eigen en andermans praktijk te bespreken in een academisch kader.

Jaar drie

In het laatste jaar van je Fashion Design-graad ontwikkel je een afgestudeerde collectie door intensief onderzoek te doen, ontwikkelen en verkennen van 2D- en 3D-concepten. Daarnaast maak je een proefschrift, portfolio en lookbook om je carrière te starten. Er zullen mogelijkheden zijn om jezelf te promoten door deel te nemen aan door de British Fashion Council en de Graduate Fashion Foundation opgestelde wedstrijdcompetities.

modules

 • Collectieonderzoek
  Je ontwikkelt en verzamelt het concept, markt / klant, kleur, materiaalonderzoek, enzovoort, dat je gaat gebruiken om je pre- en graduate collecties te informeren. Het onderzoek is zinvol en onderzoekt ook de ethische en duurzaamheidsoverwegingen van de door jou gekozen modeboodschap.
 • Pre-collectie
  Je onderzoekt, ontwikkelt en presenteert een pre-collectie die je onderzoeksmateriaal volledig integreert. Met dit proces kunt u weloverwogen beslissingen nemen over de sterke en zwakke punten binnen uw onderzoek voordat u een definitieve beslissing neemt over uw collectie afgestudeerden.
 • Proefschrift
  In deze module voltooit u een proefschrift over een overeengekomen onderwerp met betrekking tot uw individuele interesses en praktijk. Je reflecteert op persoonlijke onderzoekssterktes en -praktijken en neemt deel aan een weloverwogen debat en gedetailleerde discussie over het gekozen onderwerp.
 • Verzameling
  In deze module voltooit u uw afgestudeerde modecollectie, op basis van de voorbereiding voltooid in voorgaande modules van jaar drie. Dit zal uitmonden in de levering van een toegewezen aantal volledig gerealiseerde kledingstukken die als samenhangende outfits zijn verzameld, klaar voor presentatie op een modeshow of gelijkwaardig.
 • Professionele strategieën
  Deze module ondersteunt je bij het ontwikkelen van een reeks zelfpromotiematerialen die relevant zijn voor je individuele ambities na het afstuderen. Gasten uit de branche en carrières / employability-specialisten zullen advies en begeleiding delen met betrekking tot interviews, stages, contact opnemen met potentiële werkgevers en postdoctorale studie.

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Door samen te werken met ons team van zeer ervaren academische en technische teams, werk je samen met collega's en studenten van verschillende cursussen, leer je van gastdocenten uit de branche, ga je live projecten aan met merken en ontwikkel je je eigen praktijk naar een industriestandaard. Regelmatig leren komt door tutorials, zowel één-op-één als in groepen, lezingen, seminars, workshops en technische demonstraties. Je krijgt ook de kans om een tijdje in het buitenland te studeren via onze Erasmus + en Study Abroad-partnerschappen.

Evaluatiemethoden

 • Continue beoordeling van visuele, mondelinge en schriftelijke opdrachten.
 • Afstudeeropdracht en twee afstudeertentoonstellingen.

Personeel

Naast het werken voor iconische ontwerpers zoals Alexander McQueen, bieden onze docenten en ondersteunend personeel gedetailleerde kennis op gebieden zoals styling subcultuur, zakelijk ondernemerschap, ethiek, duurzaamheid en het runnen van hun eigen labels.

Sommige personeelsleden geven alleen les in specifieke modules en in uw cursus is mogelijk niet elk lid aanwezig.

uitrusting

 • Snijtafels.
 • Montage stands.
 • Industriële vlakbedmachines.
 • Digitale ontwerpoplossingen zoals clo3D, Gerber en Adobe.
 • Digitale en traditionele printapparatuur.
 • Lasersnijapparatuur.
 • Silicon tape apparatuur.
 • Ultrasone bouwmachines.
 • Industriële lockmachines.
 • Blindstikmachines.
 • Breimachines.
 • Publicatie / portfolio productiefaciliteiten.
 • Online toegang tot WGSN en LS: N Global.

Hoe te solliciteren

Solliciteer via UCAS

Klaar om mee te doen? Als u zich aanmeldt via UCAS Apply and Track, moet u de onderstaande universiteits- en cursuscodes raadplegen.

 • Universiteitscode: F33
 • Cursuscode: W232

Aanmelden als internationale student?

Internationale studenten kunnen een cursus aanvragen via UCAS, via een agent of rechtstreeks bij de universiteit.

Toelatingseisen

We beschouwen alle aanvragen op hun eigen individuele verdiensten en mogelijkheden. We nodigen alle kandidaten uit voor een interviewdag of auditie om hen de kans te geven dit te laten zien samen met wat hen inspireert en motiveert in hun vakgebied. Aanvragers kunnen ook hun portfolio laten zien of een uitvoering geven, afhankelijk van de cursus. We verwelkomen applicaties met alle vakachtergronden, of je nu gespecialiseerd bent in STEM, de kunsten of de geesteswetenschappen.

Als richtlijn is ons typische aanbod op niet-gegradueerd niveau 104-120 UCAS-tariefpunten, voornamelijk van kwalificaties van niveau 3, zoals maar niet beperkt tot A-niveaus, een BTEC Extended Diploma of een Foundation Diploma.

Taalvereisten

Voor aanvragers wiens eerste taal Engels is, vereisen we dat je hebt of werkt in de richting van GCSE English Language Grade 4 (C), of gelijkwaardig.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u aan dezelfde standaard voldoen die gelijk is aan de algemene score van IELTS Academic 6.0, met ten minste 5,5 voor lezen, schrijven, spreken en luisteren. We accepteren een reeks gelijkwaardigheden in het land en goedgekeurde tests.

Als je een Tier 4-studentenvisum nodig hebt om in het VK te studeren, moet je een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen. U kunt onze Engelse taalvereisten lezen voor meer informatie.

deadlines

 • UK / EU-aanvragen: 15 januari 2020 (voor gelijke behandeling)
 • Laattijdige aanvragen worden overwogen als er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Internationale betalers kunnen het hele jaar door solliciteren. Maar we raden aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om tijd te maken voor visa en reisarrangementen.

Collegegeld 2020-21

 • £ 9.250 - voltijds VK / EU
 • £ 16.000 - voltijds internationaal

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder