BA (Hons) in Fashion Design

Algemeen

Beschrijving van opleiding

IED Barcelona is het enige centrum in Spanje dat de Bachelor of Arts (Hons) in Fashion Design verleent, gevalideerd door de Universiteit van Westminster. Sinds 2010 biedt het de mogelijkheid om de studies van deze prestigieuze universiteit, volledig in het Engels gedoceerd, te combineren met de IED-ervaring in de stad Barcelona.

De BA (Hons) in Fashion Design bereidt professionals met een brede technische en culturele kennis voor door leerconcepten uit het modeveld, gebaseerd op creativiteit en analyse van de behoeften van de markt. De filosofie is om studenten als individuen te ontwikkelen, innovatieve en creatieve ontwerpers te worden en hen uit te dagen om een esthetische stijl te ontwikkelen die relevant is voor de internationale mode-industrie.

Doelen

De BA (Hons) in Fashion Design biedt een academisch pad waarmee studenten hun eigen merk kunnen creëren of voor andere bedrijven kunnen werken. Het biedt de vereiste kennis om op een ontwerpafdeling te werken of om verbinding te maken met verschillende afdelingen in een productiebedrijf.

Het eerste jaar van de cursus is gericht op het verwerven van de belangrijkste competenties samen met een sterke cultuur en projectmethodologie. De ontwikkeling van de persoonlijke stijl van elke student begint gemotiveerd te worden en specifieke modetechnieken worden doordrenkt: patronen maken, modelleren, illustratie, accessoires, geschiedenis, enz., Essentials voor iedereen die op het gebied van mode werkt. Traditionele en moderne technieken worden altijd gecombineerd tijdens de lessen, om de huidige industrie volledig onder ogen te zien en elke student aan te moedigen technieken te ontdekken om de ontwikkeling van hun eigen creativiteit te bevorderen.

Tijdens het tweede jaar verbreden studenten de kennis die ze in vorige semesters hebben opgedaan , leren ze geavanceerde technieken op het gebied van modellen en patronen maken, illustratie, specifieke technieken zoals breien of accessoires, en ontwikkelen ze verschillende collecties (voor mannen en vrouwen). Verschillende projecten vallen op door hun vooruitstrevende technieken en weefsels.

Het derde jaar benadrukt de verbetering van praktische vaardigheden in overeenstemming met de behoeften van de professionele wereld . Er zal onder meer een project over styling en duurzaamheid worden ontwikkeld. Tijdens het laatste semester zullen studenten hun afstudeerproject uitvoeren, wat hun officiële introductie is in de professionele wereld. Het jaar culmineert in de modeshow, waar de creaties voor hun laatste project worden getoond.

Methodologie

Didactics is gericht op een praktische methodologie van experimentele projecten en bedrijfssimulaties die gezamenlijk met professionals in de sector worden uitgevoerd. Het is onderverdeeld in vakmodules, zodat studenten het ene project na het andere kunnen ontwikkelen, niet veel tegelijk. Een effectievere procedure die verbetering mogelijk maakt in zowel de ontwikkeling van concepten als het productieproces van elk project.

Vacatures

Modeontwerper, stylist, trendsetter, mode-accessoires ontwerper, visuele merchandiser, mode communicatie en merkimago, illustrator, consultant, patroonontwerper, textielontwerper, coolhunter, productmanager, etc.

IED MODA alumni werken bij:

3.1 Phillip Lim, A.Knackfuss, Agatha Ruiz de la Prada, Alexis Reyna, Antonio Miró, Armand Bassi, Balenciaga, Balmain, Bassols, Bibian Blue, Bless, Boris Bidjan Saberi, Camper, Cardón, Carolina Herrera, Chanel, Cortana, Cruciani Cashmere, Custo Barcelona, Desigual, Eden Park, Elie Saab, Emme Accesorios, Esprit, Formula 1 Footwear, Gallostra, SA, Gentz

IED MODA-alumni met hun eigen merk:

Over Arianne, Aizuri van Hiske Ter Veld, Aljoscha Quooss, Angela Bang, Binvignat Streeter, Bruum Knits, Byphos, Closet BCN, Cynthia Buttenklepper, Eva vs. Maria, Geraldine Garcia, Ida Johannson, Ivy Day, Ixone Elzo, Kolbrun, Mariel Rojo , Nordic Wardrobe, Sinners London SCP, Twin y Vasya van Sasha, etc.

coördinatoren

Fabricio Pérez

Na het afronden van zijn studie aan het Fashion Institute in Barcelona, voltooide de heer Pérez in 1995 zijn opleiding in ontwerp en industriële patronen maken aan de Amerikaanse Mitchell Designing School in Barcelona.

In 1997 creëerden hij en een partner llamazares y de delgado, en sindsdien hebben ze elk jaar twee collecties heren- en dameskleding geproduceerd.

In 2006 sloot hij zich aan bij de IED als docent en geeft les in patrooncursussen voor mannen voor de cursussen Fashion Design. Sinds 2011 geeft hij les in de Men's Collection-cursus, in 2012 was hij in het Men's Collection-project en hij is nu de coördinator van de IED BA in Fashion Design.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future.

The IED Barcelona is a workshop for conducting analysis and research applied to material culture, a focus it is destined to develop increasingly in the future. Lees Minder