BA (Hons) in Journalism Studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het digitale tijdperk heeft de manier veranderd waarop nieuws wordt gerapporteerd en geconsumeerd, en er zijn meer mediaplatforms beschikbaar dan ooit tevoren. Een graad in Journalistiek Studies van de University of Stirling voorziet je van de praktische vaardigheden en theoretische kennis die je nodig hebt om een ​​stempel te drukken in deze snel evoluerende arena.

Met meer dan 30 jaar ervaring in het onderzoeken en onderwijzen van journalistiek heeft de University of Stirling een reputatie opgebouwd als een van de Britse topinstituten in het veld. Deze cursus behandelt zowel theoretische als praktische aspecten van de journalistiek en biedt een diepgaand, kritisch inzicht in de praktijk. Je werkt individueel en in groepen om artikelen te schrijven en portefeuilles voor te bereiden; maak pagina's voor gedrukt en online nieuws; Visuals produceren en bewerken; en bijdragen aan klasseblogs. Alles wat u doet, zal uw kennis vergroten over hoe professionele journalisten omgaan met uitzend-, online- en gedrukte media - en tegen de tijd dat u afstudeert, bent u klaar om uw plaats in te nemen.

Gastdocenten van de media bezoeken de universiteit regelmatig om hun kennis rechtstreeks met u te delen, en de gerespecteerde omroep Jon Snow heeft onze mediadienst beschreven als "een apart ras". Doe met ons mee om je ambities in de journalistiek te vervullen en je zult snel ontdekken waarom.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Krijg echte ervaring met schrijven, bewerken en filmen en maak een portfolio om je talenten te laten zien

# 2 1e in Schotland en top 10 in Groot-Brittannië voor media- en filmstudies (The Guardian University Guide 2018)

# 3 We zijn gerangschikt in de top 15 in het VK voor communicatie en mediastudies (The Complete University Guide 2018)

Onderwijs

Lezingen, seminars, workshops en presentaties zijn de belangrijkste lesmethoden van de cursus en je neemt waar mogelijk deel aan live rapportagetaken. Journalisten en redacteuren van een reeks kranten en omroeporganisaties leveren ook gastcolleges en seminars.

De jaarlijkse Hetherington Memorial Lectures hebben gerenommeerde journalisten als John Lloyd, Jon Snow, Roy Greenslade, Jonathan Freedland, Sheena MacDonald, Elinor Goodman en voormalig redacteuren van The Guardian.

Beoordeling

Het diploma wordt beoordeeld aan de hand van essays, examens, individuele en groepspraktijkopdrachten en een proefschrift over een onderwerp gerelateerd aan journalistiek.

Stagemogelijkheden

We zorgen ervoor dat je diploma Journalistiek kansen biedt om een ​​portfolio samen te stellen en relevante werkervaring op te doen. Je krijgt praktische ervaring in workshops tijdens je studie en je kunt je portfolio uitbreiden door aan een studentenkrant, tijdschrift, tv of radiostation te werken.

Er is ook een specifieke stagemodule over de cursus waarmee je waardevolle ervaring kunt opdoen en contacten kunt leggen binnen de sector. Studenten hebben stages gevolgd met:

 • Het dagelijkse verslag
 • The Sunday Mail
 • The Herald
 • The Scotsman
 • Edinburgh Evening News
 • Centrale FM-radio
 • The Oban Times
 • De Alloa-adverteerder
 • BBC
 • Kanaal vier
 • Hemel

In het buitenland studeren

Als student van de University of Stirling krijg je de kans om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze goede contacten met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Tom Collins

44 (0) 1786 467529
thomas.collins@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2018/2019

 • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
 • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Aan de University of Stirling , want het verschil zit in ons DNA: onderwijs voorzien van een doel en onderzoek doen dat helpt de maatschappij vorm te geven.

Aan de University of Stirling , want het verschil zit in ons DNA: onderwijs voorzien van een doel en onderzoek doen dat helpt de maatschappij vorm te geven. Lees Minder