BA (Hons) in Journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Journalistiek in Derby staat gerangschikt in de top 20 in The Guardian University Guide 2019.

We leren de volgende generatie getalenteerde journalisten. Deze graad geeft je alle vaardigheden die je nodig hebt om achter de krantenkoppen te gaan en een carrière op te bouwen als journalist in het internettijdperk.

 • SubstantialEen substantiële praktische ervaring opdoen met het onderzoeken en produceren van krachtige gedrukte, audio-, video- en online verhalen.
 • Maak kennis met de nieuwste technieken en technologieën die de journalistiek transformeren in een tijdperk van digitaal nieuws.
 • Geniet van stages bij mediaorganisaties in het VK of in het buitenland.
 • Verbeter je vaardigheden in onze uitstekende faciliteiten, waaronder tv- en radiostudio's en een volledig uitgeruste newsroom.
 • Grijp de kans om je te specialiseren in een journalistiek genre naar keuze - van film tot mode, sport tot criminaliteit, wetenschap tot politiek.
 • Bereid je voor op een lonende carrière in de journalistiek, online of uitgezonden mediaproductie, PR, reclame, bedrijfscommunicatie, recht, openbaar bestuur of politiek.
 • Besteed tijd aan studeren in het buitenland in Amerika of Europa.
 • We hebben een sterke focus op inzetbaarheid: 91,7% van de afgestudeerden van deze cursus had afgestudeerden bereikt binnen 6 maanden na het voltooien van deze cursus (HESA 2016).

We hebben deze cursus ontwikkeld met uw toekomst in gedachten. Nieuwe technologieën brengen een revolutie teweeg in de industrie en de manier waarop mensen hun nieuws ontvangen. We stellen je in staat om een multimediale multimediaprofessional te zijn die de uitdaging aan kan.

Nieuwe vaardigheden voor een nieuw tijdperk

In een tijd van digitaal nieuws is er nooit een opwindender of uitdagender tijd geweest om de journalistiek te studeren. Met deze dynamische cursus kunt u boeiende inhoud produceren voor zowel traditionele als nieuwe mediaplatforms.

Je krijgt de belangrijkste journalistieke onderzoeks- en schrijfvaardigheden en studeert mediawetgeving, ethiek en openbaar bestuur. Tegelijkertijd ontwikkel je een multi-platform mindset - het produceren van print-, radio- en tv-rapporten en het maken van blogs en podcasts, digitale foto's, audio / videoverhalen en inhoud voor websites en externe apparaten.

Verbeter uw expertise in nieuwsvergaring

Tijdens je studies heb je veel praktische ervaring met het verzamelen en rapporteren van nieuws - het ontwikkelen van je nieuwswaarden en het werken via een aangewezen 'nieuws-patch' naar de bron, onderzoek en produceer originele verhalen.

Je bezoekt gerechtshoven en openbare vergaderingen, maakt je eigen contacten, behandelt gemeenschapsproblemen, voert interviews uit en produceert eerlijke, evenwichtige en nauwkeurige rapporten.

We moedigen alle studenten ook aan deel te nemen aan internationale studie, hetzij via het Erasmus-programma, waardoor je tijd kunt doorbrengen aan een universiteit, bijna overal in Europa, of via ons Amerikaanse uitwisselingsprogramma, waarbij studenten een volledig semester aan een Amerikaanse universiteit studeren.

Spannende kansen voor werkervaringen

Als onderdeel van je cursus zul je praktische werkervaring opdoen bij een media-organisatie, in het Verenigd Koninkrijk of in het buitenland. Van al onze studenten wordt verwacht dat ze ten minste 15 dagen stage hebben voltooid tegen de tijd dat ze afstuderen.

Op basis van onze sterke partnerschappen met lokale en nationale media, kunt u een reeks werk-gebaseerde modules kiezen om uw professionele knowhow uit te breiden en uw CV een boost te geven. We moedigen u ook aan om samen met liefdadigheidsinstellingen en kunstorganisaties inzicht te krijgen in waarom media zo belangrijk is. Daarnaast kunt u voor verschillende print-, radio- en online nieuwssites werken aan de universiteit, die zelf een rijke bron van nieuws, debat en actueel commentaar is.

Uitstekende faciliteiten

Je bent gevestigd op de hoofdcampus aan Kedleston Road en op onze locatie in Markeaton Street, waar je studeert in onze uitstekende faciliteiten, waaronder drie radiostudio's, een volledig uitgeruste televisiestudio, videobewerkingssuites, Mac-suites en een newsroom met de nieuwste software.

We zijn een door Apple erkend centrum en u werkt met de industrie-standaard opname- en bewerkingssoftware die wereldwijd wordt gebruikt. Het betekent dat u zowel zelfverzekerd als competent bent met de nieuwste technologie - wat u een echt voordeel oplevert wanneer u op zoek bent naar een baan.

Afwisseling en veelzijdigheid

Onze nadruk ligt op het ontwikkelen van creatieve, veelzijdige journalisten met expertise in verschillende productietechnieken. Je krijgt ook de kans om je te concentreren op een journalistiek genre dat je bijzonder interesseert.

Naast uw traditionele rapportagevaardigheden, willen we dat u een passie ontwikkelt voor ideeën en creatieve communicatie, om mensen op te zoeken en de menselijke verhalen achter de krantenkoppen te vinden. Je gaat je ook richten op intellectuele en kritische ontwikkeling, onderzoekstechnieken bestuderen en inzicht krijgen in de publiekstheorie.

Studeer in Amerika

Je kunt ervoor kiezen om een deel van je studie aan een van onze partneruniversiteiten in Amerika te volgen:

 • Eastern Michigan University
 • Keene State College in New Hampshire
 • Longwood University in Virginia
 • Indiana University - Purdue University Indianapolis.

Je kunt ook Journalistiek bestuderen via het Joint Honours-schema, waar je het kunt combineren met een ander onderwerp.

Wat ga je studeren

Je studeert modules zoals:

Fase een

 • Inleiding tot journalistiek
 • Realiteit melden
 • fotojournalistiek
 • Professionele ontwikkeling in journalistiek
 • Introductie tot audio- en videojournalistiek
 • Multimedia-praktijk

Fase twee

 • Wetgeving, regelgeving en ethiek voor journalisten
 • Videojournalistiek
 • Work-based leren in journalistiek
 • Specialistische online journalistiek
 • Audiojournalistiek
 • MoJo: Mobile Journalism
 • Media Research Project
 • Public relations en mediabeheer
 • It Says Here: Popular Music and the Written Word

Fase drie

 • Multimedia Portfolio
 • Online productieproject
 • Onafhankelijke studie in journalistiek
 • Print productie
 • Documentaire en feitelijk - Poëtica en Praxis
 • Televisiejournalistiek
 • Ondernemersjournalistiek
 • Keeping the Peace: Conflict, Power and Diplomacy
 • Public Relations en sociale media
 • Radiojournalistiek

Onderwijzen en leren

Wij geloven dat je het beste leert door te doen, dus zo vaak mogelijk maak je content voor print-, online-, audio- en videoplatforms. U krijgt vanzelfsprekend de gelegenheid om aan real-world projecten te werken en locatieverhalen te voltooien. Je verzamelt nieuws, interviewt mensen en schrijft rapporten en functies met nauwkeurigheid.

Je wordt onderwezen door een team met een enorme ervaring in de journalistiek en je krijgt fascinerende inzichten in het vak dankzij ons programma van gastcolleges door journalisten, omroepen, historici en politieke commentatoren.

Praktische ervaring

We hebben geweldige contacten met lokale en nationale radio, kranten en tv, die de deuren openen naar een verscheidenheid aan werkervaringsmogelijkheden voor u. Daarnaast krijg je de kans om je vaardigheden aan te scherpen door een bijdrage te leveren aan onze door studenten beheerde media, door te helpen met de radio- of tv-stations of door te schrijven voor de Phantom-krant. We moedigen u ook aan om inhoud te produceren voor de online nieuws- en sportwebsites die door de studentenvakbond worden geleid.

De cursus werkt nauw samen met een aantal media-organisaties om studenten hun werk te laten publiceren. Je gaat ook op bezoek bij professionele mediabedrijven en krijgt de kans om veel mediaprofessionals te horen tijdens gastcolleges.

Beoordeling

Je wordt op verschillende manieren beoordeeld, inclusief academische essays, audio- en videorapportage, casestudy's, bewerkingsvaardigheden, examens, uitgebreide rapporten, journalistiek schrijven, presentaties, procesanalyses, productieontwerp en contentproductie, productievaardigheden in beeldmanipulatie, reflecterend dagboeken, rapport schrijven en zelfevaluatie.

Je helemaal ondersteunen

Wij bieden een hoog niveau van ondersteuning aan studenten, inclusief een uniek persoonlijk tutorsysteem om uw academische en professionele ontwikkeling te helpen sturen.

Toelatingseisen

Typische toelatingseisen september 2020

UCAS-punten 112 (tot 16 vanaf AS-niveaus)
Specifieke eisen op A-niveau

Geen specifieke vakvereisten

Specifieke eisen bij GCSE GCSE-wiskunde en Engelse graad C / graad 4 (of hoger) of gelijkwaardige kwalificatie
IELTS 7.0 (met 6.5 in elk vakgebied)
Interview / auditie Ja - zie interviewdetails
Portefeuille N.v.t.

Careers

Uitgerust voor een opwindende carrière

Deze cursus ontwikkelt het brede scala aan kennis en vaardigheden die je nodig hebt om een multimediaprofessional te worden, bedreven in het produceren van content voor print, online en uitgezonden verkooppunten. Onze afgestudeerden zijn gaan werken voor tijdschriften en lokale kranten; BBC, commerciële en gemeenschapsradio; en BBC en commerciële tv. Anderen hebben hun eigen digitale bedrijven opgezet of hebben gewerkt voor online bureaus.

Je bent niet alleen voorbereid op een carrière in de journalistiek, online of mediaproductie, maar ook op rollen in PR, reclame, bedrijfscommunicatie, recht en openbaar bestuur of politiek. De onderzoeks- en communicatievaardigheden van een journalist zijn in hoge mate overdraagbaar naar een grote verscheidenheid aan banen op universitair niveau.

Zorgen dat je 'werkklaar' bent

Onze Carrière- en Werkgelegenheidsdienst zal je vanaf de eerste dag van je cursus ondersteunen om ervoor te zorgen dat je Derby als een 'werkklare' afgestudeerde verlaat - bewust, gemotiveerd en ondernemend in de sector. Tijdens je studie profiteer je ook van onze PDP-regeling (Personal Development Planning), waarmee je kunt reflecteren over je leerproces en je carrière-ambities kunt ontwikkelen. De ondersteuning gaat door als je eenmaal je cursus hebt voltooid: je hebt recht op verdere hulp en begeleiding van de Carrière en Werkgelegenheid Service tot drie jaar na het verlaten van de universiteit.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Lees meer

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Lees Minder