BA (Hons) in Media en communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Dit programma is een van de meest gewaardeerde in zijn soort in Schotland. Met betrekking tot pers, uitzending en online, het zal u uitrusten voor een succesvolle carrière in de media of aanverwante industrieën, zoals reclame of public relations.

We werken op brede basis aan de studie van de omroep, de pers, de bioscoop en het internet, onderzoeken de rol en impact van media in de samenleving en hoe de media-industrie is georganiseerd. Je leert reflectief te zijn in je denken, terwijl je intelligent, verantwoordelijk en ethisch werkt.

Door de standaardapparatuur te gebruiken, ontwikkel je vaardigheden voor radio- en tv-productie in onze hypermoderne multimediasuite samen met creatieve reclame- en public relationsvaardigheden in realistische scenario's. We helpen u creatief te denken, inhoud te analyseren en te evalueren om innovatief professioneel materiaal op verschillende platforms te produceren.

GCU maakt optimaal gebruik van Glasgow's reputatie als mediastad. We hebben sterke banden met een breed scala aan media-organisaties, met fantastische mogelijkheden voor stages en ervaringen om te netwerken en uw toekomstige carrièreperspectieven te verbeteren.

Dit programma biedt door Erasmus gefinancierde uitwisselingsmogelijkheden en niet-Europese uitwisselingsmogelijkheden.

Je carriere

Afgestudeerden kiezen voor verdere studie of loopbaan in de creatieve industrie. Film- en tv-productierollen zijn populair bij recente alumni die werken voor BBC Scotland, STV, Matchlight Productions en Syco Entertainment. Public relations is ook een populaire carrièrebestemming, met laatstejaarsstudenten die onlangs banen accepteerden bij Mazda en The Scottish Government nog voor de zomerstage.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Broadcast en online productie 1, Media Analysis 1, Media Industries 1, The Business of Sociology and Workplace Culture and Behavior

Jaar 2

Media Industries 2, Broadcast en Online Production 2, Introduction to PR en een optie voor Feature Writing en Magazine Journalism of The Business of Music

Jaar 3

Media Analysis 2, onderzoeksmethoden, Enterprise Value Challenge en optiemodule inclusief creatieve reclame, analyse van muziekmedia, tv-drama, tussentijds dramatisch scenarioschrijven, PR-campagnes: planning en voorstellen en Europese filmgeschiedenis

Jaar 4

Honours Dissertation and Media Project, extra modules uit een selectie

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Jaar 1

SQA hoger

ABBBB inclusief Engels

Een level

BCC PLUS GCSE Engels op C / 4

ILC hoger

H1, H2, H3, H3, H3 inclusief Engels op H2 of hoger

IB Diploma

25 punten

BTEC

Level 3 Extended Diploma in relevant onderwerp bij DMM PLUS GCSE Engels op C / 4

Jaar 3

HND

HND Creatieve Industrieën: Media en Communicatie of HND Reclame en PR met AB / BA in de Graded Units

De Engelse taal

Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Vergoedingen en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar volgen, heeft een limiet van £ 27.750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen beschikbaar voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studentonderzoeksteam.

Internationale studentenbegindata

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Taal optie

Studenten kunnen taalmodules studeren als onderdeel van deze graad. GCU biedt modules in het Frans, Spaans, Duits en Italiaans en elke cursus wordt aangeboden op verschillende niveaus, afhankelijk van uw achtergrondkennis.

In het buitenland studeren

Uitwisselingsmogelijkheden staan ​​open voor voltijdse studenten die minimaal één jaar studie hebben voltooid (studenten van jaar 3 die een rechtstreekse inschrijving hebben afgerond, moeten een semester aan de GCU hebben afgerond).

Evaluatiemethoden

Onze benadering van het leren, onderwijzen en beoordelen van onze studenten is het toepassen van een breed scala aan methoden. Dit zorgt ervoor dat je de nodige kennis en begrip van de mediawereld opdoet, maar ontwikkelt ook je persoonlijke, intellectuele en overdraagbare vaardigheden.

De sleutel tot onze beoordelingsstrategieën is dat u concepten en vaardigheden zult toepassen in plaats van er gewoon over te schrijven, waarbij u volledig begrijpt en uw begrip toont. In de mediapraktijkmodules zullen sommige beoordelingen bijvoorbeeld gebaseerd zijn op uw uiteindelijke product zelf, of het nu gaat om een ​​korte film, een scenario, een public relations-campagne of een advertentie die wordt beoordeeld. We omarmen digitale technologie volledig in ons onderwijs en leren en je zult praktijkervaring opdoen. In Media Analysis bijvoorbeeld, werk je misschien aan onze digitale poëtica-oefeningen met behulp van frame-grijpers om de audiovisuele cultuur te bekritiseren.

Leer methodes

De verschillende leer- en lesmethoden die we gebruiken, zijn allemaal ontworpen om ervoor te zorgen dat het programma zowel beroepsmatig relevant is als academisch uitdagend. Onze studenten worden aangemoedigd via individuele modules en via het proces van persoonlijke ontwikkelingsplanning om na te denken over de manier waarop hun academische en praktische werk zich verhouden tot elkaar en elkaar informeren. Studenten worden aangemoedigd om werkervaring op te doen in de industrie. We hebben een sterke focus op inzetbaarheid en we werken nauw samen met experts uit de media en de creatieve industrie om onze studenten actuele perspectieven op de arbeidsmarkt te bieden.

Onze studenten doen hands-on training over industriestandaard apparatuur voor mediapraktijk. Ze worden ondersteund door full-time medewerkers en gastdocenten uit de industrie in onze uitgebreide faciliteiten, waaronder een redactiekamer, redactionele en radiopresentatie en productie-suites en een tv-studio en galerij.

Onze studenten hebben de mogelijkheid om een ​​periode van studie in het buitenland te volgen via internationale uitwisselingsprogramma's. Tot één op de vijf van onze studenten heeft een periode gestudeerd bij onze partnerinstellingen in Europa, Noord-Amerika en Australië.

Laatst bijgewerkt op jul 2018

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder