BA (Hons) in Politiek, wijsbegeerte en economie: PPE

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Onze opleiding Politics, Philosophy and Economics (PPE) was de eerste in zijn soort in Schotland en combineert drie complementaire vakken die je een uniek perspectief geven op hoe de wereld werkt.

Als je intellectueel nieuwsgierig en gepassioneerd bent over het begrijpen van de complexe uitdagingen waarmee moderne samenlevingen en economieën worden geconfronteerd, dan is onze PPE-cursus voor jou gemaakt. Tijdens je studie krijg je een breed inzicht in wat de wereld drijft, en verken je ook de grote ideeën die hebben bijgedragen aan het vormen van de westerse samenleving.

De cursus brengt hoog aangeschreven docenten uit alle faculteiten samen. U profiteert van de branche-inzichten van onze meervoudig geaccrediteerde Stirling Management School - die tot de top 25 van het Verenigd Koninkrijk voor zaken en management behoort (REF 2014). Je leert ook van experts in politiek en filosofie van de Faculteit der Letteren en Geesteswetenschappen, die ervoor zorgen dat je afstudeert met een uitgebreid begrip van de complexiteit van intellectuele ideeën, politiek en het bedrijfsleven.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 2e in Schotland, top 10 in het VK voor politiek (Times and Sunday Times Good University Guide 2021)

# 2 3e in Schotland en Top 5 in het VK voor economie (The Guardian University Guide 2021)

# 3 Combineer drie aanvullende onderwerpen om je carrièremogelijkheden te verbreden

Beoordeling

Beoordeling voor alle modules van de cursus is door een combinatie van cursussen en examens. Cursussen omvatten essays, tutorial presentaties, deelname aan tutorials, rollenspellen oefeningen, case studies en boekbesprekingen. Je uiteindelijke honoursgraadclassificatie zal gebaseerd zijn op modules die in de laatste twee jaar van de cursus zijn ondernomen. In het algemeen, (maar met uitzondering van het proefschrift) examen en cursussen zijn gelijk gewogen in elke module.

In het buitenland studeren

Als student van de University of Stirling krijg je de kans om je horizon te verbreden en in het buitenland te studeren via onze goede contacten met verschillende internationale universiteiten.

Lees meer over studeren in het buitenland.

Contact

Dr. Andrea Baumeister, cursusdirecteur

+44 (0) 1786 467572

atbaumeister@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2021/22

  • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ £ 15.100
  • Schotse studenten: £ 1.820
  • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
  • EU-studenten: £ 15.100 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder