BA (Hons) in Sport Bedrijfsbeheer - UG-MAO-SBM

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Invoering

De cursus Sport zakelijk management is ontworpen om te voldoen aan de behoefte van de sportindustrie aan technisch bekwame, klantgerichte, commercieel ingestelde beoefenaars die over de flexibiliteit en het vermogen beschikken om hun vaardigheden en kennis toe te passen in een verscheidenheid van klantgerichte omgevingen, zowel voor de binnenlandse als de internationale. marktplaats. Dit omvat het integreren van sportwetenschap, management, professionele en overdraagbare vaardigheden. Na hun afstuderen zullen studenten in staat zijn om geluidsanalysetechnieken toe te passen - onderbouwing van wetenschappelijke principes en managementvaardigheden - voor de uitdagingen waarmee de sportgerelateerde industrieën worden geconfronteerd.

Je ervaart een professioneel gericht curriculum geleverd met de ondersteuning van: 'real life' contexten en realistische sport-gebaseerde werkomgevingen; een geïntegreerde leerervaring die wordt gefaciliteerd door personeelsteams met verschillende bezorgmethoden; mogelijkheden om een ​​reeks relevante persoonlijke vaardigheden, waaronder probleemoplossing, besluitvorming en reflectieve vaardigheden, te verbeteren en te ontwikkelen; en betrokkenheid bij een consultancyproject, in samenwerking met een sportbedrijf om een ​​echte zakelijke uitdaging op te lossen.

Wat maakt ons anders?

Over het algemeen heeft de opleiding een sterke nadruk op het management van sportactiviteiten in plaats van het managen van verschillende aspecten van sport. Het is uniek in zijn benadering van het combineren van generalistisch management en zakelijke kennis met het begrip van een bepaalde sector. Je bestudeert niet alleen sportgovernance, sportbeleid en de zakelijke sport, maar ook studiefinanciering, projectmanagement, marketing en consumentenervaring binnen de zeer specifieke context van het managen van een sportbedrijf.

Hoogtepunten van de cursus zijn onder andere:

 • Een nadruk op begrip en erkenning van betrokkenheid van belanghebbenden.
 • Project management.
 • Een nadruk op praktijk door case-study's van projectmanagement
 • Financiële analyse, inclusief aandacht voor sponsoring.
 • De consument begrijpen en de nadruk leggen op Big Data
 • De consumentenervaring beheren
 • Een specialistische focus op sportmarketing.
 • En media en public relations voor managers.

Toelatingseisen

Vierjarige Honours graad

SQA Hoger: ABBB - één zittend. AABB - twee vergaderingen. GCE A-niveau: BBB IB Diploma: 32 punten.

Drie jaar Honours diploma

SQA Adv. Hoger: ABB GCE A-niveau: ABB IB Diploma: 35 punten.

Andere qualificaties

HNC / HND: Jaar één minimale vermelding Schotse HNC / D - Bs in gesorteerde eenheden Engels, Welsh en NI HNC / D - verdiensten en onderscheidingen.

Geavanceerde invoer: geavanceerde invoer is mogelijk met een HNC / D in Business. Toegangscursussen: toegangscursussen en andere Britse / EU- en internationale kwalificaties zijn ook welkom.

Extra informatie

Algemene toelatingseisen zijn van toepassing.

Standaard Wiskunde Grade (3), National 5 (C), Intermediate 2 (C), GCSE (C) of gelijkwaardig.

Als examens over twee zittingen worden afgelegd of als er herhalingen of upgrades zijn, kunnen de toelatingseisen hoger zijn.

Engelse taalvereisten

Als Engels niet je eerste taal is, moet je een van de volgende kwalificaties hebben als bewijs van je Engelse taalvaardigheid:

 • IELTS: 6.0 met minimaal 5.5 in elke vaardigheid
 • Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE): Grade C
 • Cambridge Certificate of Advanced English (CAE): Grade C
 • Pearson-test van het Engels (academisch): 54 met 51 in elke component
 • IBT TOEFL: 80 zonder een subtest van minder dan 17

Als je je Engelse taalvaardigheid wilt verbeteren voordat je deze cursus binnengaat, biedt onze partner INTO University of Stirling een reeks Engelse taalcursussen. Deze intensieve en flexibele cursussen zijn ontworpen om uw Engelse bekwaamheid voor toegang tot dit niveau te verbeteren.

Structuur en inhoud

De cursus Sports Business Management bestaat uit drie hoofdcomponenten: sportmanagement en technische expertise; zakelijke onderneming; en marktbewustzijn. Elk van deze componenten is gedurende de cursus vertegenwoordigd, waardoor een unieke balans ontstaat tussen de generieke bedrijfsstudie-elementen en de meer strak op de industrie gerichte sport-, vrijetijds- en coaching-wetenschappelijke modules.

Jaren 1 en 2 zijn ontworpen om u een brede basis te bieden op het gebied van bedrijfs-, management- en sportstudies binnen de mondiale omgeving. Je studeert één kernmodule per semester, waarbij je de flexibiliteit hebt om te kiezen uit een reeks opties van de University of Stirling Management School en een bredere universiteit.

Jaren 3 en 4 bieden u theorie en toepassingen van sportmanagement, waaronder: beleid; bestuur; marketing; het beheer van de consumentenervaring; en financiële / bedrijfsmatige modellering. Je gaat elk semester in gesprek met twee kernmodules en kiest een keuze per semester uit de Management School. In het laatste jaar is er de mogelijkheid om aan een individueel project te werken of om als een groep te werken en met een organisatie in gesprek te gaan over een consultancyproject.

Je hebt talloze kansen om geschikte werkgerelateerde vaardigheden te ontwikkelen in elke fase van je studie, culminerend in de module Professional Development and Practice in Semester 8, die je helpt je voor te bereiden op het betreden van de werkplek.

Levering en beoordeling

De Sports Business Management-cursus wordt gegeven door vooraanstaande academici die werkzaam zijn op het gebied van sport en business. Er zijn verschillende bezorgmethoden; variërend van presentaties in lezingenstijl tot interactieve sessies van kleine groepen.

Beoordeling is ontworpen om u te laten nadenken over de echte uitdagingen die sportbedrijven tegenkomen. Variërend van reflectieve essays, zakelijke rapporten en groepswerkuitdagingen, biedt elke assessment de mogelijkheid voor studenten om hun ontwikkelvaardigheden te tonen als toekomstige bedrijfsleiders.

Carrièremogelijkheden

Na je afstuderen zul je in staat zijn om correcte analytische technieken toe te passen, die de wetenschappelijke principes en managementvaardigheden ondersteunen bij de uitdagingen waar de sport gerelateerde industrieën voor staan. Er zijn veel mogelijkheden in een hele reeks sportorganisaties, waaronder projectmanagement van sportevenementen of het beheren van een retailsportbedrijf.

Kosten

2018/2019

 • Overzeese studenten (niet-EU): £ 12.140
 • Schotse en EU-studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder