BA (Hons) in Sport Management

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Sport is een van 's werelds meest lucratieve en spraakmakende bedrijfssectoren geworden. Kies onze baanbrekende BA (Hons) sportmanagementcursus om je carrière te lanceren in een branche die je nooit zal teleurstellen.

 • Ervaring met werken in de industrie door middel van stages bij Derby County FC, Utoxeter Race Course, Derby Arena, Team Derby en andere sportbedrijven.
 • Doe praktijkervaring op bij het organiseren van grote sportevenementen - van voetbal en cricket tot basketbal en halve marathons.
 • Ontwikkel diepgaande kennis van sportmarketing, media, PR, financiën, evenementen, operaties en internationale sport.
 • Bouw strategische, leiderschap en zakelijke vaardigheden voor een succesvolle toekomst in sportmanagement.
 • Doe mee met een sportcursus die voor de wedstrijd ligt: de onze was de eerste graad in zijn soort in het land om elke student een sportbedrijf stage te garanderen tijdens elk jaar van hun studie.

Droom je ervan om te werken binnen een professionele voetbalclub of sportorganisatie? Wil je een sleutelfiguur achter de schermen zijn bij internationale evenementen zoals Wimbledon of het WK? Dan is onze BA (Hons) sportmanagementcursus iets voor jou.

Een sportieve carrière die zaken betekent

Het lijdt geen twijfel dat sport big business is. Denk maar aan de wereldwijde honger naar de Olympische Spelen of onze eigen Premier League, de sponsorcontracten van meerdere miljoenen pond, de ongekende bedragen gegenereerd door uitzendrechten en de manier waarop sport economische groei in onze gemeenschappen kan genereren.

Onze BA (Hons) Sport Management is uw toegangsticket tot deze opwindende wereld. Je kunt je passie voor sport combineren met de zakelijke managementvaardigheden die nodig zijn om te slagen.

Unieke leerervaringen

Naast lesgeven in een klaslokaal, zie je de sportbusiness van dichtbij, en ontwikkel je je management- en leiderschapskwaliteiten in een reële context.

Op elk niveau van de studie is er de kans om te werken binnen een professionele omgeving, waaronder Derby County FC, Utoxeter Race Course, Derby Arena, Team Derby.

Je zult ook betrokken raken bij het leveren van sportevenementen in het hele land. Alleen al het afgelopen jaar hebben onze studenten geassisteerd bij de organisatie van kampioenschappen voetbal en FA Cup, T20 cricketwedstrijden, nationale basketbalcompetitie wedstrijden en de Derby Halve Marathon en 10k races.

Vaardigheden om je ver te brengen

Dit is een enorm gevarieerd sportdiploma. We zullen uw expertise op gebieden zoals internationale sport ontwikkelen; beheer van sportevenementen; marketing, media en bedrijfsontwikkeling; sportbeleid en planning; sportfinanciering; en professionele ontwikkeling.

In slechts één voorbeeld: onze samenwerking met Derby County Football Club heeft ertoe geleid dat studenten betrokken raakten bij commerciële partnerschappen en sponsoring, zakelijke gastvrijheid en retailmanagement; deelnemen aan crowd management op wedstrijddagen; leren over geavanceerde ticketingsystemen; onderzoek juridische en HR-kwesties rond personeelscontracten en voer advies- en onderzoeksprojecten uit namens de club.

Laat je inspireren door de experts

Op basis van ons uitzonderlijke netwerk van contacten, bieden wij u de kans om te leren van toonaangevende professionals uit de hele wereld - met UK-gebaseerde gastcolleges en masterclasses die online vanuit het buitenland worden geleverd.

Je studie zal boeiend en inspirerend zijn. Tijdens een ongewone inductieweek hebben onze studenten samengewerkt met hun collega's van de Derby Business School om deel te nemen aan een oefening in Den-stijl in Dragons . Als onderdeel van deze driedaagse uitdaging waren ze in staat om met Mel Morris, eigenaar van de Derby County FC, te praten over alles van strategie voor spelerwerving tot clubfinanciering en commerciële kwesties.

Wat ga je studeren

Je studeert modules zoals:

Fase een

 • Inleiding tot sportmanagement - Deze module zal studenten voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om in de toekomst de professionele managers van sportorganisaties te worden
 • Sport Development Planning - Deze module introduceert studenten in het proces van sportplanning en onderzoekt de links die dit heeft met lokaal en nationaal overheidsbeleid binnen het VK
 • Uitgangspunten van International Sport Business - Studenten verkennen de belangrijkste facetten van internationale sportactiviteiten: gebieden zoals globalisering, internationale marktstrategieën, ethiek, ondernemerschap, bedrijfs- en sociale verantwoordelijkheid
 • Academische en toegepaste vaardigheden in sport en lichaamsbeweging - Deze module bestaat uit twee delen: academische vaardigheden en onderzoeksvaardigheden
 • Sport en Management in Practice 1 en 2 - Het algemene doel van de module is om gerichte real-world leren en reflectieve kansen te bieden binnen operations management in sport

Fase twee

 • Geavanceerd sportmanagement in praktijk 1 en 2 - Het doel van de module is om gericht real-world leren en reflectieve kansen te bieden binnen operationeel management in een echte sportorganisatie.
 • Applied Sport Business Management - De module is bedoeld om studenten een geïntegreerde benadering te bieden voor bedrijfsanalyse en implementatie op de lange termijn.
 • Onderzoeksmethoden - Studenten zullen een systematisch literatuuronderzoek uitvoeren op een onderwerpgebied gerelateerd aan hun graad, om een samenhangende onderzoeksvraag te ontwikkelen.
 • Sport Business Development and Entrepreneurship - De module is bedoeld om barrières voor creativiteit weg te nemen met behulp van modellen en een onderzoek naar ondernemersgedrag.
 • Sport Project Management Operations - Studenten bouwen voort op concepten, theorieën en processen die ze in het eerste jaar hebben geleerd en die worden toegepast op verschillende evenementen in de sportsector.
 • Diploma in professionele praktijk (optioneel).
 • Toegepaste beroepspraktijk (optioneel) - De leerervaring van studenten omvat volledige en actieve deelname als medewerker van de organisatie.
 • Contemporary Issues in Professional Practice (optioneel) - Deze module biedt studenten de gelegenheid om inzicht te verwerven in hedendaagse problemen die van invloed kunnen zijn op industriële en professionele praktijken.

Industrieel stagejaar (optioneel)

 • Deze cursus biedt een 'Industrial Placement Year' dat je de mogelijkheid biedt om je praktische vaardigheden te verbeteren door theorie in de praktijk te brengen, te netwerken in je branche en op te vallen in de afgestudeerde arbeidsmarkt. Het stagejaar vindt plaats in je derde jaar. Als je klaar bent, ga je terug naar de universiteit om je laatste studiejaar af te ronden.
 • Toegepaste beroepspraktijk.
 • Hedendaagse problemen in de professionele praktijk.

Fase drie

 • Hedendaagse problemen in sportmanagement - Het doel van deze module is om studenten een kritisch inzicht te geven in hedendaagse problemen, en actuele en actuele problemen aan te pakken, die verband houden met de sectoren sportmanagement en sportontwikkeling, en tegelijkertijd een sterk verband te leggen tussen theorie en praktijk.
 • Beheer van sportevenementen - Deze module biedt de hulpmiddelen voor een kritische beoordeling van de complexe problemen rond de planning, coördinatie en het beheer van evenementen in een wereldwijde context.
 • Strategisch management in de sport - De module sluit aan bij de landelijk erkende behoefte van niet-gegradueerden om een veel dieper inzicht en een grotere kennis van internationale kwesties en een algemeen bewustzijn van de mondiale agenda te hebben.
 • Onafhankelijke studie - De onafhankelijke studiesmodule biedt studenten de mogelijkheid om te reflecteren op en voort te bouwen op hun vakkennis en expertise door een diepgaand onderzoek uit te voeren.

Hoe je zult leren

Je leert via traditionele lezingen, seminars en tutorials, gecombineerd met on-the-job-leren in stagemogelijkheden, veldgerichte sessies en beoordelingen via DCFC en andere professionele sportorganisaties. U profiteert van internationale gastdocenten via online communicatie, UK-gebaseerde gastcolleges, onafhankelijke studie, groepsadvieswerk voor de industrie en doorlopende professionele ontwikkelingsactiviteiten.

Studiegebieden zijn onder meer:

 • Marketing, media en PR: werk binnen live sportevenementen voor sportorganisaties zoals Derby County (DCFC), Derby Arena en Utoxeter Race Course met de ogen van de internationale media en nationale journalisten die aanwezig zijn, leer hoe persberichten en campagnes voor sociale media worden gemaakt en verzonden naar het publiek om samen te werken met marketingprofessionals van onze partnerorganisaties.
 • Sportsponsoring: van het verkopen van stadionnaamgevingsrechten tot commerciële partnerschappen voor billboard-branding, u zult uit de eerste hand leren en ervaren wat betreft de nummer één vorm van inkomstengeneratie in sport - sponsoring
 • Event Management: van het werken aan een wedstrijddag ter ondersteuning van het DCFC-personeel om 30.000 mensen te laten genieten van het spel, om als onderdeel van het evenemententeam de halve marathon van Derby met Sporting Futures te leveren of het podium op te zetten voor de National Basketball League. Eventmanagement is een sleutelrol in de sport en je staat in Derby centraal
 • Talent Management: loopbanen voor professionele atleten kunnen van korte duur zijn en de rol van een sportmanagementteam en sportagenten is essentieel om de Pathway naar succes te begeleiden. Leer uit de eerste hand over de rol die een sportmakelaar speelt bij het werken op gebieden zoals contracten, onderhandeling, goedkeuringen en netwerken.
 • Ticketing en gegevensbeheer: ontdek hoe organisaties zoals DCFC een uniek ticketingsysteem gebruiken dat de prijs van een ticket berekent op basis van de oppositie, tijd van het jaar, pre-seizoenskaartverkoop, seizoenskaartverkoop en de dag van de week. De prijs van het ticket zal veranderen naarmate de datum van het programma dichterbij komt en je leert hoe en waarom dit systeem aanwezig is.
 • Onderzoek en presentaties: studenten krijgen de kans om namens DCFC te werken aan real-life consultancy- en onderzoeksprojecten. Wat nog belangrijker is, is dat u niet terug hoeft te presenteren aan de docent, maar in de DCFC-bestuurskamer kunt zitten en face-to-face kunt presenteren aan het senior managementteam van de club.

Toelatingseisen

Typische toelatingseisen september 2020

UCAS-punten 120 (tot 16 vanaf AS-niveaus)
Specifieke eisen op A-niveau

Geen specifieke vakvereisten

Specifieke eisen bij GCSE GCSE-wiskunde en Engelse graad C / graad 4 (of hoger) of gelijkwaardige kwalificatie
IELTS 6.0 (met 5.5 in elk vakgebied)
Interview / auditie N.v.t.
Portefeuille N.v.t.

Careers

Als BA (Hons) afgestudeerd sportmanagement kun je doorgroeien naar een breed scala aan rollen binnen professionele sportclubs - zoals marketingdirecteur, facilitair manager, social-mediamanager, commerciële sponsormanager of manager sportevenementen.

Je kunt ook een loopbaan in bedrijfsbeheer zoeken in bredere gebieden, waaronder de evenementenindustrie met concerten en festivals. Daarnaast is er het potentieel om door te stromen naar postdoctorale studie of lerarenopleiding met een focus op sport of bedrijf.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Lees meer

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Lees Minder