BA (Hons) in animatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In ons BA (Hons) -animatieprogramma experimenteer je met de nieuwste digitale software, leer je over de principes van animatie, maak je onderscheidende animatiefilms en ontwikkel je het professionele bewustzijn dat je nodig hebt om je carrière te starten. Door samen te werken met ervaren docenten in onze onlangs gerenoveerde, toegewijde productiestudio, verkrijgt u de kennis en expertise die u nodig hebt door traditionele en digitale animatiepraktijken.

 • Je zult experimenteren met een breed scala aan methoden, materialen en processen, van traditionele handgetekende animatie tot 3D-digitale technieken.
 • De cursus zal je aanmoedigen om te kiezen uit en methoden te combineren bij het nastreven van je individuele interesses, het ontwikkelen van een onderscheidende benadering van animatieproductie en je helpen je eigen unieke visie te realiseren.
 • Je zult het gebruik van animatie verkennen voor verhalen vertellen, sociaal commentaar, persoonlijke agenda films, documentaire, muziekvideo's, live performance, uitzending en reclame.
 • Employable Graduates - we zijn de 15e hoogste van alle Britse universiteiten en 12e voor Engelse instellingen met 96% van de afgestudeerden in werk of verdere studie binnen zes maanden na het behalen van hun diploma: HESA 2016.

Ons gevarieerde en opwindende curriculum omvat tekenen, sequentieel beeld maken, 2D- en 3D-computeranimatie, karakterontwikkeling, verhaal, timing, bewerking, geluid en de historische en hedendaagse context van animatie. Animatie speelt een steeds belangrijkere rol in de berichten die deel uitmaken van ons dagelijks leven, niet alleen op onze film- en televisieschermen, maar ook op internet en mobiele apparaten. Het programma biedt de ideale voorbereiding voor veel carrières in Animatie, zowel als een onafhankelijke filmmaker of als onderdeel van een breder creatief team.

Externe live-projecten, wedstrijden en tentoonstellingen helpen u om uw werk te laten opvallen en geven u de ervaring van professionele praktijk. In je laatste jaar produceer je een afstudeerfilm die je naar verschillende nationale en internationale animatie- en filmfestivals kunt sturen. De cursus biedt bezoeken van gerenommeerde professionals uit de branche, met een kans om te worden geïnspireerd door vooraanstaande beoefenaars zoals de door BAFTA genomineerde animatiestudio Fettle, die de cursus hebben bezocht om over hun praktijk te praten en onze derdejaarsstudenten te adviseren over hoe begin een carrière in de creatieve industrie.

Student succes

Graduate, Tom Edmondson, haalde een prijs in de wacht voor animatie waarin de historische Paignton-pudding-rel werd gedocumenteerd. Tom baseerde zich op zijn functie rond de 19e eeuws Paignton Pudding Riot - een feest ter gelegenheid van de komst van de spoorweg, waar een menigte van 18.000 naar stukjes van de pudding kroop en er een rel uitbrak. En zijn werk, dat hij creëerde voor zijn afstudeerproject, won de Screening Prize bij de New Designers Awards - een nieuwe prijs voor 2016 om het belang van digitale media te erkennen.

uitrusting

Alle kunst- en ontwerpcursussen zijn gebaseerd op onze Markeaton Street-site, waar moderne, speciaal gebouwde studio's en laboratoria een moderne creatieve ruimte bieden voor onze kunststudenten. Markeaton Street omvat Chandos Pole Street (waar onze cursussen Fashion en Textiles plaatsvinden) en Britannia Mill (de thuisbasis van Fine Arts). Studenten van een van onze theatergerelateerde cursussen kunnen ook studeren aan Derby Theatre, en dansstudenten studeren aan Deda.

Markeaton Street ligt op 15 minuten lopen van Kedleston Road en is bereikbaar met regelmatige pendelbussen naar het terrein.

Wat ga je studeren

Je studeert modules zoals:

Fase een

Tijdens het eerste studiejaar zullen studioliefschrijvingen en workshops je helpen om je creativiteit en aanpak van animatie te definiëren, terwijl je je kennis van digitale technieken, tekeningen en kernprincipes van animaties aanscherpt. Je lezingen en seminars zullen ook gericht zijn op de cultuur, geschiedenis en context van je onderwerp.

Je studeert modules zoals:

 • Animatie-oefening
 • Visuele cultuur: geschiedenis
 • Visuele verkenning
 • Visuele probleemoplossing

Fase twee

Je gaat je richten op het ontwikkelen van vaardigheden in een projectmatige omgeving en onderzoekt manieren om je te helpen uitblinken in animatie. Je zult steeds meer zelfvertrouwen krijgen met professionele benaderingen van animatie en de inhoud van de module zal je theoretische en technologische mogelijkheden binnen het onderwerp uitbreiden. Je studie zal worden verrijkt door middel van koppelingen met animatiebeoefenaars en agentschappen, evenals de kans om deel te nemen aan internationale en nationale wedstrijden en live projecten van externe instanties.

Je studeert modules zoals:

 • Gerichte projecten in animatie
 • Digitaal bewegend beeld
 • Professionele oefening
 • Visual Culture Theory
 • Ontwerpstrategieën
 • Opeenvolgende illustratie

Fase drie

De nadruk in je laatste jaar ligt op het bouwen van originele, onderscheidende animaties gebaseerd op sterke ideeën en technische vaardigheden. Er is een groot project waarin je zowel je vaardigheden als competities en live projectrapporten onder de aandacht zult brengen.

 • Specialist Practice in Animation
 • Negotiated Study in Animation
 • bestemmingen
 • Visuele cultuur: uitgebreid essay

Hoe je zult leren

De nadruk tijdens het hele programma ligt op praktisch projectwerk waarin technische, analytische, intellectuele en organisatorische aspecten van de beroepspraktijk zijn geïntegreerd. Je zult ook genieten van een spannende variëteit aan andere onderwijs- en leermethoden, inclusief workshopoefeningen, demonstraties, groepskritieken, veldstudies, culturele bezoeken, lezingen, seminars, individuele tutorials, werkcontroles, rapporten en opdrachten.

Als voltijdstudent wordt van u verwacht dat u elke dag deelneemt, volgens het sessieschema van elke moduleleider, met specifieke perioden die worden toegewezen aan zelfstudie. Naarmate de cursus vordert, neem je meer verantwoordelijkheid voor onafhankelijke studie terwijl je je voorbereidt en je laatste project voltooit.

We bieden een kunstacademie-ervaring met mixed media-benaderingen en een breed scala aan visuele ervaringen en workshops.

Je wordt onderwezen in een professionele studiomilieu ondersteund door de nieuwste online onderwijs- en leerfaciliteiten. Het is de ideale omgeving om te experimenteren met ultramoderne apparatuur en hulpmiddelen die voortdurend worden bijgewerkt om de industriestandaarden te weerspiegelen. Je gebruikt software zoals Adobe After Effects, Flash, Maya, Logic Pro en ToonBoom.

We moedigen uw onafhankelijke denken aan terwijl u alle aspecten van de productie van animatie leert - inclusief geluid, verlichting, stopframe en bewerking. Er zijn lichtbakken en rostrum om 2D-animatie te maken en Wacom-tablets voor digitaal getekende animatie. Je hebt ook toegang tot onze geluids- en filmstudio's met professionele video- en geluidsopnamebronnen, inclusief apparatuur voor groene schermen, om je te helpen bij het ontwikkelen van je persoonlijke manier om animaties te maken.

Je zult niet alleen ontdekken hoe je animaties maakt, maar ook hoe je een unieke esthetische en persoonlijke stem ontwikkelt, waarbij je de benadering van een ontwerper voor animatie ontwikkelt. Workshops in 3D, tekenen, drukken en ontwerpen zullen uw visuele aanpak uitdagen en uw technische inzicht voeden.

Hoe je beoordeeld wordt

Beoordeling is 100% gebaseerd op cursussen, waaronder een showreel en promotiemateriaal om jezelf te lanceren als een professionele animator.

Degree Show

Elk jaar vieren studenten van de School of Arts hun tijd op de universiteit door hun werk aan het eind van het jaar te exposeren op Markeaton Street en tegenover de stad Derby. De show loopt meestal in juni en is een fantastische gelegenheid voor potentiële werkgevers, vrienden, familie, industrie en leden van het publiek om opwindende creaties te zien van de volgende generatie kunstenaars, ontwerpers, makers en makers van Derby. De show heeft de vorm van:

 • Een tentoonstelling in Markeaton Street
 • Een catwalk voor mode en textiel (meestal in Derby Theatre)
 • Een filmpremière (meestal op QUAD)
 • Een eendaagse muziekshow (meestal in Derby Theatre)

Toelatingseisen

Typische toelatingseisen september 2020

UCAS-punten 112 (tot 16 vanaf AS-niveaus)
Specifieke eisen op A-niveau

Geen specifieke vakvereisten

Specifieke eisen bij GCSE GCSE-wiskunde en Engelse graad C / graad 4 (of hoger) of gelijkwaardige kwalificatie
IELTS 6.0 (met 5.5 in elk vakgebied)
Interview / auditie N.v.t.
Portefeuille

Ja - Digitaal portfolio

Careers

Onze afgestudeerden zijn doorgegaan met het opzetten van succesvolle animatiestudio's of om te werken voor grote tv-productiebedrijven. Er zijn veel carrièremogelijkheden voor animators op het gebied van reclame, film, televisie, games ontwerpen, webdesign, creatieve studio's, onderwijs en de freelance wereld.

De cursus biedt je de ideale voorbereiding op een carrière in deze steeds veranderende markt, waar je het gebruik en de productie van animatie kunt uitdagen. Omdat we een eigentijdse kijk op animatie en de toepassingen ervan hebben, laat u uw werk zien aan potentiële werkgevers via verschillende platforms, advertenties en mobiele apparaten.

Voor aspirant-ondernemers bieden we ook bedrijfsondersteuning via onze incubatie-eenheid - Banks Mill. Het biedt studiowerkruimte en bedrijfsontwikkelingsactiviteiten in een levendige en bloeiende gemeenschap van kunstenaars, ontwerpers en makers.

U kunt ook onze MA Visuele Communicatie overwegen als u uw studies naar postdoctoraal niveau wilt nemen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Keystone studiebeurs

Ontdek de mogelijkheden die onze studiebeurs u kan bieden

Over de school

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great star ... Lees meer

Here at the University of Derby, we believe anything is possible. With a broad range of courses at foundation, undergraduate and postgraduate level, we can help you get your career off to a great start. We know how important it is to have the best teaching, and we’re proud to be rated Gold in the Teaching Excellence Framework; but we also offer so much more, with some of the best university facilities in the country, opportunities for industry experience and practical, hands-on learning to make your studies relevant to life after graduation. To help broaden your horizons, we offer a wide range of opportunities to study abroad, whatever your subject – a great way to experience a different culture, meet new people and add to your CV. Lees Minder