BA (Hons) in architectuur

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Leer door het maken van deze RIBA en ARB geaccrediteerde cursus. Als je werkt aan live briefs in een studio-omgeving, verbeter je je vaardigheden bij het ontwerpen en bouwen van echte architecturale projecten. Gesteund door praktiserende professionals, bepaal je je eigen agenda binnen een brede architectonische context.

Invoering

U zult ontdekken hoe u specifiek voor unieke plaatsen kunt ontwerpen. Terwijl u werkt, krijgt u waardevolle industriële vaardigheden en leert u ontwerpen in harmonie met uitdagende locaties.

Je zal:

 • Leer in een op samenwerking gebaseerde, studio-gebaseerde omgeving die de praktijk weerspiegelt.
 • Heb de mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen door middel van een professionele stage van drie weken.
 • Werk aan sociaal geëngageerde live-build-projecten voor klanten zoals het Eden Project en de National Trust.
 • Woon gastcolleges bij van specialisten uit de hele branche.
 • Krijg toegang tot uitstekende technische faciliteiten om uw ontwerpprojecten te verkennen via een reeks analoge en digitale fabricageprocessen.
 • Profiteer van sterke verbindingen met de beroepspraktijk en leer van ervaren beoefenaars.

De cursus is ARB deel 1 voorgeschreven en RIBA deel 1 gevalideerd.

Waar we naar op zoek zijn

We willen iemand die:

 • Heeft observatie- en ontwikkelingstekenen.
 • Toont duidelijke communicatieve vaardigheden.
 • Heeft een kritisch begrip en contextueel bewustzijn van tekenen en beeldende kunst.

126714_pexels-photo-1109541.jpegLex Photography / Pexels

Wat je zult leren

Deze branchegerichte architectuurcursus wordt gegeven door middel van geïntegreerde ontwerpprojecten waarbij kennis wordt besproken en gedeeld in een professionele studio-omgeving. Projecten variëren van kleinschalige, snelle uitdagingen tot uitgebreide ontwerpprojecten, waarmee je je brede vaardigheden kunt laten zien terwijl ze zich gedurende de drie jaar van de opleiding ontwikkelen.

Je past tekenen, 2D- en 3D CAD-ontwerp, modelbouw, ontwerpproces en schrijven toe op architecturale projecten, terwijl je kritisch denken en creatieve probleemoplossende vaardigheden ontwikkelt. Naast het delen van uw ideeën in actieve debatten, leert u samenwerkings- en organisatorische vaardigheden met groepsontwerpprojecten.

Tijdens de cursus bereiden we je voor op de beroepspraktijk; je leert de principes van participatief ontwerp, zodat je kunt beginnen met het navigeren door de complexe problemen waarmee je in de architectuur te maken krijgt.

Na het behalen van je diploma Architectuur heb je de mogelijkheid om kritisch strategische projecten te definiëren en te creëren, evenals de mogelijkheid om bestaande opdrachten uit te dagen om architectuur te creëren die uitblinkt in zijn inclusiviteit en relevantie voor de problemen waarmee de samenleving vandaag en in de toekomst wordt geconfronteerd .

Je onderzoekt het ambacht van architectuur, begrijpt de tektoniek van materialen en hun relatie met elkaar en ontwikkelt een kritisch begrip van de reactie van architectuur op plaats.

Uiteindelijk laat je ons achter met een reeks vaardigheden en kennis waarmee je een provocateur kunt worden: ondernemend in je denken en kritisch reflecterend in je werk

Jaar een

Je leert de primaire vaardigheden en taal van de architectuur kennen terwijl je praktische en conceptuele vaardigheden toepast om gebruikersgerichte ontwerpresultaten te ontwikkelen. Tijdens je eerste jaar begin je te begrijpen hoe projecten worden geformuleerd en wat de beste en gevarieerde manieren zijn om architectonische intenties te communiceren. Je zult ruimte en licht beschouwen in architectonische compositie en een basisbegrip krijgen van verschillende structurele benaderingen van bouwen. We voorzien u van een overzicht van context, geschiedenis en theorie, met speciale aandacht voor de unieke geschiedenis van Cornwall. Tegen het einde van het jaar begin je een ethische en esthetische positie te formuleren in relatie tot het architectenberoep.

modules

 • Plaats
  Je onderzoekt kwesties als plaats, materialiteit en identiteit.
 • Mensen
  Gebruikersgericht ontwerp en introductie tot de kernvaardigheden van tekenen / modelbouw.
 • Gemeenschap
  Je onderzoekt kwesties als collectief wonen en werken.
 • Structuur
  Onderzoek naar hoe 'dingen' werken en worden gemaakt.

Jaar twee

Je ontwikkelt je technische en conceptuele vaardigheden terwijl je grootschalige ontwerpprojecten aanneemt. Naast de milieuproblemen bij duurzame ontwikkeling, ga je 'huisvesting' in de breedste zin van het woord verkennen. We moedigen je ook aan om Erasmus-uitwisselingen en stages te doen. Tijdens dit tweede jaar van je opleiding Bouwkunde ontwikkel je vertrouwen in de toepassing van technische informatie en krijg je inzicht in de wettelijke eisen van de beroepspraktijk. Je leert ontwerpen te maken die beantwoorden aan de uiteenlopende behoeften van gebruikers en blijft een persoonlijke ethische basis ontwikkelen voor ontwerpbeslissingen, met de nadruk op de behoeften van de klant en aandacht voor zowel natuurlijke als gebouwde omgevingen.

modules

 • Context
 • Ontwerpprojecten op grotere schaal.
 • Milieu
  Kwesties van duurzame ontwikkeling.
 • Bewoning
  'Huisvesting' in bredere zin.
 • Praktijk
  Beroepspraktijkcontext en werkervaring.

Jaar drie

Een onafhankelijk verkennend project zal je definitie testen van wat architectuur is of kan zijn, ondersteund door een kritische en theoretische visie in je proefschrift. Vervolgens voltooit u de cursus met een uitgebreid groot project waarin al uw vaardigheden worden belicht. Aan het einde van het jaar ben je een sterke communicator die je eigen sterke en zwakke punten kan herkennen om je kansen te maximaliseren. Je zult ook een rigoureus en uitgebreid niveau van architectonisch ontwerpvermogen kunnen aantonen dat voldoet aan de ARB Part 1 Graduate Attributes.

modules

 • Onafhankelijk verkennend project
  Experimentele verkenning van architectuur afgeleid van zijn omgeving.
 • Proefschrift
  Schriftelijk kritisch reflecterende presentatie van architectonische en contextuele geschiedenis en theorie.
 • Laatste groot project
  Uitgebreid ontwerpproject.

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Van onze studio-gebaseerde leeromgeving tot stages, bedrijfsbezoeken en wedstrijdinstructies, uw projectwerk zal u verbinden met lokale, nationale en internationale kwesties.

Je neemt deel aan actieve debatten en groepsontwerpprojecten en bezoekt lokale bouwplaatsen, steenhouwers, scheepswerven en beeldhouwers. Je zult zelfs bezig zijn met ontwerpen en bouwen, terwijl je een praktisch begrip ontwikkelt dat je toekomstige carrière zal ondersteunen.

Evaluatiemethoden

 • Geen formele examens, al het werk wordt beoordeeld door middel van cursussen.
 • Verbale en visuele presentaties voor kernonderwijzend personeel, bezoekende critici en uw collega's.
 • Formatieve feedback is continu gedurende de studio-gebaseerde modules, terwijl summatieve evaluatie plaatsvindt om u gestructureerde feedback te geven om uw werk te helpen ontwikkelen.
 • Afstudeerprojecten en proefschrift.

Personeel

Je krijgt les van gekwalificeerde architecten naast beoefenaars uit domeinen zoals structuren, diensten, natuurbehoud, wetgeving, planning, landschap, zaken en beheer. Met industriële en academische ervaring zorgen ze voor naleving van de nieuwste regelgevingskaders en praktijken.

Sommige personeelsleden geven alleen les op specifieke modules, en uw cursus bevat misschien niet elk lid dat hier wordt getoond.

uitrusting

 • Toegewijde workshops met 3D- en bronsgieterij, prentkunst, verfvoorbereiding, lasersnijden en snelle prototyping.
 • Digitale beeldvorming.
 • Studio accommodatie.
 • Video en fotografie.
 • Bibliotheek met 140.000 boeken, 17.000 dvd's / video's en meer dan 400 tijdschrifttitels.
 • Archieven inclusief radio, dia's, foto's en kaarten.

Hoe te solliciteren

Solliciteer via UCAS

Klaar om mee te doen? Als u zich aanmeldt via UCAS Apply and Track, moet u de onderstaande universiteits- en cursuscodes raadplegen.

 • Universiteitscode: F33
 • Cursuscode: K100

Aanmelden als internationale student?

Internationale studenten kunnen een cursus aanvragen via UCAS, via een agent of rechtstreeks bij de universiteit.

Toelatingseisen

We beschouwen alle aanvragen op hun eigen individuele verdiensten en mogelijkheden. We nodigen alle kandidaten uit voor een interviewdag of auditie om hen de kans te geven dit te laten zien samen met wat hen inspireert en motiveert in hun vakgebied. Aanvragers kunnen ook hun portfolio laten zien of een uitvoering geven, afhankelijk van de cursus. We verwelkomen applicaties met alle vakachtergronden, of je nu gespecialiseerd bent in STEM, de kunsten of de geesteswetenschappen.

Als leidraad is ons typische aanbod op niet-gegradueerd niveau 120 - 136 UCAS-tariefpunten, voornamelijk van niveau 3-kwalificaties zoals maar niet beperkt tot A-niveaus, een BTEC Extended Diploma of een Foundation Diploma. Aanvragers moeten GCSE Mathematics Grade 4 (C) of gelijkwaardig hebben.

Taalvereisten

Voor aanvragers wiens eerste taal Engels is, vereisen we dat je hebt of werkt in de richting van GCSE English Language Grade 4 (C), of gelijkwaardig.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u aan dezelfde standaard voldoen die gelijk is aan de algemene score van IELTS Academic 6.0, met ten minste 5,5 voor lezen, schrijven, spreken en luisteren. We accepteren een reeks gelijkwaardigheden in het land en goedgekeurde tests.

Als je een Tier 4-studentenvisum nodig hebt om in het VK te studeren, moet je een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen. U kunt onze Engelse taalvereisten lezen voor meer informatie.

deadlines

 • UK / EU-aanvragen: 15 januari 2020 (voor gelijke behandeling)
 • Laattijdige aanvragen worden overwogen als er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Internationale betalers kunnen het hele jaar door solliciteren. Maar we raden aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om tijd te maken voor visa en reisarrangementen.

Collegegeld 2020-21

 • £ 9.250 - voltijds VK / EU
 • £ 16.000 - voltijds internationaal

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder