BA (Hons) in de architectuur

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het programma biedt een grondige basis in het onderwerp architectuur, inclusief een portfolio van ontwerp-, technische en theoretische cursussen die alle aspecten van architectuurtheorie en -praktijk behandelen. De cursus is ontworpen met verwijzing naar de RIBA-criteria en biedt studenten een goed afgerond en internationaal gerespecteerd curriculum. Studenten werken in technische en geesteswetenschappelijke disciplines en testen de kennis en vaardigheden van deze cursussen door middel van een reeks kernontwerpprojecten die in een studio-omgeving worden onderwezen (ongeveer 50% van de cursussen). De cursus biedt studenten de belangrijkste analytische en praktische vaardigheden en kennis die nodig zijn om het RIBA Deel 1-niveau te bereiken, de eerste stap naar formeel Chartership als architect (in afwachting van cursuscursus).

Na het afstuderen zijn studenten uitgerust om te werken voor consultants, aannemers of de overheid op het niveau van de Architectural Assistant, en / of een RIBA Deel 2 niveau postdoctorale opleiding aan te vragen bij internationale universiteiten.

Het kerncurriculum omvat instructie in alle hoofdonderwerpen, en biedt een basis in de geschiedenis en theorie van architectuurontwerp, evenals technische instructie en toepassing. Studenten moeten een gevarieerd portfolio van getekend, gemodelleerd (CAD en fysiek), geschreven en onderzocht werk produceren. De nadruk ligt op de persoonlijke ontwikkeling van studenten in een professionele omgeving.

Waarom architectuur studeren aan de Dubai Campus van de Heriot-Watt University?

  • Heriot-Watt University heeft een schat aan specialistische expertise in de gebouwde omgeving en wordt internationaal erkend als een van de slechts vier Centres of Excellence in duurzaam bouwen.
  • De cursus is gebaseerd op het internationaal gerenommeerde RIBA Deel 1-niveau.
  • De cursus behandelt zowel technische als theoretische aspecten en biedt een uitstekende basis voor toekomstige praktijk of studie op postdoctoraal niveau, inclusief RIBA deel 2.
  • De combinatie van lezingen en studiolevering stimuleert uitstekende zelfmotivatie en de ontwikkeling van overdraagbare vaardigheden die waardevol zijn in de industrie van de gebouwde omgeving.
  • Ons programma is ontworpen om de gebouwde omgeving voor de 21e eeuw te helpen vormgeven, niet alleen op het gebied van architectuur, maar ook om een duurzame, energie-efficiënte en groene samenleving te ondersteunen.

Cursusinhoud

Eerste jaar

Studenten studeren inleidende cursussen in architectuurgeschiedenis / -theorie, bouw en design, naast een door de studio geleverde cursus ontwerpprojecten (50%) waarin basisvaardigheden voor het opstellen, modelleren en ontwerpen worden geïntroduceerd.

Tweede jaar

Breidt de basis van het eerste jaar uit, met verder geschreven en onderzocht werk dat theoretische en bouwkundige kennis ontwikkelt met de nadruk op energiebesparing. Studiolessen (50%) stellen studenten in staat deze kennis toe te passen via een reeks eenvoudige ontwerpprojecten op verschillende schalen.

Derde jaar

Voortbouwend op de kennis van voorgaande jaren introduceert het derde jaar de parameters van kosten en commercieel bewustzijn en het runnen van een klein bedrijf. Studiecursussen in de studio (50%) verkennen het ontwikkelende begrip van de student door ontwerpprojecten op uitdagende locaties.

Vierde jaar

Studenten voltooien een zelfgestuurd proefschrift (25%), gekoppeld aan hun afstudeerproject (50%), en gaan dieper in op onderwerpen. Cursussen omvatten een multidisciplinair samenwerkingsproject en actuele debatten in de praktijk.

Carrière

Afgestudeerden van het Architecture BA (Hons) -programma kunnen banen verwachten als architectenassistenten bij multinationale architectuur- en ingenieursbureaus, overheidsorganisaties en kleine tot middelgrote bedrijven in de particuliere sector (architectuur, stedenbouw en interieurontwerp).

De BA (Hons) Architectuur graad aangeboden door Heriot-Watt biedt een uitstekende eerste stap in een architectuuropleiding die kan leiden tot een professioneel gekwalificeerde architect met verdere studies, onderzoeken en ervaring (in afwachting van definitieve RIBA-validatie voor deel één).

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie op de middelbare school was, moeten aanvragers een Engelse taalvaardigheid aantonen die gelijkwaardig is aan IELTS 6.0 Academic (zonder element lager dan 5,5).

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad