Lees de Officiële Beschrijving

De wereld is jouw podium

Of je nu werkt met professionele regisseurs als lid van ons gerenommeerde studententheatergezelschap; deel te nemen aan een van onze vele internationale, collaboratieve performance-projecten of een bezoek aan onze lokale theaters, zoals het Royal National Theatre, The Old Vic of Shakespeare's Globe, bieden we je de kans om geavanceerde prestatievaardigheden en een unieke creatieve kijk te ontwikkelen in een zeer ondersteunende , praktijkgerichte omgeving.

Door samen te werken met academische professionals en professionals uit de industrie, zoals de internationaal gerenommeerde Frantic Assembly, zul je je interesses op het gebied van acteren, uitvoeren en theater maken ontdekken terwijl je kennis en ervaring op belangrijke gebieden van het theater, zoals multimediatraining, site-specifiek, opdoet performance, beweging voor acteurs en theaterproducties.

Dit leren zal je eigen professionele praktijk of op een kunst gebaseerde carrière ontwikkelen. De mogelijkheid hebben om evenementen en gesprekken met de industrie bij te wonen; om op te treden met onze Student Theatre Company; en om professionele acteerervaring op te doen via LSBU's creatieve bureau, het South Bank Collective, zal het je helpen je voor te bereiden op de kunstcarrière die je echt wilt.

Wij bieden de mogelijkheid voor alle niet-gegradueerde Home / EU-studenten om een stage, stage of werkervaring op te doen terwijl ze een voltijdcursus volgen die start in september 2019.

LSBU ligt in het hart van het culturele epicentrum van Londen en is de ideale plek om te studeren, te groeien en te slagen als creatief beoefenaar.

Waarom Drama en Performance studeren aan de LSBU?

Top 2 van Londense concurrenten voor algemene tevredenheid en lesgeven in Drama (National Student Survey 2018).

LSBU Student Theatre Company: Je neemt deel aan een volledig seizoen van theaterwerk uitsluitend met theaterprofessionals, waaronder regisseurs, artiesten en theatergezelschappen.

Creatief partnerschap met Frantic Assembly : bekend om hun hoog octaangehalte, fysieke theaterproducties, zal Frantic Assembly workshops en residenties verzorgen en hun expertise met u delen.

Het Edric Theatre is een toegewijde performance- en repetitieruimte met een capaciteit van 90 plaatsen, plus een studio met 30 plaatsen en backstage-faciliteiten.

Maak optimaal gebruik van de nabijheid van de theaters in Londen door professionele workshops bij te wonen, tijdelijk werk te vinden en castingcalls te beantwoorden.

3e in Londen voor graduate prospects in Drama, Dance

LSBU heeft onlangs de Hollywood-ster David Oyelowo een eredoctoraat toegekend.

Informatie over sleutelcursussen - gesorteerd op modus

mode

modules

Tijdens deze praktische cursus wordt u lid van de beroemde LSBU Student Theatre Company en neemt u deel aan internationale performanceprojecten, intensieve workshops en residenties bij grote theatergezelschappen zoals Shakespeare's Globe, Frantic Assembly en Complicite. Je treedt op in het Edric Theatre, onze hedendaagse prestatieruimte op de campus.

Eerst zullen we je vaardigheden en technieken ontwikkelen in acteren, regisseren en schrijven door middel van workshops met theaterprofessionals en docenten. Vervolgens ontwikkel je je professionele cv door deel te nemen aan een productie van een studententheatergezelschap. In het laatste jaar, begin je je eigen praktijk als theaterartiest te verwoorden en een grootschalig onafhankelijk prestatieproject te ontwikkelen dat is gericht op je sterke punten en interesses.

De cursus is 45% beoordeeld door cursussen en 55% beoordeeld door middel van een praktisch examen.

Jaar 1

Je ontwikkelt vaardigheden en technieken in acteren, regisseren en schrijven door middel van workshops met theaterprofessionals en docenten. Je schrijft en voert een monoloog uit, neemt deel aan de scène-studie van een acteur en verzamelt samengestelde uitvoeringen. Je werkt ook samen met medestudenten aan een workshopproductie.

Praktisch leren wordt aangevuld met kritisch denken, analyseren en lezen over uitvoeringsgeschiedenis, context en theorie.

 • Theaterworkshop
 • Prestatiegeschiedenis
 • Een rol spelen
 • Prestatie lab
 • 20e-eeuwse praktijk

Plus één optie van:

 • De tekst aannemen
 • Beweging voor acteurs

Jaar 2

Je ontwikkelt je professionele cv door deel te nemen aan een productie van een theaterteam. Je werkt met een professioneel theaterteam, waaronder regisseur, productiemanager en ontwerper. Je neemt alle aspecten van de prestaties en productie op zich, inclusief uitvoeren, belichting, ontwerp, marketing, publiciteit, evenementenbeheer en bespreekbureau.

Je richt je ook op innovatieve modi van hedendaagse prestaties tijdens modules over multimediatechnologieën op het gebied van prestaties, hedendaagse theateraanpassing en experimentele theaterpraktijk. Door deel te nemen aan een intensieve artistieke residentie, met een fysiek theatergezelschap, zal Frantic Assembly je beweging en technische vaardigheden verder ontwikkelen.

 • Kritieke kaders
 • Het bedrijf in residentie - geleverd door Frantic Assembly
 • Collaborative Production
 • Theater en publiek
 • Aanpassingspraktijken

Plus één optie van:

 • Multimedia-prestaties
 • Sitespecifieke prestaties

En een optie van:

 • Lichaam en prestaties
 • Tekst en uitvoering

Jaar 3

Je begint je eigen praktijk als theaterartiest te verwoorden en een grootschalig onafhankelijk prestatieproject te ontwikkelen dat is gericht op je sterke punten en interesses. Je neemt ook deel aan professionele workshops over compositie voor uitvoeringen die je voorbereiden om de werkwereld als creatieve beoefenaar te betreden.

 • Onderzoeksproject
 • Creatieve strategieën

En ook

Een optie van:

 • Professionele toolkit
 • Klassiek acteren

En een optie van

 • Digitale prestatietechnologieën
 • Handelen voor scherm

Of

 • Toegepast Theater

Plus een optie van

 • Onafhankelijk prestatieproject
 • Onafhankelijke praktijk als onderzoek
 • Proefschrift

employability

Werken met professionele theatermakers tijdens je cursus betekent dat je ons achterlaat met een sterk netwerk van professionele contacten en een goed begrip van wat er nodig is om je eigen weg te vinden in een concurrerende industrie.

Je hebt een holistische ervaring opgedaan met theaterproducties, met vaardigheden in alles, van acteertechniek en regie tot marketing, publiciteit en evenementenbeheer. Je kunt erop vertrouwen dat je klaar bent voor je volgende carrièrestap.

Spelen tijdens je studie zal je uitrusten voor een carrière in acteren, live-art-performance, regie, podiummanagement, belichting, geluidsontwerp of productie. Je kunt de cursus ook gebruiken als platform voor lesgeven, kunstbeheer of onderzoek.

We weten dat commerciële ervaring echt het verschil maakt op een CV. Dat is de reden waarom je de kans krijgt om acteer- en voice-over te werken met South Bank Collective - het geregistreerde commerciële creatieve bureau van LSBU.

Track record in werkgelegenheid

Onze afgestudeerden hebben een uitstekende staat van dienst in het veiligstellen van banen in de creatieve en culturele industrieën en werken samen aan het opzetten van eigen bloeiende bedrijven. Ze gaan verder met alle aspecten van de sector, inclusief het creëren van content, productie, management, educatie, beleid en distributie. Sommige van onze afgestudeerden werken aan speelfilmdrama's en in de postproductie voor toonaangevende Britse productiebedrijven.

Employability Service

Wij zijn voor het tweede jaar op rij de universiteit van het jaar voor afgestudeerden. - The Times and Sunday Times Good University Guide 2018, 2019.

Bij LSBU willen we je klaarstomen voor een succesvolle carrière. Tijdens je studie - en twee jaar na je afstuderen - heb je toegang tot onze Inzetbaarheidsservice , die bestaat uit:

 • Een online forum waar u een breed scala aan stages kunt zien: parttime, voltijds of vrijwillig. U kunt ook langskomen om onze Job Shop-adviseurs te bekijken, die altijd beschikbaar zijn om u te helpen de volgende stap in uw zoekopdracht te zetten.
 • Onze Careers Gym biedt groepsworkshops over cv's, interviewtechnieken en het vinden van werkervaring, evenals regelmatige presentaties van werkgevers in verschillende sectoren.

Ons Student Enterprise- team kan u ook helpen uw eigen bedrijf te starten en waardevolle ondernemersvaardigheden te ontwikkelen.

uitrusting

Edric Theatre

Een toegewijde speel- en oefenruimte met een capaciteit van 90 plaatsen die kan worden opgezet in talrijke configuraties. Het hoofdauditorium, de studio met 30 zitplaatsen en de backstage-faciliteiten worden gebruikt door theater-, performance- en technische theaterstudenten. Faciliteiten zijn beschikbaar voor commerciële verhuur.

Borough Road Gallery

De galerij is een thuis voor beeldende kunst en een uniek onderdeel van het universitaire erfgoed. De Borough Road Gallery werd in 2012 geopend en bevat waardevolle en belangrijke werken van de Britse kunst naoorlogs in een openbare collectie, geproduceerd door de gevierde kunstenaar en leraar David Bomberg (1890-1957).

Kunst, muziek en culturele evenementen in Londen

De universiteit kon niet beter worden gevestigd op slechts 10-15 minuten lopen van het Southbank Centre, het National Theatre, BFI IMAX, Tate Modern, Royal Festival Hall, The Old Vic Theatre, The Young Vic en dus het beste van Londen's toneelstukken, uitvoeringen, tentoonstellingen en vertoningen.

Onderwijzen en leren

Je docenten zijn leidende professionals in hun vakgebied, dus alles wat we doen is relevant voor de branche. Inspirerende gastsprekers van gerenommeerde kunstorganisaties en theatergezelschappen geven u meer inzicht in de branche en bouwen uw professionele connecties.

Privé-, jaar- en groepslessen

Als een student in de kunst- en creatieve industrie, wordt je tijdens je eerste drie weken bij LSBU een benoemd tutor toegewezen. De rol van je mentor is om je primaire aanspreekpunt te zijn voor academische en professionele ontwikkelingsondersteuning.

Je mentor zal je ondersteunen om het meeste uit je tijd bij LSBU te halen, door advies en bewegwijzering te geven aan andere bronnen van ondersteuning op de universiteit.

Je tutor zou de eerste persoon op de universiteit moeten zijn met wie je praat als je problemen hebt die van invloed zijn op je werk. Dit kunnen academische, financiële, gezondheidsgerelateerde of andere soorten problemen zijn.

Je zult regelmatig afspraken maken met je tutor tijdens je cursus. Sessies worden een combinatie van groeps- en één-op-één-sessies. U kunt contact opnemen met uw tutor voor extra vergaderingen of ondersteuning per e-mail of in de klas.

Toelatingseisen

 • Een BBC-niveau met ten minste één gespecialiseerd onderwerp zoals Drama, Theater of Podiumkunsten of;
 • BTEC National Diploma DMM in een vakgebied voor podiumkunsten ;
 • Toegang tot HIJ-kwalificaties met 15 Onderscheidingen 30 Verdiensten in een vakgebied van gespecialiseerde podiumkunsten of;
 • Equivalente kwalificaties van niveau 3 in een relevant onderwerp zoals drama, theater of uitvoerende kunst ter waarde van 112 UCAS-punten
 • Kandidaten moeten 5 GCSE's AC hebben, inclusief wiskunde en Engels of gelijkwaardig (gereformeerde GCSE's graad 4 of hoger)
 • We verwelkomen kwalificaties van over de hele wereld. Engelstalige kwalificaties voor internationale studenten: IELTS-score van 6,0 of Cambridge Proficiency of Advanced Grade C.

Alle studenten moeten ook een succesvolle auditie voltooien om in aanmerking te komen voor deze cursus.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 132 andere vakken van London South Bank University »

Laatst bijgewerkt op February 23, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 23, 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Jaar 1 Voltijd VK / EU-vergoeding: £ 9250; Internationale bijdrage: £ 13125.
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 23, 2019
Einddatum
Jan. 24, 2022
Aanmeldingslimiet

Sept. 23, 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Jan. 24, 2022