Read the Official Description

Voor filmfanaten

Deze dynamische cursus combineert filmtheorie, wereldbioscoopstudies en videopraktijk om je een uitgebreide, kritische studie van film te geven. Onze focus ligt op het culturele, esthetische en economische belang van film, verleden, heden en toekomst. Je krijgt een uitgebreide filmische kennis en leert film in alle vormen te analyseren. Als student in een van 's werelds culturele hoofdsteden, heb je het British Film Institute en de media-industrie voor de deur.

Wij bieden de mogelijkheid voor alle niet-gegradueerde Home / EU-studenten om een stage, stage of werkervaring op te doen terwijl ze een voltijdcursus volgen die start in september 2019.

Waarom Film studeren aan LSBU?

Informatie over sleutelcursussen - gesorteerd op modus

mode

modules

Je studeert filmtitels, filmhistories en nationale bioscopen en gebruikt die kennis om films te maken die de basis vormen. We verkennen de geschiedenis van de wereldcinema, de toekomst van film in een geglobaliseerde wereld van digitale media en het belang van film (cultureel, esthetisch, politiek en economisch). U leert ook hoe u uw ideeën op een boeiende en professionele manier presenteert; je maakt korte films, levert geweldige presentaties, schrijft korte scenario's en produceert filmproductiedossiers.

Evaluatiemethoden voor de totale cursus: 83% cursussen.

Jaar 1

 • Het scherm lezen: theorie en esthetiek
 • De opkomst van de cinema: geschiedenis en diversiteit
 • Het scherm lezen: analyse en ontwerp
 • De auteur van de film: visie en stijl
 • Wereldcinema: ontstaan ​​en vormen
 • Film maken en innovatie

Jaar 2

 • Europees realisme: Italië en Frankrijk
 • Groot-Brittannië: naoorlogs in de jaren tachtig
 • Documentaire modi: oefening en theorie

Plus een optionele module van:

 • scenarioschrijven
 • Visioenen van de stad

Plus nog een optie van:

 • Professionele inzetbaarheid
 • Amerikaanse cinema: Hollywood en onafhankelijken
 • Kritiek op geslacht en seksualiteit in de films

Jaar 3

 • Hedendaagse cinema en digitale futures
 • Film en revolutie in de derde wereld
 • Film beoordelen en cureren
 • Britse filmindustrie nu!

Plus een optionele module van:

 • Kritieke filmpraktijk (praktische module)
 • Film proefschrift

employability

Door film te studeren in Londen sta je midden in het filmmaken. Je wordt voorbereid op werk in de film-, media- en culturele industrie in rollen zoals filmcuratie, tv-productie, journalistiek, PR, publiceren of marketing.

Als je deze cursus hebt voltooid, beschik je over een reeks praktische vaardigheden om je toekomst vorm te geven, inclusief scenario's, pitching-ideeën en het bouwen van een creatief videoportfolio.

Hoewel de cursus je geen professionele film- of mediaproductietraining biedt, krijg je de intellectuele en praktische vaardigheden en capaciteiten die premium vereisten zijn in de media en de creatieve industrie - en onze afgestudeerden zijn gaan werken voor de BBC , ITV en Universal (Europa).

Pas afgestudeerden van deze cursus hebben rollen opgedaan zoals: tv-productiestrainee bij de BBC, Independent Music Video Director, Film Education Assistant bij BFI Southbank, Production Runner, Client Service Runner en Theatre Production Assistant.

Bekijk een aantal mogelijke carrières, waaronder tv-productie, in ons gedeelte Prospects .

Employability Service

Wij zijn voor het tweede jaar op rij universiteit van het jaar voor afgestudeerden. - The Times and Sunday Times Good University Guide 2018, 2019.

Bij LSBU willen we je klaarstomen voor een succesvolle carrière. Tijdens je studie - en twee jaar na je afstuderen - heb je toegang tot onze Inzetbaarheidsservice , die bestaat uit:

 • Een online forum waar u een breed scala aan stages kunt zien: parttime, voltijds of vrijwillig. U kunt ook langskomen om onze Job Shop-adviseurs te bekijken, die altijd beschikbaar zijn om u te helpen de volgende stap in uw zoekopdracht te zetten.
 • Onze Careers Gym biedt groepsworkshops over cv's, interviewtechnieken en het vinden van werkervaring, evenals regelmatige presentaties van werkgevers in verschillende sectoren.

Ons Student Enterprise- team kan u ook helpen uw eigen bedrijf te starten en waardevolle ondernemersvaardigheden te ontwikkelen.

uitrusting

Film bekijken

Deze bioscoop met 36 zitplaatsen beschikt over een 4K-projector en 5.1-geluidsweergave en is ideaal om productiewerk voor te beluisteren voordat deze naar het publiek gaat.

Mac Lab

The Elephant Studios op LSBU Mac Lab is uitgerust met Quad-Core en Dual GPU MacPros, beschikbaar voor workshops over digitale media en zonder toezicht werk van studenten.

Film Studio en Soundstage

De Film Studio is een ruimte met dubbele hoogte met een verlichtingsrooster, DMX-lichtregeling, groen schermachtergrond, airconditioning, groene kamer (voor make-up en kledingkast) en geluidsisolatie voor gebruik als een geluidsbeeld.

Suites bewerken

De zeven bewerkingssuites zijn ideaal voor het snel bewerken van video, geluid en opnames. Alle suites zijn verbonden met een supersnelle 10 Gb / s-netwerk, waardoor het mogelijk is om te bewerken en te sorteren, terwijl productiedossiers snel worden gedeeld.

Onderwijzen en leren

Je docenten zijn leidende professionals in hun vakgebied, dus alles wat we doen is relevant voor de branche. Inspirerende gastsprekers uit de media, uitzendende en productiehuizen geven u meer inzicht in de branche en bouwen uw professionele connecties.

Jaarbegeleiding

Als een student in de kunst- en creatieve industrie, wordt je tijdens je eerste drie weken bij LSBU een benoemd tutor toegewezen. De rol van je mentor is om je primaire aanspreekpunt te zijn voor academische en professionele ontwikkelingsondersteuning.

Je mentor zal je ondersteunen om het meeste uit je tijd bij LSBU te halen, door advies en bewegwijzering te geven aan andere bronnen van ondersteuning op de universiteit.

Je tutor zou de eerste persoon op de universiteit moeten zijn met wie je praat als je problemen hebt die van invloed zijn op je werk. Dit kunnen academische, financiële, gezondheidsgerelateerde of andere soorten problemen zijn.

Je zult gedurende je opleiding minstens 30 minuten per half jaar afspraken maken met je jaarleraar. U kunt contact opnemen met uw mentor voor extra vergaderingen of ondersteuning per e-mail.

Toelatingseisen

2018 Binnenkomst

 • Een niveau BCC of;
 • BTEC National Diploma MMM of;
 • Toegang tot HE-kwalificaties met 9 Onderscheidingen 36 Verdiensten of;
 • Equivalent niveau 3 kwalificaties ter waarde van 106 UCAS-punten
 • Kandidaten moeten 5 GCSE's AC hebben, inclusief wiskunde en Engels of gelijkwaardig (gereformeerde GCSE's graad 4 of hoger)
 • We verwelkomen kwalificaties van over de hele wereld. Engelse taalkwalificaties voor internationale studenten: IELTS-score van 6,0 of Cambridge Proficiency of Advanced Grade C.
Program taught in:
Engels

See 132 more programs offered by London South Bank University »

Last updated February 23, 2019
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 23, 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Jaar 1 Voltijd VK / EU-vergoeding: £ 9250; Internationale bijdrage: £ 13125
By locations
By date
Begindatum
Sept. 23, 2019
Einddatum
Jan. 24, 2022
Application deadline

Sept. 23, 2019

Location
Application deadline
Einddatum
Jan. 24, 2022