BA (Hons) in het Engels en toegepaste taalkunde

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wat zijn Engelse en toegepaste taalkunde?

 • Bouw uw praktische vaardigheden en vakkennis op
 • Vergroot uw carrièremogelijkheden naarmate u een bekwame en zelfverzekerde Engelse gebruiker wordt
 • Ontwikkel uw vermogen om professioneel te communiceren over media en contexten heen
 • Bevredig uw nieuwsgierigheid naar talen en culturen

Programmadoelen

Ons programma is bedoeld om afgestudeerden te koesteren:

 • die een stevige basis hebben in taalwetenschappen die kritisch en creatief kunnen worden toegepast in verschillende bedrijfs- en managementcontexten;
 • die in staat zijn om oordeelsvorming te oefenen en intellectuele nieuwsgierigheid te ontwikkelen om zowel zelfstandig als in teamverband te werken;
 • die het potentieel hebben om toekomstige leiders en ondernemers te worden die uitblinken in communicatie voor professionele doeleinden;
 • die beschikken over een hoog niveau van professionele communicatieve vaardigheid in het Engels;
 • die een bewustzijn en begrip hebben van interculturele communicatie in meertalige omgevingen die hun mondiale kijk en culturele waardering als maatschappelijk verantwoordelijke wereldburgers versterken; en
 • die sterke communicatieve vaardigheden kunnen toepassen om real-world problemen effectief op te lossen in lokale en wereldwijde meertalige professionele / zakelijke omgevingen.

Kenmerken van het programma

 • Het programma bevordert de algehele ontwikkeling van het potentieel van studenten in de ruimste zin voor het beroep in de Engelse taal.
 • Naast een major in Engelse Studies, kunnen studenten ook een minor volgen in een andere discipline aangeboden door de universiteit.
 • Er wordt een verscheidenheid aan onderwijs- en leermethoden aangenomen, waaronder taal- en computerlaboratoriumwerk, online Engelstalige databanken, rollenspelen, simulaties, gesprekken door gastsprekers en werkplekbezoeken en -plaatsingen.
 • Studenten verkennen de mondiale en culturele dimensies van de bestudeerde onderwerpen en ontwikkelen zichzelf op professionele wijze door deel te nemen aan zomerprogramma's in het buitenland en in het buitenland studiepunten uit te reiken voor het uitwisselen van studenten.
 • De nadruk die het programma legt op zelfgestuurd leren, projectmatig leren en groepswerk draagt ​​bij aan de ontwikkeling van het gevoel van ondernemerschap, leiderschap en teamwerk van studenten.
 • Studenten verwerven een reeks essentiële vaardigheden, zoals onderzoeks- en studievaardigheden, analytische en probleemoplossende vaardigheden, taal- en communicatieve vaardigheden, zelfreflectie, collegiale evaluatie en teamwork, om hun levenslange leertraject te vergemakkelijken.

Erkenning door het onderwijsbureau van Hong Kong

Het programma wordt momenteel overwogen voor erkenning door het Education Bureau of Hong Kong en zijn Standing Committee on Language Education and Research als een English Language Major Degree Programme dat voldoet aan de taalvaardigheidseis van de regering van Hong Kong . Geregistreerde studenten komen binnenkort in aanmerking om een studiebeurs voor toekomstige leraren Engels aan te vragen, aangeboden door het onderwijsbureau. De studiebeurs voor lokale en niet-lokale studenten is respectievelijk HK $ 50,000 en HK $ 80,000 per jaar.

Carriere vooruitzichten

139604_p8-9_Career_4.png

Afgestudeerden van de afdeling Engels zijn succesvol in hun carrière en blinken uit in verschillende industrieën en beroepen in Hong Kong. Pas afgestudeerden vinden werk in media en journalistiek, detailhandel, human resources, public relations, marketing en reclame, uitgeverijen, onderwijs en het ambtenarenapparaat, waar een hoog niveau van bekwaamheid in het Engels en professionele communicatie vereist is.

Volgens PolyU's 2018 & 2019 Graduate Employment Surveys, 92% van onze afgestudeerden * werkte fulltime in het jaar van afstuderen of volgde verdere studies. Het gemiddelde startsalaris van onze afgestudeerden is hoger dan het gemiddelde salaris van tertiaire afgestudeerden in Hong Kong **. Hieronder staan de drie belangrijkste carrières op basis van capaciteit:

Administratie management $ 17.802
Onderwijs en onderzoek $ 16.911
Literair en creatief werk $ 14.910

Sommige van onze afgestudeerden gaan verder studeren in Hong Kong of in het buitenland op het gebied van taalkunde, toegepaste taalkunde, vertaling en tolken, communicatie en openbare en milieubeleidsstudies.

* Alleen afgestudeerden die voltijds werkzaam zijn.
** Bron: "Employment Status of Hong Kong's Tertiary Students 2019 Survey" door JobsDB ( href = "https://bit.ly/2Qvjq0A )

Het 4-jarig curriculum

General University Requirements (GUR) [30 studiepunten]

 • Taal- en communicatievereisten
 • Eerstejaars seminarie voor taalprofessionals
 • Leiderschap en persoonlijke ontwikkeling
 • Dienst-Learning
 • Vereisten voor clustergebieden
 • Gezonde levensstijl (niet-kredietwaardig)

Disciplinespecifieke vereisten (DSR) [75 studiepunten + 3 opleidingspunten]

Grote proefpersonen in drie aandachtsgebieden [60 studiepunten]
- Taalwetenschappen
- Wereldwijde communicatieve competentie
- Engels voor de beroepen
Klik hier voor meer details over de onderwerpen.

Keuzevakken grote studie [15 studiepunten]
Klik hier voor meer details over de onderwerpen.

Work-Integrated Education (WIE) [3 opleidingspunten]
Je moet een verplichte Work-Integrated Education (WIE) -stage voltooien in Hong Kong, het Chinese vasteland of in het buitenland. WIE zijn werkgebaseerde leerervaringen die plaatsvinden in een organisatorische context die relevant is voor het toekomstige beroep van een student of voor de ontwikkeling van algemene vaardigheden die waardevol zullen zijn in dat beroep. WIE kan verschillende vormen aannemen, zoals een stage bij een bedrijf of organisatie in Hong Kong, het Chinese vasteland of in het buitenland tijdens het semester of in de zomer. Studenten kunnen ook een breed scala aan internationale WIE-plaatsingen vinden in meer dan 18 landen, waaronder Canada, Japan, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de VS via de Océ of Careers and Placement Services van de universiteit.

Gratis keuzevakken / minor [18 studiepunten]

 • Vrije keuzevakken uit alle PolyU-academische afdelingen, waaronder de afdeling Engels; OF
 • Een minor van een PolyU-academische afdeling

Je studiekeuze

Met het programma kunt u een van de volgende drie studiemogelijkheden nastreven:

 • Enkele discipline major
  BA (Hons) in het Engels en toegepaste taalkunde (BAEAL) als een enkele opleiding (4 jaar; 123 studiepunten + 3 WIE-opleidingskredieten)
 • Major / Minor-optie
  BA (Hons) in het Engels en toegepaste taalkunde (BAEAL) onder de optie Major / Minor met Engels als Major en een Minor uit een andere discipline (4 jaar; 123 credits + 3 WIE-trainingspunten)
 • Dubbele majors
  BAEAL en BA (Hons) in taalkunde en vertaling als dubbele majors (4 jaar; 156 studiepunten + 3 WIE-opleidingskredieten)

Toegangsvereisten

Lokale aanvragers

Voor aanvragers die toelating geven via het Joint University Programme Admissions System (JUPAS), is de minimale toelatingseis hetzelfde als die van PolyU's:

 • Niveau 3 of hoger in Engelse taal en Chinese taal;
 • Niveau 2 of hoger in wiskunde en liberale studies; en
 • Niveau 3 of hoger in twee keuzevakken.

De volgende onderwerpen krijgen de hoogste weging bij de berekening van toelatingscores:

 • Chinese taal
 • De Engelse taal

Internationale aanvragers

Klik hier om de toelatingseisen voor internationale kandidaten te bekijken.

Laatst bijgewerkt op okt 2020

Over de school

In the Department of English, our primary mission is to provide applied English language studies for the professions, and we aim to be recognised internationally as a leading provider of undergraduate ... Lees meer

In the Department of English, our primary mission is to provide applied English language studies for the professions, and we aim to be recognised internationally as a leading provider of undergraduate and postgraduate studies focusing on professional communication. Lees Minder