BA (Hons) in het Engels met creatief schrijven

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Doe mee met een viering van literatuur en schrijven. Je leest kritisch en breed, leert over historische en actuele literatuur en integreert deze kennis in je eigen creatieve werk. Je analyseert en creëert in gelijke mate en ontwikkelt technische vaardigheden die essentieel zijn in een aantal carrières, inclusief de literaire en uitgeverijsector.

Invoering

Vind je passie en streef ernaar. Onderzoek, experimenteer en specialiseer in alle vormen en industrieën, waaronder poëzie, literatuur, kinderfictie, non-fictie, scenarioschrijven en digitale games. Je doet praktische ervaring op met onze partners in uitgeven, literaire festivals en professioneel schrijven, het leren van gewaardeerde kritische en technische vaardigheden.

Je zal:

 • Ontwerp en run een door studenten geleid samenwerkingsproject als onderdeel van je derde jaar. Eerdere projecten waren onder meer het produceren van geïllustreerde bloemlezingen, sitcoms en podcasts terwijl ze werkten in samenwerking met scholen, liefdadigheidsinstellingen en de National Trust.
 • Woon onze gastcollegeserie bij, waar je relaties en contacten opbouwt binnen alle facetten van de literaire wereld.
 • Neem deel aan literaire evenementen, zoals The London Book Fair en het North Cornwall Book Festival.
 • Bezoek The Lighthouse: de glorieuze kamer in het hart van onze gemeenschap, waar allerlei sessies plaatsvinden - van vaardigheden en knutselworkshops tot bordspelsessies, literaire quizzen en poëzielezingen.
 • Draag uw eigen werk bij aan Falwriting: ons door studenten geleide online magazine.
 • Gebruik onze ultramoderne Soundhouse en bewerk suites om publieksklare producties op te nemen.

Waar we naar op zoek zijn

We willen iemand die:

 • Is enthousiast en kent het onderwerp.
 • Kan duidelijk maken waarom ze Engels willen studeren.
 • Heeft schrijfvaardigheid.
 • Toont een opkomend begrip van de rol van literatuur in het verleden en het heden.
 • Is enthousiast en geïnteresseerd in schrijven als onderdeel van de creatieve industrie.

Woman working by a window

Wat je zult leren

Dit Engels met een creatieve schrijfgraad tracht het meest vitale hedendaagse schrijven (in alle formaten en media) vast te leggen en te analyseren binnen de context van een rijk literair, historisch en theoretisch verleden, en ontwikkelt uw kritische en creatieve oog.

Leer, debatteer en creëer onder begeleiding van vooraanstaande academici, professionals uit de industrie en diverse gastsprekers, of het nu in The Lighthouse is, onze ultramoderne campusfaciliteiten of een van onze directe en prachtige natuurlijke ruimtes.

Door je eigen keuzes te maken, bouw je vaardigheden op in gebieden als poëzie, fictie, non-fictie, scenarioschrijven en digitale games. Wees de stem van uw gemeenschap door Falwriting - ons door studenten geleide online magazine - te schrijven, te bewerken of te promoten en zo essentiële (en cv-boostende), branchegerichte vaardigheden op te doen.

Met live samenwerkingsprojecten kunt u onschatbare persoonlijke connecties maken. Werk rechtstreeks samen met industrie-, onderwijs- en gemeenschapspartners en creëer een duidelijk pad naar de gewenste industrie of het gebied van verdere academische studie.

Jaar een

Tijdens het eerste jaar van BA Engels met creatief schrijven, verken je de basis van creatief schrijven, Engelse literatuur en publiceren - allemaal belangrijke gebieden voor aspirant-schrijvers om bekend mee te zijn. Deze cursus biedt een inleiding op het onderwerp, maar doorbreekt ook de vorm van de meeste Engelse graden met modules als Exploding the Canon: Writing Then and Now en Breaking the Rules: Remix and Writing Back. Elke week leer je door middel van een mix van lezingen, workshops en tutorials.

modules

 • Schrijven: Craft & Contexts
  Deze module onderzoekt de praktijk van het schrijven als een discipline en een ambacht en vraagt je om te debatteren over ideeën over schrijven, auteurschap, genre, creativiteit en publiek.
 • Exploding the Canon: Writing Then & Now
  Hoe laat de literatuur uit het verleden de fictie van het heden doordringen en wat onthult deze literatuur over ons zoals we nu zijn en ons zoals we ooit waren?
 • Culturen publiceren
  In deze module zul je publiceren tegenkomen als een literaire en culturele traditie die dynamisch is en voortdurend in beweging is. Je gaat kijken naar de rol van technologie bij de productie en verspreiding van geschreven teksten in de hedendaagse wereld.
 • Breaking the Rules: Remix and Writing Back
  Een uitdagende, radicale en 'breaking the rules' creatieve schrijfmodule, die remix en terugschrijven in theorie en praktijk omvat.
 • Literatuur van de revolutie
  Van de revolutionaire ideeën van Darwins evolutietheorieën tot postkoloniale onthullingen, LGBTQi-bewegingen en de # MeToo-fenomenen, literatuur en andere tekstuele vormen weerspiegelen en creëren de samenleving. Hoe zorgen hedendaagse noties voor een revolutie in teksten en hoe informeren teksten over revolutionaire ideeën?
 • Publishing Studio: Technologizing the Word
  Een praktische en intermediaire publicatie-module, die onder meer boekontwerp, zine-making, performance en tentoonstelling als publicatie en op schermen gebaseerde media kan omvatten.

Jaar twee

Dit jaar staat in het teken van je specialisatie. Scenarioschrijver worden? Daar is een module voor. Wil je schrijven voor games? Daar is ook een module voor. Je kunt modules volgen in poëzie, creatieve non-fictie of radio en theater. Je neemt twee kernmodules, maar anders creëer je je eigen persoonlijke graad, gericht op je specifieke interesses. Je gaat door naar hogere niveaus van analyse en creatie, waarbij je je vaardigheden als schrijver en criticus aanscherpt. Je leert hoe je als schrijver een profiel kunt onderzoeken, plannen, pitchen en opbouwen.

modules

 • Maatschappij en het zelf
  Wat is de rol van identiteit in literatuur? Hoe vertegenwoordigt literatuur de diversiteit van de wereld? Wie communiceert identiteit en hoe?
 • Nu schrijven: prijswinnaars, bestsellers en controversiële inhoud
  Wat wint de prijzen? Wat wint lezers? Wat maakt een bestseller? Wat doet literatuur nu en waar gaat het heen?
 • Optionele modules
  • Satire en Scandal
  • Poëzie
  • scenarioschrijven
  • Magie en het onmogelijke
  • Fictie
  • Creatieve non-fictie
  • Spellen
  • Radio & Theater

Jaar drie

Het laatste jaar van je Engels en Creative Writing-graad is een hoogtepunt van de tools en kennis die je hebt opgedaan in je eerste en tweede jaar. Op dit niveau werk je aan twee grote modules van 40 studiepunten. In het eerste Collaborative Project werk je in real-world samenwerkingen; bijvoorbeeld met gemeenschapsgroepen, degelijke projecten, stages en schrijfprojecten. We hebben studenten podcasts, poëziecollecties en een reeks gemeenschapsprojecten laten maken met partners zoals Mind, de National Trust en anderen.

In de tweede module, Dissertation and Portfolio, creëer je een duurzaam werkstuk, dat je kunt voortzetten of pitchen na het afstuderen. Voor het portfolio heb je wekelijks 30 minuten tutorials met je supervisor, zodat je je kunt concentreren op je eigen schrijven. In het eerste studieblok kun je nog kiezen voor optiemodules en in het tweede vragen we je om experimenteren en aanpassen te overwegen.

modules

 • Samenwerkingsproject
  In deze module beschouw je de rol van de schrijver als onderdeel van een creatief ecosysteem en / of de rol van literatuur in de creatieve economie door te werken aan een live samenwerkingsproject. Het project kan een plaatsing in de schrijfgerelateerde bedrijfstakken zijn, een case study of een live briefing met een bedrijf (bijvoorbeeld literaire festivals, creatieve bureaus, uitgeverijen, de erfgoedsector) of een samenwerkingsproject met collega's die uitmonden in een evenement voorstelling of stuk creatieve praktijk.
 • Dissertatie en portfolio
  Maak een onafhankelijk uitgebreid stuk creatief schrijven of een verzameling creatieve stukken in een genre, vorm, het onderwerp van uw keuze, dat naast een uitgebreid essay staat over een gebied van het publiceren van studies of Engelse literatuur met betrekking tot uw creatieve stuk.
 • Experiment en aanpassing
  Houd u bezig met enkele van de grenzen van de tekstualiteit en test de grenzen van begrip, betekenis en communicatie. Door te kijken hoe teksten kunnen worden hersteld, hoe ze veranderen en herhalen, analyseer je hoe teksten in de tijd en plaats van hun productie zitten, maar ook hoe ze kunnen innoveren en verschuiven.
 • Optionele modules
  • We zijn nooit menselijk geweest
  • Misdaad en duistere fictie
  • Kinderen en jongvolwassenen

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Naast je reguliere lezingen, seminars en workshops, volg je live briefings van partners uit de creatieve industrie en woon je lezingen en seminars bij met spraakmakende gastsprekers en onze Writers in Residence, zoals Matt Haig, Philip Marsden, Lionel Shriver, Iain Sinclair, Don Paterson en Simon Armitage.

Je ondersteunt je zelfgestuurd leren met de aanzienlijke wekelijkse contacttijd van de tutor en hebt de kans op regelmatige één-op-één tutorials. Er zijn ook mogelijkheden om regelmatig werkervaring op te doen door te schrijven of te werken voor With, ons studententijdschrift voor nieuw schrijven.

Evaluatiemethoden

 • Cursussen en e-learning oefeningen.
 • Leef de briefing van de creatieve industrie.
 • Creatief schrijven portfolio voor het laatste jaar.

Personeel

Onze academici bieden een enorm scala aan expertise, waaronder 20e en 21e-eeuwse literatuur, digitale teksten, Victoriaanse literatuur, genderstudies, literatuur en milieu en printcultuur.

Sommige personeelsleden geven alleen les in specifieke modules en in uw cursus is mogelijk niet elk lid aanwezig.

uitrusting

 • Digitale labs, collegezalen en seminarruimtes.
 • Bibliotheken met 140.000 boeken, 17.000 dvd- en videotitels en uitgebreide elektronische en journaalbronnen.
 • The Lighthouse - een speciale schrijfkamer en evenementenruimte.
 • The Soundhouse - podcasting faciliteit.
 • The Shed - speciaal studiegebied.

Hoe te solliciteren

Solliciteer via UCAS

Klaar om mee te doen? Als u zich aanmeldt via UCAS Apply and Track, moet u de onderstaande universiteits- en cursuscodes raadplegen.

 • Universiteitscode: F33
 • Cursuscode: Q3W8

Aanmelden als internationale student?

Internationale studenten kunnen een cursus aanvragen via UCAS, via een agent of rechtstreeks bij de universiteit.

Toelatingseisen

We beschouwen alle aanvragen op hun eigen individuele verdiensten en mogelijkheden. We nodigen alle kandidaten uit voor een interviewdag of auditie om hen de kans te geven dit te laten zien samen met wat hen inspireert en motiveert in hun vakgebied. Aanvragers kunnen ook hun portfolio laten zien of een uitvoering geven, afhankelijk van de cursus. We verwelkomen applicaties met alle vakachtergronden, of je nu gespecialiseerd bent in STEM, de kunsten of de geesteswetenschappen.

Als richtlijn is ons typische aanbod op niet-gegradueerd niveau 104-120 UCAS-tariefpunten, voornamelijk van kwalificaties van niveau 3, zoals maar niet beperkt tot A-niveaus, een BTEC Extended Diploma of een Foundation Diploma.

Taalvereisten

Voor aanvragers wiens eerste taal Engels is, vereisen we dat je hebt of werkt in de richting van GCSE English Language Grade 4 (C), of gelijkwaardig.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u aan dezelfde standaard voldoen die gelijk is aan de algemene score van IELTS Academic 6.0, met ten minste 5,5 voor lezen, schrijven, spreken en luisteren. We accepteren een reeks gelijkwaardigheden in het land en goedgekeurde tests.

Als je een Tier 4-studentenvisum nodig hebt om in het VK te studeren, moet je een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen. U kunt onze Engelse taalvereisten lezen voor meer informatie.

deadlines

 • UK / EU-aanvragen: 15 januari 2020 (voor gelijke behandeling)
 • Laattijdige aanvragen worden overwogen als er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Internationale betalers kunnen het hele jaar door solliciteren. Maar we raden aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om tijd te maken voor visa en reisarrangementen.

Collegegeld 2020-21

 • £ 9.250 - voltijds VK / EU
 • £ 16.000 - voltijds internationaal

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op May 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder