Read the Official Description

Alle dingen literair

Als je van alle literaire dingen houdt, is deze graad voor jou. Je studeert literatuur (van 1750 tot heden) en produceert je eigen creatieve schrijven. Je werkt proza, poëzie, drama, scripts en schrijft creatieve non-fictie - en ontmoet schrijvers, uitgevers en andere professionals uit de literaire wereld. Deze absorberende graad is een toegangspoort tot een willekeurig aantal beroepen, maar ook als een kans om je eigen creativiteit te ontwikkelen en aan te scherpen.


Waarom Engels met creatief schrijven bij LSBU?

 • Gelukkige studenten: nr. 1 London Modern voor studenttevredenheid (complete universiteitsgids 2018) en voor studentenstemming (Nationale Studenten Enquête 2018).

 • Inzetbaarheid: bijdragen aan het literaire tijdschrift The South Bank Review, profiteren van workshops gericht op werkgelegenheid en stages in het onderwijs en de creatieve industrie.

 • Professionele links: profiteer van uitgenodigde toegang tot Young Vic, BFI Film Festival, Backstage van het nationale theater, literaire evenementen en speciale tentoonstellingen.

 • Verkennen: neem deel aan ons Erasmus-uitwisselingsprogramma aan universiteiten in Duitsland, Frankrijk en Luxemburg.

 • Locatie: een korte wandeling naar het Southbank Centre, Nationaal Theater, BFI IMAX, Tate Modern, Royal Festival Hall, The Old Vic Theatre en The Young Vic.


Informatie over sleutelcursussen - gesorteerd op modus

mode


modules

Tijdens de cursus leer je hoe je literaire werken analyseert vanuit een theoretisch en kritisch perspectief. Je onderzoekt de literatuur van 1750 tot nu - in een hele reeks genres - en onderzoekt voortdurend de politieke, culturele en historische context van de tekst (en mogelijkheden voor creatieve aanpassing). Daarna breng je je vaardigheden in de praktijk door je eigen proza, poëzie, scenario's schrijven, radio schrijven en hedendaags publiceren te schrijven. Je krijgt de kans om bij te dragen aan een literair tijdschrift 'The South Bank Review' en samen te werken met professionele acteurs om je scripts te ontwikkelen.

Alle modules worden beoordeeld door geschreven essays, korte kritische reacties, leeslogs, mondelinge presentaties, uitgebreide essays, examens en voorbeelden van creatief schrijven. 82% van de cursus wordt beoordeeld door cursussen.

Jaar 1

Je neemt twee modules in creatief schrijven die focussen op poëzie, drama en korte fictie. Daarnaast krijg je vier modules aangeboden in de Engelse literatuur: deze modules introduceren je in een begrip van de academische, theoretische en creatieve aspecten van literaire kritiek. Eerstejaars modules bieden ook een breder historisch overzicht van de literatuur en omvatten de studie van zeventiende-eeuwse poëzie, Amerikaanse puriteinse poëzie, Afrikaans, Amerikaans en hedendaags Engels drama, en negentiende en twintigste-eeuwse fictie.

Alle modules zijn afhankelijk van beschikbaarheid.

 • De praktijk van literaire kritiek
 • Poëzie begrijpen
 • Drama in de maatschappij
 • Verhaal en cultuur
 • Inleiding tot creatief schrijven 1: korte verhalen
 • Inleiding tot creatief schrijven 2: poëzie

Jaar 2

Je neemt één verplichte module, kritische benaderingen van literatuur en kiest nog eens vijf modules uit een breed scala aan opties.

 • Kritische benaderingen van literatuur (kernmodule)

Plus één Engelse literatuuroptie van:

 • Tragedie voor de Engelse Renaissance
 • Achttiende en negentiende-eeuws realisme

Plus een Creative Writing-optie van:

 • Schrijven voor podium en scherm: een introductie
 • Waarheidsgetrouwe verzinsels: verhalende non-fictie

Plus twee Engelse literatuuropties van:

 • Een leven schrijven
 • Literatuur in film
 • Verschrikkelijke schoonheid: poëzie en moderne kunst (Engelse literatuur)

Plus een Creative Writing-optie van:

 • Radiodrama
 • Hedendaagse genre fictie: theorie en ambacht

Jaar 3

In het derde jaar van de opleiding, bestudeer je een kernmodule en kies je vijf andere modules uit een breed scala aan opties. De optionele modules omvatten onderzoeksmogelijkheden in de literatuurstudie en een creatief schrijfproject op het gebied van hedendaagse publicaties.

 • Shakespeare, tekst en uitvoering (kernmodule)

Plus één Engelse literatuuroptie van:

 • Modernisme en de stad
 • Hedendaagse fictie

Plus een Creative Writing-optie van:

 • Hedendaagse uitgaven 1 en 2
 • Filmaanpassing

Plus één Engelse literatuuroptie van:

 • Hedendaagse poëzie
 • Eigentijds zwart en Aziatisch schrift: de Britse context
 • Modernisme en het podium

Plus één op de praktijk gebaseerde optie van:

 • Schrijven voor prestaties
 • Hedendaagse publicaties: literair tijdschrift 1 en 2
 • Stage

Of u kunt 'Contemporary Publishing: Literary Magazine' gebruiken als een module voor dubbel krediet. Uw cursusdirecteur kan uw beslissingen begeleiden en opties met u bespreken voor het derde jaar.


employability

Londen is de hoofdstad van het land en de culturele hoofdstad. Door hier te studeren kun je cultuur beleven en ademen - en toegang krijgen tot een breed scala aan banen en banen via onze 220 industriële partners.

Deze graad opent deuren naar onderwijs, marketing, journalistiek, publiceren, schrijven en andere sectoren van de creatieve industrie. Het is ook een nuttige graad voor carrières in het bedrijfsleven, de lokale overheid en vrijwilligersorganisaties, waar de vaardigheden van analyse, duidelijke communicatie en gemotiveerde overtuiging worden gewaardeerd.

U kunt ook een aanvraag indienen om op postdoctoraal niveau te studeren. Vergeet niet dat je afstudeert met een portfolio met je creatieve talent, vol vertrouwen in je schrijftraining en klaar om je volgende stappen te zetten in de creatieve industrie.


Inzetbaarheidsservice

Wij zijn de Universiteit van het Jaar voor Afgestudeerden - The Times and Sunday Times Good University Guide 2018.

Bij LSBU willen we je klaarstomen voor een succesvolle carrière. Tijdens je studie - en twee jaar na je afstuderen - heb je toegang tot onze Employability Service, die bestaat uit:

 • Een online forum waar u een breed scala aan stages kunt zien: parttime, voltijds of vrijwillig. U kunt ook langskomen om onze Job Shop-adviseurs te bekijken, die altijd beschikbaar zijn om u te helpen de volgende stap in uw zoekopdracht te zetten.
 • Onze Careers Gym biedt groepsworkshops over cv's, interviewtechnieken en het vinden van werkervaring, evenals regelmatige presentaties van werkgevers in verschillende sectoren.

Ons Student Enterprise-team kan u ook helpen uw eigen bedrijf te starten en waardevolle ondernemersvaardigheden te ontwikkelen.


uitrusting

Kunst, muziek en culturele evenementen in Londen

De universiteit kon niet beter worden gevestigd op slechts 10-15 minuten lopen van het Southbank Centre, het National Theatre, BFI IMAX, Tate Modern, Royal Festival Hall, The Old Vic Theatre, The Young Vic en dus het beste van Londen's toneelstukken, uitvoeringen, tentoonstellingen en vertoningen.


Borough Road Gallery

De galerij is een thuis voor beeldende kunst en een uniek onderdeel van het universitaire erfgoed. De Borough Road Gallery werd in 2012 geopend en bevat waardevolle en belangrijke werken van de Britse kunst naoorlogs in een openbare collectie, geproduceerd door de gevierde kunstenaar en leraar David Bomberg (1890-1957).


Edric Theatre

Een toegewijde speel- en oefenruimte met een capaciteit van 90 plaatsen die kan worden opgezet in talrijke configuraties. Het hoofdauditorium, de studio met 30 zitplaatsen en de backstage-faciliteiten worden gebruikt door theater-, performance- en technische theaterstudenten. Faciliteiten zijn beschikbaar voor commerciële verhuur.


Film bekijken

Deze bioscoop met 36 zitplaatsen beschikt over een 4K-projector en 5.1-geluidsweergave en is ideaal om productiewerk voor te beluisteren voordat deze naar het publiek gaat.


Mac Lab

The Elephant Studios op LSBU Mac Lab is uitgerust met Quad-Core en Dual GPU MacPros, beschikbaar voor workshops over digitale media en zonder toezicht werk van studenten.


Onderwijzen en leren

Je docenten zijn leidende professionals in hun vakgebied, dus alles wat we doen is relevant voor de branche. Door inspirerende gastsprekers uit de media, uitgevershuizen en theaters krijgt u meer inzicht in de branche en bouwt u uw professionele connecties. Er is uitgebreide ondersteuning voor u, inclusief individuele zelfstudies met de cursusdirecteur of andere leden van het onderwijzend personeel en ondersteuning voor studievaardigheden, aangeboden door het studentencentrum.


Jaar tutor

Als een student in de kunst- en creatieve industrie, wordt je tijdens je eerste drie weken bij LSBU een benoemd tutor toegewezen. De rol van je mentor is om je primaire aanspreekpunt te zijn voor academische en professionele ontwikkelingsondersteuning.

Je mentor zal je ondersteunen om het meeste uit je tijd bij LSBU te halen, door advies en bewegwijzering te geven aan andere bronnen van ondersteuning op de universiteit.

Je tutor zou de eerste persoon op de universiteit moeten zijn met wie je praat als je problemen hebt die van invloed zijn op je werk. Dit kunnen academische, financiële, gezondheidsgerelateerde of andere soorten problemen zijn.

U zult gedurende uw cursus gedurende 30 minuten ten minste twee keer per semester afspraken hebben met uw jaarbegeleider. U kunt contact opnemen met uw mentor voor extra vergaderingen of ondersteuning per e-mail of binnenlopen tijdens kantooruren.


Toelatingseisen

 • Een niveau BCC of
 • BTEC National Diploma MMM of
 • Toegang tot HE-kwalificaties met 9 Onderscheidingen 36 Verdiensten of
 • Equivalent niveau 3 kwalificaties ter waarde van 106 UCAS-punten.
 • Kandidaten moeten 5 GCSE's AC houden, inclusief wiskunde en Engels of gelijkwaardig (gereformeerde GCSE's graad 4 of hoger).
 • We verwelkomen kwalificaties van over de hele wereld. Engelstalige kwalificaties voor internationale studenten: IELTS-score van 6,0 of Cambridge Proficiency of Advanced Grade C.

Alle modules kunnen door de universiteit worden gewijzigd en kunnen verschillen van de modules die u tijdens uw studie wordt aangeboden.

Program taught in:
Engels

See 132 more programs offered by London South Bank University »

Last updated June 10, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Sept. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Jaar 1 Voltijd VK / EU-vergoeding: £ 9250; Internationale bijdrage: £ 13125.
By locations
By date
Begindatum
Sept. 2019
Application deadline

Sept. 2019