BA (Hons) in interieurontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het programma Interior Design biedt studenten de mogelijkheid om hun creatieve en artistieke talent te ontwikkelen binnen een unieke, exploratieve en sterk op design gerichte cursusstructuur waarbij de nadruk ligt op internationaal hedendaags design.

Gedurende het programma worden studenten opgeleid in ontwerpbewustzijn, bekwaamheid en kritiek, methodebouw en de technische kenmerken die nodig zijn om een carrière in de enorme en complexe industrie van interieurontwerp te bevorderen.

Waarom interieurontwerp studeren aan de Dubai Campus van de Heriot-Watt University?

 • Sterke banden en ondersteuning van een breed scala aan industriële ontwerppartners, zowel in de VAE als binnen ons wereldwijde netwerk.
 • Een praktisch programma dat alle aspecten van de interieursector gedetailleerd behandelt.
 • Uniek Brits ontwerponderwijs met de nadruk op hoge academische normen waarbij studenten worden blootgesteld aan ontwerpgerichte samenwerkingsverbanden met experts uit de industrie.
 • Zeer geprezen voor aanzienlijke actieve pers en media-aandacht die de afgelopen drie jaar is ontvangen.
 • Verkozen tot nummer één in Schotland voor kunst en design en nummer acht in het VK.

Cursusinhoud

Eerste jaar

Het eerste jaar biedt een inleiding tot de discipline van interieuronderzoek en conceptuele benaderingen tijdens de projectopdrachten. Studenten verwerven ook kernvaardigheden door aan de industrie gerelateerde projecten en groepswerk in samenwerkingsverband. Studenten worden aangemoedigd om individuele sterke punten en vaardigheden te ontwikkelen bij de analyse en evaluatie van hun werk, evenals door middel van Creative and Contemporary Studies.

Tweede jaar

Studenten ontwikkelen hun ontwerpvaardigheid en technische vaardigheden verder terwijl ze geavanceerde cursussen volgen in Design Studio, Hedendaagse en Contextuele Studies, Technische Studies en Building Services. Tijdens het tweede jaar verfijnen studenten hun ontwerptechnieken verder en ontwikkelen ze geleidelijk belangrijke disciplinaire kenmerken op het gebied van ontwerpverbetering, bouwleermateriaal en met name door het gebruik van professionele tekensoftware.

Derde jaar

Studenten worden blootgesteld aan een hoger niveau van interieurervaring door middel van een breed scala aan projecten, wedstrijden en samenwerkingen om hun vaardigheden en kennisbasis verder te ontwikkelen. Studenten zullen studies ondernemen in interieurontwerp in de praktijk, milieu en gedrag, en interieurontwerp voor een commerciële context, evenals de basisopleidingen Design Studio en Creative and Contemporary Studies.

Vierde jaar

Studenten bepalen zelf het onderwerp van het laatste jaar en sturen de richting van hun eigen project, dat het belangrijkste werk vormt voor de BA (Hons) graad. Een volledig interieurproject van werk wordt onderzocht, ontworpen en geproduceerd naast een academisch rapport. Dit rapport vormt een aanvulling op het creatieve en professionele werk, dat gericht is op een specifieke gebruikersfunctie en specialistische sector, om een alomvattend niveau van begrip en kennis van de interieurontwerpindustrie aan te tonen.

Carrière

Na hun afstuderen kunnen studenten verschillende carrières en rollen binnen de interieurindustrie en aanverwante gebieden nastreven, waaronder:

 • Binnenhuisarchitect (commercieel, residentieel)
 • Lichtontwerper
 • Ontwerpster van televisie, tijdschriften en films
 • Specialist in gezondheidszorgontwerp
 • Meubelontwerper
 • Enige binnenhuisarchitect
 • Design directeur
 • Retail-vensterontwerper
 • Interne site coördinator
 • Interieurplanner
 • Tentoonstelling ontwerper

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie op de middelbare school was, moeten aanvragers een Engelse taalvaardigheid aantonen die gelijkwaardig is aan IELTS 6.0 Academic (zonder element lager dan 5,5).

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad