BA (Hons) in journalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

In deze beroepsopleiding journalistiek combineren we de strengheid van brancheaccreditatie met een onderscheidende nadruk op creatieve digitale verhalen. Ondersteund door ervaren docenten en mentoren, ontdek je een passie voor het opgraven van onvertelde verhalen.

Invoering

Je ontwikkelt een in het oog springend portfolio en wordt een betrokken, mobiele journalist. Ons academische team stelt inzetbaarheid centraal in het lesgeven, dus stages, professionele mentoren en reële kansen zijn ingebed in uw leerervaring.

Je zal:

 • Profiteer van onze werkrelaties met internationale, nationale en regionale media, waaronder Euronews, BBC Cornwall en Pirate FM, en ook van partnerschappen in PR en marketing.
 • Afgestudeerd aan een cursus die is geaccrediteerd door de National Council for the Training of Journalists (NCTJ), de Broadcast Journalism Training Council (BJTC) en de Professional Publishers Association (PPA).
 • Krijg les van journalisten die hebben gewerkt voor BBC televisie en radio, Associated Press en regionale kranten en tijdschriften in het VK.
 • Neem deel aan ons werkervaringsprogramma en maak gebruik van ons brede netwerk van nieuwsmediaorganisaties, waaronder de BBC en Reuters.
 • Creëer een levendige en brancheklare multimediaportfolio met artikelen, pakketten, bulletins, podcasts en meer.
 • Neem deel aan optionele studiereizen in binnen- en buitenland en ontmoet topjournalisten als Kate Adie en George Monbiot in onze gastcolleges en workshopseries.

Waar we naar op zoek zijn

We willen iemand die:

 • Is enthousiast en betrokken, met ervaring in relevante onderwerpen.
 • Is betrokken geweest bij een schooltijdschrift, persoonlijke blog of iets dergelijks.
 • Kent wereldaangelegenheden, politiek en populaire cultuur.
 • Maakt gefundeerde verwijzingen naar actuele ontwikkelingen over een reeks onderwerpen.
 • Heeft analytische vaardigheden en kan door verschillende oorzaken intelligent en scherp reageren op recente nieuwsgebeurtenissen en campagnes.
 • Toont onafhankelijkheid en initiatief.
 • Heeft buitenschoolse interesses, deeltijdbanen of hobby's.

Wat onze afgestudeerden doen

Onze studenten hebben hun diploma's omgezet in rollen als Nickelodeon Television Producer, Supedry Social Media Editor, BBC News Environment Reporter, Restaurant Magazine Senior Reporter en Virgin EMI Records Creative Assistant.

If you use this photo, I would be very appreciative if you would please credit in the caption or meta to "www.useproof.com".

Wat je zult leren

Deze geaccrediteerde cursus journalistiek leert essentiële en specialistische vaardigheden door middel van branchegerichte training. Gedurende de drie jaar houd je je ook bezig met de stimulerende studie van mediarecht, public affairs, ethiek en de vele debatten die de journalistiek vandaag vormgeven. Onze syllabus is gebaseerd op de strenge eisen van onze accrediterende instanties en biedt mogelijkheden om uw eigen tijdschrift te maken, het leven als buitenlandse correspondent te bestuderen en een documentaire te produceren.

Jaar een

Je leert de basisprincipes van journalistiek, van de taal van nieuws en opinie schrijven tot politiek en mediarecht, maar ook bloggen en fotografie. Je gaat video- en audio-opnameapparatuur gebruiken en leert de waardevolle, aloude vaardigheid van steno.

modules

 • Nieuwsrapportage 1
  Deze module laat je kennismaken met de taal van nieuws, nieuwswaarden en de praktische methoden die de digitale journalist gebruikt om nieuwsverhalen te verzamelen, te produceren en te verspreiden.
 • Journalistiek en communicatie in context
  Door middel van discussies, lezingen en lezingen zet deze module je aan het denken over de vele grote debatten die de journalistiek vandaag de dag raken, waarbij de moderne media in verschillende contexten worden geplaatst om je eigen verslaggeving en schrijven te informeren.
 • Multimediamethoden
  Vanuit onze redactiekamer ga je de video- en audioapparatuur gebruiken die zo'n belangrijk onderdeel vormt van je digitale toolkit, waarbij je leert opnemen en bewerken door middel van een reeks boeiende rapportagetaken.
 • Bloggen en de persoonlijke stem
  Bloggen, vloggen en podcasten zijn toegankelijke en creatieve manieren om uw stem te laten horen. Deze module helpt je je eigen persoonlijke stem te vinden, door een platform te creëren dat uniek is voor jou en gebaseerd is op analyse en bespreking van vooraanstaande beoefenaars op dit gebied.
 • Politiek en recht voor journalisten
  Door middel van discussies over onderwerpen in het nieuws en studie van enkele sleutelconcepten, laat deze module u kennismaken met de belangrijkste thema's en organisaties om u te helpen effectief te rapporteren, evenals enkele van de beperkingen die door de wet en regelgevende instanties aan journalisten worden opgelegd.
 • Fotojournalistiek
  Deze module laat je kennismaken met het opwindende en impactvolle genre van fotojournalistiek, om je te helpen je digitale toolkit uit te breiden en een betere multimediaverteller te worden.

Jaar twee

We dagen je uit om je kennis en kunde toe te passen op deadlines gedreven processen, in lijn met media wet- en regelgeving. Je stimuleert ook je creativiteit door artikelen en andere lange teksten te schrijven en tijdschriften te produceren, terwijl je je academische en onderzoeksvaardigheden ontwikkelt over een belangrijk onderwerp naar keuze.

modules

 • Tijdschriftinhoud en -creatie
  Hier leer je over de geschiedenis, de rol en het bedrijf van het uitgeven van tijdschriften voordat je samenwerkt met collega's om een origineel eigen tijdschriftidee te bedenken, ontwerpen, plannen en pitchen.
 • Toegepaste Mediarecht & Public Affairs
  Voortbouwend op je eerstejaarsstudies, richt deze module zich op het toepassen van je ontwikkelende politieke en juridische kennis op scenario's en praktijksituaties, om je het vertrouwen te geven om effectief en veilig te rapporteren.
 • Functies en lange vorm
  Nadat je de disciplines van het schrijven van nieuws hebt geleerd, kun je met deze module je stilistische vleugels uitslaan door een portfolio met functies te creëren, variërend van recensies tot langere nieuwsachtergronden, op basis van klassendiscussies van uitstekende voorbeelden in de professionele wereld.
 • Nieuwsrapportage 2
  Deze module, geïnformeerd door de NCTJ-syllabus, ontwikkelt uw rapportage- en schrijfvaardigheid om u in staat te stellen boeiende, nauwkeurige rapporten te produceren en belangrijke vaardigheden te leren op het gebied van sociale media, gegevensverwerking en analyse.
 • Journalistiek en communicatieonderzoek
  Je leert de vaardigheden die nodig zijn om effectief en impactvol academisch onderzoek uit te voeren, waarbij je je richt op een onderwerp naar keuze om dieper in te gaan op de trends, kwesties en controverses die de journalistiek vandaag de dag aangaan.
 • Geavanceerde multimediamethoden
  In deze module concentreren we ons op de creatie en productie van video en audio online, waardoor we je vaardigheden aanreiken die tegenwoordig vooral belangrijk zijn in redactiekamers. Aan het einde van de module zou je in staat moeten zijn om korte, audiovisuele pakketten te produceren die geschikt zijn voor digitale distributie en productief te werken in verschillende multimedia-redactierollen.

Jaar drie

Naast het aannemen van plaatsingen in de branche, leert u de belangrijkste rollen in de redactiekamer door naast uw collega's een multimediale nieuws- en informatieservice te runnen. Je krijgt ook de kans om in de voetsporen te treden van gespecialiseerde correspondenten in disciplines zoals buitenlandse journalistiek of lifestylejournalistiek, de rijke relatie tussen literatuur en journalistiek te bestuderen en ten slotte een proefschrift of minidocumentaire te maken over een onderwerp naar keuze terwijl we helpen verbind je met je eerste baan.

modules

 • Proefschrift of minidocumentaire
  Pas een belangrijk stuk onderzoek aan uw voorkeuren aan, door een academisch proefschrift te maken of door uw eigen minidocumentaire te maken en te produceren, beide onder de ondersteunende supervisie van een toegewijde docent.
 • Multimedia Enterprise 1 en Multimedia Enterprise 2
  Deze twee modules helpen u bij de voorbereiding op de echte wereld van nieuws- en inhoudsproductie. Je neemt deel aan een reeks live nieuwsdagen, die je de kans geven om je verhalen te perfectioneren terwijl je helpt bij het beheren, motiveren en samenwerken met je collega's. Een inzetbaarheidsonderdeel stelt je in staat om je cv aan te scherpen, een sterke portfolio te creëren en mogelijkheden voor onmiddellijke werkgelegenheid na je afstuderen te verkennen.
 • Literatuur en journalistiek
  Deze module gaat dieper in op de lange, productieve en soms ongemakkelijke relatie tussen literatuur en journalistiek. Door middel van lezingen en discussie verken je de grens tussen de twee gebieden en maak je een rapport in een journalistiek of creatief formaat naar keuze.
 • Gespecialiseerde correspondent
  Gespecialiseerd in een nieuwsgebied brengt een aantal uitdagingen met zich mee, maar ook enorme beloningen, en in deze module kun je kiezen tussen specialismen zoals buitenlandse correspondentie of lifestylejournalistiek om een voorkennis te ontwikkelen over hoe vooraanstaande verslaggevers werken.

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Je leert door te doen - en kritisch te reflecteren - door middel van praktische workshops, nieuwsdagen, lezingen, seminars en groeps- en individuele tutorials. Elke week omvat minimaal 12 uur op de campus en minimaal 24 uur aan opdrachten en zelfstudie.

We moedigen je aan om praktijkervaring op te doen door middel van stages en cursusreizen, en zoeken buitenschoolse projecten om het meeste uit onze faciliteiten en ondersteuning te halen.

Evaluatiemethoden

 • Permanente evaluatie via praktische opdrachten, portfolio's en academische essays en presentaties.
 • In-class tests op politiek en recht voor journalisten en toegepast mediarecht en public affairs.
 • Examens afgelegd door de NCTJ en geconcentreerd in het tweede jaar van je studie om je in staat te stellen naast je diploma een beroepskwalificatie te verwerven.
 • Proefschrift of mini-documentaire.

Personeel

Je krijgt les van professionals uit de industrie met ervaring in rollen als field producer voor de BBC en plaatsvervangend redacteur voor de Oxford Mail. Ze bieden ook expertise op het gebied van ethiek en regelgeving, mediarecht en public affairs, bloggen en digitale media.

Sommige personeelsleden geven alleen les in specifieke modules en in uw cursus is mogelijk niet elk lid aanwezig.

uitrusting

 • Een goed uitgeruste digitale redactieruimte met de nieuwsfeed.
 • 25 werkstations met professionele software voor het schrijven en bewerken van scripts.
 • The Soundhouse, onze toegewijde radiostudio en podcastfaciliteit
 • The Lighthouse - een speciale schrijverskamer en evenementenruimte
 • The Shed - speciaal studiegebied
 • Een breed scala aan DV-camera's en audio-opnameapparaten.

Hoe te solliciteren

Solliciteer via UCAS

Klaar om mee te doen? Als u zich aanmeldt via UCAS Apply and Track, moet u de onderstaande universiteits- en cursuscodes raadplegen.

 • Universiteitscode: F33
 • Cursuscode: P500

Aanmelden als internationale student?

Internationale studenten kunnen een cursus aanvragen via UCAS, via een agent of rechtstreeks bij de universiteit.

Toelatingseisen

We beschouwen alle aanvragen op hun eigen individuele verdiensten en mogelijkheden. We nodigen alle kandidaten uit voor een interviewdag of auditie om hen de kans te geven dit te laten zien samen met wat hen inspireert en motiveert in hun vakgebied. Aanvragers kunnen ook hun portfolio laten zien of een uitvoering geven, afhankelijk van de cursus. We verwelkomen applicaties met alle vakachtergronden, of je nu gespecialiseerd bent in STEM, de kunsten of de geesteswetenschappen.

Als richtlijn is ons typische aanbod op niet-gegradueerd niveau 104-120 UCAS-tariefpunten, voornamelijk van kwalificaties van niveau 3, zoals maar niet beperkt tot A-niveaus, een BTEC Extended Diploma of een Foundation Diploma.

Taalvereisten

Voor aanvragers wiens eerste taal Engels is, vereisen we dat je hebt of werkt in de richting van GCSE English Language Grade 4 (C), of gelijkwaardig.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u aan dezelfde standaard voldoen die gelijk is aan de algemene score van IELTS Academic 6.0, met ten minste 5,5 voor lezen, schrijven, spreken en luisteren. We accepteren een reeks gelijkwaardigheden in het land en goedgekeurde tests.

Als je een Tier 4-studentenvisum nodig hebt om in het VK te studeren, moet je een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen. U kunt onze Engelse taalvereisten lezen voor meer informatie.

deadlines

 • UK / EU-aanvragen: 15 januari 2020 (voor gelijke behandeling)
 • Laattijdige aanvragen worden overwogen als er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Internationale betalers kunnen het hele jaar door solliciteren. Maar we raden aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om tijd te maken voor visa en reisarrangementen.

Collegegeld 2020-21

 • £ 9.250 - voltijds VK / EU
 • £ 16.000 - voltijds internationaal

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder