BA (Hons) in pers- en redactionele fotografie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deze snelle opleiding leert je om een dynamische visuele verhalenverteller te worden, die op alle fotografische media werkt, van digitaal tot video, tot traditionele film. Doe mee met de enige cursus in zijn soort in het VK. Studenten voorzien van branchekennis en professioneel inzicht.

Invoering

Ondersteund door ons internationaal gerenommeerde academische team en industriële partners, leer je fotograferen met een duidelijk gevoel voor doel. Door te werken in lange documentairefotografie, breaking news, sport en mode, en meeslepende multimedia-verhalen, verwerf je de vaardigheden die je nodig hebt om verhalen op een frisse en boeiende manier te vertellen.

Je zal:

 • Werk vanaf het begin als een professionele fotograaf, terwijl je waardevol inzicht in de branche en technische knowhow opdoet.
 • Heb volledige toegang tot onze ultramoderne educatieve fotografische faciliteit.
 • Profiteer van een programma van gastdocenten en mentoren uit de branche.
 • Geniet van mogelijkheden voor lokale, nationale en internationale stages.
 • Stel uw fotografie tentoon in Londen tijdens de jaarlijkse Professional Week van de cursus.

Waar we naar op zoek zijn

We willen iemand die:

 • Heeft visuele vaardigheden, technische bekwaamheid en houdt zich bezig met een fotografisch verhaal.
 • Kan mondeling en schriftelijk communiceren.
 • Kent fotografische geschiedenis, hedendaagse beoefenaars en actualiteiten.
 • Is nieuwsgierig naar de wereld en gretig om te ontdekken via fotografie en verhalen.

Wat onze afgestudeerden doen

Onze afgestudeerden hebben hun loopbaantrajecten gericht op rollen in fotojournalistiek, redactie, curating, onderzoek en publicatie.

135860_pexels-photo-3676290.jpeg

Wat je zult leren

Vanaf de eerste dag werk je als fotograaf in het veld en in de studio en verwerf je de essentiële vaardigheden van visuele verhalen.

Jaar een

Van de geschiedenis van fotografie en theorieën tot essentiële technische en creatieve vaardigheden, deze cursus fotojournalistiek leert je wat er achter de dagelijkse praktijk van fotografen en publicaties schuilgaat. Je studeert praktische modules, communicatie en copyright, en tijdschrift- en lay-outproductie.

modules

 • Elementen van fotografisch verhaal
  In deze module ontwikkel je je verhalende fotografische techniek door middel van een reeks opdrachten die zijn ontworpen om je observatievaardigheden, je vermogen om verhalen te vinden en het technische inzicht dat nodig is om boeiende beelden te maken, op te bouwen.
 • Professionele oefening
  Deze module legt je de basis voor je groeiende identiteit als professionele fotograaf. Je bouwt je eigen website, maakt je cv en bouwt een netwerk van professionele contacten op.
 • Geschiedenissen, theorieën, praktijken en contexten van redactionele fotografie en visuele verhalen
  We behandelen belangrijke debatten en theorieën in communicatie en culturele studies, zoals de veranderende rol van fotografie als sociale praktijk; hoe fotojournalistiek is geëvolueerd binnen de nieuws- en tijdschriftenindustrie; de groei van digitale verhalen; de veranderende politieke en economische structuren van de journalistiek, en haar rol bij het vormgeven van de publieke opinie.
 • Fotografisch verhaal in context
  Je produceert relevant, realistisch werk dat aansluit bij, en aantrekkelijk is voor, reeds bestaande redactionele printruimtes en klanten. Als onderdeel hiervan herken je geldige inhoud die relevant is voor specifieke ruimtes, door producten, doelgroepen en markten te begrijpen binnen een pers- en redactionele context.
 • Kritische benaderingen voor het lezen van de afbeelding
  Deze module biedt een inleiding tot de verschillende manieren waarop afbeeldingen betekenis overbrengen en hoe we ze lezen. Door middel van een reeks lezingen, discussies, workshops en door studenten geleide seminars, ga je in op de oorsprong van deze theoretische en filosofische conventies in beeldcommunicatie.

Jaar twee

We onderzoeken theoretische studies naast ethiek, representatie en mediarecht. Je ontwikkelt audio- en multimediavaardigheden en promoot je werk in print, online en op een tentoonstelling in Londen. We helpen je ook om je professionele netwerk te ontwikkelen terwijl je stage loopt en de kans krijgt om in het buitenland te studeren.

modules

 • Audiovisueel en multimedia
  Deze module demonstreert de kracht en het potentieel van multimediale verhalen. Door een inleiding tot de diversiteit die inherent is aan de multimediapraktijk, en via praktische workshops en processen, leer je hoe je verhaal, inhoud en context kunt combineren om werk te creëren dat resoneert met een publiek.
 • Mediarecht, ethiek en mensenrechten
  Via deze module ontwikkel je praktische kennis van de juridische en ethische kaders die van invloed zijn op het identificeren, verzamelen en publiceren van verhalen via digitale en gedrukte media.
 • Publiek
  Deze module laat je kennismaken met de theorie en praktijk van het betrekken en begrijpen van doelgroepen in verschillende media en contexten. Door in groepen te werken, ontwikkel je de identiteit van je project, wijs je de nodige rollen toe om het project te beheren en voltooi je de productie, bewerking en curatie van inhoud.
 • Culturele en kritische context of nieuws, redactioneel en fotojournalistiek genre
  We zullen algemene conventies in de media bekijken en bekijken hoe ze publieke kennis vormen. Daarbij kijken we naar specifieke journalistieke, documentaire, redactionele, fotojournalistieke en visuele verhalengenres. Een combinatie van lezingen en seminars zal u aanmoedigen om praktijken kritisch te contextualiseren met bredere sociale, culturele, technische en politieke contexten.

Jaar drie

Naast het produceren van een meerdelige ontwikkelingsportfolio en het voltooien van je proefschrift, werk je toe naar een laatste groot project in een vakgebied en medium naar keuze.

modules

 • Ontwikkelingsportfolio
  Het ontwikkelingsportfolio wordt aangestuurd door en ontworpen voor elk individu, gebouwd op eerder portfolio-succes en gekoppeld aan de unieke ambities van elke student. Je wordt in dit ontwikkelingsproces ondersteund in fasen van voorstel, portfolio en reflectie. U stemt uw ambities en capaciteiten af op de vijfdelige praktische constructie, zodat uw unieke stem gehoord en ondersteund wordt. Deze module helpt u om uw specifieke sterke punten te identificeren, die toekomstige mogelijkheden zullen sturen.
 • Proefschrift
  Je proefschrift is het belangrijkste academische werk dat je in het laatste studiejaar onderneemt en is een kans voor jou om je eigen interesses te verkennen. Tijdens het schrijven doe je onderzoek naar en analyse van de historische en professionele concepten, praktijken en theorieën die tijdens de cursus zijn geïntroduceerd. Hoewel ondersteund door workshops, seminars en specifieke supervisie, ligt de nadruk van deze module op zelfstandig leren door de student.
 • Definitieve portefeuille
  Voortbouwend op eerdere ervaring, en vooral op de sterke punten van uw ontwikkelingsportfolio, ontwerpt u individuele en unieke resultaten die een geïdentificeerd publiek aanspreken. Als blijk van een diep en duidelijk begrip van context en doel, zal je creatieve werk door jou worden gedicteerd met de steun van je docenten. Je uiteindelijke inzending zal zeer professioneel, creatief en kritisch betrokken zijn.

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Je neemt praktische projecten aan en bouwt je portfolio op, en voltooit essays, lezingen en seminarpresentaties. Tijdens deze opwindende cursus fotojournalistiek krijg je de kans om stages te voltooien in plaatsen als New York, Amsterdam en Londen, betaalde commissies te krijgen bij ons eigen fotobureau en samen te werken met onze branchepartners over de hele wereld. Je krijgt de kans om je technische vaardigheden te ontwikkelen door middel van lokale en internationale studiereizen en workshops, terwijl ons bezoekende lezingenprogramma je laat kennismaken met enkele van de meest invloedrijke beoefenaars van de foto-industrie.

Evaluatiemethoden

 • Permanente evaluatie zonder formele examens.
 • Portfolio's, presentaties en essays.
 • Eindejaarsproject en tentoonstelling.

Personeel

Je leert van de ervaring van ons team in het werken met bedrijven als The New York Daily News, The Sunday Times Magazine, Rex / Shutterstock, The Guardian Magazine, Marie Claire en The South China Morning Post.

Sommige personeelsleden geven alleen les in specifieke modules en in uw cursus is mogelijk niet elk lid aanwezig.

uitrusting

 • Grote professionele studio's.
 • Zwart-wit en kleur darkrooms.
 • Volledig in kleur beheerde digitale suites.
 • Film- en papierverwerkingsfaciliteiten.
 • Digitale trainingsruimte met Adobe Software.
 • Professionele print- en montagediensten.
 • Fotowinkel met een breed scala aan uitleenbare apparatuur.

Hoe te solliciteren

Solliciteer via UCAS

Klaar om mee te doen? Als u zich aanmeldt via UCAS Apply and Track, moet u de onderstaande universiteits- en cursuscodes raadplegen.

 • Universiteitscode: F33
 • Cursuscode: WP65

Aanmelden als internationale student?

Internationale studenten kunnen een cursus aanvragen via UCAS, via een agent of rechtstreeks bij de universiteit.

Toelatingseisen

We beschouwen alle aanvragen op hun eigen individuele verdiensten en mogelijkheden. We nodigen alle kandidaten uit voor een interviewdag of auditie om hen de kans te geven dit te laten zien samen met wat hen inspireert en motiveert in hun vakgebied. Aanvragers kunnen ook hun portfolio laten zien of een uitvoering geven, afhankelijk van de cursus. We verwelkomen applicaties met alle vakachtergronden, of je nu gespecialiseerd bent in STEM, de kunsten of de geesteswetenschappen.

Als richtlijn is ons typische aanbod op niet-gegradueerd niveau 104-120 UCAS-tariefpunten, voornamelijk van kwalificaties van niveau 3, zoals maar niet beperkt tot A-niveaus, een BTEC Extended Diploma of een Foundation Diploma.

Taalvereisten

Voor aanvragers wiens eerste taal Engels is, vereisen we dat je hebt of werkt in de richting van GCSE English Language Grade 4 (C), of gelijkwaardig.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u aan dezelfde standaard voldoen die gelijk is aan de algemene score van IELTS Academic 6.0, met ten minste 5,5 voor lezen, schrijven, spreken en luisteren. We accepteren een reeks gelijkwaardigheden in het land en goedgekeurde tests.

Als je een Tier 4-studentenvisum nodig hebt om in het VK te studeren, moet je een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen. U kunt onze Engelse taalvereisten lezen voor meer informatie.

deadlines

 • UK / EU-aanvragen: 15 januari 2020 (voor gelijke behandeling)
 • Laattijdige aanvragen worden overwogen als er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Internationale betalers kunnen het hele jaar door solliciteren. Maar we raden aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om tijd te maken voor visa en reisarrangementen.

Collegegeld 2020-21

 • £ 9.250 - voltijds VK / EU
 • £ 16.000 - voltijds internationaal

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder