BA (Hons) in sociale wetenschappen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Ons multidisciplinaire programma biedt u de mogelijkheid om een ​​brede kennisbasis te ontwikkelen op basis van een selectie van vakgebieden, waaronder politiek, geschiedenis, sociologie, politie en criminologie.

Na een inleiding tot de sociale wetenschappen in de jaren 1 en 2, kun je je gaan specialiseren in jaar 3 en jaar 4. Wisselmogelijkheden bestaan ​​in jaar 3 met een reeks instellingen (California State University Long Beach, de Universiteit van Massachusetts in Boston, Erasmus Universiteit, Rotterdam en Siegen University).

Je hebt ook de mogelijkheid om taalmodules te studeren, waardoor je je kennis en de reikwijdte van je carrièremogelijkheden verruimt. De inzetbaarheid van afgestudeerden staat hoog op onze agenda en is ingebed in ons programma, dat je ook vaardigheden biedt op het gebied van presentatie, onderzoek en computergebruik, kritische evaluatie en beknopte schrijfopdrachten.

Je carriere

Afgestudeerden profiteren van een breed scala aan kansen op werk en hebben eerder banen veiliggesteld in onderwijs, sociaal werk, de politie, marketing, openbaar bestuur, politiek en sociaal onderzoek, HR, journalistiek, counseling, erfgoed en toerisme.

Afgestudeerden kunnen ook postdoctorale studies volgen in een verscheidenheid van academische disciplines tot Ph.D. niveau.

Wat ga je studeren

Jaar 1

Social Science-basismodules waaronder Geschiedenis, Politiek, Sociologie en Criminologie plus Economie en opties in de Talen

Jaar 2

Geavanceerde modules in de bestudeerde disciplines in jaar 1

Jaar 3

Module onderzoeksmethoden en een keuze uit vijf modules uit de bestudeerde disciplines in jaar 2

Jaar 4

Honours-dissertatie en vier modules van een of meer van de bestudeerde disciplines in jaar 3

Toelatingseisen

Alle toelatingseisen die hier worden vermeld, moeten worden gebruikt als leidraad en geven het minimum weer dat moet worden overwogen voor deelname. Aanvragers die een voorwaardelijk aanbod van een plaats hebben gedaan, kunnen worden gevraagd om meer te bereiken dan is aangegeven.

Jaar 1

SQA hoger

AABBB inclusief Engels plus Nat 5 Wiskunde op C

Een level

BCC PLUS GCSE Wiskunde en Engels op C / 4

ILC hoger

H1, H2, H2, H3, H3, inclusief Engels op H2 of hoger PLUS Wiskunde op O1

IB Diploma

26 punten moeten wiskunde bevatten

BTEC

Level 3 Extended Diploma in relevant onderwerp bij DMM PLUS GCSE Maths en Engels op C / 4

Jaar 3

HND

HND Social Sciences met ABB in de Graded Units

de Engelse taal

Academische IELTS-score van 6.0 (of equivalent) zonder element onder 5.5.

Let op: als u uit een Engelssprekend land komt, hoeft u mogelijk niet meer te bewijzen dat u Engels spreekt.

Extra informatie

Andere academische en beroepskwalificaties

Elke aanvraag voor GCU wordt op individuele basis behandeld. Als u niet beschikt over de typische academische toegangskwalificaties, maar wel relevante werkervaring en / of studiepunten van erkende beroepsorganisaties kunt aantonen, komt u mogelijk in aanmerking voor deelname aan deze cursus via het programma Erkenning van voorafgaand leren van de universiteit.

Internationale Pathways

Als u niet voldoet aan de Engelse taalvereisten, komt u mogelijk in aanmerking voor het Engelse universitaire studieprogramma.

Honoraria en financiering

Het collegegeld dat u betaalt, wordt meestal bepaald door uw tariefstatus. Wat is de status van mijn studententoeslag?

Collegegeld 2018/19

  • Thuis: £ 1820
  • RUK: £ 9250 *
  • EU: £ 1820
  • Internationaal: £ 11.500

* Het totale collegegeld voor RUK-studenten die een studiecyclus van drie of vier jaar voltooien, is beperkt tot £ 27,750. Specifieke vergoedingen moeten door de Schotse regering worden bevestigd en kunnen na bevestiging worden gewijzigd.

Als u begint met uw studie in september 2018 of januari 2019, zijn dit de jaarlijkse of modulekosten die gelden voor de duur van uw cursus; de kosten kunnen echter worden gewijzigd. Lees onze tarieven en ons terugbetalingsbeleid voor meer informatie over hoe kosten kunnen veranderen.

Bijkomende kosten

Naast het cursusgeld, kunt u tijdens uw verblijf aan de universiteit extra kosten tegenkomen.

Beurzen

We bieden hoogwaardig onderwijs voor een eerlijke prijs; als de universiteit voor het algemeen welzijn zetten we ons in om toegankelijk hoger onderwijs aan getalenteerde studenten aan te bieden door ons collegegeld laag te houden en een royaal studiebeurspakket van meer dan £ 2,5 miljoen per jaar te bieden.

Als je vragen of vragen hebt over beurzen die beschikbaar zijn voor 2018/19, neem dan gerust contact op met het studententeam.

Internationale startdatums voor studenten

Voor nieuwe internationale studenten starten oriëntatie-evenementen op 14 september 2018 . Deze extra tijd is speciaal ontworpen om nieuwe internationale studenten te helpen zich te vestigen in het Verenigd Koninkrijk en de GCU voorafgaand aan de start van de algemene inductie van studenten en lesgeven.

Er zullen tijdens deze periode heel veel leuke en informatieve activiteiten plaatsvinden, waaronder rondleidingen op de campus en in de stad, en welkomstevenementen waar u andere internationale studenten kunt ontmoeten.

Evaluatiemethoden

Er wordt een breed scala aan leer- en lesmethoden gebruikt om ervoor te zorgen dat u de nodige kennis en inzicht verkrijgt en tegelijkertijd hun intellectuele en persoonlijke vaardigheden ontwikkelt om een ​​leven lang leren te worden.

Beoordelingen zijn bedoeld om uw onafhankelijke leren te ontwikkelen terwijl u uw vermogen om problemen aan te pakken, argumenten en analyseproblemen formuleert, test. Er wordt een breed scala aan beoordelingsstijlen vastgesteld, afgestemd op de inhoud van de modules, en u kunt zich ontwikkelen, niet alleen in uw schriftelijke vaardigheden en leren, maar ook in vaardigheden zoals data-analyse, softwaretoepassingen, presentatie en teamwerk.

Evaluatiemethoden kunnen variëren per module en omvatten: ongeziene onderzoeken, klassentests, schriftelijke cursussen, presentaties en groepswerk.

Leer methodes

De inzetbaarheid van onze afgestudeerden is een hoeksteen van ons curriculum, waardoor onze studenten reflectieve levenslang lerenden kunnen worden die dynamisch kunnen reageren op veranderende werkgelegenheidscontexten.

We maken gebruik van een uitgebreid scala aan formatieve en summatieve beoordelingsmethoden en daarnaast gebruiken een aantal van onze modules de virtuele Virtual Learning Environment van de universiteit, GCULearn, waarmee onze medewerkers innovatieve online beoordelingsmethoden kunnen ontwikkelen, zoals discussieborden, MCQ-klassentests en referentie oefeningen. We gebruiken dit ook om toegang te krijgen tot e-learninghulpmiddelen zoals wiki's, blogs, podcasts en online discussieforums en quizzen.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, ... Lees meer

Corporate responsibility and sustainability are fundamental concerns for every organisation. The Glasgow School for Business and Society seeks to address the complex challenges of the global economy, while delivering social benefit to local and global communities. Lees Minder
Glasgow , Londen + 1 Meer Minder