BA (Hons) in sportjournalistiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Deel je passie voor sport door te leren hoe je geweldige multimediaverhalen kunt vertellen in de levendige en unieke sportgemeenschap van Cornwall. Gebruikmakend van de expertise van vaste gasten uit de branche, wordt u uitgedaagd om naar professionele normen te stijgen in deze door NCTJ en BJTC geaccrediteerde cursus.

Invoering

Vanaf het eerste fluitsignaal ontwikkel je creatieve multimediale vertelvaardigheden, waarbij je rechtstreeks betrokken bent bij de lokale sport, of je nu aan de zijlijn bent om de rugby- en voetbalscene van Cornwall te rapporteren, of op het strand om het drama van surfkampioenschappen vast te leggen. Gecombineerd met strenge accreditaties in de branche, is dit de perfecte introductie tot sportjournalistiek.

Je zal:

 • Profiteer van onze werkrelaties met nationale en regionale media, waaronder BBC Cornwall, Pirate FM en Source FM, en partnerschappen met een groot aantal sportteams en organisaties.
 • Neem deel aan ons werkervaringsprogramma en maak gebruik van ons brede netwerk van sportmediaorganisaties, waaronder de BBC en ESPN.
 • Train in onze ultramoderne redactiekamer en speciale radiostudio, The Soundhouse.
 • Creëer een levendig en brancheklaar multimediaportfolio met artikelen, pakketten, bulletins, podcasts en zelfs een minidocumentaire.
 • Maak na je afstuderen verbinding met ons geweldige netwerk van alumni en vrienden van sportmedia om die perfecte eerste baan te zoeken.

Waar we naar op zoek zijn

We willen iemand die:

 • Is betrokken en enthousiast over het onderwerp.
 • Heeft relevante onderwerpen bestudeerd.
 • Houdt contact met een schooltijdschrift, persoonlijke blog of iets dergelijks.
 • Kent wereldaangelegenheden, politiek en populaire cultuur.
 • Maakt gefundeerde verwijzingen naar actuele ontwikkelingen over een reeks onderwerpen.
 • Heeft analytische vaardigheden en kan intelligent en scherp reageren op recent nieuws en evenementen (inclusief maar niet uitsluitend sportevenementen).
 • Is onafhankelijk en neemt het initiatief.
 • Houdt zich bezig met buitenschoolse activiteiten, zoals deeltijdbanen of hobby's.

Recording a new podcast interview with CEOs and Founders of successful online businesses, Scale or Die. This show recently hit Apple's New and Noteworthy for business and technology categories. Watch or listen to the most recent episodes at useproof.com/scaleordie. This photo is free for public use. Please credit this photo in caption with link to "www.distel.com".

Wat je zult leren

Door te focussen op zowel initiatief als inzetbaarheid, leer je essentiële vaardigheden voor een succesvolle carrière in de veranderende sportmediawereld. Door samen te werken met gespecialiseerde docenten en vaste gastprofessionals, train je zowel in onze state-of-the-art redactie als in het veld, en leer je zowel ethisch als effectief te werken door kritisch denken te combineren met de praktijk.

Jaar een

Leren door te doen staat centraal in je opleiding Sportjournalistiek. Als je bredere sportnieuwscontexten verkent, bespreek je mediawetgeving, politiek, ethiek en de taal van nieuws en wedstrijdverslaggeving. We leren je de essentie van het werken met video en audio en de vaardigheid van de journalist om steno te schrijven.

modules

 • Nieuwsrapportage 1
  Deze module laat je kennismaken met de taal van nieuws, nieuwswaarden en de praktische methoden die de digitale journalist gebruikt om nieuwsverhalen te verzamelen, te produceren en te verspreiden.
 • Sportjournalistiek in context
  Door middel van discussies, lezingen en lezingen zet deze module je aan het denken over de vele grote debatten die de sportjournalistiek vandaag de dag aangaan, waarbij de moderne media in verschillende contexten worden geplaatst om je eigen verslaggeving en schrijven te informeren.
 • Multimediamethoden
  Vanuit onze redactiekamer ga je de video- en audioapparatuur gebruiken die zo'n belangrijk onderdeel van je digitale toolkit gaat vormen, waarbij je leert opnemen en bewerken door middel van een reeks boeiende nieuws- en sportrapportagetaken.
 • Bloggen en de persoonlijke stem
  Bloggen, vloggen en podcasten zijn toegankelijke en creatieve manieren om uw stem te laten horen. Deze module helpt je om je eigen stem te vinden, door een platform te creëren dat uniek is voor jou en gebaseerd is op analyse en bespreking van vooraanstaande beoefenaars in het veld.
 • Politiek en recht voor journalisten
  In deze module bespreken we onderwerpen in het nieuws en bestuderen we enkele sleutelconcepten en thema's. U maakt kennis met organisaties om u te helpen effectief te rapporteren, en enkele van de beperkingen die de wet en toezichthouders aan journalisten opleggen.
 • Sportrapportage
  Deze module is gebaseerd op de door de industrie goedgekeurde NCTJ-syllabus en laat je kennismaken met de specialistische vaardigheden van sportrapportage, inclusief live-evenementrapportage, interviewtechnieken en het gebruik van sociale media.

Jaar twee

We dagen je uit om je kennis en vaardigheden toe te passen op deadline-gedreven projecten, met betrekking tot sport dichtbij en ver weg. Je stimuleert ook je creativiteit door sportartikelen te schrijven en tijdschriften te produceren, terwijl je je juridische kennis, politiek bewustzijn en academische en professionele onderzoeksvaardigheden ontwikkelt.

modules

 • Tijdschriftinhoud en -creatie
  In deze module leert u over de geschiedenis, de rol en het bedrijf van het uitgeven van tijdschriften voordat u samen met uw collega's een origineel eigen tijdschriftidee bedenkt, ontwerpen, plannen en pitchen, op een sportief of een ander thema.
 • Toegepaste Mediarecht & Public Affairs
  Voortbouwend op je eerstejaarsstudies, richt deze module zich op het toepassen van je ontwikkelende politieke en juridische kennis op scenario's en praktijksituaties, om je het vertrouwen te geven om effectief en veilig te rapporteren.
 • Sport schrijven
  Je breidt je sportschrijf- en rapportagevaardigheden uit, ontwikkelt technieken voor het schrijven van functies, analyse, profielen en live verslaggeving van tekstgebeurtenissen, terwijl je sociale media gebruikt om je werk te onderzoeken, aan te vullen en te promoten.
 • Nieuwsrapportage 2
  Deze module, geïnformeerd door de NCTJ-syllabus, ontwikkelt uw rapportage- en schrijfvaardigheid zodat u boeiende, nauwkeurige rapporten kunt produceren en belangrijke vaardigheden kunt leren op het gebied van sociale media, gegevensverwerking en analyse
 • Sportjournalistiek en communicatieonderzoek
  Je leert de vaardigheden die nodig zijn om effectief en impactvol academisch onderzoek uit te voeren, waarbij je je concentreert op een sportmedia-onderwerp naar keuze om dieper in te gaan op de trends, kwesties en controverses die de journalistiek tegenwoordig aangaan.
 • Geavanceerde multimediamethoden
  In deze module zal je je concentreren op de creatie en productie van video en audio online, om je de vaardigheden bij te brengen die tegenwoordig bijzonder belangrijk zijn op sportbureaus. Aan het einde van de module zou u in staat moeten zijn om korte audiovisuele pakketten te produceren die geschikt zijn voor digitale distributie en productief te werken in verschillende multimedia-redactierollen.

Jaar drie

Naast het aannemen van plaatsingen in de branche, leert u de belangrijkste rollen in het sportteam en in de bredere redactiekamer door naast uw collega's een multimediale nieuws- en informatieservice te runnen. Je bestudeert ook de rijke wereld van de internationale sportjournalistiek, verkent de groeiende sport-PR-industrie en maakt uiteindelijk een proefschrift of minidocumentaire over een onderwerp naar keuze, terwijl we je helpen om je in contact te brengen met je eerste baan.

modules

 • Internationale sportjournalistiek
  Je leert hoe vaste wereldwijde sportevenementen zoals de Olympische Spelen worden gedekt door de internationale media en onderzoekt belangrijke sportnieuwskwesties zoals doping en corruptie. Je produceert ook audiovisuele verhalen om de reeks vaardigheden en contacten te ontwikkelen die nodig zijn in deze opwindende en competitieve sfeer.
 • Sport PR & Communicatie
  Deze module zal je de kennis en vaardigheden bijbrengen om te gedijen in de snelgroeiende sport-public relations- en mediacommunicatiesector. Door middel van lezingen en workshops onder leiding van sportmediaprofessionals leer je de methoden die door de communicatie-industrie worden ingezet in de lokale, nationale en internationale sportarena's, zowel historisch als vandaag, te begrijpen en te bekritiseren.
 • Multimedia Enterprise 1 & 2
  Deze twee modules bereiden je voor op de echte wereld van nieuws en sportproductie en nemen je deel aan een reeks live nieuwsdagen, die je de kans bieden om je verhalen te perfectioneren en tegelijkertijd helpen bij het beheren, motiveren en samenwerken met je collega's. Een inzetbaarheidsonderdeel stelt je in staat om je cv aan te scherpen, een sterke portfolio te creëren en mogelijkheden voor onmiddellijke werkgelegenheid na je afstuderen te verkennen.
 • Proefschrift of minidocumentaire
  Pas een belangrijk stuk onderzoek aan uw voorkeuren aan, door ofwel een academisch proefschrift uit te voeren of door uw eigen minidocumentaire op te nemen en te produceren, beide onder de ondersteunende supervisie van een toegewijde docent.
 • Optionele modules
  • Multimedia verhalen vertellen
  • Literatuur en journalistiek

De bovenstaande modules zijn die welke door onze studenten worden bestudeerd of nieuwe worden voorgesteld. Programmastructuren en modules kunnen veranderen als onderdeel van onze curriculumverbeterings- en beoordelingsprocessen. Als een bepaalde module belangrijk voor u is, bespreek dit dan met de cursusleider.

Hoe je zult leren

Tijdens deze hands-on graad in sportjournalistiek leer je door te doen - en kritisch te reflecteren - door middel van praktische workshops, nieuwsdagen, lezingen, seminars en groeps- en individuele tutorials. Elke week omvat minimaal 12 uur op de campus en minimaal 24 uur aan opdrachten en zelfstudie.

We zullen je stimuleren om praktische ervaring op te doen via stages en cursusreizen, en buitenschoolse projecten te vinden om het meeste uit onze faciliteiten en ondersteuning te halen.

Evaluatiemethoden

 • Permanente evaluatie via praktische opdrachten, portfolio's, academische essays en presentaties.
 • Een examen over politiek en recht voor journalisten.
 • Termijngestuurde tests in de klas, opgesteld door de Nationale Raad voor de opleiding van journalisten, geconcentreerd in het tweede jaar van je studie.
 • Speciale aandacht voor teamwerk en samenwerking in je laatste jaar, plus de productie van een freelance portfolio en een uitgebreid kritisch proefschrift.

Personeel

Je leert van professionals uit de industrie met ervaring in sport en evenementen zoals de Olympische Spelen, het WK, Wimbledon, surfen en boksen.

Sommige personeelsleden geven alleen les in specifieke modules en in uw cursus is mogelijk niet elk lid aanwezig.

uitrusting

 • Een goed uitgeruste digitale redactiekamer met nieuwsfeeds en 25 werkstations met professionele software voor het schrijven en bewerken van scripts.
 • Tv- en radiostudio's.
 • The Lighthouse - een speciale schrijfkamer en evenementenruimte.
 • The Soundhouse - podcasting faciliteit.
 • The Shed - speciaal studiegebied.
 • Een uitgebreid assortiment DV-camera's en audio-opnameapparaten.

Hoe te solliciteren

Solliciteer via UCAS

Klaar om mee te doen? Als u zich aanmeldt via UCAS Apply and Track, moet u de onderstaande universiteits- en cursuscodes raadplegen.

 • Universiteitscode: F33
 • Cursuscode: 46G1

Aanmelden als internationale student?

Internationale studenten kunnen een cursus aanvragen via UCAS, via een agent of rechtstreeks bij de universiteit.

Toelatingseisen

We beschouwen alle aanvragen op hun eigen individuele verdiensten en mogelijkheden. We nodigen alle kandidaten uit voor een interviewdag of auditie om hen de kans te geven dit te laten zien samen met wat hen inspireert en motiveert in hun vakgebied. Aanvragers kunnen ook hun portfolio laten zien of een uitvoering geven, afhankelijk van de cursus. We verwelkomen applicaties met alle vakachtergronden, of je nu gespecialiseerd bent in STEM, de kunsten of de geesteswetenschappen.

Als richtlijn is ons typische aanbod op niet-gegradueerd niveau 104-120 UCAS-tariefpunten, voornamelijk van kwalificaties van niveau 3, zoals maar niet beperkt tot A-niveaus, een BTEC Extended Diploma of een Foundation Diploma.

Taalvereisten

Voor aanvragers wiens eerste taal Engels is, vereisen we dat je hebt of werkt in de richting van GCSE English Language Grade 4 (C), of gelijkwaardig.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u aan dezelfde standaard voldoen die gelijk is aan de algemene score van IELTS Academic 6.0, met ten minste 5,5 voor lezen, schrijven, spreken en luisteren. We accepteren een reeks gelijkwaardigheden in het land en goedgekeurde tests.

Als je een Tier 4-studentenvisum nodig hebt om in het VK te studeren, moet je een goedgekeurde Secure English Language Test (SELT) afleggen. U kunt onze Engelse taalvereisten lezen voor meer informatie.

deadlines

 • UK / EU-aanvragen: 15 januari 2020 (voor gelijke behandeling)
 • Laattijdige aanvragen worden overwogen als er plaatsen beschikbaar zijn.
 • Internationale betalers kunnen het hele jaar door solliciteren. Maar we raden aan om zo vroeg mogelijk een aanvraag in te dienen om tijd te maken voor visa en reisarrangementen.

Collegegeld 2020-21

 • £ 9.250 - voltijds VK / EU
 • £ 16.000 - voltijds internationaal

Het collegegeld wordt jaarlijks vastgesteld en wordt jaarlijks herzien. De universiteit kan daarom in de tweede of volgende studiejaren het collegegeld verhogen, in overeenstemming met de inflatie en / of het wettelijk toegestane maximum of overheidsbeleid. Studenten worden zo snel mogelijk op de hoogte gebracht van eventuele wijzigingen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of ... Lees meer

Established in 1902 as Falmouth School of Art, it has grown over a century to become a digital innovation hub. Today, its portfolio of undergraduate and postgraduate courses represents the breadth of the Creative Industries, the fastest growing sector in the UK economy. Now, as we face the fourth industrial revolution; as technology provides great opportunities as well as challenges, it’s clear that Falmouth’s specialisms of creative innovation; creative thinking, problem-solving, communication and storytelling, will be key to future economic and cultural success both at a local and global level. Lees Minder
Falmouth , Penryn + 1 Meer Minder