BA (Hons) in sportstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Geïnteresseerd in het beheer en de levering van sport? Vraag je je af hoe psychologie sportprestaties verbetert? Overweegt u het lokale en mondiale belang en de impact van sport? Als je denkt aan een carrière in de sport, zal een diploma Sportstudies van de University for Sporting Excellence in Schotland je helpen het verschil te maken.

We hebben een cursus ontwikkeld die onze afgestudeerden een brede kennis en praktische ervaringen biedt die kunnen worden toegepast op een breed scala aan sportgerelateerde carrières. Onze cursus is flexibel - we bieden een breed scala aan module-opties en het kan worden gecombineerd met een reeks onderwerpen, waaronder accountancy, bedrijfskunde, film en media, geschiedenis, journalistiek, marketing en psychologie.

U kunt kiezen uit modules die vier vakgebieden verkennen:

 1. Sportbeleid en -beheer
 2. Lichamelijke activiteit en gezondheid
 3. Ontwikkeling van sport
 4. Sport, cultuur en samenleving

Bovendien stellen onze buitenschoolse vrijwilligersmogelijkheden en Sport Union-clubs u in staat om kwalificaties te behalen en waardevolle sportmanagementervaring op te doen naast uw academische opleiding.

Belangrijkste redenen om bij ons te studeren

# 1 Wij zijn de Times en Sunday Times Good University Guide Sports University of the Year 2020

# 2 We zijn experts in sport- en bewegingspsychologie, sportcultuur, sportmanagement en gezondheids- en bewegingswetenschap

# 3 We hebben nationale bestuursorganen zoals Schots Zwemmen gebaseerd op de campus; geeft u waardevolle netwerken en praktische ervaringen

Cursus details

In het eerste jaar maak je kennis met de kernmodules voor sportstudies, die aspecten van sport in de samenleving behandelen; patronen van deelname aan sport en lichaamsbeweging; de grondslagen van de sport- en bewegingswetenschap; en sportzaken, financiën en management.

Jaar 2 verkent kwesties en concepten in de sport, reflecteert op de historische ontwikkeling van sport, de fundamenten van fysieke activiteit en de psychologie van sport - wederom met de mogelijkheid om verdere vakken te studeren.

Naast twee kernmodules in de jaren 3 en 4 (onderzoeksmethoden in sportstudies en lezingen in sportstudies), kun je je specialiseren door zeven modules te kiezen uit:

 • Sportbestuur
 • Sport, cultuur en natie
 • PE, schoolsport en jeugdcultuur
 • Sportgeneeskunde, gezondheid en welzijn
 • Sportbeleid
 • Sportmarketing
 • Sport, geslacht, etniciteit en identiteit
 • Psychologie van lichaamsbeweging, lichaamsbeweging en gezondheid
 • Het managen van het zakendoen
 • Coachen van sport
 • Ontwikkeling van uitmuntendheid in sport
 • Doping in de sport: schandalen en beleidsreacties

Houd er rekening mee dat dit optionele modules zijn die kunnen worden gewijzigd.

Een werkervaringsmodule is ook beschikbaar in jaar 3 en 4, met mogelijkheden om waardevolle werkervaring op te doen in sportbesturen, lokale autoriteiten, vrijetijdsfondsen, professionele sportclubs of andere sportorganisaties in de gemeenschap. Je kunt je honoursjaar dan afronden door een zelfstandig studieproject uit te voeren over een sportonderwerp naar keuze.

Onze schilderachtige campus biedt een breed scala aan sportfaciliteiten, waaronder:

 • 50m zwembad
 • golfbaan
 • sportschool
 • achthoekige sporthal
 • negen gras- en kunstgrasvelden
 • 10 tennisbanen

Ben je dol op sporten tijdens je studie? Bij Stirling kan het niet eenvoudiger. Met 1.500 leden heeft onze Sport Union bijna 50 verschillende clubs waarmee je je kunt engageren, nieuwe mensen kunt ontmoeten en kunt genieten van je favoriete sport.

Onderwijs

Studenten krijgen les via een mix van lezingen, seminars, practica en workshops. Er zijn zes wekelijkse lezingen - twee per module - ondersteund door seminars en workshops. Naast deze kerncontacttijd wordt er wekelijks ongeveer 30 uur zelfstudie verwacht. Naast conventionele lezingen, seminars, tutorials en workshops, gebruikt Sports Studies een virtuele leeromgeving en internettechnologie ter ondersteuning van het lesprogramma.

We hebben vijfsterren excellentie gekregen voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2020.

Studenten worden onderwezen door een mix van seminars en lezingen. Er zijn zes wekelijkse lezingen - twee per module - ondersteund door seminars en workshops. Boven op deze kerncontacttijd wordt elke week ongeveer 30 uur aan onafhankelijk onderzoek verwacht. Naast conventionele lezingen, seminars, tutorials en workshops, maakt Sports Studies gebruik van een virtuele leeromgeving en internettechnologie ter ondersteuning van het onderwijsprogramma.

We zijn onderscheiden met vijf sterren voor ons onderwijs door de QS World University Rankings 2017/18.

Beoordeling

Beoordeling wordt gemengd door een combinatie van cursussen, groepsprojectwerk, groeps- en individuele presentaties, online beoordelingen en eindexamenexamens.

Beoordeling wordt gemengd door een combinatie van cursussen, groepsprojectwerk, groeps- en individuele presentaties, online beoordelingen en eindexamenexamens.

In het buitenland studeren

Je hebt de mogelijkheid om in het buitenland te studeren via onze gevestigde connectie met verschillende Noord-Amerikaanse, Australische en Europese universiteiten.

Je hebt de mogelijkheid om in het buitenland te studeren via onze gevestigde connectie met verschillende Noord-Amerikaanse, Australische en Europese universiteiten.

Lees meer over onze mogelijkheden in het buitenland.

Contact

De heer John Taylor Course Director

+44 (0) 1786 466479

fhss.sport@stir.ac.uk

Dr. Paul Dimeo
Cursusdirecteur

44 (0) 1786 466489

sport@stir.ac.uk

Vergoedingen - 2021/22

 • Buitenlandse studenten (niet-EU): £ £ 15.100
 • Schotse studenten: £ 1.820
 • Studenten uit de rest van het VK: £ 9.250
 • EU-studenten: £ 15.100 *

* Voor EU-studenten die in academiejaar 2021/22 beginnen met studeren, zullen we een automatische studiebeurs van maximaal £ 30.000 toekennen voor de duur van je cursus. Dit is afhankelijk van geschiktheidscriteria

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society.

At the University of Stirling, being the difference is in our DNA – providing education with a purpose and carrying out research that helps to shape society. Lees Minder