BA (Hons) textielontwerp

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Wat bieden we

 • Uitzonderlijke toegang tot workshops in verschillende disciplines.
 • Een hoog niveau van individuele ondersteuning door docenten en technische demonstranten.
 • De kans om te leren van een reeks experts uit de industrie met onze spraakmakende externe partners en gastsprekers.
 • Een baanbrekende nieuwe module die kleur, materiaal en afwerking onderzoekt, ontwikkeld in samenwerking met de industrie.
 • Live briefs - die je professionele ervaring geven voordat je afstudeert en ontwikkeld samen met ontwerpstudio's en merkhoofdkantoren, zowel lokaal als nationaal.
 • De kans om uw werk over de hele wereld te laten exposeren en verkopen op vakbeurzen zoals Premier Vision in Parijs en New York.
 • De mogelijkheid om actuele thema's zoals duurzaamheid en het transformationele potentieel van textiel in hedendaags design te verkennen.

Carrièremogelijkheden

 • Ontwerpen van textiel voor mode en interieur
 • Stylist en / of trendvoorspeller
 • Marketing- of mediamogelijkheden
 • Verkoopkansen

Veel van onze alumni leiden succesvolle freelancers en anderen werken samen met werkgevers zoals Mirjam Rouden, Laura Ashley, Lululemon, Roger Oates, Dash & Miller, Elspeth Gibson, Envisage CMF Design, Material Lab.

Wat u kunt verwachten in deze cursus

Onze toekomstgerichte koers is geworteld in textielerfgoed. Wij geloven in het omgaan met de geschiedenis en materialiteit van textiel, terwijl we de modernste ontwerptechnieken omarmen. Textielontwerp is een integraal onderdeel van mode, en ook voor vele andere creatieve toepassingen, van verlichting tot architectuur.

Met duurzaamheid en opkomende technologieën centraal in hedendaags design, is dit een opwindende tijd waarin we ons de rol van textiel in vele aspecten van het moderne leven opnieuw voorstellen.

Tijdens deze cursus verken je innovatief design met verschillende materialen: van stof tot papier, plastic, hout, metaal en meer. Tijdens het ontwerpproces word je aangemoedigd om een breed scala aan kwesties in overweging te nemen, zoals culturele verhalen, duurzaamheid en het groeiende verlangen naar tactiliteit en zintuiglijke ervaring in een steeds virtuelere wereld.

Als u materialen wilt maken die innovatief zijn in vorm en functie, dan kan dat hier. Je ontdekt een breed scala aan gespecialiseerde textielprocessen, variërend van zeefdruk tot digitaal sublimatiedruk en van handweven op een weefgetouw tot digitale elektronische programmering van steken en 3D-printen. Deskundige technische demonstranten leren je nieuwe technieken en moedigen je aan om te experimenteren, testen en spelen. Je hebt ook de mogelijkheid om kennis te maken met andere workshops, zoals fotografie, mallen maken, 3D-fabricage en meer, terwijl je ontdekt hoe textiel zijn traditionele oorsprong kan overstijgen.

Je ontwikkelt uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden door te werken aan 'Live'-projecten - zowel intern, binnen de dynamische creatieve gemeenschap van HCA als extern, met werkgevers, galerieën en ontwerpstudio's.

We moedigen groepsdiscussies aan en houden regelmatig peer-to-peer feedbacksessies zodat studenten elkaar kunnen aanmoedigen en ondersteunen. Een-op-een tutor-tijd betekent dat je de individuele hulp krijgt die je nodig hebt bij een verscheidenheid aan projecten. Je zou aan alles kunnen werken, van bedrukte textielontwerpen voor het interieur tot de stoffen en materialen voor een auto zonder bestuurder van de toekomst!

Textielontwerp studeren aan het Hereford College of Arts biedt individuele werkplekken tijdens je studie en uitgebreide contacttijd met een deskundig team van medewerkers dat een schat aan branche-ervaring kan delen door middel van studiopraktijken en workshops.

U kunt uw profiel als opkomend ontwerper verbeteren door deel te nemen aan nationale competities op het gebied van vakgebied. Onze studenten hebben vele prijzen gewonnen voor hun opvallende projectconcepten, waaronder de eerste prijs en zeer geprezen bij de Bradford Textile Award in de categorie Duurzaam ontwerpdenken, evenals de prijs Worshipful Company of Framework Knitters met een geldbedrag en een jaar mentorschap van een branchespecialist.

Alle studenten volgen Critical Studies, waar je fascinerende inzichten kunt krijgen in het onderwerp waar je van houdt. Je verkent je specialisme en het werk van degenen die je bewondert. We helpen je om je eigen praktijk in samenhang te zien met je leeftijdsgenoten en voorgangers; wat leidt tot, niet alleen een beter begrip van de rijke en gevarieerde praktijk van textielontwerp, maar ook tot wie je wilt zijn als textielontwerper. De dingen die je ontdekt in Critical Studies helpen je bij het beantwoorden van de vraag: waar wil ik mijn praktijk naartoe brengen?

140230_TextileDesign.jpg

© Hereford College of Arts

Industrielinks

Je krijgt de kans om te leren van en te werken met een breed scala aan opwindende externe beoefenaars. Eerdere en huidige samenwerkingsverbanden omvatten materiaalonderzoeksconsulent en oprichter van Ma-tt-er Studio, Seetal Solanki (nu een fellow van de HCA ); ontwerper van oppervlaktepatronen, Eve Campbell; een pionier op het gebied van duurzame textielproductie met een gesloten kringloop, Kate Morris, de bedenker en ontwerpster van het wreedheidvrije veganistische breigoedmerk CROP; en Miles Johnson, voorheen creatief directeur van het wereldwijde modemerk Patagonia.

Tijdens de cursus werk je aan live projectopgaven die zijn ontwikkeld samen met ontwerpstudio's en hoofdkantoren van merken, zowel lokaal als nationaal, vaak met de kans om je werk over de hele wereld te laten exposeren en verkopen op vakbeurzen zoals Premier Vision in Parijs en New York.

Tot op heden hebben we samengewerkt met het CMF Design team voor Envisage Group, met een geldprijs en stage; Dash + Miller studio met werk dat wordt uitgevoerd op hun New York Selling Trip; Sage Automotive om een collectie stoffen en materialen te ontwerpen voor autonome voertuigen van de toekomst.

Wat ga je studeren

Jaar een

Inleiding tot jaar 1

Het eerste jaar richt zich op textielprocessen als basisvaardigheid voor deze cursus. Je krijgt een grondige basis in techniek en begint met onderzoek en verkenning, waardoor je een platform creëert voor een interdisciplinaire en mixed media ontwerppraktijk.

Het programma is gebaseerd op studio- en workshopprojecten die creatief denken, experimenteren en het verwoorden van uw inzichten stimuleren. De nadruk wordt gelegd op de ontwikkeling van teken-, ontwerp- en materiaalvaardigheden. Je ontwikkelt persoonlijk visueel onderzoek, technische dossiers en schetsboeken om een reflectieve, analytische en evaluatieve benadering van je praktijk te ontwikkelen.

Jaar 2

Inleiding tot jaar 2

Het tweede jaar verhuist naar meer verkennend werk, waar je ontwerpidentiteit naar boven kan komen. Dit jaar moedigt studenten aan om zich te concentreren en zich te specialiseren in bepaalde materialen en processen. Studenten verwerven kennis van materialen in verband met hun geschiedenis en worden aangemoedigd om nieuwe technologieën te combineren met traditionele benaderingen. Je krijgt de kans om deel te nemen aan live en door onderzoek geleide projecten en professionele werkervaringsactiviteiten.

Jaar 3

Inleiding tot jaar 3

Dit laatste jaar biedt je de intellectuele en creatieve ruimte om je ontwerpambities volledig te realiseren. Hierdoor wordt uw werk meer zelfsturend. Het jaar begint met een belangrijke live-briefing en je focus wordt verder gericht op inzetbaarheid.

De nadruk wordt gelegd op het vermogen van studenten om te evalueren en weloverwogen keuzes te maken voor het selecteren van technieken en processen, en op het creëren van innovatieve resultaten. Je werk zal in toenemende mate zelfsturend worden, naar een professioneel niveau, aangezien je een oeuvre maakt voor openbare tentoonstellingen.

Uw praktijk zal ook worden ontwikkeld en geïnformeerd door uw uitgebreide onderzoeksproject: het proefschrift of proefschrift alternatief.

140229_TextileDesign2.JPG

© Hereford College of Arts

Toelatingseisen

 • Minimum leeftijd 18.
 • Succesvol portfoliogesprek.
 • Academische prestaties - we zouden normaal gesproken verwachten dat kandidaten bij binnenkomst 80 UCAS-tariefpunten hebben behaald, maar hoewel kwalificaties belangrijk zijn, zijn onze aanbiedingen niet alleen gebaseerd op academische resultaten. We kunnen aanbiedingen doen op basis van ander bewijs van talent en geschiktheid voor de cursus.
 • 80 UCAS-punten op het nieuwe UCAS-tariefsysteem voor 2017 komt overeen met 200 UCAS-punten op het vorige puntensysteem - zie voor meer details de uitleg over de tarieven en het advies op de UCAS-website.
 • Kandidaten van wie de eerste taal geen Engels is - een bewijs van de IELTS-algemene score van 6,0 met een minimum van 5,5 in alle secties (lezen, schrijven, luisteren en spreken) is vereist.
 • Ook sollicitaties van volwassen studenten met relevante ervaring komen in aanmerking.
 • Erkenning van eerdere leermogelijkheden - het college verwelkomt aanvragen van studenten met eerdere leerervaringen en / of eerdere ervaring. Meer informatie over geschiktheid vindt u op pagina 15 van ons toelatingsbeleid.
 • U kunt ook contact met ons opnemen via registry @ HCA .ac.uk en we kunnen u verder advies geven over de vereisten van HCA en de UWTSD-verlenende instantie.

Een nieuwe creatieve campus voor Hereford:
Station aanpak studentenhuisvesting

Met een bezwaard hart kondigen wij u aan dat de nieuwe bouw van de nieuwe studentenhuisvesting Station Approach niet zoals gepland op 21 september 2020 voor studenten opengaat. inhalen het gebouw zal pas op 2 januari 2021 klaar zijn voor studenten. We begrijpen dat dit geen ideaal nieuws is en een impact zal hebben op de plannen van het nieuwe studentencohort 2020/21. Het City Heart Living-team heeft echter dingen opgezet zodat studenten in september kunnen komen en een tijdelijk comfortabel huis hebben om aan het nieuwe semester te beginnen.

Station Approach is een nieuwe, speciaal gebouwde accommodatie voor studenten van Hereford College of Arts in het hart van de stad, op loopafstand van de onderwijscampussen van de HCA .

De accommodatie is speciaal ontworpen voor de hogeschool, en HCA medewerkers en studenten zijn betrokken bij de ontwerpconcepten en de besluitvorming over hoe het gebouw zal functioneren als een huiselijke, creatieve hub.

De accommodatie bevindt zich naast het treinstation van Hereford en bevindt zich halverwege tussen de twee onderwijscampussen (College Road & Folly Lane) en het stadscentrum. Dit geeft gemakkelijke toegang tot alle sociale en culturele bronnen van de stad, evenals verbindingen met de bredere gemeenschap.

De meeste kamers zijn ingedeeld in clusters met een gedeelde keuken en leefruimte, alle slaapkamers hebben een eigen badkamer.

Het gebouw heeft een unieke focus op het tentoonstellen van creatief werk, zowel intern als extern, en er is een uitzonderlijke, ruime sociale ruimte op de begane grond die is ontworpen voor tentoonstellingen en optredens, maar ook voor informele gezelligheid.

Dit nieuwe gebouw profiteert van een innovatief, 'slim' off-site bouwproces dat uitzonderlijke kwaliteit ondersteunt.

Plaats

Station Approach ligt op een paar minuten lopen van vele voorzieningen om het zelfstandig leven van studenten te ondersteunen, waaronder een grote supermarkt tegenover de camping.

Het moderne, multi-huisartsenpraktijk Medisch Centrum van Hereford opent een paar honderd meter langs de weg.

De site geeft studenten gemakkelijk toegang tot de prachtige groene ruimte van Churchill Gardens, evenals entertainment zoals de populaire Bowling Alley van Hereford.

Om verder te reizen, kan Station Approach niet beter worden geplaatst voor trein, bus, fiets en taxi.

Ethos

Station Approach zal worden uitgevoerd om de studentengemeenschap en het welzijn van studenten te bevorderen.

Het zal overdag een bemande receptie hebben en buiten openingstijden contact opnemen met noodgevallen.

Individuele slaapkamers zijn voorzien van creatieve wandplanken die studenten kunnen personaliseren met een presentatie van hun eigen werk of inspiratiebronnen.

Het hele jaar door evenementen en sociale programma's, samengesteld door het managementteam van Station Approach in samenwerking met studenten, zullen de creatieve gemeenschap ondersteunen.

Vertegenwoordigers van studenten en HCA medewerkers worden betrokken bij de lopende besluitvorming rond campusbeheer.

Abigail Appleton, de directeur, zei: “Het was erg spannend voor mij om samen te werken met partners die net zo toegewijd zijn aan het ondersteunen van de studentengemeenschap en het welzijn van studenten als Cityheart. We stellen de stationsbenadering open voor het tweede en derde jaar, evenals voor het eerste jaar, aangezien dit ons ethos weerspiegelt om een onderling verbonden universiteitsgemeenschap te ontwikkelen. Het bevordert gezelligheid, samenwerking, creativiteit en ondersteunend gedrag tussen jaargroepen. We werken ook samen met NMiTE, de nieuwe pionier op het gebied van technisch onderwijs, en studenten die aan hun nieuwe programma beginnen, worden ook uitgenodigd om kamers aan te vragen in Station Approach. Creatieve kunstpraktijk en innovatieve techniek hebben veel gemeen. Ik ben heel blij dat de studenten van HCA deze kans krijgen om in hetzelfde creatieve centrum te leven en ik kijk ernaar uit om veel creatieve samenwerkingen te zien ontstaan. "

Enkele van onze partners

Ontwikkelingsbedrijf Cityheart Partnerships is gespecialiseerd in het werken met de publieke sector en heeft zowel kleinschalige gebouwen voor studentenhuisvesting in het VK als gebouwen voor gezondheidszorg opgeleverd. Het heeft een sterk ethos van nauw samenwerken met partners en het leveren van duurzame oplossingen. Van directeur Alastair Gourlay tot Operations Manager Sian Evans, Cityheart is net zo gepassioneerd als wij om ervoor te zorgen dat studenten gelukkig zijn en worden ondersteund in hun woonruimte.

Engie is een van de grootste energie- en dienstenbedrijven in het VK met een diepgaande toewijding aan regeneratie, gemeenschap en placemaking. Engie is verheugd om kunst van studenten te promoten op zowel de reclameborden als het voltooide gebouw.

Caledonian Modular is een pionier op het gebied van offsite bouwen. Onze Caledonische ontwerper David Wallace heeft 'Art School' in zijn DNA en praat net zo graag Bauhaus als badkamerarmaturen met ons.

De Herefordshire Council ondersteunt de ontwikkeling van de historische kunstacademie van Hereford enorm en ondersteunt de verdere ontwikkeling van Hereford's internationale reputatie voor gespecialiseerd hoger onderwijs en maakt van Hereford een duurzame stad. We vinden het geweldig dat CEO Alistair Neill het college op zijn fiets komt bezoeken.

Huisvestingskosten

De huurprijs per week voor een clusterkamer is ongeveer £ 142 voor 42 weken, wat overeenkomt met £ 5.964 per jaar.

Het huurtarief per week voor een studio-appartement is ongeveer £ 163 voor 42 weken - gelijk aan £ 6.846 per jaar.

* Onder voorbehoud van algemene voorwaarden

Laatst bijgewerkt op sep 2020

Over de school

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and ... Lees meer

HCA’s intimate scale lends itself to natural collaborations and distinctive creative groups. It is the ideal setting for you to discover alternative ways of looking at things – surprising yourself and each other. Students also experience an excellent amount of contact time with tutors in a forum which is small enough for your voice to be heard. Lees Minder