BA (Hons) textielontwerp

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Leren van deskundig personeel met een uitgebreid scala aan vaardigheden in textielontwerp en fabricage, zul je ook veel van de leidende beoefenaars uit de hedendaagse textielindustrie te ontmoeten.
Je zult worden aangemoedigd om een ​​netwerk van professionele contacten op te bouwen die relevant zijn voor je interessegebieden, terwijl stages, bezoeken aan ontwerpstudio's en tentoonstellingen je ervaring zullen verruimen en je helpen je toekomstige carrière als textielontwerper te vestigen.

Je vaardigheden op het gebied van textielontwerp

Volg je creatieve en professionele interesses en bouw een uitgebreide vaardighedenbasis op voor textielontwerp tijdens deze undergraduate textielontwerpcursus terwijl je hedendaagse en traditionele hulpmiddelen, technieken en benaderingen onderzoekt en beheerst.
Experimenteer met print, kleurstof, geconstrueerd textiel, tekenen, lasersnijden en digitaal ontwerp in workshops met ervaren technici. Uw studioruimte biedt de perfecte omgeving om te experimenteren terwijl u uw praktijk ontwikkelt en bouwt een portfolio op met werk dat relevant is voor de branche waarin u wilt werken.

Uw toekomstige textielontwerp

Naarmate je vaardigheden evolueren, krijg je een uniek inzicht in de industrie door lezingen en workshops met gasten zoals Orla Kiely, Sarah Angold (Sarah Angold Studio), Sally Ann Wood (Cath Kidston) en Margo Selby. Reizen naar studio's en beurzen in steden als Parijs en New York zullen je blootstellen aan verschillende culturele perspectieven en invloeden.
Kansen voor expositie bij nationale en internationale showcases, wedstrijden en evenementen tijdens je opleiding zullen je werk een breder publiek opleveren. De afgelopen jaren hebben studenten van het NUA Textile Design succes gevierd bij de Bradford Textile Society en i-dott Design Competitions.

Afgestudeerden werken in een breed scala van loopbanen, waaronder:

 • Textiel ontwerper
 • Designer Maker
 • Patroonontwerper
 • Product ontwerper
 • Koper
 • Stilist
 • Materiaalproducent
 • Interieurontwerper
 • Onderzoeker
 • Briefpapierontwerper
 • Branding Executive
 • Conservator
 • Trend Forecaster
 • Wever

Cursusinhoud

Jaar 1

 • Leer een aantal belangrijke vaardigheden, zoals zeefdrukken, weven, hand- en machine-breien en naaien, digitale beeldbewerking en afdrukken
 • Onderzoek de geschiedenis en theorie van textiel en bijbehorende aspecten van ontwerp en cultuur
 • Ontwikkel uw vaardigheden op het gebied van tekenen, visueel onderzoek en ontwerpontwikkeling
 • Kom in contact met de hedendaagse textielindustrie via lezingen en seminars van verschillende gastdocenten, bezoeken aan beurzen en excursies

Jaar 2

 • Verbreed uw kennis van traditionele technieken en verken geavanceerde toepassingen van digitale en CAD-tools voor ontwerp en productie
 • Bestudeer hedendaagse textielontwerpthema's, waaronder ethische en duurzaamheidskwesties
 • Werk samen met andere studenten aan projecten die verschillende textielgerelateerde contexten verkennen
 • Ga door met uw betrokkenheid bij de textielindustrie door middel van stages, nationale wedstrijden, bezoekende professionals en excursies

Jaar 3

 • Onderneem zelfonderhandelde projecten die kansen bieden om uw ontwerp en technische vaardigheden onder de aandacht te brengen
 • Ontwikkel een onderzoeksrapport rond een onderwerp naar keuze en ondersteund door individuele studiopraktijken
 • Consolideer uw professionele werkportfolio en creëer promotiemateriaal gericht op toekomstige werkgelegenheid en carrièremogelijkheden

Toelatingseisen

Typische Britse aanbiedingen

A / AS-niveaus - GCE
GCE A / AS-niveaus 3 A-kwalificaties op rangen BBB, waarvan er ten minste één deel uitmaakt van een onderwerp op het gebied van kunst, design of media. Als kandidaten geen 3 A-niveaus nemen, zal NUA combinaties overwegen van A-niveau / AS-niveau en andere niveau 3-kwalificaties.

BTEC Extended Diploma (QCF of RQF)
Onderscheid, Verdienste, Verdienste in een kunst-, design- of media-gerelateerd onderwerp

UAL uitgebreid diploma
Verdienste

UAL Level 3 Foundation Diploma in kunst en design
Verdienste

UAL Level 4 Foundation Diploma in kunst en design
Voorbij lopen

Functiediploma in kunst en design
Verdienste

Toegang tot hoger onderwijs Diploma (kunst en design)
Voorbij lopen

International Baccalaureate Diploma
Een minimum van 32 punten

NUA verwelkomt sollicitanten van alle leeftijden uit alle achtergronden. Uw aanvraag zal voornamelijk worden beoordeeld door middel van een interview en een beoordeling van de portfolio, dus zelfs als u geen formele kwalificaties heeft of als u niet aan onze gebruikelijke aanbiedingen voldoet, kan het toch de moeite waard zijn om u aan te melden.

Als u op het moment van uw aanvraag studeert en uw sollicitatiegesprek is geslaagd, is het waarschijnlijk dat u een voorwaardelijke aanbieding ontvangt.

Als de kwalificatie die u studeert niet wordt getoond, hoeft u zich geen zorgen te maken, omdat we in staat zijn om andere kwalificaties voor het invoeren van kwalificaties en combinaties van verschillende kwalificaties te accepteren. Neem alsjeblieft contact op met ons Student Recruitment Team als je vragen hebt.

Internationale toepassingen

We accepteren kwalificaties van over de hele wereld om onze toegangsvereisten uit een bepaald land te vinden, kijk dan op onze speciale internationale pagina's.

De meeste internationale studenten moeten een Engelstalige kwalificatie hebben. Kandidaten moeten minimaal een door UKVI goedgekeurde IELTS-examenscore van 6,0 hebben, met een minimum van 5,5 in elke sectie. Gelijkwaardige Engelse taalkwalificaties zijn aanvaardbaar, zoals, IB Engelstalige syllabus A of B / Engelse literatuur (Graad 4).

U kunt ons een e-mail sturen op international@nua.ac.uk als u uw aanvraag afzonderlijk wilt bespreken.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking.

Norwich University of the Arts (NUA) has established itself in arts, design and media education for over 170 years. But while our history can be traced back to 1845, our outlook is forward-thinking. Lees Minder