BA (Hons) textielontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Wil je in september 2021 bij ons studeren?

Stimuleer uw ondernemersgeest en word een eersteklas ontwerper op deze brede en dynamische cursus, die alles omvat, van textielontwerp voor mode en interieur tot maatwerk. Ontdek uw unieke ontwerppersoonlijkheid door een uitdagende mix van experimenten en commerciële kansen.

Onze studenten worden ervaren en inspirerende textiel- en oppervlakontwerpers voor mode, interieurs, producten en ambachtelijke toepassingen, evenals textielinkopers en stylisten. Je leert ontwerpen voor verschillende markten en doelgroepen, op allerlei ondergronden met traditionele vaardigheden zoals zeefdruk en digitale apparatuur. Met toegang tot ons Fab Lab kun je digitale technologie gebruiken om het karakter van materialen en textuur uit te dagen.

Je wordt aangemoedigd om te experimenteren en je kennis van stoffen, technieken en processen uit te breiden. Tekenen, ontwerponderzoek en -ontwikkeling, CAD-vaardigheden, technische kennis en professionele praktijk worden allemaal geïntegreerd in uw leerproces. We ondersteunen u ook actief bij deelname aan nationale en internationale ontwerpwedstrijden. Deze kernvaardigheden helpen je om meer zelfvertrouwen te krijgen en te groeien als ontwerper en textielspecialist. Je ontwikkelt creatieve verfijning, plus een houding van visueel onderzoek.

Wat ga ik bereiken?

Dit programma streeft ernaar dat studenten ervaren en inspirerende textielontwerpers worden. Je leert ontwerpen voor zowel mode als interieurs, kunt ontwerpen in herhaling maken en op allerlei ondergronden printen met onze zeefdruk- en digitale printapparatuur.

Met toegang tot ons innovatieve Fab Lab kun je digitale technologie gebruiken om de concepten van materialen en textuur uit te dagen, waardoor je nadenkt over mogelijke samenwerkingen. Wij bieden u ruime mogelijkheden om uw eigen ervaringen en contacten op te bouwen, waaronder een bezoek aan een internationale textielontwerptentoonstelling.

Als onderdeel van je professionele ontwikkelingspraktijk, doe je de vaardigheden op om zelfverzekerd te worden door je eigen inzichtelijke en voordelige stages te organiseren voor prestigieuze merken en ontwerpers zoals Timorous Beasties, Zandra Rhodes, Humbug Design, Bay & Brown-textielontwerpers, Mirjam Rouden textielontwerpstudio en British Ceramic Tile.

Je profiteert van mogelijkheden om te ontwerpen voor live, gesponsorde projecten en we moedigen je actief aan om deel te nemen aan nationale en internationale ontwerpwedstrijden.

Denken en maken

Studeer bij ons en je breidt je kritische benadering uit naast het ontwikkelen van vaardigheden in onderzoek en analyse. Onze academisch robuuste en intellectueel stimulerende opleidingen worden verzorgd door ons team van academici, technische demonstranten en uitgenodigde experts die samen excellentie leveren in leren, onderwijzen en beoordelen. Onze programma's moedigen diversiteit in denken en maken aan - van praktische toepassingen tot reflectief, analytisch schrijven.

We bieden een dynamische, stimulerende leeromgeving om nieuwe praktijkmodellen te testen en tegelijkertijd te investeren in de rijke relatie tussen praktijk en theorie - gebaseerd op het potentieel in materiële en visuele verkenning, samenwerking, kruisbestuiving van ideeën en de verkenning van geschiedenissen en hedendaagse contexten.

Mogelijkheden om in het buitenland te studeren zijn beschikbaar bij onze partnerinstellingen.

BA (Hons) gedrukt textielontwerp - hoogtepunten:

 • Werk aan ambitieuze projecten - ontwerpen voor grote, bekende merken zoals Clarks, Zandra Rhodes, Mercedes-Benz, Vispring, Princess Yachts en British Ceramic Tile. De projecten zijn divers en geven je de kans om te leren over het ontwerpen van textiel en oppervlakken voor mode, interieurs en een grote verscheidenheid aan producten.
 • Leer van toegewijde professionals die uw vaardigheden en ambities zullen koesteren en ontwikkelen.
 • Volg een stageplaats en haal het meeste uit de studiemogelijkheden in Europa bij een van onze partner Erasmus-universiteiten.
 • Lees meer over prijzen en verkoop van uw ontwerpen, en hoe u klanten benadert.
 • Geniet van uw eigen werkplek en toegang tot 32,5 meter aan printtafels en grootformaat digitale printers, sublimatieprinters en een grootformaat transferpers.

eenheden

Jaar 1

 • Unit 1: Methode en materialen
 • Unit 2: ontmoetingsplaats
 • Deel 3: Onderwerp verkennen
 • Unit 4: Platforms of Exhcange

Jaar 2

 • Unit 1: Speculatieve strategieën
 • Unit 2: wereldwijde uitdagingen
 • Unit 3: Ideeën en publiek
 • Unit 4: Emergent Practice

Jaar 3

 • Unit 1: Onderzoek en ontwikkeling
 • Unit 2: Publicatie
 • Unit 3: Positioneringsoefening
 • Unit 4: Final Project

Alle vermelde modules zijn verplicht.

Carrières en alumni

Al ons academisch teamwerk in ontwerp, professioneel. We organiseren ook regelmatig bezoeken van vooraanstaande kunstenaars en ontwerpers. Je maakt kennis met potentiële werkgevers via gesponsorde live-projecten, waar je ontwerpers uit de industrie ontmoet en ontwerpen maakt die ze kunnen overwegen voor productie.

Studenten hebben bijvoorbeeld samengewerkt met disciplines uit de hele universiteit voor een ontwerpwedstrijd met slimme auto's van Mercedes-Benz om nieuwe carrosseriepanelen te ontwerpen en te lanceren, waarbij het werk van het winnende ontwerpteam in productie is genomen.

Tegen het einde van je eerste jaar en in je tweede jaar krijg je de kans om je ervaring uit te breiden via een stage bij een bekend merk of ontwerpstudio.

In je tweede jaar krijg je de kans om enkele van de belangrijkste designevenementen in Europa te bezoeken, zoals Heimtextil in Frankfurt, Première Vision en Maison & Objet in Parijs, en dit te combineren met een studiereisevenement en de mogelijkheid om je werk te exposeren op een grote internationale designbeurs zoals de gerespecteerde London Design Fair.

Door onze sterke internationale connecties kunnen onze studenten een semester studeren bij een van onze partnerinstellingen in Europa en Noord-Amerika, en op hun beurt verwelkomen we buitenlandse studenten van die instellingen om zich bij ons aan te sluiten in onze ontwerpstudio's, waardoor een opwindende culturele uitwisseling ontstaat.

Sponsors, supporters en medewerkers

Sinds de lancering van onze nieuwe Textielstudio in september 2014, werken onze studenten samen met een aantal textiel- en designprofessionals uit de industrie.

Gesponsorde projecten, ontwerpwedstrijden, gastpresentaties en stages zijn erg belangrijk voor de studenten om belangrijke ervaring op te doen, verbonden te blijven met de nieuwste trends en technieken en waardevolle contacten te leggen - om zich voor te bereiden op een leven dat klaar is voor de industrie zodra ze afstuderen .

We danken onze vrienden in het ontwerpvak voor hun waardevolle steun - waaronder Harlequin, Wrag Wrap, Zandra Rhodes, Brume, Clarks en meer.

Vanaf februari 2015 zijn we er ook trots op Harlequin op te nemen in onze Industry Liaison Group - een luxe interieurmeubelgroep die wandbekleding, meubelstoffen en meer ontwerpt, produceert, op de markt brengt en distribueert en waarvan de merken Zoffany, Sanderson, Morris & Co., Harlequin zijn. en Scion.

Afgestudeerden van ons BA (Hons) bedrukt textielontwerp en oppervlaktepatroon worden:

 • Textielontwerpers voor internationale merken
 • Freelance textielontwerpers
 • Ontwerpstylisten
 • Ontwerponderzoekers
 • Trend voorspellers
 • Ontwerpers van oppervlaktepatronen
 • docenten
 • Textiel kopers

'Carrière en onderneming in het curriculum' aan het Plymouth College of Art

De beroepspraktijk is ingebed in al onze programma's. Tijdens je studie krijg je de kans om de belangrijkste professionele, overdraagbare vaardigheden voor inzetbaarheid in de creatieve industrieën te ontwikkelen en mogelijk samen te werken met andere sectoren lokaal, regionaal, nationaal of internationaal.

Van het schrijven en optimaal benutten van uw cv tot het opdoen van branche-ervaring, het verwerven van professionele vaardigheden is in de studieprogramma's opgenomen door onze stafteams, die ervaring hebben in de 'echte wereld'. Ze worden ook ondersteund door onze Industry Liaison Groups, die helpen bij de ontwikkeling van het curriculum voor hoger onderwijs.

Onze studenten zeggen

We vroegen enkele van onze eerstejaarsstudenten in één zin wat de gedachte was van ons BA (Hons) Printed Textile Design and Surface Pattern-programma.

'Medewerkers zijn professionals uit de industrie', zegt Ailsa Borland.

'De ontwerpstudio is licht en ruim, een genot om in te werken', zegt Sarah Court.

'Het programma vergroot je creativiteit', zegt Lewis Stewart.

'Geeft je de vrijheid om te ontdekken', zegt Chloe England.

'Toegang tot apparatuur van goede kwaliteit', zegt Zoe Woodford.

'Herhaal patronen ... ze zijn als magie', zegt Lily Cumming.

'Ik heb het gevoel dat ik aan het einde van de opleiding een baan krijg', zegt Winona Flay.

'Iedereen is vriendelijk', zegt Natalie Blackshaw.

'Er is altijd personeel bij de hulp', zegt Heidi Wyett

“Ik heb absoluut het gevoel dat onze individualiteit werd gekoesterd, en hoewel hard werken, het programma en de docenten me het vertrouwen hebben gegeven dat ik nodig heb om nu mijn eigen bedrijf op te zetten. De faciliteiten zijn ongeëvenaard, en als ik mijn studie opnieuw zou moeten doen, zou ik toch kiezen voor Plymouth College of Art . " Winona Flay, afgestudeerd in 2017

Toelatingseisen

Vanaf 2020: een portfolio en 112-120 UCAS-punten (verdiend via A-levels, BTEC National Diploma of Foundation Diploma enz.).

We verwelkomen ook sollicitaties van studenten die geen formele kwalificaties hebben, maar die hun creativiteit, vaardigheden en ervaring kunnen aantonen. U moet ook persoonlijk of via Skype, Google Meet of een vergelijkbaar online platform een interview bijwonen.

Internationale studenten

Taalvereisten voor studie op HBO-niveau

 • Trinity College London
  • Geïntegreerde vaardigheden in het Engels II (niveau B2), minimaal vereiste cijfer: lezen: geslaagd luisteren: geslaagd certificaat geldig voor twee jaar
 • IELTS SELT-consortium
 • IELTS (niveau B2), minimaal vereiste cijfer: IELTS algemene score van 6,0 met een minimumscore Luisteren: 5,5, spreken: 5,5, lezen: 5,5, schrijven: 5,5,
 • Certificaat geldig voor twee jaar

Visum vereisten

 • Als internationale student heb je een Tier 4 (algemeen) studentenvisum nodig dat je online kunt aanvragen.

Middelen

Onze printstudio's zijn gevestigd op de campus in het stadscentrum en hebben 32,5 meter aan printtafels, een uitstekend uitgerust verflaboratorium voor het mengen van printkleuren en een reeks ultramoderne digitale printers en scanners waarmee u stoffen kunt proeven met een onmiddellijke doorlooptijd .

Je hebt ook toegang tot AVA-software, WGSN en Future Laboratory, een grootformaat sublimatieprinter en transferpers en een uitgebreide, open, lichte ontwerpstudio, waar je je eigen werkplek hebt om je ideeën te ontwikkelen van het digitale scherm tot en met printen.

Naast al onze printfaciliteiten bieden wij u het gebruik van breimachines, digitale borduurmachines en tuftpistolen voor het maken van tapijten.

We streven ernaar om je creatieve opleiding aan te moedigen en je te helpen je carrière te ontwikkelen tijdens je studie en daarna. Ons Careers & Enterprise-kantoor biedt ondersteuning door een toegewijd team dat puur gericht is op het ontwikkelen van creatieve kansen. En dat houdt niet op als je afstudeert - we willen contact houden en je helpen tijdens de eerste twee jaar van je carrière.

Faciliteiten op het college zijn onder meer:

Animatie-, film- en fotostudio's

Onze studenten maken volledig gebruik van onze industriestandaard speciale studioruimtes - inclusief onze infinity cove, green screen en gespecialiseerde geluidsstudio (met Foley pit en vocale opnamecabine) - plus onze stop-motion suite, onze donkere kamers en tal van individuele bewerk suites, allemaal up-to-date met de nieuwste industriestandaard software.

Keramiek- en glasworkshops

Met een glasoven die werkt op 1.100 graden, 10 pottenbakkerswielen, middelen voor warme, warme en koude glasprocessen, een gipskamer voor het maken van mallen, 16 ovens, een goed gevulde glazuurmengruimte en individuele atelierruimte, onze keramiek en glas Workshops hebben een echte 'wow'-factor en kunnen wedijveren met elke kunstacademie in het hele land.

Tekenstudio's

Met ramen op het noorden, een ruimte voor methoden en processen, een individuele studioruimte en een gespecialiseerde tekenstudio, is onze indrukwekkende, open, driedubbele tekenstudio een enorme ruimte, perfect voor veel verschillende activiteiten en specialismen.

Fab Lab

Ons 'fabricagelaboratorium' is uitgerust met de nieuwste digitale ontwerptechnologieën - van 3D-printers tot 3D-scanners, een vinylsnijder, CNC-freesmachine, CNC-router en lasersnijder. Het voegt een geheel nieuw niveau van kansen toe voor studenten in alle creatieve lagen van de bevolking.

Modestudio's

Deze grote professionele studio biedt een levensechte mode-ervaring in een fantastische ruimte met uitzicht op zee. Gespecialiseerde industriële en huishoudelijke naaimachines, een reeks breimachines en een brede voorraad stoffen en breigaren staan naast een Mac-suite voor media en marketing, een volledig operationele CAD-snijfaciliteit en een bibliotheek met designerkleding om te inspireren.

Fine Art Printmaking Studios

Onze speciale ruimte is een fantastische faciliteit die het maken van beeldende kunst ondersteunt en geschikt is voor een breed scala aan programma's en processen. Je krijgt toegang tot een 150 jaar oude Colombiaanse pers, een Albion-pers, een historische en zeldzame behangpers en een automatische FAG-proofingpers, plus een brede selectie van metaal- en houtsoorten, vacuümzeefdrukbedden en vier etspersen.

Sieraden Design Studio

Deze prachtige ruimte, gehuisvest in onze fantastische nieuwe werkplaatsen voor ambacht, ontwerp en fabricage, biedt alles voor moderne en traditionele technieken in het ontwerpen van sieraden, inclusief banken met gas en zuurstof, eigen middelen voor het gieten van metaal, hand- en machinevormende gereedschappen, faciliteiten voor glasachtig emailleren en een aparte chemische ruimte voor etsen, anodiseren en patroonvorming. We hebben ook grotere metaalbewerkingsapparatuur voor lassen, solderen, snijden en slijpen.

Textielstudio's

Met uitzicht op zee en 35 meter aan printtafels om experimenten aan te moedigen, beschikken onze Printed Textile Design Studios ook over een fantastische Mimaki-stoffenprinter, digitale borduurmiddelen, industriële naaimachines, sublimatieprinters, een verflaboratorium, hittepersen, een tuftpistool en een Mac-suite. Het moet een van de best bedrukte textielateliers in het VK zijn.

Digital Print Bureau en Equipment Resource Center

Ons Digital Print Bureau biedt betaalbare en snelle printservices voor al onze studenten die op zoek zijn naar iets van grootformaat printen of printen met solvent tot foto printen, scannen of vinyl snijden, en een breed scala aan afwerkingsservices. Onze zeer ervaren medewerkers van het Equipment Resource Center kunnen u adviseren welke van onze 6000 stuks industriestandaardkits - van onderwatercamera's tot traditionele grootformaatcamera's en allemaal gratis te huren - het beste aan uw behoeften voldoen.

Werkplaats voor hout en kunststof

Naast de laatste nieuwe technologie waarderen we de jarenlange tradities van het maken van hout en plastic - en hebben we een workshop met uitstekende middelen ontwikkeld die openstaat voor al onze studenten. Het beschikt over een breed scala aan sets, waaronder een indrukwekkende CNC-router, veel zagen en draaibanken, en stripverwarmers, evenals faciliteiten voor greenwood-bewerking.

Laatst bijgewerkt op nov 2020

Over de school

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom ... Lees meer

Founded in 1856, Plymouth College of Art is an art school run by artists and designers for artists and designers. We are home to a dynamic, cross-disciplinary community of makers and thinkers for whom making is as important as reading and writing, and where the purpose of learning is inseparable from that of living your life. A place for making things, and making things happen. For making a difference. Lees Minder