BA (Hons) textielontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

Heb je een passie voor ontwerpen en maken? Voor kleur? Om te experimenteren met materialen? Onze BA (Hons) Textile Design-graad zal je inspireren om te genieten van je verlangen om individueel textiel te ontwerpen en te maken voor kunst, architectuur, mode, interieurs, lifestyle en luxe.

Als onderdeel van de School of Crafts and Design, richt onze cursus zich op de vaardigheden en het ontwerp van het maken van textiel. We leren traditionele vaardigheden door een combinatie van experimentele ambachtelijke technieken, waardoor nieuw leven en moderne relevantie aan traditionele textielambachten worden gegeven. Je maakt kennis met een verscheidenheid aan handgedrukte en handgeweven processen, waaronder aloude technieken zoals met de hand verven, ikat, indigo, roest en resist. Creatieve workshops worden gegeven door hoogopgeleide academici en technici. Ons programma omvat het bezoeken van hedendaagse designer-makers die gespecialiseerde workshops aanbieden, zoals papier maken, plooien, vilt maken, markeren, tekenen, materiaalverkenning, constructie / gemengde media. Met speciale studio's en persoonlijke ruimte heeft u toegang tot een scala aan textielapparatuur, laboratoria voor het verven van textiel en garen, chemische mengkamers en gespecialiseerde afwerkingsruimtes.

Je werkt aan live samenwerkingen, projecten en tentoonstellingen, en jaar twee studenten lopen stages in binnen- en buitenland. Tussen twee en drie jaar hebben we een optioneel Study Abroad-jaar met geselecteerde partners in Europa, Amerika en Azië.

Ons team van academici en gastdocenten zijn allemaal ervaren beoefenaars en onderzoekers die in de industrie werken aan opdrachten en tentoonstellingen. We hebben onze eigen UCA Farnham-textielcollectie, die onze studenten een benijdenswaardig archief ter plaatse biedt van historische en hedendaagse materiële objecten om te bestuderen. Op onze campus bevindt zich ook het internationaal gerenommeerde Crafts Study Center, het speciaal gebouwde museum, onderzoekscentrum en de galerie van UCA voor ambachten.

Graduate beroepen omvatten het ontwerpen van textiel voor interieur, mode en couture, kostuum en accessoires, het ontwikkelen van materialen en technisch textiel, het vervaardigen van textielproducten, kleurspecialisten, trendvoorspellers, curatoren, textielconservering, textiel merchandisers en stylisten.

We bereiden onze studenten voor op het uitoefenen van beroepen in de industrie en onze afgestudeerden hebben werk gevonden bij vooraanstaande bedrijven zoals Burberry, Paul Smith, Jaeger, Colefax en Fowler, Zoffany, David Linley. We hebben ook een reputatie opgebouwd op het gebied van ondernemerschap omdat veel van onze afgestudeerden zich in het bedrijfsleven hebben gevestigd. We hebben een lange lijst van alumni die zijn opgericht als designer-makers en textielkunstenaars en veel van onze afgestudeerden werken in het onderwijs als academici en onderzoekers.

Cursus details

Jaar 1

In het eerste jaar leer je nieuwe ontwerp- en technische vaardigheden waarmee je vanaf het begin origineel textiel kunt maken. Praktische vaardigheden omvatten een reeks workshops en inducties in tekenen en markeren, kleuroorsprong, materialen, processen, technieken in print / oppervlak en weven / construeren. Tijdens elke fase van de cursus wordt duurzame praktijk geïntroduceerd en voortgezet. Aangevuld met contextuele studie-eenheden die je kennis laten maken met de theoretische kant van kunst, ambachten en design.

Textiel oefenproces 1

 • Je maakt ook kennis met fundamentele vaardigheden en kennis die het onderwerp leerbasis biedt om je ontwerp en maakproces te informeren. Je maakt kennis met het maken als een belangrijke vaardigheid en middel voor experimenteel onderzoek door het verkennen van materialen en processen.

Contextuele studies 1

 • Door middel van een reeks geïllustreerde lezingen en seminars, zal de eenheid een reeks theoretische en praktijkgerichte posities onderzoeken om de rijke diversiteit van bestaande benaderingen van ambachten en ontwerpen te demonstreren en om specifieke esthetische beslissingen te overwegen in relatie tot hun contexten.

Textiel oefenproces 2

 • Het doel van deze unit is om bestaande materiaalkennis en procesvaardigheden uit te breiden en te ontwikkelen, waaronder onderzoek, het genereren van ideeën, conceptualisering, iteratieve verkenning, ontwerpontwikkeling, documentatie, evaluatie, resolutie en communicatie door middel van uw individuele reacties op projectoverzichten.

Textiel oefenproces 3

 • Het consolideren van competentie in het scala van eerder ontwikkelde vaardigheden en het verwerven van nieuwe vaardigheden die steeds meer zelfverzekerde en bekwame reacties op complexere projectopgaven ondersteunen, is het doel van deze eenheid ter voorbereiding op je tweede studiejaar. Je breidt je begrip van de onderwerpcontext voor je werk uit en begint een relevante textielfocus te verkennen.

Jaar 2

In je tweede jaar blijf je je praktische en ontwerpvaardigheden ontwikkelen door verder te verkennen. Je begint je stijl te ontdekken en je eigen creatieve vocabulaire en individuele ontwerpidentiteit vast te stellen. Om je concepten uit te breiden en je vaardigheden en professionele ontwikkeling te verbeteren, heb je de mogelijkheid om deel te nemen aan industriële wedstrijden, een stage en een studie in het buitenland.

Textielpraktijkverkenning 1

 • Het doel van deze unit is dat u begint met het ontwikkelen en verkennen van uw individuele ontwerpidentiteit en interesse. Dit gebeurt door middel van samenwerking met conceptueel geleide textielprojecten, waaronder waar mogelijk live projecten, samenwerkingen, wedstrijden en plaatsing om te linken met de industrie.

Contextuele studies 2

 • Objecten en omgevingen zijn fundamenteel voor ons begrip van de wereld. Het doel van deze eenheid is om een reeks contexten te introduceren die het belang van betekenis aantonen, en de manieren waarop deze betekenis kan worden gebruikt om waarde te creëren en uit te drukken binnen ambachten en ontwerppraktijken. De dingen die we maken en gebruiken hebben 'levens' - ze zijn bedacht, ontworpen en geproduceerd door gekozen materialen en processen voordat ze in het openbaar worden bemiddeld en vaak persoonlijk worden ervaren en geconsumeerd.

Textielpraktijkverkenning 2

 • Je breidt je individuele ontwerpidentiteit en interesse uit en ontwikkelt deze verder door middel van instructies die alle stadia van het ontwerpproces van begin tot afronding omvatten en waar mogelijk live projecten, samenwerkingen, wedstrijden en plaatsing omvatten. U wordt aangemoedigd om actief de contrasten van aanpak te verkennen om uw individuele identiteit en projectresultaten te testen.

Textielpraktijkverkenning 3

 • Je wordt aangemoedigd om je individuele praktijkbenaderingen voor onderzoek, het ontwerpen, maken en verfijnen van je uitkomst te ontwikkelen en te verfijnen terwijl je potentiële interessegebieden begint te identificeren voor verdere vervolging in de derdejaars studie.

Internationaal jaar (optioneel)

 • Studenten aan de School of Crafts and Design hebben de unieke kans binnen UCA om een extra studiejaar toe te voegen aan een buitenlandse instelling (hetzij aan een instelling voor hoger onderwijs of op een werkplek).

Internationaal jaar

Dit optionele jaar is bedoeld om je educatieve ervaring te verbreden en je begrip van culturele diversiteit te verdiepen, zodat je binnen een andere culturele context kunt studeren en nieuwe perspectieven kunt krijgen.

Studeren in het buitenland kan een levensveranderende ervaring zijn. Als je in een ander land woont, ervaar je nieuwe plaatsen, mensen, culturen en mogelijkheden. Je ontwikkelt initiatief, onafhankelijkheid, motivatie en, afhankelijk van waar je naartoe gaat, werkkennis van een andere taal - alle kwaliteiten waar werkgevers naar op zoek zijn. Je keert terug om je studie af te ronden met alle voordelen van de internationale jaarervaring achter je.

Jaar 3

In je laatste jaar ondersteunen we je om je eigen onderzoek zelf te leiden. Je ontwikkelt, bewerkt en beheert een aanzienlijke hoeveelheid textielwerk voor je portfolio terwijl je een individuele praktijk opbouwt voor je toekomstige carrière / beroep. Je sluit het jaar af met het managen en deelnemen aan een openbare tentoonstelling.

Textiel oefenportfolio

 • Onze Professional Practice unit bereidt je voor op constructieve betrokkenheid bij je toekomstige vooruitzichten na het afstuderen. Je krijgt een reeks informatieve lezingen, seminars en lezingen van carrières en branchespecialisten en professionele beoefenaars. Deze eenheid helpt de overgang van student naar een beginnende beroepsbeoefenaar of uw carrièrebestemming te vergemakkelijken. U moet een op maat gemaakt, doelgericht en toekomstgericht portfolio samenstellen dat uw individuele interesse voor uw toekomstige carrière / beroep weerspiegelt.

Positie textiel oefenen 1

 • Het doel van deze unit is dat u begint met het inlijsten van een individuele textielpraktijkpositie, via een van de twee routes - onderzoek / verkennende prototyping, of het testen van onderzoek tot oplossing.

Contextuele studies 3

Je bedenkt, ontwikkelt en bouwt een persoonlijk betekenisvol portfolio van contextueel onderzoek. Dit onderzoek zal uw praktijk informeren, aanvullen en erover nadenken, zal kritisch omgaan met een reeks contextuele en theoretische kaders en zal dienen om de positionering van uw praktijk te ondersteunen met betrekking tot vroegere, huidige en mogelijke toekomstige inspanningen.

Textieloefening Positie 2

 • Je start je eigen individuele laatste grote project voor je portfolio en Graduate Show en een optionele openbare tentoonstelling (New Designers).

Kosten en extra cursuskosten

Collegegeld

Het cursusgeld per jaar voor deelname aan 2020 is:

 • Britse en EU-studenten - £ 9.250
 • Internationale studenten - £ 16.250 (standaardtarief)
 • Internationale studenten - £ 15.600 (volledige kosten voor vroegtijdige betaling)

Extra cursuskosten

Zie naast het collegegeld de aanvullende cursuskosten voor deelname aan 2020.

Deze tarieven zijn alleen correct voor het vermelde academiejaar. De kosten kunnen elk jaar stijgen tijdens de periode van voortdurende inschrijving van een student in overeenstemming met de inflatie (onder voorbehoud van een maximaal gereguleerd collegegeldlimiet). Elke aanpassing voor doorlopende studenten zal op of onder het voorspellingspercentage van RPI-X liggen.

uitrusting

Naast speciale studio-ruimtes hebben we - drie zeefdruktafels van 9 meter lang; individuele verflaboratoria; materiaal exploratie gebied; Indigobak en roestverfruimte; chemische mengkamers en afwerkingsruimtes met industriële steamers, bakkast en hittepersen; geautomatiseerde en George Wood Dobby-weefgetouwen, Countermarch- en tafelweefgetouwen; industriële kegel- en strengwikkelaars en frames voor het afwerken van geweven textiel; goed gevulde kleding- en garenwinkels; toegang tot gespecialiseerde faciliteiten in de School of Craft and Design.

Cursusverbindingen

Tijdens deze cursus wordt u blootgesteld aan een wereld van kansen

Industrielinks

We hebben sterke brancheverbindingen met veel toonaangevende namen in de sector - onze studenten hebben stage gelopen en / of belonende carrières verworven met bijvoorbeeld:

 • Ben Sherman Design
 • Courtaulds textiel
 • Colefax en Fowler
 • David Linley
 • Ontwerpafdeling van Debenhams
 • Dedar
 • Esquel Apparel Ltd.
 • Ivo Prints
 • jager
 • John Lewis Design Studio
 • Ratti Spa Design Studio Italië
 • Sandersons UK Designer Fabric and Wallpaper
 • Sacho Hesslein Museum
 • Savoir Beds, Mayfair
 • Zoffany-stoffen
 • Royal Opera House
 • Textiel- en Modemuseum
 • Zandra Rhodos
 • Mirjam Rouden
 • Paul Smith
 • Margo Selby Designers
 • Christopher Farr Design Studio
 • Keeler Gordan Design Studio
 • LK Bennett Design Studio
 • Westcott Design Studio
 • V&A Museum
 • The Contemporary Arts Gallery, Londen.

Careers

Onze Textile Design-graad biedt u een springplank naar een breed scala aan loopbaantrajecten. Pas afgestudeerden hebben rollen bekleed als:

 • Print ontwerpers
 • Fabric technologen
 • Openbare kunstbeoefenaars
 • Weef interieurontwerpers
 • Coördinatoren voor stof en accessoires
 • Designer-makers
 • Textielontwerpers en stylisten
 • Textielconservatoren en curatoren
 • Kunsteducatoren en leraren
 • Kopers en verkopers van mode
 • Kunstbeheerders
 • Galerij directeuren.

Personeel en technisch

Uw cursus wordt geleid door programmadirecteur Sharon Ting, met de hulp van:

 • Hoofddocent 0,4 in druk Diana Harrison.
 • Senior Docent 0,6 in geweven Louise Anderson.

Verdere studie

Misschien wilt u ook verder studeren op postdoctoraal niveau.

Toelatingseisen

Toegangsvereisten voor het VK

Samen met uw portfolio zijn de standaard toelatingseisen * voor deze cursus:

Een van de volgende:

 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten
 • Pass bij Foundation Diploma in Art & Design (niveau 3 of 4)
 • Onderscheid, verdienste, verdienste bij BTEC Extended Diploma
 • Verdienen aan UAL Extended Diploma
 • 112 nieuwe UCAS-tariefpunten van een geaccrediteerde toegang tot een diploma hoger onderwijs in een geschikt vak
 • Totaal 27-30 punten in het International Baccalaureate Diploma met ten minste 15 IB-punten op hoger niveau.
 • En vier GCSE-slagen op klasse A * -C en / of graad 4-9 inclusief Engels (of Functional Skills English / Key Skills Communication Level 2).

Andere relevante en gelijkwaardige Britse en internationale kwalificaties van niveau 3 worden op individuele basis overwogen, en we moedigen studenten met verschillende educatieve achtergronden aan om zich aan te melden.

* We doen af en toe aanbiedingen die lager zijn dan de standaardtoegangscriteria, voor studenten die moeilijkheden hebben ondervonden die hun prestaties hebben beïnvloed en van wie werd verwacht dat ze hogere resultaten zouden behalen. We houden rekening met de sterkte van de portfolio's van onze sollicitanten, evenals met hun cijfers - in deze gevallen is een sterk portfolio vooral belangrijk.

Internationale toelatingseisen

Bezoek onze website om de equivalente toegangsvereisten voor uw land te bekijken.

Uw portfolio

Voor deze cursus zullen we van u verlangen dat u een sollicitantendag bijwoont en uw portfolio meeneemt voor beoordeling. We zien graag een zorgvuldig geselecteerde portfolio van maximaal 15 vellen. Dit moet visuele studies, analytische tekeningen, kleur en werk in verschillende media omvatten, samen met schetsboeken, dictaten en ten minste één essay. Nadere informatie over het samenstellen van een portfolio en de specifieke vereisten voor voorbeelden van werk dat moet worden opgenomen, wordt op het sollicitantenportaal verstrekt nadat u zich heeft aangemeld.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the ... Lees meer

Oscar-winning filmmakers, world-renowned fashion designers, television presenters, celebrity jewellers and Turner Prize nominees are just some of the high-profile graduates from the University for the Creative Arts. As a specialist creative arts university, we have created a unique community for our students, where like-minded people can share in the creative process and inspire one another. Collaboration between courses is encouraged, with fine artists studying with budding filmmakers and fashion designers working alongside architects. In this way, our students benefit from exposure to a range of disciplines. Choosing to study with us will give you the freedom to discover your own personal style through a winning combination of industry-focused courses, state-of-the-art facilities, and inspirational expert staff. Lees Minder
Canterbury , Epsom , Farnham , Rochester , Maidstone , Molesey , Barnsley + 6 Meer Minder