Lees de Officiële Beschrijving

BA Afrikaanse taal en cultuur

Programmacode: T508 BA / ALC

Duur: 4 jaar. Studenten zullen een periode in het buitenland doorbrengen afhankelijk van de Afrikaanse taal die zij hebben gekozen

Alternatieve instapvereisten:

 • BTEC: DDM
 • Toegang tot HE: Minimaal 30 Credits op niveau 3 bij Distinction
 • Scottish Highers: AAABB
 • Scottish Advanced Highers: AAB
 • Ierse LC: 340 punten van 5 vakken hoger niveau in groep C1 of hoger
 • Geavanceerde stage: 4 4 5 (twee semesters - UCAS Groep A) plus US HSGD met GPA 3.0
 • Euro Bacc: 80%
 • Frans Bacc: 14/20
 • Duitse Abitur: 2.0
 • Italië DES: 80/100
 • Oostenrijk Mat: 2.0
 • Poolse mat: totaal 75% inclusief 3 onderwerpen op uitgebreid niveau

Minimale toelatingsvoorwaarden: Geen voorkennis van het onderwerp of de taal is vereist, hoewel we wel naar het vermogen om een ​​taal te leren kijken (bijv. Taal op A-niveau of gelijkwaardig). Kandidaten met niet-standaard kwalificaties kunnen worden uitgenodigd voor het interview.

Onderwerpen Preferred: No

Interviewbeleid: Kandidaten met 'niet-standaard' kwalificaties worden meestal uitgenodigd

Aanwezigheidsmodus: de afdeling Afrika van de School voor Talen, Culturen en Taalkunde herbergt 's werelds grootste concentratie van wetenschappers die zich bezighouden met de studie van Afrikaanse talen en culturen van Afrika bezuiden de Sahara. Deze collectieve expertise biedt ons een ongeëvenaarde capaciteit voor onderwijs, leren en onderzoek. De taal die wordt aangeboden op het niveau van de opleiding (BA Afrikaanse taal en cultuur) is het Swahili. Studenten van het Swahili brengen twee maanden van het jaar drie door in Zanzibar en Kenia.

In het eerste jaar is de belangrijkste component van het programma de intensieve studie van Standard Swahili, en twee uitgebreide modules over Cultuur in Afrika en Taal in Afrika.

Het tweede jaar gaat verder met de studie van Intermediate Swahili en introduceert tegelijkertijd de student in de Swahili-literatuur. Twee extra modules worden gekozen uit de lijst met goedgekeurde optionele modules.

Het derde jaar van het programma wordt besteed aan een Afrikaanse universiteit in Kenia of Tanzania, waar studenten Swahili in hun context bestuderen en een uitgebreid essay schrijven over een geschikt onderwerp van keuze in dat jaar. In het laatste jaar wordt de studie van taal en literatuur voortgezet op gevorderd niveau. Bovendien geeft de vrijheid om twee andere geschikte modules uit de lijst met opties te selecteren studenten de mogelijkheid om zich te specialiseren in een gebied van bijzonder belang.

Taalcursussen zijn vier jaar, maar studenten betalen lagere kosten voor het taaljaar in het buitenland.

Structuur

De belangrijkste beschikbare taal voor deze graad is het Swahili, andere talen kunnen als onderdeel van de graad worden gebruikt (zie lijst met optionele modules). Studenten moeten elk jaar 120 studiepunten halen volgens de syllabus.

Studenten moeten minimaal 90 credits behalen om door te gaan naar het volgende jaar, inclusief eventuele kernmodules.

Jaar 1 kernmodule

 • Swahili 1 155900985 (30 credits) Hele jaar

Verplichte modules

 • Taal in Afrika155900867 (30credits) Hele jaar
 • Cultuur in Afrika 155900838 (30credits) Hele jaar

Optie openen

Kies een gerelateerde module van een andere afdeling

Jaar 2 kernmodule

 • Swahili 2a Gemiddeld 155900986 (30credits) Hele jaar

Verplichte module

 • Swahili 2b - inleiding tot de Swahili literatuur 155900987 (30credits) Hele jaar

Verplichte module

 • Afrikaanse literaire literatuur (mondeling en schriftelijk) 155900677 (30 credits) Hele jaar
 • Hedendaagse Afrikaanse literatuur 155900839 (30credits) Hele jaar

Optie openen

Kies een module uit de lijst met optionele modules of een open optie.

Jaar 3: Jaar in het buitenland

Zie de les

Jaar 4 Verplichte module

 • Swahili 4 155900636 (30credits) Jaar niet gespeeld 2017/2018
 • Theorie en praktijk van de Swahili vertaling 155901259 (30credits) Hele jaar

Verplichte modules

Kies modules met de waarde van 2 eenheden uit de lijst met opties

Optie openen

Kies een module uit de lijst met optionele modules of een open optie.

Jaar in het buitenland

Het derde jaar van de BA Swahili and Another Subject of BA African Language and Culture wordt doorgebracht in Kenia en Tanzania in de volgende instellingen waar studenten worden onderwezen door ervaren lokale sprekers en gastsprekers, met toezicht door SOAS Swahili Year Abroad Convenor. Studenten worden ook genomen op rondleidingen door plaatsen van cultureel en historisch belang tegen weinig of geen extra kosten. Year Abroad-programma's lopen van september tot mei van het volgende jaar en omvatten 20 tot 25 uur instructie per week. Hoewel de syllabus enigszins verschilt van de ene instelling tot de andere, ligt de nadruk in de eerste plaats op het verbeteren van de lees-, schrijf-, spreek- en luistervaardigheden van de studenten in Modern Standard Swahili, evenals kennis van de lokale variëteiten van de Swahili-taal, cultuur en maatschappij.

 • Term 1: Zanzibar State University (Tanzania)
 • Term 2: Kenyatta University (Kenia)
 • Term 3: Studenten zijn vrij om Term 3 overal in Oost-Afrika te besteden, maar gedurende die periode zal er geen les zijn.

Tijdens termijn 3 wordt van de studenten verwacht dat ze in het Swahili een ISP (Independent Study Project) van 3500 woorden schrijven over een onderwerp naar keuze. Het essay moet tegen de laatste vrijdag van termijn 3 naar SOAS Swahili Convenor worden gestuurd.

Om te worden toegelaten tot het laatste jaar van hun opleiding, moeten studenten de beoordelingen hebben behaald aan de instelling in het buitenland en een voldoende cijfer hebben behaald op hun ISP, dat zal worden gemarkeerd door SOAS Swahili Year Abroad Convenor. Studenten zullen worden aangemoedigd om feedback te gebruiken om het essay te herzien en voor te bereiden op mogelijke publicatie.

Studenten die het jaar van het buitenlands examen niet halen of hun ISP's niet indienen, worden geacht het jaar in het buitenland te hebben gefaald.

Onderwijs

Het onderwijs wordt normaal gesproken gegeven door een lezing of een seminar en studenten zijn verplicht om dergelijke lessen bij te wonen. De meeste modules bevatten een lezing van 50 minuten als een belangrijk onderdeel met gekoppelde zelfstudielessen.

SOAS Library is een van 's werelds belangrijkste academische bibliotheken voor de studie van Afrika, Azië en het Midden-Oosten, en trekt wetenschappers aan van over de hele wereld. De bibliotheek herbergt meer dan 1,2 miljoen volumes, samen met belangrijke archieven, speciale collecties en een groeiend netwerk van elektronische bronnen.

Opleiding te volgen in:
Engels

Zie 88 andere vakken van SOAS University of London »

Laatst bijgewerkt op May 11, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Aug. 2019
Sept. 2019
Duration
4 jaar
Voltijd
Prijs
9,250 GBP
Voltijdse VK / EU-vergoedingen: £ 9.250; Voltijdskosten buitenland: £ 16.907 per academiejaar
Op locaties
Op datum
Begindatum
Sept. 2019
Einddatum
Sept. 1, 2022
Aanmeldingslimiet
Begindatum
Aug. 2019
Aanmeldingslimiet

Aug. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum

Sept. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum
Sept. 1, 2022