BA / BA Hons in Public Management and Governance

Algemeen

Beschrijving van opleiding

BA in publiek management en governance

* Raadpleeg de faculteitsregels en regels voor toegangsregels bij dit programma http://www.uj.ac.za/faculties/management/

Met een BA in Public Management en Governance kun je een carrière hebben als Public Managers in overheidsdepartementen, provinciale afdelingen en gemeenten, openbare, particuliere en NGO-sector, administratieve en bestuurlijke functies.

Toelatingseisen

 • Minimale APS:
  • 26 met wiskunde OF
  • 28 met wiskundige geletterdheid
 • Engels: 5 (60%)
 • Wiskunde: 3 (40%)
 • Wiskundige geletterdheid: 5 (60%)

Voldoen aan de minimumvereisten van de faculteit voor een bepaald programma betekent niet noodzakelijkerwijs een toelating tot dat programma, omdat specifieke selectiecriteria kunnen worden toegepast en vanwege ruimtebeperkingen.

BA Hons in Public Management and Governance

In de Public Management and Governance Honours Degree is de student gespecialiseerd in vijf afzonderlijke subdisciplines. Deze subdisciplines weerspiegelen verschillende generieke managementdimensies, waaronder Advanced Public Policy Management, Advanced Human Resource Management en Advanced Public Financial Management. Ze worden aangevuld met een verplichte module over de onderzoeksmethodologie van openbaar bestuur en bestuur. Deze module heeft tot doel de onderzoeksvaardigheden van de kandidaat te ontwikkelen zodat hij / zij zelfstandig onderzoek kan doen. Een verplicht onderzoeksessay van ongeveer 12.000 woorden moet worden ingediend voor het voltooien van de graad. De modules die worden aangeboden kunnen van jaar tot jaar veranderen. Studenten worden geselecteerd op academische verdienste.

Toelatingseisen

Elke student met een bachelordiploma met openbaar bestuur of gelijkwaardig als een hoofdvak (inclusief een BTech-diploma, een vierjarig tertiair diploma of gevorderd diploma) met een acceptabel studierecord, wordt toegelaten tot het BA Public Management and Governance Honours-programma.

Voor studenten met een bachelorgraad anders dan een graad in openbaar bestuur / openbaar bestuur / openbaar bestuur / ontwikkelingsstudies met openbaar bestuur / openbaar bestuur als hoofdvak, zijn de vereisten: het slagen voor vijf NQF niveau 6 toelatingsmodules in openbaar bestuur, openbaar Management en / of Development Management (of het equivalent van 120 studiepunten voor vergelijkbare modules aan andere universiteiten) of voldoen aan de RPL-beleidsvereisten van de universiteit volgens welke het equivalent van 120 studiepunten op NQF niveau 6 wordt beoordeeld en erkend vóór inschrijving voor de BA Honours Degree in Public Management and Governance aan de UJ.

De toelatingsmodules zijn:

 1. Onderzoeksmethoden en schrijfvaardigheden voor publiek en ontwikkelingsmanagement;
 2. Oriëntatie op openbare beheerfuncties;
 3. Oriëntatie op openbaar beleid;
 4. Oriëntatie op openbaar personeelsbeleid en financieel beheer;
 5. De constitutionele en institutionele kaders voor openbaar bestuur en bestuur.

Duur van het programma

Voltijds: 1 jaar / deeltijd: 2 jaar

Contact details

Naam: mevrouw Z Jansen / Tel: 011 559 2447 / e-mail: zeenat@uj.ac.za

Looptijd

 • BA in Public Management en Governance: Voltijds: 3 jaar
 • BA Hons in Public Management and Governance: Voltijd: 1 jaar / Deeltijd: 2 jaar

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder