BA / BSc Productontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus overzicht

De dingen in ons leven, de objecten waar we van houden, de apparatuur die we gebruiken, zijn allemaal ontwikkeld door een productontwerper.

Productontwerpers zijn creatieve probleemoplossers. Ze reageren op menselijke behoeften, hebben ideeën, testen ze rigoureus en veranderen ze in producten die klaar zijn om te worden geproduceerd en in gebruik worden genomen.

De BA / BSc Product Design-graad geeft je de vaardigheden die deze snel evoluerende industrie vereist. Je ontwikkelt een analytische geest, diepgaande kennis van materialen en technologieën - en het vermogen om balans te creëren tussen vorm en functie. Je leert door te doen - met praktische projecten die je door conceptie, ontwerp en ontwikkeling leiden om te produceren.

Je reflecteert constant op en verfijnt je werk, krijgt inzicht in mensgericht design en haalt inspiratie uit praktijkervaring en live-instructies. Je bestudeert ook de geschiedenis en theorie van design en hoe deze het werk dat je doet beïnvloedt.

Kies ervoor om een BA of een BSc te studeren. Welke u ook kiest, u krijgt grondige kennis van het productontwikkelingsproces en vertrekt met de vaardigheden en expertise die u nodig hebt om een ontwerper te worden wiens producten levens veranderen.

Aan het leren

Vanaf het begin zul je hands-on ervaring opdoen in praktische studio sessies en workshops - het ontwikkelen van je belangrijkste materiële vaardigheden. Lezingen, geleid door leden van het academisch personeel, zullen je theoretisch inzicht in je vakgebied verbreden, terwijl kleinere, doelgerichte seminars zijn ontworpen om begeleiding te bieden voor het voldoen aan meer individuele intellectuele en praktische eisen.

Tijdens hun eerste studiejaar kan elke student verwachten tussen de 14 en 22 uur contacttijd per week te ontvangen via lezingen, seminars, tutorials en praktische workshops.

employability

Terwijl je leren is ontworpen om je te ontwikkelen tot een afgeronde en capabele kunstenaar / ontwerper en intellectueel, is je curriculum op dezelfde manier gestructureerd met je potentieel in gedachten.

Als zodanig wordt de nadruk die op je werkethiek is gelegd, zowel creatief als academisch, gekoppeld aan een aanzienlijke focus op echte wereldervaring; van het opbouwen van contacten en het uitvoeren van stages tot live-briefings en, als u dat wilt, ondersteuning bij het vormen van uw eigen bedrijf.

Je kunt kiezen om een route te nemen door je tweede en laatste jaren van studies, waar je contact kunt opnemen met bedrijven of je eigen kunt starten voor het moment dat je afstudeert. In je laatste jaar, in plaats van een proefschrift in te dienen, heb je de mogelijkheid om een gedetailleerd businessplan op te stellen.
Gedurende uw tijd bij CSAD ontmoet en hoort u van professionals in uw branche, die uw vaardigheden en ideeën voor commercieel en professioneel voordeel aanscherpen. Crossdisciplinaire projecten zullen je later voorbereiden op teamwork, terwijl live-briefs je voorbereiden op deadlines en de eisen van strakke specificaties.

Toelatingseisen

Kandidaten moeten een sterke kunst- en / of ontwerpportfolio hebben en blijk geven van hun toewijding aan kunst en / of design, en bij voorkeur vijf GCSE's met Engelse taal (of Welsh First Language) en wiskunde * in de rang C of hoger / klasse 4 of hoger ( voor aanvragers die recentelijk hervormde GCSE's houden in Engeland)

Na een interview en evaluatie van de portfolio, kunnen onze typische aanbiedingen variëren van:

  • 96 - 120 punten van een succesvol afgesloten art
  • 96 - 120 punten van minstens 2 A-niveaus. Voor de BSc is één A-niveau op niveau C of hoger vereist binnen een relevant onderwerp: Wetenschap / Wiskunde / Technologie. Het Welsh Baccalaureate - Advanced Skills Challenge-certificaat zal worden beschouwd als een derde onderwerp
  • RQF BTEC National Extended Diploma / Cambridge Technical Extended Diploma: MMM / DDM
  • 96 - 120 punten van een combinatie van Scottish Highers en Scottish Advanced Highers (voor BSc moet dit binnen een relevant vak vallen: Science / Maths / Technology)
  • 96 - 120 punten van het Ierse Leaving Certificate bij Highers met 2 x H2-cijfers van elk onderwerp (minimumbeoordeling H4 overwogen)
  • 96 - 120 punten van het Access to HE Diploma binnen een relevant onderwerp

* Voor Welshe kandidaten die zitten aan de gereformeerde Wiskunde GCSE, zullen we ofwel GCSE accepteren

Laatst bijgewerkt op jan 2019

Over de school

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training op ... Lees meer

Located in an exciting, modern European capital city, Cardiff Metropolitan University is a global university. We are continually investing in our students' future and provide education and training opportunities that are accessible, flexible and of the highest quality to students from over 140 countries worldwide.???? Lees Minder