BA Criminologie en sociaal beleid

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Tijdens deze cursus verkrijgt u een gedetailleerde kennis van twee snel ontwikkelende en opwindende vakgebieden en kunt u modules kiezen op basis van uw interesses.

Criminologie houdt zich niet alleen bezig met misdaad, hoe deze wordt gedefinieerd, ervaren en uitgelegd, maar ook met de verschillende manieren waarop individuen en samenlevingen hierop reageren. Het is een interdisciplinair studiegebied dat meer in het algemeen gebruik maakt van inzichten uit de sociologie, het sociaal beleid, het recht en de sociale wetenschappen.

Criminologen gebruiken verschillende theoretische perspectieven en gebruiken een reeks onderzoeksmethoden om ons begrip van misdaad en strafrecht te vergroten. Ze zijn geïnteresseerd in daders (en hoe ze worden gedefinieerd), in de slachtoffers van criminaliteit, in de sociale contexten waarin misdaad en slachtoffering plaatsvinden, en in manieren om misdaad te beheersen - of dat nu is door veranderend sociaal beleid met betrekking tot huisvesting, onderwijs en welzijn, of door het werk van gespecialiseerde instellingen zoals de politie, reclassering en gevangenisdiensten.

Als je criminologie bestudeert met sociaal beleid, kun je de criminaliteit, de oorzaken ervan en de reacties van de samenleving daarop zien in zijn bredere sociale en mondiale context. Sociaal beleid richt zich op manieren om in te grijpen in complexe sociale problemen - armoede, ongelijkheid en discriminatie - die tot belediging kunnen leiden. Deze cursus zal je begrip van criminaliteit als een sociaal probleem verbreden en verdiepen en hoe we daarop het meest effectief kunnen reageren.

Jaar een

In het eerste jaar verken je belangrijke tradities en ideeën in de disciplines sociaal beleid en criminologie in je kernmodules. Een reeks optionele introductiemodules laten u kennismaken met belangrijke thema's en onderwerpen zoals deviantie, hedendaagse cultuur en mensenrechten.

Jaar twee

Jaar twee zal uw begrip van de theoretische en methodologische grondslagen van criminologie en sociaal beleid ontwikkelen. We moedigen u aan om deze te verkennen via kernmodules die zich richten op onderzoeksontwerp, politieke en moraaltheorieën van sociaal beleid en het strafrechtstelsel. Optionele modules worden gekozen uit zowel criminologie als sociaal beleid.

Jaar drie

Jaar drie biedt de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van onderzoek naar en het schrijven van een proefschrift over een onderwerp naar keuze. Er zal dan een keuze zijn uit optionele modules waarmee u zich kunt specialiseren in uw interessegebieden.

Meer informatie.

Toelatingseisen

A-niveaus: ABB met uitzondering van algemene studies, kritisch denken en CIE-denkvaardigheden

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 6.0 in elk element)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

In het buitenland studeren

Tijdens deze cursus kun je een semester studeren in het buitenland aanvragen bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië, China, Duitsland en de VS.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

Een diploma in criminologie in combinatie met sociaal beleid kan een solide basis bieden voor een loopbaan in het strafrecht (bijvoorbeeld in de politie en reclassering), evenals werkgelegenheid in de lokale / nationale overheid en in vrijwillige verenigingen die zich bezighouden met de sociale problemen die voortvloeien uit crimineel gedrag, en met particuliere bedrijven met belangen in beveiliging en risicobeoordeling.

Naast de vakspecifieke kennis die u tijdens deze cursus wilt opbouwen, ontwikkelt u belangrijke overdraagbare vaardigheden die veel gevraagd zijn bij werkgevers. Deze omvatten schriftelijke en mondelinge communicatie, IT-vaardigheden, statistische analyse, tijdbeheer en motivatie, kritische evaluatie en teamwork.

We ondersteunen de inzetbaarheid van onze studenten door loopbaanonderhandelingen en -evenementen. Je academische en persoonlijke ontwikkeling zal ook worden gefaciliteerd door je persoonlijke privéleraar, die zowel je academische privé-leraar zal zijn als pastorale ondersteuning zal bieden.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder