BA Criminologie

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA Criminologie

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Overzicht

Tijdens deze cursus verkrijgt u een gedetailleerde kennis van een dynamisch en opwindend vakgebied en kunt u modules kiezen op basis van uw interesses.

Criminologie is een interdisciplinair studiegebied dat gebaseerd is op inzichten uit de sociologie, het sociaal beleid, het recht en de sociale wetenschappen in het algemeen.

Criminologen gebruiken verschillende theoretische perspectieven en gebruiken een reeks onderzoeksmethoden om ons begrip van misdaad en strafrecht te vergroten. Ze zijn geïnteresseerd in daders (en hoe ze worden gedefinieerd), slachtoffers van misdrijven, sociale contexten waarin misdaad en slachtofferschap plaatsvinden, en manieren om misdaad te beheersen - of dat nu is door veranderend sociaal beleid of het werk van gespecialiseerde instellingen zoals de politie, reclassering en gevangenisdiensten.

Als onderdeel van je studie heb je de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan sociologische en sociale beleidsmodules te bestuderen, waarmee je de misdaad, de oorzaken ervan en de reacties daarop kunt zien in zijn bredere sociale en mondiale context.

Jaar een

In het eerste jaar zul je in je kernmodules kennismaken met manieren om hedendaagse samenlevingen te begrijpen en te onderzoeken, misdaden te definiëren, te meten en te verklaren, en kritisch te denken over de instellingen die deel uitmaken van het strafrechtstelsel. Een reeks optionele introductiemodules laten u kennismaken met belangrijke thema's en onderwerpen zoals deviantie, hedendaagse cultuur en mensenrechten.

Jaar twee

Het tweede jaar concentreert zich op hoe criminologen worstelen met problemen van misdaad en rechtvaardigheid die in de 21ste eeuw opkomen. We zullen uw begrip van de theoretische en methodologische grondslagen van criminologie ontwikkelen en moedigen u aan om deze te verkennen via kernmodules die zich richten op het strafrechtsysteem en onderzoeksontwerp. Optionele modules worden gekozen uit de criminologie, sociologie en sociaal beleid.

Jaar drie

Jaar drie biedt de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van onderzoek naar en het schrijven van een proefschrift over een onderwerp naar keuze. Er zal dan een keuze zijn uit optionele modules waarmee u zich kunt specialiseren in uw interessegebieden.

Belangrijkste feiten

  • 5e in het Verenigd Koninkrijk voor criminologie volgens The Times en Sunday Times Good University Guide 2019
  • Ons onderwijs wordt vaak erkend door prijzen zoals een University Chancellor's Award voor onderwijskwaliteit
  • Mogelijkheden om in het buitenland te studeren op locaties zoals Australië, China, Duitsland en de VS.
  • Een van de 18 instellingen in het Verenigd Koninkrijk is geselecteerd om deel te nemen aan het Q-Step-programma, dat zich inzet voor de ontwikkeling van de kwantitatieve expertise van studenten

Toelatingseisen

A-niveaus: ABB met uitzondering van algemene studies, kritisch denken en CIE-denkvaardigheden

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 6.0 in elk element)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

Als je extra ondersteuning nodig hebt om je taalvaardigheid op het vereiste niveau te brengen, kun je misschien een cursus volgen bij het Centrum voor Engels Taalonderwijs , dat is geaccrediteerd door de British Council voor Engelse les in het Verenigd Koninkrijk.

Studenten die met succes de presessionele cursus voltooien naar het vereiste niveau kunnen doorgaan naar hun gekozen opleiding zonder IELTS of gelijkwaardig opnieuw te doen.

Internationale aanvragers

Voor landspecifieke informatie, inclusief toegangsvereisten, contactgegevens en vertegenwoordigers, zie onze website . Als je een visum nodig hebt om te studeren, kan de universiteit je alle informatie en advies geven die je nodig hebt.

Volwassen studenten

Aan de Universiteit van Nottingham hebben we een waardevolle gemeenschap van volwassen studenten en we waarderen hun bijdrage aan de bredere studentenpopulatie. U vindt veel nuttige informatie in onze gids voor volwassen studenten .

Alternatieve kwalificaties

Ons toelatingsproces erkent dat aanvragers een schat aan verschillende ervaringen hebben en mogelijk verschillende educatieve Pathways hebben gevolgd. Bekijk de alternatieve kwalificatiepagina voor meer informatie.

Flexibele bekentenis van poilcy

Als erkenning voor de gevarieerde ervaring en educatieve Pathways van onze aanvragers, hanteert de universiteit van Nottingham een flexibel toelatingsbeleid . We kunnen sommige aanvragers een aanbieding doen lager dan geadverteerd, afhankelijk van hun persoonlijke en educatieve omstandigheden. Raadpleeg het toelatingsbeleid en de procedures van de universiteit voor meer informatie.

Opmerkingen voor aanvragers

We zijn op zoek naar studenten die het vermogen en de motivatie hebben om te profiteren van onze cursussen en die een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de school en de universiteit. We houden rekening met een breed scala aan factoren, waaronder naschoolse ervaring en interesses, evenals onderzoeksresultaten.

Onze opleidingen vereisen een combinatie van verschillende vaardigheden en een vermogen om nieuwe onderwerpen en ideeën te leren. Deze kwaliteiten hebben deels betrekking op academische prestaties, maar we zullen ook kijken naar je interesses en ervaringen.

modules

Het volgende is een voorbeeld van de typische modules die we aanbieden op de datum van publicatie maar is niet bedoeld om te worden beschouwd en / of ingeroepen als een definitieve lijst van de modules die beschikbaar zullen zijn in een bepaald jaar. Vanwege het verstrijken van de tijd tussen het begin van de cursus en de daaropvolgende jaren van de cursus, kunnen modules veranderen als gevolg van ontwikkelingen in het curriculum en de module-informatie in dit prospectus wordt alleen voor indicatieve doeleinden verstrekt.

Typische jaar één modules

Kernmodules

Crime Stories: Crime, Justice and the Media

Criminologie: kennis van criminaliteit en victimisatie

Introductie van sociaal beleid

Introductie van het Criminal Justice 'System' in Engeland en Wales

Onderzoek naar sociale werelden

De hedendaagse maatschappij begrijpen

Typische twee modules van het jaar

Kernmodules

Hedendaagse theorieën over misdaad, rechtvaardigheid en samenleving

Onderzoeksontwerp en praktijk (kwalitatieve methoden)

Onderzoeksontwerp en praktijk (kwantitatieve methoden)

Optionele modules

Toegepaste ethiek en maatschappij

Geloof, spiritualiteit en religie

Het lichaam, het zelf en anderen

Chinese samenleving en cultuur: de krantenkoppen voorbij

Etniciteit, 'Race' en het dagelijks leven

Families en sociale afdelingen

Geschiedenis van Brits sociaal beleid

Mensenrechten en kinderrechten

Inleiding tot de culturele theorie

Politie, politie en de politie

Gevangenissen en samenleving

Sociaal onderzoek en gemeenschapsbetrokkenheid

#Sociologie: identiteit, zelf en ander in een digitaal tijdperk

Sociologie van gezondheid, ziekte en het lichaam

Jeugdcriminaliteit en justitie

Typische jaar drie modules

Kernmodules

Proefschrift

Optionele modules

Het openbare beleid analyseren

Another Country: Crime and Crime Control in Zuid-Afrika

Kapitalisme en sociale rechtvaardigheid: morele economieën van ongelijkheid

Klimaatverandering en samenleving

Hedendaagse ontwikkelingen in het welzijnsbeleid

Cults en New Religious Movements: Power, Belief en Conflict

Onderwijs en samenleving

Evaluatie van publiek en sociaal beleid

Het verkennen van sociaal en cultureel leven door middel van films

Geslacht en media

Gender, het gezin en sociaal beleid

Wereldwijd toerisme en zijn complexiteiten

Governance en beleid in Afrika en Azië in internationale vergelijkende context

Migratie en transnationalisme

Nationalisms: the Politics of Belonging and Exclusion

Godsdienst en samenleving in het moderne China

Restorative Justice Theory and Practice

Seks, misdaad en samenleving

Terrorisme en extremisme in het Verenigd Koninkrijk

Werk, werkgelegenheid en samenleving

Q-Step Quantitative Methods- Pathway

Je kunt ervoor kiezen om een ​​gespecialiseerde Pathway als onderdeel van je opleiding, met een BA Criminologie (Kwantitatieve Methoden) diploma. Deze Pathway is ontworpen om training te integreren in de kwantitatieve analyse van een reeks datasets. Om af te studeren met de kwalificerende kwalificatie 'Kwantitatieve methoden', moet je de onderstaande Q-Step- Pathway en de kwantitatieve vaardigheden toepassen die je hebt ontwikkeld voor je proefschrift.

Jaar een

Kwantitatieve methoden voor sociale wetenschappen 1

Kwantitatieve methoden voor sociale wetenschappen 2

Jaar twee

Tussenliggende kwantitatieve methoden voor sociale wetenschappen

Kwantitatief sociaal onderzoek ontwerpen en construeren

Jaar drie

Geavanceerde kwantitatieve methoden voor sociale wetenschappen

In het buitenland studeren

Tijdens deze cursus kun je een semester studeren in het buitenland aanvragen bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië, China, Duitsland en de VS.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

Een graad in criminologie kan een solide basis bieden voor een carrière in het strafrecht (bijvoorbeeld in de politie en reclassering), evenals werkgelegenheid in de lokale / nationale overheid en in vrijwillige verenigingen die zich bezighouden met de sociale problemen die voortvloeien uit crimineel gedrag, en met particuliere bedrijven met belangen in beveiliging en risicobeoordeling.

Naast de vakspecifieke kennis die u tijdens deze cursus wilt opbouwen, ontwikkelt u belangrijke overdraagbare vaardigheden die veel gevraagd zijn bij werkgevers. Deze omvatten schriftelijke en mondelinge communicatie, IT-vaardigheden, statistische analyse, tijdbeheer en motivatie, kritische evaluatie en teamwork.

We ondersteunen de inzetbaarheid van onze studenten door loopbaanonderhandelingen en -evenementen. Je academische en persoonlijke ontwikkeling zal ook worden gefaciliteerd door je persoonlijke privéleraar, die zowel je academische privé-leraar zal zijn als pastorale ondersteuning zal bieden.

Inzetbaarheid en gemiddeld beginsalaris

98,7% van de studenten van de School of Sociology and Social Policy had binnen zes maanden na afstuderen werk gevonden of verder gestudeerd. Het gemiddelde beginsalaris was £ 21.000, waarvan het hoogste £ 31.000 was.

Bekende bestemmingen voor studenten met een voltijdsbegeleiding die beschikbaar waren voor werk 2016/17. Salarissen worden berekend op basis van de mediaan van degenen met een volledige baan in het VK.

Careers ondersteuning en advies

Studeren voor een diploma aan de Universiteit van Nottingham geeft je het soort vaardigheden en ervaringen die van onschatbare waarde zullen blijken in elke loopbaan, welke richting je ook kiest.

Gedurende de hele tijd dat u bij ons bent, kunnen onze Carrière- en Inzetbaarheidsservice met u samenwerken om uw vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid nog verder te verbeteren; assisteren bij sollicitatie- of cursusaanvragen, zoeken naar geschikte stageplaatsen en het organiseren van evenementen om u dichter bij een breed scala aan potentiële werkgevers te brengen.

Bekijk onze loopbaanpagina voor een overzicht van alle inzetbaarheid en kansen die we bieden aan huidige studenten.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op October 22, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
9,250 GBP
£ 9,250 (VK / EU) - £ 16,350 (internationaal)
Locations
Verenigd Koninkrijk - Nottingham, Engeland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates