BA Criminologie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Tijdens deze cursus verkrijgt u een gedetailleerde kennis van een dynamisch en opwindend vakgebied en kunt u modules kiezen op basis van uw interesses.

Criminologie is een interdisciplinair studiegebied dat gebaseerd is op inzichten uit de sociologie, het sociaal beleid, het recht en de sociale wetenschappen in het algemeen.

Criminologen gebruiken verschillende theoretische perspectieven en gebruiken een reeks onderzoeksmethoden om ons begrip van misdaad en strafrecht te vergroten. Ze zijn geïnteresseerd in daders (en hoe ze worden gedefinieerd), slachtoffers van misdrijven, sociale contexten waarin misdaad en slachtofferschap plaatsvinden, en manieren om misdaad te beheersen - of dat nu is door veranderend sociaal beleid of het werk van gespecialiseerde instellingen zoals de politie, reclassering en gevangenisdiensten.

Als onderdeel van je studie heb je de mogelijkheid om een ​​verscheidenheid aan sociologische en sociale beleidsmodules te bestuderen, waarmee je de misdaad, de oorzaken ervan en de reacties daarop kunt zien in zijn bredere sociale en mondiale context.

Jaar een

In het eerste jaar zul je in je kernmodules kennismaken met manieren om hedendaagse samenlevingen te begrijpen en te onderzoeken, misdaden te definiëren, te meten en te verklaren, en kritisch te denken over de instellingen die deel uitmaken van het strafrechtstelsel. Een reeks optionele introductiemodules laten u kennismaken met belangrijke thema's en onderwerpen zoals deviantie, hedendaagse cultuur en mensenrechten.

Jaar twee

Het tweede jaar concentreert zich op hoe criminologen worstelen met problemen van misdaad en rechtvaardigheid die in de 21ste eeuw opkomen. We zullen uw begrip van de theoretische en methodologische grondslagen van criminologie ontwikkelen en moedigen u aan om deze te verkennen via kernmodules die zich richten op het strafrechtsysteem en onderzoeksontwerp. Optionele modules worden gekozen uit de criminologie, sociologie en sociaal beleid.

Jaar drie

Jaar drie biedt de mogelijkheid om je vaardigheden en kennis te ontwikkelen door middel van onderzoek naar en het schrijven van een proefschrift over een onderwerp naar keuze. Er zal dan een keuze zijn uit optionele modules waarmee u zich kunt specialiseren in uw interessegebieden.

Meer te weten komen.

Toelatingseisen

A-niveaus: ABB met uitzondering van algemene studies, kritisch denken en CIE-denkvaardigheden

Engelse taalvereisten

IELTS: 7.0 (niet minder dan 6.0 in elk element)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

In het buitenland studeren

Tijdens deze cursus kun je een semester studeren in het buitenland aanvragen bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië, China, Duitsland en de VS.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

Een graad in criminologie kan een solide basis bieden voor een carrière in het strafrecht (bijvoorbeeld in de politie en reclassering), evenals werkgelegenheid in de lokale / nationale overheid en in vrijwillige verenigingen die zich bezighouden met de sociale problemen die voortvloeien uit crimineel gedrag, en met particuliere bedrijven met belangen in beveiliging en risicobeoordeling.

Naast de vakspecifieke kennis die u tijdens deze cursus wilt opbouwen, ontwikkelt u belangrijke overdraagbare vaardigheden die veel gevraagd zijn bij werkgevers. Deze omvatten schriftelijke en mondelinge communicatie, IT-vaardigheden, statistische analyse, tijdbeheer en motivatie, kritische evaluatie en teamwork.

We ondersteunen de inzetbaarheid van onze studenten door loopbaanonderhandelingen en -evenementen. Je academische en persoonlijke ontwikkeling zal ook worden gefaciliteerd door je persoonlijke privéleraar, die zowel je academische privé-leraar zal zijn als pastorale ondersteuning zal bieden.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder