Lees de Officiële Beschrijving

1

schets

Dit driejarige undergraduate-programma in Fashion Editor - Styling

Uit ons oorspronkelijke programma is deze nieuwe cursus ontwikkeld om tegemoet te komen aan de behoeften van de industrie en in overleg met onze gerenommeerde partners uit de industrie, waaronder belangrijke Fashion Stylist en Maisons.

Het doel van dit undergraduate-programma is om het loopbaanpad van de student te vergemakkelijken en om een ​​baan te vinden in verschillende richtingen binnen de mode-industrie en entertainmentindustrie, ongeacht of deze geschreven, visueel of organisatorisch is of een combinatie van alle drie aan het einde van deze cursus. Het werk van een mode-editor vereist ervaring in styling. Evenzo vereist de modestyliste, naast het uiten van een visueel modeverhaal, dat hij als mode-editor werkt, de mogelijkheid om op het juiste merk, de juiste markt of publicatie gepit te schrijven.

Het doel is om een ​​goed afgerond professioneel figuur op te leiden dat in staat is om het werk van elke professionele stylist, mode stylist en Maisons grondig te begrijpen, met als doel om organisatorische vaardigheden te ontwikkelen, met kennis van redactionele en stylingprocessen, merken en de algehele mode. systeem.

Aan wie

Allen die met succes een middelbare schooldiploma of een gelijkwaardig diploma hebben behaald, behaalden zowel nationaal als internationaal.

Looptijd

De cursusduur is drie academische jaren en aanwezigheid is verplicht van maandag tot vrijdag; Om echter te worden geaccepteerd bij de eindbeoordelingen, moeten studenten ten minste 80% bewezen aanwezigheid hebben.

Het educatieve pad is georganiseerd en opgesplitst in verschillende hoofdonderwerpen en de beoordeling vindt plaats in drie hoofdsessies (zomer, herfst, winter). De cursus wordt afgesloten met de bespreking van een eindversie aan het einde van het derde en laatste academische jaar.

Les- en leermethoden

Theoretische lessen, seminars met experts in het veld, praktische workshops, individuele en begeleide zelfstudieondersteuning, zelfgestuurd onderzoek maken de cursus levendig en relevant. De deelname aan evenementen en internationale wedstrijden en wedstrijden worden gedurende de cursus aangemoedigd en ondersteund. Bezoeken aan musea en galeries, hoofdkantoor van de mode-industrie en ontwerpstudio's, costumiers, bioscoop, theater en tv-sets en locaties.

Op het hoogtepunt van de driejarige opleiding tot moderedacteur, zullen studenten na een rigide selectie ondersteund door onze industriële partners hun laatste jaarwerk presenteren.

Admissions

Om toegelaten te worden tot onze Undergraduate-cursussen, moeten studenten beschikken over een High School Diploma of een wettelijk erkend equivalent. Toelating tot ACM is afhankelijk van het slagen voor toelatingsexamens, inclusief een motivatiegesprek met de indiening van een portfolio met werk. De Accademia wil de motivatie en het niveau van vastberadenheid van de kandidaat begrijpen. Artistieke en grafische competenties zijn geen vereiste. Ons doel is om studenten te vinden die het belang van cultuur begrijpen als een platform voor continue inspiratie, vervuild met ontwerp, onderzoek en vakmanschap. In de laatste 9 academische jaren komt 37% van onze studenten uit wetenschappelijke en klassieke achtergronden, 10% uit taalpaden, 23% uit artistieke achtergronden en de resterende uit andere oriëntaties.

Entry Portfolio

Verplicht:

 • Verzamel een aantal verwante afbeeldingen en maak een collage in de stijl van een moodboard, dit kan worden geïnspireerd door een modegerelateerd onderwerp of niet
 • Schrijf een 500-tal woorden om de stemming en invloeden te beschrijven
 • Maak een aantal foto's geïnspireerd door je modestemming, minimaal 3 - deze kunnen zelfs worden gemaakt met een smartphone of tablet
 • Kies een nieuwe opkomende ontwerper die je bijzonder interessant vindt, hopelijk een waarvan we nog nooit hebben gehoord, en kritisch analyseren van hun werk in een artikel, afbeeldingen moeten worden opgenomen.
 • Een index van werk ingediend met de juiste informatie
 • Motivatiebrief

Daarnaast

 • Afbeeldingen en artikelen over het mode-onderwerp dat u wenst te bespreken
 • Bewijs van werkervaring of deelname aan evenementen

Niet-Europese studenten:

 • Portfoliobeoordeling en interview
 • Bevestiging van uw plaats (ambassade of consulaat), indienen van het verklaring van waarde taalcertificaat
 • Betaling van de toegangsprijs

Europese studenten en Zwitserland:

 • Portfoliobeoordeling en interview
 • Taal certificaat
 • Betaling van de toegangsprijs

Toelating voor Thuis (Italiaans) Europees

De portfolio moet handschriftvaardigheden tonen, evenals de creativiteit van de student en technische of computerkennis en moet vergezeld gaan van een korte beschrijving van de persoonlijke bijdrage aan het project, die vervolgens tijdens het interview zal worden besproken. ACM bestaat om alle studenten te helpen bij het vinden van hun creatieve identiteit.

Opleiding te volgen in:
Engels
Italiaans

Zie 1 andere vakken van Accademia Costume & Moda »

Laatst bijgewerkt op May 9, 2018
Deze cursus is Campus based
Begindatum
Oct. 2019
Duration
3 jaar
Voltijd
Op locaties
Op datum
Begindatum
Oct. 2019
Aanmeldingslimiet

Oct. 2019

Location
Aanmeldingslimiet
Einddatum