BA Film Motion Design

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Bachelor Degree Film Motion Design

Frame voor frame naar uw bestemming: de studie voor filmprofessionals van morgen

Een goed cameragebruik en de professionele bediening van licht- en geluidstechnologie zijn vandaag niet meer voldoende om een goede film te produceren. Animatie, 3D-modellering en bewegingsontwerp zijn nu onmisbare digitale technieken in de moderne filmindustrie. Onze manier van communiceren, denken en voelen wordt gevormd door digitale, interactieve en op tijd gebaseerde media. Dit professioneel kunnen ontwikkelen en ontwerpen is een van de meest opwindende en toekomstgerichte activiteiten. In Motion Design maakt u deel uit van deze innovatieve ontwikkelingen.

In de bacheloropleiding Film Motion Design leer je alleen van gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en kun je de professionele apparatuur van de University of Applied Sciences Europe inclusief Green Screen Studio, VR-apparatuur, Animation Studio, etc. voor je studieprojecten. De focus van ons onderwijs ligt op uw individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke, vertrouwde en creatieve sfeer. Door onze interdisciplinaire selectie van onderwerpen, een verscheidenheid aan praktische projecten en via een semester in het buitenland of stages, kunt u uw studie en uw carrièrepad actief vormgeven.

Met een toekomstgericht, geaccrediteerd bachelordiploma in Film Motion Design bieden wij van de University of Applied Sciences Europe u de mogelijkheid om uw artistieke potentieel volledig te ontwikkelen in een persoonlijke omgeving. Studie in zeven projectgerichte semesters aan de University of Applied Sciences in Duitsland, de eerste film die motion design aanbiedt als een opleiding en een breed spectrum aan optionele cursussen biedt.

feiten:

 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlijn en Hamburg
 • Voertaal: Duits
 • Begin van de evaluatie:
  • Wintersemester: september
  • Zomersemester: maart
 • Duur van de studie: 7 semesters (voltijd)
 • Stage / semester buitenland: in het 4e semester.
 • Kredietpunten: 210 ECTS
 • Focus van studie:
 • Focus op individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een familiale sfeer. Veel creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: € 10.380 per jaar

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

Bij de University of Applied Sciences Europe studeer je in kleine klassen, waarbij je je eigen talent en persoonlijk contact met docenten individueel kunt ontwikkelen. Onze professoren en docenten zijn ervaren experts uit de private sector en brengen hun netwerken in de industrie in de studie.

Door onze uitgebreide selectie van onderwerpen kunt u de inhoud van de studie mede bepalen en thematisch uitbreiden. De praktijkgerichte benadering van onze universiteit betekent moderne apparatuur zoals Green Screen Studio

Wij zijn een particuliere, door de staat erkende en bekroonde universiteit - en onze professoren en studenten zijn op geen enkele manier inferieur. Zodat we NC-vrije opleidingen kunnen aanbieden.

Inhoud van de studie - semester in het buitenland, stages en meer

In de overwegend projectgerichte studie worden, naast basisontwerpvaardigheden en omgaan met de huidige mediatechnologieën, vooral vaardigheden voor opmaakspecifieke conceptie en realisatie van bewegende beelden bijgebracht. In de basisprincipes van het ontwerp, heb je te maken met vele facetten van bewegend beeldontwerp: beeldontwerp, verhalen vertellen, camera en belichting, VR-bewegingsontwerp, 2D- en 3D-animatie en nog veel meer

In praktijkgerichte seminars en door het interdisciplinaire en internationale concept van de universiteit, ben je optimaal voorbereid op deze stap in de media-industrie, waarin zowel de creatieve vaardigheden als het netwerk meetellen. Tijdens de studie wordt een uitgebreid portfolio gecreëerd, met projecten met partners uit cultuur, onderzoek en industrie.

Bestudeer film motion design en maak carrière

In het kader van time-based design bereidt de film Motion Design Studies je voor op een verscheidenheid aan actuele en toekomstige beroepen op het gebied van film, animatie, ontwerp, scenografie en mediakunst. Hun kansen op werk zijn net zo divers als het medialandschap zelf.

Na het afstuderen is er veel vraag naar uw gevarieerde interdisciplinaire vaardigheden als bewegingsontwerper, digitale ontwerper of filmontwerper - werken als freelancer voor agentschappen, televisieomroepen, film- of game-producties, de entertainmentindustrie, beeldende kunst, reclame of kennisoverdracht, in de media enscenering van musea, beurzen, theater en evenementen.

Aanvraag voor de kunstafdeling Art

Film Motion Design, Fotografie, Communicatieontwerp, Game Design of Illustratie - Welke opleiding past bij uw talenten? We stellen uw interesse in undergraduate-cursussen aan de University of Applied Sciences Europe .

Je kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester aan onze universiteit. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomersemester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Toelatingscriteria voor een studieplek aan de University of Applied Sciences Europe zijn de toelatingsexamen voor de universiteit en de resultaten van het toelatingsexamen. Een opname is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van §11 in de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Dit geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

Formele vereisten

De basistoelatingsvereiste voor de bacheloropleiding van de University of Applied Sciences Europe is de (technische) toelatingsexamenopleiding voor hoger onderwijs die je hebt behaald met een middelbareschooldiploma. Iedereen die minstens twee jaar beroepsopleiding heeft gevolgd, gereguleerd door de federale of staatswet en minstens twee jaar heeft gewerkt (elk in een vak vergelijkbaar met de beoogde cursus), heeft een directe vakspecifieke toegangsbewijs voor de universiteit (BerlHG § 11) en kan ook de University of Applied Sciences Europe Studeer University of Applied Sciences Europe .

Wij zullen uw vereisten onderzoeken en u onmiddellijk na indiening van de documenten informeren of u tot de studies kunt worden toegelaten.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

Dus je solliciteert

 • Vul ons online aanvraagformulier volledig in.
 • Upload een kopie van uw (Fach-) Abitur-certificaat of gelijkwaardig.
 • Na beoordeling van uw gegevens kunnen we beoordelen of u in aanmerking komt voor een diploma van de University of Applied Sciences Europe . Dan nodigen we je uit voor je toelatingsexamen. Zorg ervoor dat we uw geldige telefoonnummer hebben en u hierover kunnen bereiken. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en niet aan ons doorgegeven.
 • Neem voor het toelatingsexamen op onze universiteit een eigen portfolio mee en een certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire ingangskwalificatie in originele of gecertificeerde fotokopieën.

Hoe gaat het interview met de opname?

 • Breng mee voor het toelatingsgesprek:
 • Tabular CV
 • Certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire graad in gecertificeerde fotokopieën. Toelating is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van § 11 van de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).
 • Portfolio met eigen artistiek-creatieve werken. Dit moet 15-20 werkvoorbeelden bevatten (uitzondering Game Design (BA), drie tot vijf concepten). Het volgende is mogelijk: tekeningen, schilderijen, schetsboeken, foto's, computergraphics, websites, CD-ROM's, korte films, maar ook tekstgeoriënteerde werken zoals: B. Concepten voor reclamecampagnes of artikelen. Grotere sculpturale werken en driedimensionale objecten kunnen ook worden gedocumenteerd als foto's of in digitale vorm. De map moet vergezeld gaan van een schriftelijke verklaring dat het werk onafhankelijk is gedaan. In het geval van Game Design-concepten voor analoge of digitale spellen en kunnen prototypen worden getoond (Gameplay, Game Art, Story).
 • Indien nodig, Bewijs van eigen maatschappelijke betrokkenheid, bijv. Bijvoorbeeld projecten waarbij u betrokken bent.
 • Uw gesprek met vertegenwoordigers van die soort
  • Eerst wordt u gevraagd naar uw motivatie voor een creatieve studie.
  • Nadien wordt uw folder bekeken, waarin ongeveer 15-20 werkstalen moeten staan. Uw portfolio en de resultaten van het interview zullen beslissen over uw toelating om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe .
 • Direct na het interview leer je of je toegelaten wordt tot een studie aan de University of Applied Sciences Europe .
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder