BA Film + Motion Design

Algemeen

2 locaties beschikbaar

Beschrijving van opleiding

Frame voor frame: de filmprofessionals van morgen helpen hun doelen te bereiken

UE's praktijkgerichte Film + Motion Design- programma leert en test basismethoden, concepten en technieken voor het ontwerpen van op tijd gebaseerde media. Van camerawerk en sounddesign tot analoge stop-motion animatie , CGI en 3D-modellering tot digitale compositie, hybride film en visuele muziek , de cursus biedt een breed spectrum aan mogelijkheden voor creatieve expressie.

Onze manier van communiceren, denken en voelen wordt gekenmerkt door digitale, interactieve en op tijd gebaseerde media. Deze professioneel kunnen ontwikkelen en ontwerpen is een van de meest opwindende en toekomstgerichte activiteiten. In de wereld van film- en motion design maak jij deel uit van deze innovatieve ontwikkelingen.

UE Film & Motion Design Program

Terwijl je bent ingeschreven voor het bachelorprogramma Film + Motion Design, leer je exclusief van gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en kun je de professionele apparatuur van de University of Applied Sciences Europe , waaronder een green screen studio, VR-apparatuur, een animatiestudio en vele meer voor je studieprojecten. Ons onderwijs is gericht op uw individuele vooruitgang in kleine leergroepen en in een vriendelijke, vertrouwde en creatieve sfeer. Door onze interdisciplinaire vakselectie , een groot aantal praktijkprojecten, semester in het buitenland en stages kun je actief je studie en carrièrepad vormgeven.

Met een toekomstgerichte, geaccrediteerde bachelor Film + Motion Design, bieden we je de mogelijkheid om je artistieke potentieel volledig te ontwikkelen in een persoonlijke omgeving . Studeer in zeven projectgeoriënteerde semesters aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland, de eerste instelling die Film + Motion Design als studie aanbiedt en een breed scala aan optionele cursussen aanbiedt.

feiten:

 • Graad: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlijn en Hamburg
 • Taal van instructie:
  • Duits (Hamburg)
  • Engels (Berlijn) (in accreditatie)
 • Beginnend semester:
 • Wintersemester: september
 • Zomersemester: maart
 • Aantal semesters: 7 semesters (voltijd)
 • Stage semester / semester in het buitenland: 5e semester
 • Credits: 210 ECTS
 • Hoogtepunten:
 • Focus op individuele ontwikkeling in kleine leergroepen en een persoonlijke sfeer. Creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Collegegeld:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: 10.380 € per jaar

Bijzonderheden van studeren aan de University of Applied Sciences Europe

Aan de University of Applied Sciences Europe studeer je in kleine klassen, waardoor je individueel je talent kunt ontwikkelen en persoonlijk contact kunt leggen met je docenten. Onze professoren en docenten zijn ervaren experts uit de particuliere sector en brengen hun industriële netwerken naar de cursus.

Dankzij ons brede aanbod aan vakken kun je inspraak hebben in de inhoud van je studie en deze thematisch uitbreiden. Door de praktijkgerichte aanpak van onze universiteit zijn er moderne faciliteiten zoals een green screen studio en een animatiestudio maar ook geïntegreerde stages en / of semester in het buitenland beschikbaar.

Studeren aan de University of Applied Sciences Europe in Duitsland

We leggen de nadruk op internationaliteit. Daarom behoorden we tot de top 25 van performers op het gebied van studentenmobiliteit en internationale oriëntatie wereldwijd (U-Multirank 2016). Onze talrijke internationale studenten komen van over de hele wereld om een hoog gewaardeerde (staat en ZEvA erkend) Duits diploma na te streven dat volledig in het Engels wordt onderwezen.

Duitsland, bekend als het land van vernieuwers, is de perfecte plek om je diploma te behalen. Duitsland is de grootste economische macht en het centrum van hightech- en autotechnologieën in Europa. Bovendien is Duitsland een bijzonder veilig en leefbaar land met relatief lage collegegelden en betaalbare levensonderhoudskosten. Bovendien staat Berlijn bekend als de startkapitaalstad van Europa, een magneet voor creatieven en 'place to be' voor jongeren en ondernemers.

Daarom moedigen we internationale studenten aan om hier te komen studeren met ons mee. Je kunt nu je nationale schooldiploma aanvragen. We zullen dan uw aanvraag bekijken en u door het proces begeleiden.

Inhoud van de studies - semesters in het buitenland, stages en meer

In deze overwegend projectgeoriënteerde cursus verwerven studenten basisontwerpvaardigheden en het omgaan met huidige mediatechnologieën, evenals vaardigheden in het formaatspecifieke concept en realisatie van bewegende beelden. In termen van de creatieve basis, zul je te maken krijgen met vele facetten van het ontwerpen van bewegende beelden: verhalen vertellen, camera- en lichtregeling, VR-motionontwerp, 2D- en 3D-animatie en nog veel meer.

In praktijkgerichte seminars en door de interdisciplinaire en internationale basis van de universiteit, ben je in dit studieprogramma voorbereid op de beste manier om de media-industrie te betreden, waarin zowel kwalificaties als je professionele netwerk tellen. Tijdens je studie ontwikkel je een uitgebreide portfolio van projecten met partners uit cultuur, onderzoek en het bedrijfsleven.

Studeer Film + Motion Design en maak carrière

Met de focus op tijdgebaseerd ontwerp, bereidt de cursus Film and Motion Design je voor op een verscheidenheid aan huidige en toekomstige beroepen op het gebied van film, animatie, design, iconografie en mediakunst. Uw vacatures zijn net zo gevarieerd als het medialandschap zelf.

Na je afstuderen wordt van je verwacht dat je een breed scala aan interdisciplinaire vaardigheden hebt als motion designer, digital designer of film designer. Je werkt als freelancer voor agentschappen, televisiestations, film- of gameproducties, in de entertainmentindustrie, de vrije kunsten, reclame of kennisoverdracht, bij de mediaproductie van musea, handelsbeurzen, theaters en evenementenpodia.

Collegegeld en financiering

In tegenstelling tot openbare universiteiten wordt de kwaliteitsnorm aan de UE gegarandeerd door collegegeld. Dit zorgt ervoor dat we u moderne apparatuur, ervaren docenten en een constant groeiend netwerk kunnen blijven bieden.

Meld je aan voor een opleiding Film + Motion Design

Voor een bacheloropleiding, zoals de opleiding Film + Motion Design, kun je een jaar voor aanvang van je studie online solliciteren. Voor zowel het wintersemester als het zomersemester kun je je aanvraag indienen tot kort voor de start van je studie.

Belangrijk: bij aanmelding moet u rechtstreeks een van de cursussen kiezen. U kunt later echter nog van cursus wisselen.

Laatst bijgewerkt op aug 2020

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder