BA Film- en televisieproductie

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Film- en televisieproductie zijn belangrijke ontwikkelingsindustrieën in China, met een toenemende nadruk op internationale samenwerkingen. Je hebt de kans om deel uit te maken van deze ontwikkeling.

Heb je ooit drama en documentaires willen maken voor een groot, wereldwijd publiek? Heb je ooit een creatieve visuele verteller willen zijn? Als je je vertelvaardigheid wilt gebruiken om het publiek scherp te laten anticiperen op de volgende aflevering, dan is dit het programma voor jou.

BA Film- en televisieproductie is een intensief, praktijkgericht, creatief programma waar je innovatieve media-inhoud gaat produceren. Je praktijk omvat documentaires en fictie, het ambacht van het vertellen van verhalen, de kunst van cinematografie, geluidsontwerp en montage.

Je leert ook het publiek en toekomstige mediatrends begrijpen. Na je afstuderen ben je goed voorbereid om te werken in lokale, nationale en internationale media-industrieën.

Waarom zou ik Film- en televisieproductie bij XJLTU moeten volgen?

 • Geniet van nieuwe, ultramoderne faciliteiten, waaronder filmapparatuur, een volledig functioneel digitaal medialab, ultramoderne studio's met installaties voor meerdere camera's en een bioscoop voor projectvoorstellingen van studenten;
 • Leer projectbeheer en andere internationale industriële software te gebruiken;
 • Leer van internationaal, bekroond personeel met branchekennis en gastsprekers uit de branche;
 • Ervaar een gezamenlijk, projectmatig programma, met de mogelijkheid om te werken aan live projecten en mogelijkheden voor werkervaring;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan de BA Film- en Televisieproductie, heb je:

 • volledig besef van uw creatieve potentieel als maker van inhoud, met de mogelijkheid om uw kennis, specialistische vaardigheden en begrip in de wereld van de media-industrie te brengen;
 • kennis van productietechnieken, onderzoek en routines / processen binnen de media-industrie;
 • geavanceerde, specialistische vaardigheden in beroepspraktijken, contexten en onderzoeksprocessen binnen de televisie- en digitale videoproductie-industrie;
 • een hoog niveau van communicatieve vaardigheden bij de presentatie van creatief, kritisch, professioneel werk;
 • het vermogen om werk te produceren dat wordt geïnformeerd door en gecontextualiseerd binnen relevante theoretische kwesties en debatten.

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Verplichte modules:

Optionele modules:

Het derde jaar

Verplichte modules:

Optionele modules:

Jaar vier

Verplichte modules:

Optionele modules:

Careers

Afgestudeerden zullen goed voorbereid zijn op posities in een modern medialandschap, waaronder die van producent, regisseur, schrijver, contentcreatie voor web- en sociale mediaplatforms, cameraman, geluidsontwerper, postproductie-editor, reclamecreatieve en digitale media-ondernemer. Afgestudeerden werken meestal bij een groot mediabedrijf of starten een eigen bedrijf.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"Het programma voor film- en televisieproductie bevordert creativiteit; het nemen van getalenteerde, aspirant-studenten en hen om te vormen tot creatieve professionals die in staat zijn om zowel nationaal als internationaal te werken."

Garrabost Donald Jayalakshmi
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

Aanvragen moeten worden ingediend via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder