BA Filmmaking

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Films kijken is het nationale tijdverdrijf van China geworden. Er is een honger naar verhalen die het publiek betoverd houden en u kunt nu leren hoe u ze kunt vertellen.

Heb je ooit in een bioscoop gezeten en gedacht: 'Ik wil zulke verhalen vertellen!'? Heb je ooit aan echte filmproducties willen werken met echte filmsterren? Als je de passie hebt om je gedachten en je verhalen op het grote scherm te communiceren, dan is dit programma iets voor jou.

De BA Filmmaking is een praktijkgericht programma dat creativiteit, ondernemerschap en innovatie bevordert. Je leert films maken voor zowel het kleine scherm als voor bioscoopconsumptie.

Je praktijk omvat noties van de creatieve producer, regie voor zowel documentaires als drama, verhalen vertellen, cinematografie, geluidsontwerp en montage, evenals marketingfilms over de hele wereld.

Waarom zou ik filmmaken bij XJLTU moeten studeren?

 • Leer in een industriestandaard, speciaal gebouwd filmschoolgebouw dat vanaf 2020 operationeel is, met faciliteiten van wereldklasse, waaronder hoogwaardige camera's, een volledig functioneel digitaal medialab, een televisiestudio, motion capture-faciliteiten, een geluidsfase en zelfs een bioscoop ;
 • Bestudeer projectmanagement en andere internationale film- en televisie-standaardsoftware;
 • Leer van bekroonde internationale medewerkers en professionals uit de industrie;
 • Praktische ervaring opdoen door middel van werkervaring in de branche en de kans om uw eigen films te maken en aan live projecten te werken;
 • Verdien twee graden: een XJTLU diploma van het Chinese ministerie van Onderwijs en een wereldwijd erkend diploma van de University of Liverpool, een lid van de Russell Group van vooraanstaande Britse universiteiten.

Praktijkgericht interdisciplinair leren

Onderwezen door een mix van internationaal en Chinees talent uit de academische wereld en uit de film- en televisie-industrie, zullen studenten op syntegratieve wijze les krijgen waar theorie, praktijk en industrie elkaar ontmoeten in de klas en op locatie. Het denken zal sterk zijn, evenals de ambachtelijke vaardigheden en kennis van de ontwikkelingen in de industrie op lokaal, nationaal en internationaal niveau. De school heeft een ambitieus plan om internationale partnerschappen te ontwikkelen binnen zowel het onderwijs als de industrie. Er zullen mogelijkheden zijn voor andere filmstudenten om een semester te besteden aan een uitwisseling, coproducties tussen de SoFTA-filmschool en anderen in China en internationaal.

XJTLU biedt de filmstudenten ook de mogelijkheid om samen te werken met gelijkgestemde studenten van andere delen van de universiteit. De innovatieve onderwijspraktijk gepromoot door de universiteit zal een omgeving creëren waarin studenten kunnen profiteren van de expertise en praktijk van andere disciplines terwijl ze zich specialiseren in hun eigen opleiding. De samenwerking zal een kerncomponent zijn van de nieuwe opleiding en zou kunnen zien dat de studenten filmmaken werken met studenten van Industrial Design (inclusief speciaal FX-modelwerk), studenten Architectuur (projecten zoals 'Cityscape' waar studenten van film en architectuur samenwerken aan een kort visueel werkstuk over een lokaal gebouw), China Studies studenten om historische of lokale verhalen te identificeren die gedramatiseerd of documentair gemaakt moeten worden. Het potentieel is groot.

Een complete one-stop-shop voor het maken van films

Studenten krijgen ook les van de nieuwste apparatuur, variërend van RED- en Arri Alexa-camerasystemen tot 4 / 5k opnamepotentieel, AVID Media Composer-bewerkingssystemen, DaVinci Resolve-software voor kleurcorrectie, Protools voor postproductie audio, After FX en 3D Studio Max voor speciale FX, professionele nasynchronisatie en geluidsopnamefaciliteiten, 4k rushes review-faciliteit, bioscoop bekijken. De studenten hebben ook toegang tot professionele grijpapparatuur, drones, jibs en jimmy jibs, track en dolly. Alle gebruikte apparatuur is industriestandaard en in overeenstemming met de huidige industriële gebruiken.

De projecten zijn ontstaan uit een mix van locatie en studio-based. De studiofaciliteiten zullen zowel drama- als variété-productie mogelijk maken op formaten met meerdere camera's en met één camera, evenals motion capture en speciaal FX-werk op een groen scherm.

Een uniek aanbod binnen een unieke leeromgeving

De filmindustrie in de 21ste eeuw is mondiaal, collaboratief en vereist specialistische training in een gespecialiseerde omgeving, precies wat wordt aangeboden in het BA Filmmaking-programma bij XJTLU .

Kennis en vaardigheden

Tegen de tijd dat je afstudeert aan BA Filmmaking, heb je:

 • een bewustzijn van uw potentieel als content creator, met het vermogen om uw kennis, specialistische vaardigheden en begrip in de arbeidswereld te brengen;
 • geavanceerde en specialistische vaardigheden in het maken van films, waaronder specifieke kennis van productietechnieken, onderzoek en creatieve processen binnen uw vakgebied;
 • het vermogen om theoretisch inzicht te gebruiken om de praktijk te informeren, en praktijk om de theorie te informeren;
 • vaardigheden op hoog niveau in kritisch denken en communicatie, met de capaciteit voor zowel zelfreflectie als samenwerken;
 • een ondernemersmentaliteit, met het vermogen om als een ondernemer te denken in het op de markt brengen van uzelf en uw projecten.

uitrusting

Op de Zuidcampus worden de voorzieningen voor studenten verder ontwikkeld. Op dit moment hebben de studenten toegang tot faciliteiten in het huidige geesteswetenschappelijke gebouw, waaronder een digitaal trainingslab, collegezalen, computerlabs en vergaderzalen. Deze kamers blijven ook na voltooiing van de nieuwe faciliteiten in gebruik. Het nieuwe, speciaal gebouwde gebouw zal klaar zijn voordat het eerste cohort van BA Filmmaking-studenten hun tweede jaar binnen de school begint.

De nieuwe faciliteiten zijn gebaseerd op goede praktijken en gemodelleerd naar internationale filmscholen. Het gebouw krijgt een mix van creatieve, professionele en openbare ruimtes om de synergie van de filmstudenten mogelijk te maken met studenten uit andere disciplines, vakmensen uit de industrie en de lokale gemeenschap.

De faciliteit krijgt ook een creatieve zone waar studenten samen kunnen komen en projecten kunnen voorstellen die naast hun studie of als onderdeel van hun stage of ALA kunnen worden uitgevoerd. Dit deel van de faciliteit zal ook aantrekkelijk zijn voor de lokale creatieve industrie, omdat ze op zoek zijn naar samenwerkingsmogelijkheden. In het gebouw komen ook onderwijs- en onderwijsfaciliteiten met theoretische en praktische training op dezelfde locatie. Het zal elke fase van de reis van een zich ontwikkelende filmmaker vergemakkelijken, van theorie, ideeontwikkeling, planning, schieten, postproductie en screening.

Het gebouwontwerp krijgt een prachtige visuele aanwezigheid op de campus en wordt een brandpunt van Suzhou terwijl het zich ontwikkelt als filmlocatie. De specifieke ruimtes variëren van middelgrote en grote opnamestudio's om binnen controleerbare locaties te bieden en de ruimte voor FX met groen scherm, modelwerk en experimenten met motion capture. Er zullen individuele bewerkingssuites en afwerkingssuites zijn om basispostproductie mogelijk te maken tot professionele gesorteerde en nagesynchroniseerde uitvoer, klaar voor filmische weergave. Het gebouw krijgt ook gespecialiseerde ruimte voor artiesten om repetitie en lesgeven van zowel acteurs als filmmakers mogelijk te maken. Er zullen productie-ontmoetingsruimtes zijn om de ontwikkeling en het beheer van inhoudsideeën mogelijk te maken, evenals een bioscoop met 250 zitplaatsen voor het bekijken van studentenwerk, zowel lokaal als internationaal, evenals de vertoning van zowel Chinese als internationale bioscoopklassiekers aan het studentenpubliek.

modules

Jaar een

Britse graden zijn drie jaar lang, terwijl ze in China vier zijn, daarom accepteren we studenten met bepaalde kwalificaties direct in het tweede jaar, wat het begin is van het belangrijkste academische programma. De meeste studenten beginnen echter aan het eerste jaar , dat je een aantal interessante modules, taallessen en kernvaardigheden voor je opleiding biedt.

Jaar twee

Het derde jaar

Verplichte modules:

Optionele modules:

Jaar vier

Verplichte modules:

Careers

Afgestudeerden van dit programma zijn goed voorbereid op functies zoals producer, regisseur, scenarioschrijver, contentproducent, reclamecreatief, cameraman, geluidsontwerper, postproductie-editor en digitale media-ondernemer. Afgestudeerden kunnen een baan bij een groot mediabedrijf nastreven, of ondernemend zijn en een eigen bedrijf starten.

vergoedingen

Internationale studenten

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle internationale deelnemers die hun aanbod vóór 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000

Doe mee met een gratis taalcursus Chinees

We bieden nu een gratis zomercursus Chinees aan voor alle niet-gegradueerde en postdoctorale studenten die in september 2020 hun studie beginnen.

Kies uit een taalcursus van twee weken, vier weken of zes weken.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

RMB 88.000 per studiejaar.

Vroege vogel korting

Alle studenten uit Hong Kong, Taiwan en Macao die hun aanbod voor 1 mei 2020 accepteren, komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die zich aanmelden voor XJTLU via het gezamenlijke toelatingsexamen op het online aanvraagsysteem van de overheid (Education Examination Authority van de provincie Guangdong) komen automatisch in aanmerking voor een vroegboekkorting van RMB 8.000.

Chinese studenten op het vasteland

RMB 88.000 per studiejaar.

Toelatingseisen

Internationale studenten

Intrede in het eerste jaar

We verwelkomen aanvragen van hoogwaardige kandidaten in alle vakken met de juiste middelbare school of vergelijkbare kwalificaties. Van studenten wordt normaal gesproken verwacht dat ze een hoge standing hebben in hun middelbare schoolprestaties met een minimum 'B'-gemiddelde in alle vakken en relevante vakken.

Intrede in het tweede jaar

Studenten die A-niveaus of Internationaal Baccalaureaat (of gelijkwaardig) hebben voltooid, komen in aanmerking voor deelname aan Jaar Twee, verschillende programma's hebben verschillende vakgerelateerde vereisten.

 • A-niveau: BBB
 • IB Diploma: 30 punten
 • Geavanceerde plaatsingsproeven / onderwerp SATS - Middelbaar onderwijsdiploma met een GPA van 3,0 of hoger, plus:
  • Opnieuw ontworpen SAT: 1280 (studenten die de SAT's voor 2016 hebben gehaald, hebben 1800 nodig) of ACT: 27 en 2 AP-examens: 4 of 2 SAT-vaktoets: 600 of
  • 3 AP-onderzoeken: 4 of
  • 3 SAT-onderwerpen: 600

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan

Studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan kunnen het volgende aanvragen:

 • Een minimumcijfer van 400 voor het gezamenlijke toelatingsexamen voor Chinese universiteiten voor overzeese Chinese studenten en studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan, of
 • General Scholastic Ability Test (GSAT) rangschikking van ten minste de top 50 procent voor 4 vakken, waaronder Engels en wiskunde. Voor gedetailleerde informatie zie informatie in het Chinees .

Engelse taalvereisten

Voor internationale aanvragers, als u een niet-moedertaalspreker bent in het Engels of als u niet eerder in het Engels hebt gestudeerd, moet u voldoende Engelse taalvaardigheid hebben om aan XJTLU te studeren. Verschillende Engelse kwalificaties worden geaccepteerd:

Jaar één binnenkomst

 • IELTS: 5.0
 • TOEFL: 62 (iBT)

Jaar twee binnenkomst

 • IELTS 6.5
 • TOEFL: 90 (iBT)

Engelse kwalificaties zijn niet vereist voor studenten uit Hong Kong, Macao en Taiwan die het gezamenlijk examen of de GSAT afleggen.

Studenten die het eerste jaar ingaan met minder dan IELTS 6.0 of gelijkwaardig in hun Engelse taalvaardigheid, nemen 10 studiepunten EAP en studenten met IELTS 6.5 of hoger nemen vijf studiepunten EAP.

"We willen een van de tien beste filmprogramma's ter wereld zijn, met afgestudeerden die sterke, krachtige verhalen kunnen vertellen - verhalen die rijp zijn voor filmische release. We nodigen je uit om deel uit te maken van deze reis."

Garrabost Donald Jayalakshmi
Programmadirecteur

Hoe toe te passen

De BA in Filmmaking is een dynamisch en internationaal programma dat tot doel heeft je creatieve talent te koesteren. Om die reden vereist het toelatingsproces voor dit programma dat kandidaten bewijs overleggen dat hun creatieve capaciteiten en hun inzet voor het filmmaken onthult. Voor het portfolio willen we dat u ons een van de volgende artefacten levert:

 • 5 foto's die een thema volgen / een verhaal vertellen en persoonlijk belangrijk voor je zijn.
 • 1 tot een video van 3 minuten, wat voor jou iets speciaals betekent.
 • Een kort animatiestuk dat je hebt gemaakt en waarover je graag wilt praten tijdens het interview.
 • 3 tot 5 tekeningen / schetsen / schilderijen die je hebt gemaakt die je creatieve instinct onthullen.
 • Interesse in webdesign die u kunt aantonen via 3 tot 5 webpagina's die u hebt gemaakt.
 • Een stuk creatief schrijven (waarmee we een kort verhaal, een gedicht of zelfs het hoofdstuk van een roman bedoelen) dat je hebt geproduceerd - geen woordlimiet, maar houd het alsjeblieft vrij kort. Als dit in een andere taal is dan Engels, moet je het vertalen.
 • Muziek / liedje dat je hebt gecomponeerd - 3 minuten.
 • Elk ander creatief media-artefact dat volgens jou je creativiteit laat zien.

Voor het essayonderdeel :

 • Schrijf 500 woorden (+/- 50 woorden) over het onderwerp: Wat mijn artefact voor mij betekent.

Nadat we uw portfolio hebben bestudeerd, wordt u uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. We bespreken onder meer uw portfolio en wat u geïnspireerd heeft om het te produceren, uw favoriete films en tv-shows en de redenen waarom u ze leuk vindt, en welk loopbaantraject u mogelijk in gedachten heeft.

Alle aanvragers die geïnteresseerd zijn in filmmaken, moeten ook het reguliere XJTLU aanvraagproces doorlopen. Chinese kandidaten voor het vasteland, ga naar de sollicitatiepagina .

Internationale aanvragers moeten hun aanvraag indienen via ons online aanvraagsysteem:

 1. Klik / tik op de link toepassen
 2. Maak een account aan of log in op uw bestaande account
 3. Voltooi uw aanvraag

Zodra uw aanvraagaccount met succes is aangemaakt, voert u alle vereiste informatie in het aanvraagformulier zorgvuldig in en zorgt u ervoor dat de informatie die u verstrekt correct, volledig en actueel is. Upload de vereiste documenten naar de overeenkomstige velden.

U kunt op elk moment inloggen om uw aanvraagformulier te bekijken.

Voor meer informatie over hoe u met succes kunt solliciteren om te studeren aan XJTLU , gaat u naar de pagina over solliciteren .

Opmerking: dit programma is onder voorbehoud van definitieve validatie door de Universiteit van Liverpool.

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. ... Lees meer

Xi’an Jiaotong-Liverpool University (XJTLU) is an international joint venture university founded by Xi’an Jiaotong University in China and the University of Liverpool in the United Kingdom in 2006. Lees Minder