BA Filmmaking

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De tweejarige cursus wordt geleverd in zes termijnen en bedraagt in totaal 360 studiepunten. Het doel van het programma is om op een geïntegreerde manier creatieve, academische, technische en professionele vaardigheden aan te leren in een industriestandaard kader. Daartoe vindt het lesgeven in eerste instantie plaats door middel van interactieve lezingen, seminars, workshops en filmvertoningen en wordt het vervolgens in een praktische setting voortgezet door middel van gezamenlijke filmproducties, in-company stages en onafhankelijk studeren.

 • Termen 1 en 2 worden besteed aan het leren over belangrijke disciplines voor filmmaken: scenarioschrijven, regisseren, produceren, cinematografie, bewerken, geluid en productieontwerp. Deze fase van de cursus culmineert in een reeks samenwerkingsprojecten, Filmproject 1, waarin je meerdere in-en-uitgezette rollen ervaart binnen de disciplines van het filmmaken.
 • Tijdens periode 3 begin je onafhankelijk te worden en ontwikkel je belangrijke vaardigheden op bepaalde gebieden van het filmmaken door de productie van iets langere samenwerkingsprojecten, filmproject 2
 • In de vierde termijn krijg je meer controle over de keuzes van je modules naarmate je meer autonomie en ervaring opdoet over de cursus. Hiermee kun je kiezen tussen een stage-module of een collaboratief speciaal project , waarin een niet-verhalende fictiediscipline wordt verkend, bijvoorbeeld een documentaire, commerciële of experimentele film
 • Tijdens de vijfde termijn schrijf je normaal gesproken een proefschrift - een discursief proefschrift of een project met academisch commentaar. Je kunt ook een andere stage aanvragen, vergezeld van een presentatie. Tijdens de laatste en zesde termijn van de cursus werk je aan een tweede, langer en complexer, collaboratief filmproject, Filmproject 3 .

Deze unieke cursus is ontworpen om u praktische vaardigheden te laten opdoen in een praktische omgeving . Je zult pitchen om projecten / stages / afdelingsrol te beveiligen en als een team werken in een aantal films, die draaien op verschillende bemanningsrollen. Je krijgt een toenemende autonomie van semester vier tot semester zes in de besluitvorming en het beheer van budgetten van duizenden euro's.

Crewrollen hebben duidelijk gedefinieerde functies en verantwoordelijkheden. Bij LFA ervaar je deze industriële rollen in omstandigheden die lijken op die van een professionele filmset (een regisseur werkt met een schrijver om het script te ontwikkelen en met een editor om de film te bewerken). We bieden pre-productie, postproductie en professionele professionele technische ondersteuning waarmee u uw kennis in een ondersteunende omgeving kunt toepassen en uw creatieve stem kunt vinden .

Welk type studenten zoeken we?

We zijn op zoek naar toegewijde en toegewijde studenten met een bewezen passie en flair voor het maken van films. We willen mensen die een professionele carrière willen maken in de film- of televisie-industrie. Je moet gearticuleerd zijn, een teamplayer creëren en gedijen in een praktische hands-onomgeving die samenwerkt.

Toelatingseisen

 • A-niveaus: 2 A-niveaus met cijfer C of hoger (voorkeurspunten: art
 • GCSE: minstens 3 GCSE grade C of hoger, vakken inclusief Engels en wiskunde.
 • Of gelijkwaardige kwalificaties, zoals: AVCE's, BTEC National Award, Certificaat of Diploma, BTEC QCF, Progression Diploma, Advanced Diploma, NVQ Level 3 en hoger, Access to Higher Education Diploma, Art and Design Foundation Diploma, CACHE Diploma, Baccalaureate : Kwalificaties voor internationale, Europese of Welsh- en leerwerkprogramma's.
 • Uitzonderingen: We houden ook rekening met aanvragers die niet voldoen aan de bovenstaande academische vereisten maar een sterke portfolio en / of substantieel relevant werk / andere gerelateerde ervaring hebben en die motivatie en vaardigheden kunnen demonstreren om in de cursus te slagen. We overwegen ook aanvragers ouder dan 21 jaar.

Engelstalige vereisten:

Om te slagen in je studie aan de LFA, is het essentieel dat je effectief kunt communiceren in het Engels. Mogelijk moet u hier bewijs van leveren als Engels niet uw eerste taal is. De enige uitzondering zijn EU-studenten die eerder hebben gestudeerd en in het Engels zijn onderzocht. Voor internationale studenten kunnen we alleen de IELTS UKVI-kwalificatie accepteren. We hebben een minimale IELTS-score van 6,0 nodig.

Benodigde applicatiematerialen:

 • Volledig aanvraagformulier online invullen,
 • 1x referentie (aanbevelingsbrief),
 • Persoonlijke verklaring,
 • Kopie van paspoort,
 • CV,
 • Transcript van cijfers / voorspelde cijfers (dwz A-niveaus).

Meer te weten komen

Lees meer over de BA (Hons) -filmmaking (inclusief kosten

Laatst bijgewerkt op May 2019

Over de school

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recog ... Lees meer

Whether you’re an undergraduate, postgraduate, or professional looking for a specialised short course, London Filme Academy covers every filmmaking discipline from fiction to documentary-making. Recognised as a centre of excellence, we are reviewed by the Quality Assurance Agency for Higher Education, and partner with some of the most original and forward-thinking voices in the creative industry today. Lees Minder