BA Filosofie, politiek en economie

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA Filosofie, politiek en economie

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Overzicht

Deze cursus biedt afgestudeerden een uniek inzicht in de wereld en de vaardigheden om carrière te maken in overheid, politiek, goede doelen, NGO's en meer.

Het wordt gegeven door de School of Economics, het Department of Philosophy en de School of Politics and International Relations.

De combinatie van drie kerndisciplines van de sociale wetenschappen, onze filosofie, politiek en economie (PPE) biedt een holistische benadering van het begrip van de wereld om ons heen. Studenten van PPE passen de complementaire analytische kaders van filosofie, politieke wetenschappen en economie toe om een ​​rijk begrip te krijgen van de wortels van en oplossingen voor problemen in de echte wereld. Het is waarschijnlijk geen toeval dat veel wereldleiders - de voormalige premier van het VK, David Cameron, onder hen - PPE hebben bestudeerd.

In Nottingham besteden PPE-studenten een derde van hun tijd aan het bestuderen van modules in elke discipline. De aangeboden modules zijn afgestemd op het interdisciplinaire karakter van de cursus en verbinden de drie elementen tot een samenhangend en rigoureus studieprogramma.

Jaar een

Je neemt modules over elke discipline. Modules in wiskunde en statistiek maken deel uit van het eerste jaar waarin PPE-studenten in hun laatste jaar een brede selectie van economische modules kunnen volgen.

In je eerste jaar volg je ook een jaar lang een studievaardigheidsmodule om ervoor te zorgen dat de overgang van school naar universiteit soepel en efficiënt verloopt. Je neemt ook een jaar durende module die zich richt op loopbaanvaardigheden en inzetbaarheid, inclusief begeleiding bij het voorbereiden van je CV, interviewtechnieken en het aanvragen van stages.

Jaar twee

Je neemt modules over elke discipline met meer keuze aan optionele modules.

Jaar drie

Je kunt 40 credits aan politieke, filosofie- en economische modules of 60 studiepunten van modules uit twee van deze disciplines volgen.

Belangrijkste feiten

 • We zijn 4e in het Verenigd Koninkrijk voor economie in The Guardian University Guide 2018
 • In de nieuwste National Student Survey (NSS) heeft de School of Economics de hoogste score voor studenttevredenheid bij economische afdelingen in de universiteiten van Russell Group
 • We zijn de zevende in het Verenigd Koninkrijk voor economie in The Complete University Guide 2018

Toelatingseisen

A-niveaus: A * AA exclusief algemene studies, vrijetijdsstudies en mondiale perspectieven en onderzoek (A * ABB voor degenen die vier volledige A-niveaus nemen en ze in hetzelfde jaar voltooien)

GCSE's: GCSE wiskunde, 7 (A) of hoger, tenzij het op A-niveau wordt genomen

Engelse taalvereisten

IELTS: 7,0 (niet minder dan 7,0 bij lezen en schrijven, en 6,0 bij spreken en luisteren)

Opmerkingen voor aanvragers

We zijn op zoek naar studenten die het vermogen en de motivatie hebben om van onze cursussen te profiteren en die een waardevolle bijdrage leveren aan de afdeling en de universiteit. Kandidaten voor een volledige toelating worden beschouwd op basis van hun UCAS-aanvraag.

Bij het beoordelen van uw aanvraag, zullen we op zoek gaan naar bewijs dat u in staat zult zijn om de doelstellingen van het studieprogramma te bereiken en de vereiste normen te bereiken. We houden rekening met een aantal factoren naast en in sommige gevallen in plaats van formele onderzoeksresultaten.

De selectie van de aanvragers aan wie we een aanbod doen, is gebaseerd op een combinatie van het academisch dossier van de kandidaat en een beoordeling van alle informatie die wordt verstrekt in hun UCAS-aanvraag, hun academische referentie en hun persoonlijke verklaring.

modules

Houd er rekening mee dat de onderstaande structuur waarschijnlijk zal veranderen voor 2018 entry; updates worden toegevoegd wanneer ze beschikbaar zijn.

Typische modules van één jaar

Kern

Economie

 • Foundations of Economics
 • Kwantitatieve methoden
 • Schrijvende economie

Filosofie

 • Elementaire logica
 • Inleiding tot de ethiek
 • Redeneren en argumenteren: een inleiding tot de filosofische methode

Een van:

 • Uiterlijk en realiteit
 • Zelf, geest en lichaam

Politiek

 • Inleiding tot vergelijkende politiek

Plus een optionele politiekmodule.

Typische twee modules van het jaar

Kern

Economie

 • Principes van macro-economie
 • Principes van de micro-economie

Filosofie

Twee van:

 • Zijn, worden en werkelijkheid
 • Vrijheid en verplichting
 • Kennis en rechtvaardiging
 • Geest en Bewustzijn
 • De aard van betekenis
 • Normatieve ethiek
 • Sociale filosofie
 • Speciaal onderwerp in de geschiedenis van de filosofie

Politiek

Gekozen uit:

 • Benaderingen van politiek en internationale betrekkingen
 • Britse partijpolitiek
 • Wereldwijde beveiliging
 • Internationale politieke economie en wereldwijde ontwikkeling
 • Sociale en wereldwijde rechtvaardigheid

Typische jaar drie modules

Je kunt kiezen uit 40 studiepunten modules uit elk van de politiek, filosofie en economie, of 60 studiepunten modules uit twee willekeurige polen, filosofie en economie.

facultatief

Economie

Over geavanceerde onderwerpen zoals:

 • Ontwikkelingseconomie
 • Experimentele en gedragseconomie
 • Macro-economie
 • Micro-economie
 • Monetaire economie
 • Industriële organisatie
 • Internationaal handelsbeleid

Filosofie

 • Boeddhistische filosofie
 • Filosofie van het strafrecht

Politiek

 • Politiek en drugs
 • Airpower en Modern Warfare

Het bovenstaande is een voorbeeld van de typische modules die we aanbieden op de datum van publicatie maar is niet bedoeld om te worden beschouwd en / of ingeroepen als een definitieve lijst van de modules die beschikbaar zullen zijn in een bepaald jaar. Vanwege het verstrijken van de tijd tussen het begin van de cursus en de daaropvolgende jaren van de cursus, kunnen modules veranderen als gevolg van ontwikkelingen in het curriculum en de module-informatie in dit prospectus wordt alleen voor indicatieve doeleinden verstrekt.

In het buitenland studeren

Op deze cursus kun je een aanvraag indienen om een ​​deel van je tweede jaar door te brengen op de universiteitscampus in China of een semester doorbrengen bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië, Canada en Japan.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren en soortgelijke modules te gaan studeren bij je tegenhangers in Nottingham (lesgeven is in het Engels).

Careers

Een diploma uit Nottingham geeft je een voorsprong in je carrière. In Nottingham verkrijgt u een sterke academische basis en een reeks uitstekende vaardigheden op het gebied van filosofie, politiek en economie, evenals overdraagbare vaardigheden, zoals het vermogen om zelfstandig te studeren en effectief te communiceren, zowel mondeling als schriftelijk.

Je zult de capaciteit hebben om gecompliceerde economische concepten te begrijpen, of ze nu wiskundig of filosofisch van aard zijn. Je zult zeer bedreven zijn in analytisch redeneren, duidelijke presentatie van ideeën, constructieve discussie en het vermogen om complexe ideeën en redeneringen op toegankelijke manieren te verwoorden. Je ontwikkelt ook specialistische kennis van politieke ideeën en concepten, internationale kwesties en politieke systemen die je wereldwijde carrièreperspectieven zullen verbeteren.

Onze afgestudeerden kiezen voor een breed scala aan loopbanen, waaronder investment banking, accountancy, belastingadvies, werken in overheidsgebouwen, auditing, management consultancy, print- en televisiejournalistiek, gemeenteraadsleden en nog veel meer. We erkennen dat afgestudeerden vaak meer dan alleen een grote mate nodig hebben om hun CV te onderscheiden van de rest, dus werken we ook samen met studenten om hen te helpen stage te lopen en werkervaring op te doen bij topwerkgevers.

Gemiddeld beginsalaris en loopbaanontwikkeling

93,3% van de niet-afgestudeerden van de School of Economics die beschikbaar waren voor werk had binnen zes maanden na afstuderen werk of een vervolgopleiding gehad. Het gemiddelde beginsalaris was £ 29.568, met als hoogste £ 55.000. *

93,2% van de niet-afgestudeerden van de School of Humanities die beschikbaar waren voor werk had binnen zes maanden na afstuderen werk gevonden of verder gestudeerd. Het gemiddelde beginsalaris was £ 20.205, met een maximum van £ 38.000. *

93% van de niet-afgestudeerden van de School of Politics and International Relations die beschikbaar waren voor werk hadden binnen zes maanden na afstuderen werk of een vervolgopleiding gehad. Het gemiddelde beginsalaris was £ 23.763, met een maximum van £ 40.000. *

De School of Economics staat op de tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk voor het stimuleren van afgestudeerde salarissen, waarbij afgestudeerden gemiddeld £ 8.810 meer verdienen dan verwacht vijf jaar na hun afstuderen. **

* Bekende bestemmingen voor studenten met een voltijdvervangend studieprogramma 2015/16. Salarissen worden berekend op basis van de mediaan van degenen met een volledige baan in het VK.

** The Economist Britse universiteitsranking, 2017.

Careers ondersteuning en advies

Studeren voor een diploma aan de Universiteit van Nottingham geeft je het soort vaardigheden en ervaringen die van onschatbare waarde zullen blijken in elke loopbaan, welke richting je ook kiest.

Gedurende de hele tijd dat u bij ons bent, kunnen onze Carrière- en Inzetbaarheidsservice met u samenwerken om uw vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid nog verder te verbeteren; assisteren bij sollicitatie- of cursusaanvragen, zoeken naar geschikte stageplaatsen en het organiseren van evenementen om u dichter bij een groot aantal potentiële werkgevers te brengen.

Deze school biedt programma's in:
 • Engels


Laatst bijgewerkt op February 9, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2018
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
9,250 GBP
£ 9,250 (VK / EU) - £ 16,350 (internationaal)
Locations
Verenigd Koninkrijk - Nottingham, Engeland
Startdatum : Sept. 2018
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates