BA Filosofie, politiek en economie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Deze cursus biedt afgestudeerden een uniek inzicht in de wereld en de vaardigheden om carrière te maken in overheid, politiek, goede doelen, NGO's en meer.

Het wordt gegeven door de School of Economics, Department of Philosophy en School of Politics and International Relations en biedt een holistische benadering om de wereld om ons heen te begrijpen.

Je past de complementaire analytische kaders toe van filosofie, politieke wetenschappen en economie om een ​​rijk begrip te krijgen van de wortels van en oplossingen voor echte problemen. Het is waarschijnlijk geen toeval dat veel wereldleiders filosofie, politiek en economie hebben gestudeerd.

Je zult een derde van je tijd besteden aan het bestuderen van modules in elke discipline. De aangeboden modules zijn afgestemd op het interdisciplinaire karakter van de cursus en verbinden de drie elementen tot een samenhangend en rigoureus studieprogramma.

Jaar een

Je neemt modules over elke discipline. Modules in wiskunde en statistiek maken deel uit van het eerste jaar, waardoor je in je laatste jaar een brede selectie economische modules kunt volgen.

In je eerste jaar volg je ook een jaar lang een studievaardigheidsmodule om ervoor te zorgen dat de overgang naar een universitair onderzoek soepel verloopt. Je neemt ook een jaar durende module die zich richt op loopbaanvaardigheden en inzetbaarheid, inclusief begeleiding bij het voorbereiden van je CV, interviewtechnieken en het aanvragen van stages.

Jaar twee

Je neemt modules over elke discipline met meer keuze aan optionele modules. Je kunt ook een semester van je tweede studiejaar in het buitenland studeren , vergelijkbare modules volgen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uitbreiden met andere opties.

Jaar drie

Je kunt 40 credits aan politieke, filosofie- en economische modules of 60 studiepunten van modules uit twee van deze disciplines volgen.

Meer informatie.

Toelatingseisen

A-niveaus: A * AA met uitzondering van algemene onderzoeken, vrijetijdsstudies en mondiale perspectieven en onderzoek (A * ABB voor degenen die vier volledige A-niveaus nemen en deze in hetzelfde jaar voltooien)

GCSE's: GCSE wiskunde, 7 (A) of hoger, tenzij het op A-niveau wordt genomen

Engelse taalvereisten

IELTS: 7,0 (niet minder dan 7,0 bij lezen en schrijven, en 6,0 bij spreken en luisteren)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

In het buitenland studeren

Voor deze cursus kun je een semester studeren in het buitenland doorbrengen op de campussen van de universiteit in China of Maleisië, of bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië en Canada.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

Een graad uit Nottingham kan je een voorsprong geven in je carrière. Je krijgt een sterke academische basis en een reeks uitstekende vaardigheden in filosofie, politiek en economie, evenals overdraagbare vaardigheden, zoals het vermogen om zelfstandig te studeren en effectief, mondeling en schriftelijk te communiceren.

Je zult de capaciteit hebben om gecompliceerde economische concepten te begrijpen, of ze nu wiskundig of filosofisch van aard zijn. Je zult zeer bedreven zijn in analytisch redeneren, duidelijke presentatie van ideeën, constructieve discussie en het vermogen om complexe ideeën en redeneringen op toegankelijke manieren te verwoorden.

Je ontwikkelt ook specialistische kennis van politieke ideeën en concepten, internationale kwesties en politieke systemen die je wereldwijde carrièreperspectieven zullen verbeteren.

Onze afgestudeerden kiezen voor een breed scala aan loopbanen , waaronder investment banking, accountancy, belastingadvies, werken in overheidsgebouwen, auditing, management consultancy, print- en televisiejournalistiek, gemeenteraadsleden en nog veel meer.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder