BA Filosofie, politiek en economie

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA Filosofie, politiek en economie

University of Nottingham - Faculty of Social Sciences

Overzicht

Deze cursus biedt afgestudeerden een uniek inzicht in de wereld en de vaardigheden om carrière te maken in overheid, politiek, goede doelen, NGO's en meer.

Het wordt gegeven door de School of Economics, Department of Philosophy en School of Politics and International Relations en biedt een holistische benadering om de wereld om ons heen te begrijpen.

Je past de complementaire analytische kaders toe van filosofie, politieke wetenschappen en economie om een ​​rijk begrip te krijgen van de wortels van en oplossingen voor echte problemen. Het is waarschijnlijk geen toeval dat veel wereldleiders filosofie, politiek en economie hebben gestudeerd.

Je zult een derde van je tijd besteden aan het bestuderen van modules in elke discipline. De aangeboden modules zijn afgestemd op het interdisciplinaire karakter van de cursus en verbinden de drie elementen tot een samenhangend en rigoureus studieprogramma.

Jaar een

Je neemt modules over elke discipline. Modules in wiskunde en statistiek maken deel uit van het eerste jaar, waardoor je in je laatste jaar een brede selectie economische modules kunt volgen.

In je eerste jaar volg je ook een jaar lang een studievaardigheidsmodule om ervoor te zorgen dat de overgang naar een universitair onderzoek soepel verloopt. Je neemt ook een jaar durende module die zich richt op loopbaanvaardigheden en inzetbaarheid, inclusief begeleiding bij het voorbereiden van je CV, interviewtechnieken en het aanvragen van stages.

Jaar twee

Je neemt modules over elke discipline met meer keuze aan optionele modules. Je kunt ook een semester van je tweede studiejaar in het buitenland studeren , vergelijkbare modules volgen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uitbreiden met andere opties.

Jaar drie

Je kunt 40 credits aan politieke, filosofie- en economische modules of 60 studiepunten van modules uit twee van deze disciplines volgen.

Belangrijkste feiten

Toelatingseisen

A-niveaus: A * AA met uitzondering van algemene studies, vrijetijdsstudies en mondiale perspectieven en onderzoek (A * ABB voor degenen die vier volledige A-niveaus nemen en ze in hetzelfde jaar voltooien)

GCSE's: GCSE wiskunde, 7 (A) of hoger, tenzij het op A-niveau wordt genomen

Engelse taalvereisten

IELTS: 7,0 (niet minder dan 7,0 bij lezen en schrijven, en 6,0 bij spreken en luisteren)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

Als je extra ondersteuning nodig hebt om je taalvaardigheid op het vereiste niveau te brengen, kun je misschien een cursus volgen bij het Centrum voor Engels Taalonderwijs , dat is geaccrediteerd door de British Council voor Engelse les in het Verenigd Koninkrijk.

Studenten die met succes de presessionele cursus voltooien naar het vereiste niveau kunnen doorgaan naar hun gekozen opleiding zonder IELTS of gelijkwaardig opnieuw te doen.

Internationale aanvragers

Voor landspecifieke informatie, inclusief toegangsvereisten, contactgegevens en vertegenwoordigers, zie onze website . Als je een visum nodig hebt om te studeren, kan de universiteit je alle informatie en advies geven die je nodig hebt. Alternatieve toelatingseisen voor houders van een internationale tariefstatus zijn:

Internationaal baccalaureaat: 36 inclusief bonuspunten
ISC / CBSE: 90% in jaar 12

Kandidaten die een basiscursus volgen, moeten contact met ons opnemen voor meer informatie.

Volwassen studenten

Aan de Universiteit van Nottingham hebben we een waardevolle gemeenschap van volwassen studenten en we waarderen hun bijdrage aan de bredere studentenpopulatie. U vindt veel nuttige informatie in onze gids voor volwassen studenten .

Alternatieve kwalificaties

Ons toelatingsproces erkent dat aanvragers een schat aan verschillende ervaringen hebben en mogelijk verschillende educatieve Pathways hebben gevolgd. Bekijk de alternatieve kwalificatiepagina voor meer informatie. Houd er rekening mee dat we geen uitgebreide projectkwalificaties accepteren.

Flexibel toelatingsbeleid

Als erkenning voor de gevarieerde ervaring en educatieve Pathways van onze aanvragers, hanteert de universiteit van Nottingham een flexibel toelatingsbeleid . We kunnen sommige aanvragers een aanbieding doen lager dan geadverteerd, afhankelijk van hun persoonlijke en educatieve omstandigheden. Raadpleeg het toelatingsbeleid en de procedures van de universiteit voor meer informatie.

Opmerkingen voor aanvragers

We zijn op zoek naar studenten die het vermogen en de motivatie hebben om van onze cursussen te profiteren en die een waardevolle bijdrage leveren aan de afdeling en de universiteit. Kandidaten voor een volledige toelating worden beschouwd op basis van hun UCAS-aanvraag.

Bij het overwegen van uw aanvraag, zullen wij op zoek gaan naar bewijs dat u in staat zult zijn om de doelstellingen van het studieprogramma te bereiken en de vereiste normen te bereiken. We houden rekening met een aantal factoren naast en in sommige gevallen in plaats van formele onderzoeksresultaten.

Selectie van die aanvragers aan wie we een aanbod doen, zal gebaseerd zijn op een combinatie van het academisch verslag van de kandidaat en een beoordeling van alle informatie die in zijn UCAS-aanvraag wordt verstrekt, hun academische referentie en hun persoonlijke verklaring.

modules

Het volgende is een voorbeeld van de typische modules die we aanbieden op de datum van publicatie maar is niet bedoeld om te worden beschouwd en / of ingeroepen als een definitieve lijst van de modules die beschikbaar zullen zijn in een bepaald jaar. Vanwege het verstrijken van de tijd tussen het begin van de cursus en de daaropvolgende jaren van de cursus, kunnen modules veranderen als gevolg van ontwikkelingen in het curriculum en de module-informatie in dit prospectus wordt alleen voor indicatieve doeleinden verstrekt.

Typische modules van één jaar

Core economics-modules

Foundations of Economics

Kwantitatieve methode

Schrijvende economie

Loopbanen en inzetbaarheid voor economen

Kernfilosofiemodules

Gedachten, kennis en ethiek

Redeneren, argument en logica

Kernpolitieke modules

Inleiding tot vergelijkende politiek

Een van:

Britse politieke geschiedenis sinds 1945

Moderne politieke theorie

Problemen in de mondiale politiek

Typische twee modules van het jaar

Core economics-modules

Principes van macro-economie

Principes van de micro-economie

Filosofiemodulen
Twee uit de filosofie:

Oude Griekse filosofie

Zijn, worden en werkelijkheid

Vrijheid en verplichting

Een inleiding tot de hedendaagse meta-ethiek

Geest en Bewustzijn

De aard van betekenis

Normatieve ethiek

Filosofie van de kunst

Philosophy of Science: van positivisme naar postmodernisme

Sociale filosofie

Speciaal onderwerp in de geschiedenis van de filosofie

Politiek modules
Gekozen uit:

Benaderingen van politiek en internationale betrekkingen

Britse partijpolitiek

Twijfelachtige politiek: de strijd voor democratie in Groot-China

Crisissen en controverses in de Europese politiek

Wereldwijde beveiliging

Hoe kiezers beslissen

Internationale politieke economie en wereldwijde ontwikkeling

Internationale politiek in de 20e eeuw

Politieke partijen en partijsystemen over de hele wereld

Sociale en wereldwijde rechtvaardigheid

Sociale verandering en openbaar beleid in het hervormingsjaar van China

Typische jaar drie modules

Je kunt kiezen uit 40 studiepunten modules uit elk van de politieke, filosofische en economische wetenschappen, of 60 studiepunten modules uit een tweetal van de politiek, filosofie en economie.

Optionele economische modules
Geavanceerde onderwerpen zoals:

Ontwikkelingseconomie

Economische beleidsanalyse

Experimentele en gedragseconomie

Financiële economie

Industriële organisatie

Internationaal geld en macro-economie

Internationaal handelsbeleid

Internationale handel

Arbeidseconomie

Macro-economie

Micro-economie

Monetaire economie

Politieke economie

Publieke sector economie

Optionele filosofiemodules

Geavanceerde logica

Geavanceerde onderwerpen in esthetiek

Geavanceerde onderwerpen in meta-ethiek

Geavanceerde onderwerpen in sociale filosofie

Geavanceerde onderwerpen in de filosofie van de geest

Boeddhistische filosofie

Communiceren over filosofie

Proefschrift

Environmental Ethics

Vrije wil en actie

God en geld

Taal, metafysica en metametafysica

Marx

Filosofie van het strafrecht

Filosofie van seks

Rawls 'politieke filosofie en zijn critici

Nader gebruik van het utilitarisme

Onderwerp in de Philosophy of Sciences

Optionele politieke modules

Airpower en Modern Warfare

Overheid en politiek in de VS.

Ideeën en politiek in hedendaags Groot-Brittannië

Immigratie en burgerschap

Parlementaire studies

Politiek en drugs

De oorlog in Irak

In het buitenland studeren

Voor deze cursus kun je een semester studeren in het buitenland doorbrengen op de campussen van de universiteit in China of Maleisië, of bij een van onze partnerinstellingen op locaties zoals Australië en Canada.

Je krijgt de kans om je horizon te verbreden en je inzetbaarheid te vergroten door een andere cultuur te ervaren. Je kunt ervoor kiezen soortgelijke modules te bestuderen bij je tegenhangers in Nottingham of je kennis uit te breiden door andere opties te kiezen. Lesgeven is meestal in het Engels; er kunnen echter mogelijkheden zijn om in een andere taal te studeren als u voldoende vloeiend bent.

Careers

Een graad uit Nottingham kan je een voorsprong geven in je carrière. Je krijgt een sterke academische basis en een reeks uitstekende vaardigheden in filosofie, politiek en economie, evenals overdraagbare vaardigheden, zoals het vermogen om zelfstandig te studeren en effectief, mondeling en schriftelijk te communiceren.

Je zult de capaciteit hebben om gecompliceerde economische concepten te begrijpen, of ze nu wiskundig of filosofisch van aard zijn. Je zult zeer bedreven zijn in analytisch redeneren, duidelijke presentatie van ideeën, constructieve discussie en het vermogen om complexe ideeën en redeneringen op toegankelijke manieren te verwoorden.

Je ontwikkelt ook specialistische kennis van politieke ideeën en concepten, internationale kwesties en politieke systemen die je wereldwijde carrièreperspectieven zullen verbeteren.

Onze afgestudeerden kiezen voor een breed scala aan loopbanen , waaronder investment banking, accountancy, belastingadvies, werken in overheidsgebouwen, auditing, management consultancy, print- en televisiejournalistiek, gemeenteraadsleden en nog veel meer.

Gemiddeld beginsalaris en loopbaanontwikkeling

94,5% van de studenten van de School of Economics had binnen zes maanden na afstuderen werk gevonden of verder gestudeerd. Het gemiddelde beginsalaris was £ 28.000, waarvan het hoogste £ 60.000 was.

95% van de studenten van de School of Humanities had verzekerd werk of verdere studie binnen zes maanden na afstuderen. Het gemiddelde beginsalaris was £ 20.000, waarvan het hoogste £ 32.000 was.

93,6% van de studenten van de School of Politics and International Relations had binnen zes maanden na afstuderen werk gevonden of verder gestudeerd. Het gemiddelde beginsalaris was £ 21.000, met een maximum van £ 75.000. *

De School of Economics staat op de tweede plaats in het Verenigd Koninkrijk voor het stimuleren van afgestudeerde salarissen, waarbij afgestudeerden gemiddeld £ 8.810 meer verdienen dan verwacht vijf jaar na hun afstuderen. *

Bekende bestemmingen voor studenten met een voltijdsbegeleiding die beschikbaar waren voor werk 2016/17. Salarissen worden berekend op basis van de mediaan van degenen met een volledige baan in het VK.
** The Economist Britse universiteitsranking, 2017 .

Careers ondersteuning en advies

Studeren voor een diploma aan de Universiteit van Nottingham geeft je het soort vaardigheden en ervaringen die van onschatbare waarde zullen blijken in elke loopbaan, welke richting je ook kiest.

Gedurende de hele tijd dat u bij ons bent, kunnen onze Carrière- en Inzetbaarheidsservice met u samenwerken om uw vaardigheden op het gebied van inzetbaarheid nog verder te verbeteren; assisteren bij sollicitatie- of cursusaanvragen, zoeken naar geschikte stageplaatsen en het organiseren van evenementen om u dichter bij een breed scala aan potentiële werkgevers te brengen.

Bekijk onze loopbaanpagina voor een overzicht van alle inzetbaarheid en kansen die we bieden aan huidige studenten.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels


Laatst bijgewerkt op October 22, 2018
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Sept. 2019
Duration
Duur
3 jaar
Voltijd
Price
Prijs
9,250 GBP
£ 9,250 (VK / EU) - £ 17,550 (internationaal)
Locations
Verenigd Koninkrijk - Nottingham, Engeland
Startdatum : Sept. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates