BA Game-ontwerp

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Game Design Bachelor Degree

Ontwerp en programmeer uw eigen spellen in Game Design Studies

Computer-, video- en mobiele games zijn het medium van de toekomst. Ze houden tegenwoordig al van meer dan 40 procent van de Duitsers, meer dan 90 procent speelt meerdere keren per week. Games zijn entertainment en business, maar ook persoonlijke expressie en imago van mondiale perspectieven - en maken (in de meeste gevallen) ook erg leuk! Als spelontwerper of -ontwerper ontwikkel je innovatieve game-mechanica en creëer je het verhaal van het spel! Met je expertise ben je betrokken bij alle ontwikkelingsstappen: van het eerste idee tot de technisch-creatieve conceptie tot het ontwerp van kamers en personages.

Wij van de University of Applied Sciences Europe zijn op de hoogte van de artistieke en culturele mogelijkheden van het medium van computerspellen en trainen u daarom op een praktische en branchegerichte manier met state-of-the-art apparatuur in onze gamedesignstudies.

In het bacheloropleiding Game Design leer je alleen van gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie en kun je de professionele apparatuur van de University of Applied Sciences Europe inclusief Game Labs, VR-apparatuur, MacPools, enz. Voor je studieprojecten. De focus van ons onderwijs ligt op uw individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een vriendelijke, vertrouwde en creatieve sfeer. Door onze interdisciplinaire selectie van onderwerpen, een verscheidenheid aan praktische projecten en via een semester in het buitenland of stages, kunt u uw studie en uw carrièrepad actief vormgeven.

feiten:

 • Diploma: Bachelor of Arts (BA)
 • Campus: Berlijn
 • Voertaal: Duits (Hamburg), Engels (Berlijn, Hamburg)
 • Semesterbegin: Wintersemester: september
 • Duur van de studie: 7 semesters (voltijd)
 • Stage / semester buitenland: in het 5de semester
 • Kredietpunten: 210 ECTS
 • Focus van studie:
  • Focus op individuele ondersteuning in kleine leergroepen en een familiale sfeer. Veel creatieve vrijheid, professionele apparatuur en praktische projecten. Lesgeven door gerenommeerde docenten uit de creatieve industrie.
 • Studie Kosten:
 • Voor EU-aanvragers: € 7.980 per jaar
 • Voor niet-EU-aanvragers: jaarlijks € 10.380

Het bijzondere aan studeren aan de University of Applied Sciences Europe

De studie aan de University of Applied Sciences Europe vindt plaats in kleine leergroepen. Dit garandeert individuele ondersteuning en persoonlijk contact met onze docenten. Onze docenten zijn succesvolle experts uit het veld, wiens netwerk in de branche u ten goede komt.

De inhoud van je studie kan worden bepaald en uitgebreid door een grote, interdisciplinaire selectie van onderwerpen. Onze praktijkgerichte benadering van studie omvat geïntegreerde stages en / of semesters in het buitenland. Daarnaast beschikt u over de modernste apparatuur, zoals een Game Lab.

Onze universiteit is door de overheid erkend en meerdere malen bekroond - en onze professoren en studenten. Bij ons kunt u NC-vrij toepassen, omdat het uw persoonlijkheid is die telt.

Inhoud van de studie - semester in het buitenland, stages en meer

In Game Design-studies ligt de focus van het lesgeven op de ontwikkeling en creatie van games met een innovatief en experimenteel karakter. Als student krijg je een overzicht van de economie, de cultuur en de markten rond computerspellen, van AAA tot Indie Games tot experimentele formats. Je wordt lesgegeven op het gebied van Game Design, Game Development, Game Art en Game Programming, evenals in hun interacties met elkaar. Je leert verschillende software te gebruiken, bijvoorbeeld Android-gameprogrammering met Java.

Vanaf het eerste semester leer je hoe je het ontwikkelproces creatief kunt beheersen in teams op een projectgerichte manier. De ontwikkeling van uw eigen games en prototypen wordt omkaderd door de theoretische aspecten van het spelmedium, een overzicht van de financiële vooruitzichten en een overzicht van de nationale en internationale industrie. In interdisciplinaire seminars, workshops en studiereizen, kunt u uw perspectief verruimen en ook in het 5e semester de kans krijgen om uw verworven vaardigheden in de praktijk uit te proberen tijdens een stage in Duitsland of in het buitenland.

Bestudeer game-ontwerp en maak carrière

Gameontwerpers zijn betrokken bij alle cruciale processen voor het maken van een nieuw spel: vanaf het eerste ontwerp van het game-idee, via alle creatieve beslissingen tijdens de ontwikkeling tot het maken van werelden en personages. Ze ontwikkelen innovatieve spelmechanismen en vormen de vertelkracht van een game.

Je kunt als Game Designer, Systeemontwerper, Niveauontwerper, Verhalende Ontwerper, Game Writer Game Artist of Game Programmer werken bij grote ontwikkelaarstudio's, maar je kunt ook de creative director van je eigen studio en eigen games zijn ontwikkelen en distribueren. Andere mogelijke werkterreinen na het afstuderen zijn gamejournalistiek en game-onderzoek.

Aanvraag voor de kunstafdeling Art

Film Motion Design, Fotografie, Communicatieontwerp, Game Design of Illustratie - Welke opleiding past bij uw talenten? We stellen uw interesse in undergraduate-cursussen aan de University of Applied Sciences Europe .

Je kunt een jaar van tevoren aanvragen voor de gewenste start van het semester aan onze universiteit. De aanvraagdeadline voor het wintersemester is 15 augustus (niet-EU-aanvragers: 15 juni) en voor het zomersemester 28 februari (niet-EU-aanvragers: 28 februari) . Hierna volgt een vervolgprocedure voor niet-erkende studieplaatsen. Als u al een geldig studentenvisum voor Duitsland heeft, kunt u zich aanmelden binnen de officiële aanvraagdeadline.

Toelatingscriteria voor een studieplek aan de University of Applied Sciences Europe zijn de toelatingsexamen voor de universiteit en de resultaten van het toelatingsexamen. Een opname is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van §11 in de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).

Overigens: je kunt ook het toelatingsexamen afleggen zonder een middelbareschooldiploma en een jaar voor je geplande start van de studie. Dit geeft u de zekerheid dat u al dan niet kunt studeren aan de University of Applied Sciences Europe .

We kijken uit naar uw aanvraag voor het zomer- en wintersemester 2019 en daarna.

Formele vereisten

De basistoelatingsvereiste voor de bacheloropleiding van de University of Applied Sciences Europe is de (technische) toelatingsexamenopleiding voor hoger onderwijs die je hebt behaald met een middelbareschooldiploma. Iedereen die minstens twee jaar beroepsopleiding heeft gevolgd, gereguleerd door de federale of staatswet en minstens twee jaar heeft gewerkt (elk in een vak vergelijkbaar met de beoogde cursus), heeft een directe vakspecifieke toegangsbewijs voor de universiteit (BerlHG § 11) en kan ook de University of Applied Sciences Europe Studeer University of Applied Sciences Europe .

Wij zullen uw vereisten onderzoeken en u onmiddellijk na indiening van de documenten informeren of u tot de studies kunt worden toegelaten.

Voordelen in opleidingen van andere door de staat of door de staat erkende instellingen voor hoger onderwijs alsmede buitenschoolse prestaties worden erkend op aanvraag, op voorwaarde dat hun gelijkwaardigheid met de resultaten in de respectieve studierichting wordt vastgesteld. Gelijkwaardigheid wordt vastgesteld als er geen wezenlijk verschil kan worden aangetoond en de prestaties qua inhoud, omvang en vereisten van de opleiding waarvoor krediet wordt aangevraagd, in wezen hetzelfde zijn. Verantwoordelijk hiervoor is de examencommissie. De concrete voorwaarden voor creditering en de exacte procedure hiervoor zijn geregeld in de relevante examenregeling voor de opleiding.

Dus je solliciteert

 • Vul ons online aanvraagformulier volledig in.
 • Upload een kopie van uw (Fach-) Abitur-certificaat of gelijkwaardig.
 • Na beoordeling van uw gegevens kunnen we beoordelen of u in aanmerking komt voor een diploma van de University of Applied Sciences Europe . Dan nodigen we je uit voor je toelatingsexamen. Zorg ervoor dat we uw geldige telefoonnummer hebben en u hierover kunnen bereiken. Uiteraard worden uw gegevens vertrouwelijk behandeld en niet aan ons doorgegeven.
 • Neem voor het toelatingsexamen op onze universiteit een eigen portfolio mee en een certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire ingangskwalificatie in originele of gecertificeerde fotokopieën.

Hoe gaat het interview met de opname?

 • Breng mee voor het toelatingsgesprek:
 • Tabular CV
 • Certificaat van algemene of vakspecifieke universitaire graad in gecertificeerde fotokopieën. Toelating is ook mogelijk als voldaan is aan de criteria van § 11 van de Berlijnse wet op het hoger onderwijs (BerlHG).
 • Portfolio met eigen artistiek-creatieve werken. Dit moet 15-20 werkvoorbeelden bevatten (uitzondering Game Design (BA), drie tot vijf concepten). Het volgende is mogelijk: tekeningen, schilderijen, schetsboeken, foto's, computergraphics, websites, CD-ROM's, korte films, maar ook tekstgeoriënteerde werken zoals: B. Concepten voor reclamecampagnes of artikelen. Grotere sculpturale werken en driedimensionale objecten kunnen ook worden gedocumenteerd als foto's of in digitale vorm. De map moet vergezeld gaan van een schriftelijke verklaring dat het werk onafhankelijk is gedaan. In het geval van Game Design-concepten voor analoge of digitale spellen en kunnen prototypen worden getoond (Gameplay, Game Art, Story).
 • Indien nodig, Bewijs van eigen maatschappelijke betrokkenheid, bijv. Bijvoorbeeld projecten waarbij u betrokken bent.
 • Uw gesprek met vertegenwoordigers van die soort
  • Eerst wordt u gevraagd naar uw motivatie voor een creatieve studie.
  • Nadien wordt uw folder bekeken, waarin ongeveer 15-20 werkstalen moeten staan. Uw portfolio en de resultaten van het interview zullen beslissen over uw toelating om te studeren aan de University of Applied Sciences Europe .
 • Direct na het interview leer je of je toegelaten wordt tot een studie aan de University of Applied Sciences Europe .

href = "https://www.bachelorstudies.de/BA-Game-Design/Deutschland/UEurope/

Laatst bijgewerkt op aug 2019

Over de school

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. ... Lees meer

Private and state-accredited: The University of Applied Sciences Europe (UE) educates tomorrow's designers and decision-makers in the areas of business, sports, media & event and art & design. The students become part of an innovative and international network, representing more than 100 nations at the UE campuses in Berlin, Hamburg and Iserlohn. Lees Minder
Berlijn , Iserlohn , Hamburg + 2 Meer Minder