BA Honours in Journalistiek

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Cursus samenvatting

Dit is een praktijkgerichte cursus met een sterke academische achtergrond. Het is gericht op het onderwijzen van multimedia en online technieken naast traditionele journalistieke vaardigheden zoals onderzoek, rapportage en schrijven.

Je wordt onderwezen door professionele journalisten en internationaal gerenommeerde academici, en je kunt niet alleen een betere journalist worden, maar je ook uitrusten met vaardigheden die je helpen bij welk mediaparcours je ook kiest. Onze studenten hebben een zeer hoog slaagpercentage bij het vinden van een baan in de media-industrie en recent afgestudeerden zijn gegaan naar netwerkradio, nationale kranten en tijdschriften, gerespecteerde websites, top PR-bureaus en grote televisiebedrijven.

De cursus heeft creativiteit, flexibiliteit, innovatie en ondernemerschap als kern. Het richt zich op online en crossmediale vaardigheden, omdat ze nu centraal staan in alles wat moderne journalisten doen, en niet alleen maar een add-on of een nabeschouwing.

Er zijn drie belangrijke onderdelen van de cursus:

 • Journalistieke praktijk, die zich richt op de belangrijkste journalistieke vaardigheden, productietechnieken en een laatste projectmodule, waaronder een live online site.
 • Journalistiek in context, die studenten helpt de sociale, politieke, economische, juridische, regelgevende en ethische context te begrijpen waarbinnen journalisten opereren.
 • Media- en communicatieonderzoek, dat het inzicht van studenten in het sociale en culturele gebruik van gemedieerde communicatie ontwikkelt.

De Journalistiek BA heeft een flexibele structuur die, hoewel het zich richt op de kern van journalistieke en kritische en analytische vaardigheden, studenten ook in staat stelt specialistische opties te kiezen en de controle over hun studies te nemen.

Leren vindt plaats door een combinatie van face-to-face onderwijs en onafhankelijke studie, waaronder lezingen en seminars, praktische workshops, groeps- en individuele projecten en presentaties.

De meerderheid van beoordeling is van cursussen, met inbegrip van journalistieke nieuwsverhalen en eigenschappen, video- en audiopakketten, multimediaverhalen, blogs en blogposts, en onderzoeksrapporten en case-studies uit de industrie.

Toelatingseisen

UK

Een van de volgende (of gelijkwaardige kwalificaties):

 • A-niveaus - BBB met uitzondering van algemene studies
 • Internationaal baccalaureaat - 28 punten (inclusief een minimum van 5 in het hoger Engels)
 • Pearson BTEC Level 3 Extended National Diploma - DDM
 • Toegang tot HE Diploma - slaag in met 45 credits op niveau 3 met een minimum van 36 Level 3 credits op verdienste of onderscheiding.

Naast een van bovenstaande, moet u beschikken over:

 • GCSE minimum graad 4 (Grade C in beoordelingssysteem voor 2017) in wiskunde en Engels.

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u een IELTS van 6,5 in het algemeen hebben met ten minste 6,0 schriftelijk.

EU / International

 • Internationaal baccalaureaat - 28 punten (inclusief een minimum van 5 in het hoger Engels)

Als Engels niet uw eerste taal is, moet u een IELTS van 6,5 in het algemeen hebben met ten minste 6,0 schriftelijk.

Careers

Carriere

Onze studenten studeren af met de vaardigheden die ze nodig hebben om werk te vinden in traditionele nieuwsmedia en uitgeversorganisaties, vaak online, bij de nieuwere generatie online journalistieke winkels en bij handels- en B2B-publicaties.

Maar ze zijn ook goed geschikt om in de creatieve media in het algemeen te werken, op gebieden zoals op uitzending gebaseerd onderzoek en productie en traditionele PR en marketing. En velen vinden nu werk in de sector voor online contentcreatie. Dit kan alles omvatten, van het runnen van sociale mediakanalen voor grote merken, het creëren van content voor merkgerelateerde websites en online communitybuilding tot gesponsorde content en native advertising en online en digitale marketing.

Sommige van onze afgestudeerden blijven in de academische wereld en volgen postdoctorale en doctoraatstudies. De cursus biedt studenten met interesse op dit gebied de mogelijkheid zich te specialiseren in theorie om zichzelf beter voor te bereiden op onderzoek op dit gebied.

Onze pas afgestudeerden hebben werk gevonden bij The Guardian, The Independent, The BBC, CNN, Radio One Newsbeat, Al-Jazeera, Buzzfeed, The Evening Standard, The Huffington Post, Google News, Cosmopolitan, Sky Sports News, T3, The Week, Grazia, Bloomberg, T3, Music Week, Share Radio, MSN UK en India Today.

Sommigen werken in online content en marketing voor bedrijven als Topshop en ASOS. Anderen zijn begonnen met hun eigen mediasites en bedrijven - bijvoorbeeld Wareable en de data-journalistiek non-profit Hei-Da.org.

Loopbaanontwikkeling centrum

Ons Career Development Center is zojuist voorgedragen voor de Best University Careers Service in de National Undergraduate Employability Awards voor 2017.

Met een groeiend netwerk van meer dan 3.000 werkgevers over de hele wereld en een team van ervaren loopbaanadviseurs, zijn wij er om u te helpen slagen.

In 2015-2016 hebben we meer dan 1.500 studenten geholpen bij het vinden van een baan in verschillende sectoren, met 250 werkgevers die deelnamen aan 14 on-campus vaardigheden en carrièresbeurzen.

Als Westminster-student heb je toegang tot onze diensten tijdens je studie en nadat je bent afgestudeerd.

Wij kunnen je helpen:

 • werkplaatsen vinden gerelateerd aan je opleiding,
 • vinden van banen in deeltijd / vakantie, stages en afstuderen, inclusief vrijwillige ervaring,
 • internationale kansen vinden om uw inzetbaarheid te vergroten,
 • werk effectief aan werkgevers,
 • schrijf betere CV's en aanvraagformulieren,
 • ontwikkel je sollicitatiegesprek en zakelijke vaardigheden,
 • plan je carrière met onze loopbaanadviseurs,
 • ontmoet werkgevers en ontdek uw carrièremogelijkheden tijdens onze werkgeversbeurzen, loopbaanpresentaties en netwerkevenementen gedurende het hele jaar.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Lees meer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Lees Minder