BA Honours in illustratie en visuele communicatie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Cursus samenvatting

Deze ambitieuze en interdisciplinaire cursus biedt praktijk en studie in beeldvorming, voornamelijk toegepast in illustratie maar ook in een reeks creatieve ontwerp- en communicatiecontexten van animatie tot commerciële installatie. Ons uitgangspunt is dat binnen de hedendaagse visuele praktijk de grenzen tussen kunst, ontwerp en illustratie zijn samengegaan, deels vanwege digitale technologieën, maar ook door het cultureel samengaan van disciplines binnen de visuele en podiumkunsten.

Nieuwe creatievelingen kunnen werken aan initiatieven die een scala aan vaardigheden vereisen, multi-contextueel, multi-media zijn en meer en meer samenwerking met anderen inhouden. In deze context biedt de cursus een diepgaande, reflectieve en procesgestuurde aanpak van beeldvorming en beeldmedia.

Cursus structuur

De volgende onderwerpen zijn indicatief voor wat u in deze cursus zult studeren.

Jaar 1

Jaar 1 dient als een introductie en diagnostische benadering van visuele communicatie door middel van een programma dat het tekenen en het maken van afbeeldingen omvat, ontwikkeld via gevarieerde mediaprocessen en visuele technologieën. Alle praktische werkzaamheden worden projectgericht uitgevoerd en bieden een menu met initiatieven die uw verbeeldingskracht testen en u helpen kennis en vaardigheden op te bouwen. Je krijgt inzicht in de beeldcultuur en je visie op veel aspecten van kunst en beeldvorming zal toenemen en meer geïnformeerd worden door je kennis en onderzoek. Je leert hoe je afbeeldingen kunt analyseren en deconstrueren, met name in de media en reclame, en je zult in staat zijn om je eigen werk op een meer geïnformeerde en geavanceerde manier te creëren.

Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer:

 • Inleiding tot hedendaagse kunst en visuele cultuur (theorie)
 • Inleiding tot beeldmedia (theorie)
 • Figuur tekening. (cursusoptieoefening - figuurstekening van observatie in de studio en op locatie)
 • Visual Communication Technologies: workshops en lessen in animatie, drukwerk, digitale media, fotografie en 3D.
 • Visuele communicatie - ontwikkeling en productie (projectgestuurde praktijk in beeldvorming)

Kredietniveau 4

Jaar 2

Je zult nu je begrip in visuele cultuur en toegepaste beeldvorming uitbreiden en verdiepen door een menu van door de industrie geleide en persoonlijk gedefinieerde onderzoeksinitiatieven, nationale en internationale studentenwedstrijden en vaste projecten. Dit jaar van studie heeft de meeste flexibiliteit, waarbij je keuzevakken of optionele studiemodules kunt kiezen in beide semesters of in het buitenland kunt studeren. Dit is een periode van onderzoek, diepgaande verkenning van visuele talen en methodologieën in beeldvorming en ontwerp. Je begint je eigen richting aan te passen in de onderwerpen die je kiest en de media waarmee je je oefeningen ontwikkelt. In theoretische studies zul je de visuele cultuur in meer detail en kritisch onderzoek onderzoeken, leidend tot het kiezen van een onderwerp voor je proefschrift.

U kunt maximaal 2 Westminster keuzemodules of cursus optionele modules kiezen.

Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer:

 • Tekensystemen (cursusoptieoefening - experimentele tekenpraktijk en onderzoek)
 • Interdisciplinaire praktijk (cursusoptieoefening - die beeldmedia ontwikkelt voor online productie en distributie)
 • Visuele communicatie: contextualisatie en ondernemerschap (projectgestuurde praktijk die beeldvorming aanmoedigt in relatie tot het milieu, de maatschappij en de hedendaagse cultuur) Deze module omvat deelname aan nationale en internationale studentenwedstrijden en externe ondernemingen)
 • Visuele communicatie: onderzoek en synthese (theoretische studies met lezingen in hedendaags kritisch debat binnen de visuele cultuur en leidt tot onderzoek en het opstellen van een essayvraag en bibliografie voor uw proefschrift)

Kredietniveau 5

Jaar 3

U bereidt nu uw portfolio voor op het betreden van de werkplek of om door te gaan met uw onderzoek en studies op het postuniversitaire niveau. Dit laatste jaar is gericht op het hoogtepunt van je leren en de aanmoediging om werk te produceren dat je eigen richting en aanpak bepaalt.

De Major Project- en Dissertation-modules helpen je om je praktijk te professionaliseren en bieden een laatste periode van diepgaand onderzoek. De twee keuzemodules zijn ontworpen om professionele ontwikkeling van beroepskwalificaties of academisch onderzoek en persoonlijke praktijken weer te geven die minder marktgestuurd zijn. Op dit moment is lesgeven voornamelijk begeleiding en advies over persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als onderdeel van deze industriële lancering biedt de cursus een tentoonstelling voor je diploma in London Gallery West, en als onderdeel van D

Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer:

 • Visuele communicatie: proefschrift (een essay van 8 - 10.000 woorden over een onderwerp gekozen uit eerder bestudeerde onderwerpen op de cursus en afgestemd op uw praktische werk)
 • Research Informed Practice (cursusoptie voor studenten die niet beroepsgericht zijn en tijd nodig hebben voor dieper onderzoek en visueel onderzoek.) Dit zou gelden voor studenten die doorgaan met de postuniversitaire studie, wiens praktijk meer valt onder de verantwoordelijkheid van film of beeldende kunst of van plan zijn lerarenopleidingen in te gaan)
 • Professional Engagement en Enterprise (cursusoptie met een specifieke focus op image-making en illustratie industrie voor studenten die van plan zijn om professioneel te werken in deze sector van de creatieve industrie)
 • Visuele communicatie: groot project (een intense en verlengde periode om praktisch werk te ontwikkelen)

Kredietniveau 6

Toelatingseisen

 • A Niveaus - BB / CCC
 • Internationaal baccalaureaat - 26 punten (minimum)
 • Pearson BTEC Level 3 Extended National Diploma - MMM
 • BTEC Foundation Diploma in Art and Design - Verdienste
 • Toegang tot HE Diploma - slaag in met 45 credits op niveau 3 met een minimum van 27 Level 3 credits op verdienste of onderscheiding. GCSE minimum graad 4 (Grade C in beoordelingssysteem voor 2017) in het Engels.

Als Engels niet je eerste taal is, zou je een IELTS-score van 6,0 moeten hebben, met een score van 5,5 in elk element.

Het is mogelijk dat je een portfolio met praktisch werk moet meenemen om te interviewen.

Careers

Werken in deze sector is een uitdaging, maar ook zeer gevarieerd en creatief en financieel lonend. Het werk op dit toegepaste gebied van de creatieve kunsten gebeurt normaal gesproken via een commissie. Kunstenaars combineren vaak werk en eigen werk, werken in opdracht en creatief werk voor bureaus.

Afgestudeerden van deze cursus gaan door in de volgende sectoren:

 • reclame
 • digitale media
 • film- en televisieproductie
 • publishing
 • digitale kunst
 • animatie
 • art direction en management
 • commerciële muziekpromotie en evenementen
 • mode
 • tentoonstelling en commerciële / ecologische installatie en weergave

Laatst bijgewerkt op jul 2019

Over de school

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Lees meer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Lees Minder