BA Honours in illustratie en visuele communicatie

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Cursus samenvatting

Deze ambitieuze en interdisciplinaire cursus biedt praktijk en studie in beeldvorming, voornamelijk toegepast binnen de illustratie, maar ook in een reeks creatieve ontwerp- en communicatiecontexten, van animatie tot commerciële installatie. Ons uitgangspunt is dat binnen de hedendaagse beeldpraktijk de grenzen tussen kunst, design en illustratie zijn versmolten, dit is mede te danken aan digitale technologieën maar ook aan de culturele versmelting van disciplines binnen de beeldende en podiumkunsten.

Nieuwe creatieven kunnen merken dat ze werken aan initiatieven die een scala aan vaardigheden vereisen, multi-contextueel, multi-media zijn en in toenemende mate samenwerking met anderen vereisen. Binnen deze context biedt de cursus een diepgaande, reflectieve en procesgestuurde benadering van beeldvorming en beeldmedia.

Cursus structuur

De volgende onderwerpen zijn indicatief voor wat u in deze cursus zult studeren.

Jaar 1

Jaar 1 dient als een introductie en diagnostische benadering van visuele communicatie via een programma dat tekenen en beeld maken omvat, ontwikkeld door middel van gevarieerde mediaprocessen en visuele technologieën. Alle praktische werkzaamheden zijn projectgestuurd en bieden een menu met initiatieven die je verbeelding testen en je helpen kennis en vaardigheden op te bouwen. Je krijgt inzicht in de visuele cultuur en je kijk op veel aspecten van kunst en beeldvorming zal zich uitbreiden en beter geïnformeerd worden door je leren en onderzoek. Je leert afbeeldingen analyseren en deconstrueren, vooral in de media en reclame en je zult in staat zijn om je eigen werk op een meer geïnformeerde en verfijnde manier te maken.

Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer:

 • Inleiding tot hedendaagse kunst en visuele cultuur (theorie).
 • Inleiding tot beeldmedia (theorie).
 • Figuur tekenen. (cursus optie oefenen - figuur tekenen vanuit observatie in de studio en op locatie).
 • Visual Communication Technologies: workshops en lessen in animatie, drukwerk, digitale media, fotografie en 3D.
 • Visuele communicatie - ontwikkeling en productie (projectgestuurde praktijk bij het maken van afbeeldingen).

Kredietniveau 4

Jaar 2

Je zult nu je begrip in visuele cultuur en toegepaste beeldvorming uitbreiden en verdiepen door een menu van door de industrie geleide en persoonlijk gedefinieerde onderzoeksinitiatieven, nationale en internationale studentenwedstrijden en vaste projecten. Dit jaar van studie heeft de meeste flexibiliteit, waarbij je keuzevakken of optionele studiemodules kunt kiezen in beide semesters of in het buitenland kunt studeren. Dit is een periode van onderzoek, diepgaande verkenning van visuele talen en methodologieën in beeldvorming en ontwerp. Je begint je eigen richting aan te passen in de onderwerpen die je kiest en de media waarmee je je oefeningen ontwikkelt. In theoretische studies zul je de visuele cultuur in meer detail en kritisch onderzoek onderzoeken, leidend tot het kiezen van een onderwerp voor je proefschrift.

U kunt maximaal 2 Westminster keuzemodules of cursus optionele modules kiezen.

Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer:

 • Tekensystemen (cursus optie oefenen - experimentele tekenpraktijk en onderzoek).
 • Interdisciplinaire praktijk (cursus optie praktijk - die beeldmedia ontwikkelt voor online productie en distributie).
 • Visuele communicatie: contextualisatie en ondernemerschap (projectgestuurde praktijk die beeldvorming aanmoedigt in context met het milieu, de samenleving en de hedendaagse cultuur. Deze module omvat deelname aan nationale en internationale studentencompetities en externe ondernemingen).
 • Visuele communicatie: onderzoek en synthese (theoretische studies die lezingen bevatten in hedendaags kritisch debat binnen de visuele cultuur en leidt tot onderzoek en het voorbereiden van een essayvraag en bibliografie voor uw proefschrift).

Kredietniveau 5

Jaar 3

U bereidt nu uw portfolio voor op het betreden van de werkplek of om door te gaan met uw onderzoek en studies op het postuniversitaire niveau. Dit laatste jaar is gericht op het hoogtepunt van je leren en de aanmoediging om werk te produceren dat je eigen richting en aanpak bepaalt.

De modules Major Project en Dissertation helpen u om uw praktijk te professionaliseren en een laatste periode van diepgaande studie te bieden. De twee keuzemodules zijn ontworpen om beroepsmatige professionele ontwikkeling of academisch onderzoek en persoonlijke praktijk die minder marktgestuurd zijn, te weerspiegelen. Op dit moment is lesgeven voornamelijk begeleiding en advies over persoonlijke en professionele ontwikkeling. Als onderdeel van deze branchelancering biedt de cursus een tentoonstelling voor je afstudeershow in London Gallery West en als onderdeel van de D & AD New Blood-tentoonstelling in Truman Brewery.

Onderwerpen van onderzoek zijn onder meer:

 • Visuele communicatie: proefschrift (een essay van 8 - 10.000 woorden over een onderwerp gekozen uit onderwerpen die eerder in de cursus zijn bestudeerd en afgestemd op uw praktische werk).
 • Research Informed Practice (cursusoptie voor studenten van wie de praktijk niet beroepsgericht is en tijd nodig hebben voor diepgaander onderzoek en visueel onderzoek. Dit zou van toepassing zijn voor studenten die doorgaan met de postdoctorale studie, wiens praktijk meer binnen de bevoegdheid van film of beeldende kunst valt of van plan bent om lerarenopleidingen te volgen)
 • Professional Engagement en Enterprise (cursusoptie met een specifieke focus op het maken van afbeeldingen en illustraties voor studenten die van plan zijn professioneel te werken in deze sector van de creatieve industrie).
 • Visuele communicatie: groot project (een intense en uitgebreide periode waarin praktisch werk kan worden ontwikkeld).

Kredietniveau 6

Toelatingseisen

 • A-niveaus - BB / CCC
 • Internationaal baccalaureaat - 26 punten (minimum)
 • Pearson BTEC Level 3 Extended National Diploma - MMM
 • BTEC Foundation Diploma in Art and Design - Verdienste
 • Toegang tot HE Diploma - slaag in met 45 credits op niveau 3 met een minimum van 27 Level 3 credits op verdienste of onderscheiding. GCSE minimum graad 4 (Grade C in beoordelingssysteem voor 2017) in het Engels.

Als Engels niet je eerste taal is, zou je een IELTS-score van 6,0 moeten hebben, met een score van 5,5 in elk element.

Het is mogelijk dat je een portfolio met praktisch werk moet meenemen om te interviewen.

Careers

Werken in deze sector is een uitdaging, maar ook zeer gevarieerd en creatief en financieel lonend. Het werk op dit toegepaste gebied van de creatieve kunsten gebeurt normaal gesproken via een commissie. Kunstenaars combineren vaak werk en eigen werk, werken in opdracht en creatief werk voor bureaus.

Afgestudeerden van deze cursus gaan door in de volgende sectoren:

 • Advertising
 • Digitale media
 • Film- en televisieproductie
 • Publishing
 • Digitale kunsten
 • animatie
 • Art direction en management
 • Commerciële muziekpromotie en evenementen
 • Mode
 • Tentoonstelling en commerciële / omgevingsinstallatie en -weergave

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one i ... Lees meer

The University of Westminster is a dynamic international education institution with a distinguished 175-year history. With three campuses in central London (Cavendish, Marylebone and Regent) and one in Harrow, it is home to over 20,000 students from over 150 nations. Lees Minder