BA Hons in Toegepaste Linguïstiek

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het postdoctorale programma Toegepaste Linguïstiek en Literaire Theorie, gericht op de kennisvelden van beide disciplines, is gericht op de gespecialiseerde onderwijs- en training- en onderzoeksbehoeften van taalbeoefenaars zoals vertalers, tolken, teksteditors, taalplanners, copywriters en taal. docenten. Vertalen en tolken zijn complexe linguïstische, cognitieve en tekstuele processen die onder andere ook sociaal-culturele bemiddeling met zich meebrengen. Gezien de complexiteit van deze activiteiten en dus het interdisciplinaire karakter van de taalpraktijk, bieden deze programma's een evenwicht tussen theoretische, praktische en ervaringskennis en vaardigheden.

Toelatingseisen

Een BA-programma of een vergelijkbare kwalificatie in de taalkunde, ten minste één taal of een relevante specialisatie in communicatie op het niveau van het derde jaar. Studenten die gespecialiseerd zijn in vertalen en bewerken, moeten zijn geslaagd voor (a) ten minste nog een taal op het tweede jaarsniveau en (b) een afdelingsvertaling en bewerkingstest.

Contact details

Naam: Prof AM Beukes
Tel : 011559 2694 / e-mail: ambeukes@uj.ac.za

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder