BA Hons in communicatietheorie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Het doel van dit programma is het verkennen van een breed scala aan vormen van menselijke communicatie vanuit verschillende perspectieven die het lokale en het globale verbinden en geworteld zijn in Afrikaanse contexten en ervaringen. Ons curriculum ontwikkelt een innovatieve benadering van participatiestudies die inspeelt op de specifieke communicatieve, culturele en sociale contexten waarin wij actief zijn. Als een inherent interdisciplinair en flexibel programma, kruist de BA Hons in Communicatiewetenschappen een veelheid van gebieden en gebieden in de geesteswetenschappen en sociale wetenschappen en biedt een gelegenheid om hun complementariteit en onderlinge verbondenheid te verkennen.

Deze kwalificatie bestaat uit vijf modules: Communicatie, Media en Maatschappij; Onderzoeksmethode; Hedendaagse problemen in communicatie; Communicatie voor sociale verandering; en de Research Essay. Elke module is ontworpen om de student kennis te laten maken met een reeks relevante zorgen in de hedendaagse samenleving. De Contemporary Issues-module bestudeert de context waarin nieuwe media zijn geëvolueerd, de werking van nieuwe media en de impact ervan op de samenleving. Communicatie voor sociale verandering onderzoekt het ontwikkelde ontwikkelingskarakter van de Zuid-Afrikaanse samenleving zoals deze wordt toegepast op verschillende communicatiecontexten. Communicatie, media en samenleving biedt een theoretische achtergrond waartegen deze worden bestudeerd en Research Methodology bereidt de student voor op zijn onderzoekscomponent (onderzoeksessay).

Toelatingseisen

De toelatingseisen worden gespecificeerd door de algemene toelatingseisen van de universiteit, exclusief de discretie van de postgraduate toelatingscommissie of het afdelingshoofd.

Contact details

Naam: mevrouw Tamsin van Tonder
Tel : 011559 3076 / e-mail: tamsinvt@uj.ac.za

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder