BA Hons in historische studies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Onderzoeksessay: het onderzoeksessay omvat methodologie, theorie en de toepassing daarvan in een concreet onderzoeksessay.

Theorie en historiografie: het examenartikel behandelt theorie en filosofie van de geschiedenis, alsmede algemene en Zuid-Afrikaanse geschiedschrijving

Afrikaanse geschiedenis: thema's over de historische ontwikkeling van Afrika worden gepresenteerd.

Thema's in de geschiedenis van Azië: dit artikel biedt een selectie van thema's in de geschiedenis van de grote verschillen tussen de Aziatische beschavingen en de westerse beschaving, sinds de vijftiende eeuw; India, Zuidoost-Azië, Japan en China.

Zuid-Afrikaanse geschiedenis: thema's in de negentiende-eeuwse geschiedenis vóór 1865: Britse heerschappij, debatten over de vorming van de stedelijke middenklasse, Mfecane, Great Trek, Kaap-liberalisme, leiders in het binnenland, economische betrekkingen.

Thema's in de economische geschiedenis: verschillende thema's in theorieën over economische groei, ontwikkeling, de rol van bedrijven en instellingen - toegepast op casestudy's.

Geschiedenis van de VS: Thema's in de culturele, sociale, politieke en diplomatieke geschiedenis van de VS sinds de koloniale periode tot heden. Thema's om gender, gezin, ras en de ontwikkeling van de Amerikaanse samenleving sinds de koloniale tijd tot heden, burgerrechten en politieke rechten aan te pakken.

Specialisatiecursus: onafhankelijke studie van een gespecialiseerd thema onder academisch toezicht.

Familie- en sociale geschiedenis: de kleinste, maar belangrijkste eenheid van de samenleving is het gezin. Deze cursus onderzoekt de veranderende opvattingen over wat een gezin vormt en hoe het in de samenleving functioneerde van de vroegmoderne tijd tot de postmoderniteit.

De behandelde thema's zijn onder meer: demografische ontwikkelingen; ouderschap en jeugd; de economie en politiek van gezinnen; gebroken en alternatieve gezinnen (met name de impact van slavernij) en de interactie tussen gezinnen, samenlevingen en de overheid. Voorbeelden zijn afkomstig uit Europa, Amerika en Zuid-Afrika.

Toelatingseisen

Om toegang te krijgen tot dit programma moet een student Historische Studies 3A en 3B hebben, met een gemiddeld cijfer van 65%.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Contact details

Naam: Prof Louis Grundlingh
Tel: 011 559 2007 / e-mail: louisg@uj.ac.za

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder