BA Hons in kunsttherapie

Algemeen

Beschrijving van opleiding

De BA Hons in Art Therapy is een kwalificatie voor afgestudeerden van BTech en Honours Fine Art, Design, Education en Humanities die zich willen specialiseren in de grondslagen van de theorie en praktijk van Art Therapy, waarbij de focus ligt op onderzoek, individuele en groepskunst praktijk en gemeenschapsbetrokkenheid en kunstgebaseerde sociale actie.

EYE SEE YOU -  Perspective Playground, photokina 2018 „Super Labyrinth“ by Morag Myerscough and Luke Morgan

Articulatie kan optreden voor interdisciplinair toezicht en interdisciplinair onderzoek en praktijk van kunsttherapie door middel van stages en supervisie in de gemeenschap. Verdere mogelijkheden voor articulatie met betrekking tot dit programma zijn Wits University's Drama for Life (DFL) en Drama Therapy Honours en Master-programma's, Pretoria University's Music and Expressive Arts Therapy Honours en Master-programma's; Kunsttherapieprogramma's in het VK en de VS.

OPMERKING: De student die deze Honours-kwalificatie behaalt, kan geen klinische kunsttherapie beoefenen voordat hij een masterkwalificatie heeft behaald, wat een geregistreerd beroep is bij de HPCSA. De training die wordt aangeboden in de BA Hons (AT) -kwalificatie zal voortbouwen op historische en meer eigentijdse benaderingen van kunsttherapie, zowel internationaal als lokaal. Het theoretische kader zal gebaseerd zijn op psychoanalytische en psychodynamische manieren van denken, maar ook binnen gemeenschapsgericht denken. De aanpak en het curriculum zijn het resultaat van participatief actieonderzoek dat de afgelopen 20 jaar is uitgevoerd in kunsttherapie in Zuid-Afrika. De training zal community-based ervaringen consolideren en integreren met de hoeveelheid kennis en theorie die is opgedaan in ontwikkelings- en ontwikkelde landen die een geaccrediteerde Art Therapy-training aanbieden. De BA Hons (AT) zullen trainingen geven die in overeenstemming zijn met minimale praktijknormen en tegelijkertijd specifiek reageren op de unieke Zuid-Afrikaanse context.

Selectie is gebaseerd op de academische verdienste van het kunstportfolio van de kandidaat, psychologische volwassenheid en het vermogen om creatief om te gaan met hun interne wereld en externe werelden. Kandidaten hebben minimaal één jaar psychologie nodig. Aanvragen worden goedgekeurd door de facultaire commissie bestaande uit een panel van beoordelaars van de facultaire beeldende kunstcommissie en gespecialiseerde docenten kunstpsychotherapie.

Kandidaten die zich willen specialiseren in kunsttherapie worden geselecteerd door middel van een toelatingstoets die het volgende omvat:

  • Een persoonlijk portfolio dat het vermogen toont om reflectief om te gaan met beeldende kunst, beeldvorming en ontwerppraktijken.
  • Een schriftelijke motivatie die voldoende academische en onderzoekscompetentie toont.
  • Bewijs van ervaring met gemeenschapsbetrokkenheid.
  • Een interview waarin de reflectieve praktijk van een kandidaat wordt beoordeeld.

We accepteren tien tot twaalf studenten voor het eerste cohort in 2020. Als je interesse hebt om je aan te melden voor dit programma, stuur dan een motivatiebrief met je relevante kwalificaties en ervaringen. We zullen u informeren of u in aanmerking komt om online een formele aanvraag in te vullen en we zullen in oktober van dit jaar interviews afnemen.

Brieven kunnen worden gestuurd naar professor Kim Berman op kimb@uj.ac.za of bel 011 559 1117

Laatst bijgewerkt op apr 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder