BA Hons in ontwikkelingsstudies

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Studenten moeten vijf cursussen volgen in het Development Studies Honours-programma: drie zijn verplicht en twee zijn keuzevakken. Een van deze cursussen is een onafhankelijk onderzoeksdocument dat wordt uitgevoerd onder toezicht van een academicus op de afdeling.

Er zijn vijf cursussen in het Honours-programma:

De eerste cursus, aangeboden in het eerste semester, is een verplichte theoriecursus die ingaat op de basis van Ontwikkelingsstudies door een benadering te volgen die gebaseerd is op wat we 'historische politieke economie' noemen. Het combineert de klassieke sociale theorie en de politieke economie met geschiedenis en beleidsanalyse en pakt de academische en beleidsdiscoursen aan die zich in de afgelopen vijftig jaar binnen deze wereldwijde politieke en economische context in deze discipline hebben ontwikkeld.

De tweede cursus is ook verplicht en wordt aangeboden in het eerste semester. Het bestaat uit twee artikelen, namelijk Methodologie en Statistiek.

De derde verplichte cursus is een onafhankelijk onderzoeksdocument dat is voltooid in het 2e semester, op basis van veldwerk waarmee een probleem of kwestie in ontwikkelingsstudies wordt geconfronteerd. De onderwerpen voor deze cursus zijn ontwikkeld in de methodiekcursus.

De andere twee cursussen kunnen worden gevolgd uit een breed scala aan andere cursussen voor ontwikkelingsstudies - bijvoorbeeld 'Natuur en maatschappij', die samen met antropologie worden aangeboden - en kunnen een ander sociaal wetenschappelijk aanbod met betrekking tot ontwikkelingsstudies op Honours-niveau omvatten.

Toelatingseisen

Een graad met een major in ontwikkelingsstudies en een eindcijfer van ten minste 65% in de specifieke discipline. Vanwege het interdisciplinaire karakter van ontwikkelingsstudies worden kandidaten (voor de graad) van andere sociale wetenschappen met ontwikkelingsstudies aangemoedigd en zullen deze worden verwerkt via de commissie Erkenning van eerder leren van de universiteit.

Registratie en startdata

Registratie begint in januari en lezingen in februari voor zowel Undergraduate en Postgraduate cursus werkprogramma's.

Alle onderzoeksprogramma's voor Masters en PhD's kunnen het hele jaar door registreren.

Einddatum: Academisch begint in januari en eindigt in december. De deadline van het programma wordt bepaald door de duur van het programma.

Contact details

Naam: Prof David Moore
Tel: 011559 2979/2859 / e-mail: dbmoore@uj.ac.za

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university i ... Lees meer

Vibrant, multicultural and dynamic, the University of Johannesburg (UJ) shares the pace and energy of cosmopolitan Johannesburg, the city whose name it carries. Proudly South African, the university is alive down to its African roots, and well-prepared for its role in actualising the potential that higher education holds for the continent’s development. Lees Minder