BA Humanistische Counseling Practice

Algemeen

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Het aanbieden van een route naar een professionele counselor, deze cursus is geaccrediteerd door de National Counseling Society en biedt meer dan het vereiste aantal trainingsuren voor individuele accreditatie bij de British Association for Counseling and Psychotherapy (BACP).

De humanistische benadering van counseling suggereert dat elke persoon zijn eigen unieke manier heeft om de wereld waar te nemen en te begrijpen, wat op zijn beurt hun acties en de manier waarop ze zich gedragen beïnvloedt.

Gericht op het helpen van cliënten om hun hoogste potentieel te bereiken, werken humanistische counselors om de subjectieve ervaring van een persoon te begrijpen en als zodanig verschillen de soorten vragen die ze over mensen stellen, van degene die door beoefenaars worden gevraagd die andere benaderingen gebruiken.

Geleend via een school met een 50-jarige geschiedenis van de humanistische psychologie, is deze cursus ontwikkeld door onderzoek naar humanistische en ervaringsgerichte leerbenaderingen en is gebaseerd op de overtuiging dat mensen groeien door reflectie op ervaring.

Een belangrijk onderdeel van dit soort counseloronderwijs is de ontwikkeling van zelfbewustzijn, waardoor uw vermogen om op bewuste klanten te reageren toeneemt, en ervoor te zorgen dat uw gebruik van uzelf altijd in dienst staat van de behoeften van uw klanten, in plaats van uw eigen behoeften . Je zult daarom naast je studie moeten deelnemen aan zelf-gefinancierde persoonlijke therapie om de ervaring vanuit het perspectief van de cliënt te begrijpen.

Je wordt onderwezen door gediplomeerde therapeuten en psychotherapeuten en je bouwt je praktische ervaring op door middel van microvaardigheidstraining, vaardighedengroepen en een begeleide counselingplaatsing. Je zult meer dan het vereiste aantal trainingsuren voltooien voor individuele BACP-accreditatie.

Jaar een

Het eerste jaar van deze cursus biedt u een solide theoretische en praktische basis, en is ontworpen om u kennis te laten maken met de humanistische counselingspraktijk en u voor te bereiden op uw tweede jaarplaatsing. U moet een minimum van 20 uur aan zelf gefinancierde persoonlijke therapie ondernemen of deelnemen aan een emotionele ontwikkelingsgroep in de universiteit naast uw studies. Aan het einde van het jaar moet u een beoordeling van gereedheid tot praktijkvaardigheid doorgeven voordat u begint met een begeleide counselingplaatsing. We houden een plaatsingsbeurs in het voorjaar, zodat je rechtstreeks met onze stagepartners kunt praten. Het is uw verantwoordelijkheid om uw plaatsing te beveiligen met begeleiding van uw persoonlijke privéleraar

Jaar twee

Aan de basis van de persoonsgerichte aanpak, zal uw tweede jaar 150 uur face-to-face-onderwijs bevatten in een enkele kernmodule, wat een van de criteria is voor individuele BACP-accreditatie. Je moet ook doorgaan met de zelf gefinancierde persoonlijke therapie of ontwikkelingsgroep die je bent begonnen in het eerste jaar, en ook beginnen aan je begeleide counselingplaatsing.

Jaar drie

Je laatste jaar zal je toelaten om je uren voor counselingplaatsing te voltooien, je professionele leren te consolideren en je verder te verdiepen in specialistische gebieden door een selectie van optionele modules.

Ga naar de website van de school voor meer informatie .

Meer te weten komen.

Toelatingseisen

Een niveau: BBB in een relevant onderwerp of bewijs van vergelijkbare kwalificaties of ervaring

Als u geen A-niveaus of andere formele kwalificaties hebt, moet u aantonen dat u in staat bent om op dit niveau te studeren, inclusief een volledig CV.

Alle aanvragers moeten een cursus Inleiding tot counseling van ten minste 10 uur gevolgd hebben of een andere vergelijkbare ervaring hebben.

Alle aanvragers moeten twee referenties indienen die specifiek betrekking hebben op uw vermogen om de cursus uit te voeren en, indien relevant, verwijzen naar eender welke ervaring met dit onderwerp. Download het referentieformulier

Engelse taalvereisten

IELTS: 6.5 (inclusief 6.0 schriftelijk)

Raadpleeg onze pagina met invoervereisten voor meer informatie over andere Engelse taaltests en kwalificaties die we accepteren.

posities

Ontworpen om u te helpen de vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om als professioneel adviseur te oefenen. Deze cursus omvat een onder toezicht geplaatste plaatsing die u moet voltooien als onderdeel van uw studie. We houden een plaatsingsbeurs in het voorjaar, zodat je rechtstreeks met onze stagepartners kunt praten. Het is uw verantwoordelijkheid om uw plaatsing te beveiligen met begeleiding van uw persoonlijke privéleraar.

Mogelijk moet u een Disclosure and Barring Service (DBS) -controle uitvoeren voordat uw plaatsing begint. U dient een verklaring te ondertekenen waarin u instemt om een ​​DBS-controle uit te voeren, indien nodig als onderdeel van het toelatingsproces.

Het ontwerp van de cursus betekent dat je al het minimum hebt bereikt dat vereist is voor professionele registratie als counselor door een aantal van de beroepsorganisaties in het kader van de Professional Standards Authority Scheme. Je hebt ook alle collegegereedschappen voor individuele BACP-accreditatie en sommige oefenvereisten voltooid tegen de tijd dat je bent afgestudeerd.

Careers

Afgestudeerden van deze cursus kunnen een reeks van Pathways overwegen, waaronder het maken van impact in de gemeenschap door vrijwilligerswerk te doen in een derde sector counseling bureau, door te gaan naar postdoctorale studie in counseling of sociaal werk , werkend op scholen, hogescholen, liefdadigheidsinstellingen en rehabilitatiecentra, of uiteindelijk een privépraktijk opzetten.

Deze cursus voldoet aan zowel de opleidings- als persoonlijke ontwikkelingsvereisten voor individuele BACP-accreditatie , hoewel afgestudeerden hun advieservaring tot het vereiste niveau moeten blijven opbouwen na het voltooien van hun studie. De aanvraag- en beoordelingsprocedure is streng en accreditatie is niet gegarandeerd, zelfs als u aan alle gestelde eisen voldoet.

Counseling is een uiterst dankbaar beroep, maar het is belangrijk om te beseffen dat betaalde, fulltime counselingfuncties zeldzaam zijn en daarom is de concurrentie voor deze rollen hoog. Particuliere praktijk is moeilijk vast te stellen en is vaak een onbetrouwbare bron van inkomsten. Het opzetten van een privépraktijk vereist een grondige ervaring van klinisch werk onder supervisie en persoonlijke therapie, en kan een optie zijn verderop in je carrière.

Beroepsverenigingen

Ons diploma is onlangs geaccrediteerd door de National Counselling Society, waardoor studenten een laag kostenabonnement hebben bij een professionele instantie en een soepele overgang naar de status van geaccrediteerde registrant bij het afstuderen. Alle werkgevers zoeken nu hulpverleners die zich in een professioneel register bevinden. Om de keuze te maximaliseren, biedt de cursus ook de collegegereisten voor individuele accreditatie bij de British Association for Counselling and Psychotherapy (BACP) en 200 uur voor de praktijkvereisten.

Laatst bijgewerkt op Februari 2019

Over de school

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, poli ... Lees meer

Part of one of the world's top universities, the Faculty of Social Sciences offers a diverse range of undergraduate and postgraduate courses across business, economics, education, geography, law, politics and international relations, and sociology and social policy. Lees Minder