BA in het sociaal werk

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Programma Beschrijving

Lees de Officiële Beschrijving

BA in het sociaal werk

Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences

Sociaal werk dient om sociale problemen op te lossen die de gemeenschap, sociale groepen en individuen tegenkomen. De studie verloopt studenten voor professionele werkgelegenheid op het gebied van maatschappelijk werk en staat hen toe met de vereiste wetenschappelijke en specialistische vaardigheden, expertise en methoden.

Opleiding inhoud

In de loop van de studie is het programma verdeeld in twee studiegebieden die de verwerving van fundamentele kennis en vaardigheden vergemakkelijken, terwijl ook de competenties die verband houden met de sociale dienstverlening bevorderen. De centrale focus van de studiebeginsel van de Algemene Beginselen is competentieontwikkeling, sociale en juridische studies en onderzoeksmethoden, terwijl het vakspecifieke studiegebied de studenten bekend maakt met de centrale concepten van professioneel maatschappelijk werk en hen expertise biedt van de onderliggende disciplines van Pedagogiek, sociologie, politieke wetenschappen, geneeskunde, psychologie en wetgeving.

Het sociaal-werkprogramma behelst individuele keuzevakken met een brede selectie van specialisatieopties, zoals de politieke dimensie van sociale beroepen (reflectie van politieke kaderomstandigheden, analyse van sociale bewegingen, ontwikkeling van strategieën voor actie), hun sociaal-psychologische basis (Bijv. Op het gebied van verslaving, psychiatrie en preventie) of hun relevantie voor bepaalde leeftijdsgroepen (vroege kinderjarenpedagogiek, jeugdwerk, werk met ouders).

Het sociaal werk programma behoudt verschillende contacten met maatschappelijke werkbureaus, die hun waarde bewijzen bij het regelen van stages, het ontwerpen van projectstudies en het helpen van afgestudeerden om hun beroepen te kiezen.

Stages

De cursus omvat twee praktische semesters, elk van 20 weken, in de vierde en zevende semesters.

Deze school biedt programma's in:
  • Engels
  • Duits
Magdeburg-Stendal University of Applied Sciences
Duur & Kosten
Deze cursus is Campus gesitueerd
Start Date
Startdatum
Oct. 2019
Duration
Duur
7 semesters
Voltijd
Locations
Duitsland - Maagdenburg, Saksen-Anhalt
Startdatum : Oct. 2019
Aanmeldingslimiet Vraag informatie aan
Einddatum Vraag informatie aan
Dates