BA Internationale Betrekkingen

Algemeen

Lees meer over dit programma op de website van de school

Beschrijving van opleiding

Het Department of International Relations heeft tot doel studenten op te leiden met het vermogen om gebeurtenissen, problemen en fenomenen te analyseren, waarbij een aantal scenario's wordt bekeken, van economische, politieke en sociale ontwikkelingen tot de historische processen van diplomatieke betrekkingen. Elke analyse wordt uitgevoerd volgens de basisprincipes van de politieke wetenschappen, met het vermogen van begrip en evaluatie, gebaseerd op een interdisciplinaire benadering. Internationale betrekkingen in de wereld van vandaag, omvatten de relaties en ontwikkelingen die zich voordoen tussen landen, maar ook tussen verschillende samenlevingen, niet-gouvernementele organisaties, individuen en supranationale organisaties (bijv. Internationale en regionale organisaties, multinationale bedrijven en extra-nationale organisaties).

Studenten van het Department of International Relations analyseren het meerlagige relatienetwerk op wereldschaal en ontwikkelen de nodige gerelateerde vaardigheden en kennis van binnenlands en buitenlands beleid. Bovendien leren ze over het conceptuele kader en de theoretische benaderingen van internationale betrekkingen.

126578_126320_Yasar.jpg

Programmastructuur

Het programma, aangeboden aan studenten die studeren aan het Departement voor Internationale Betrekkingen, is gebaseerd op een interdisciplinair kader en cursussen zijn gebaseerd op politieke wetenschappen, sociologie, rechten, economie en filosofie. De up-to-date cursussen en studiegebieden balanceren de theoretische en praktische toepassingen. Via de verschillende aangeboden cursussen krijgen studenten alle gelegenheid om expertise op te doen op de gebieden die verband houden met hun specifieke interesses.

Carrièremogelijkheden

Vacatures voor de afgestudeerden van het Departement voor Internationale Betrekkingen kunnen worden gevonden op een aantal gebieden, op basis van de persoonlijke voorkeuren, interesses en ambities van de studenten. Het merendeel van de afgestudeerden vindt werk in openbare en particuliere bedrijven en ondernemingen met connecties in het buitenland. In de publieke sector vinden afgestudeerden werk als overheidsfunctionaris op verschillende afdelingen, met name op het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Naarmate Turkije doorgaat op de weg naar toetreding tot Europa, worden steeds meer afgestudeerden in dienst genomen om aan EU-gekoppelde projecten te werken, zowel in de openbare als in de particuliere sector. Afgestudeerden kunnen ook werken voor internationale en regionale organisaties, onderzoeksinstellingen, de particuliere sector, niet-gouvernementele organisaties en andere openbare instanties. Werkgelegenheid is ook beschikbaar in de handel om internationale banden en zakelijke banden te ontwikkelen in marketing, verkoop, internationale consultancy, internationale banken, media- en communicatiefaciliteiten.

Toelatingseisen voor internationale studenten

  • Online aanvraagformulier ingevuld href = "https://apply.yasar.edu.tr/
  • Middelbare schooldiploma, schoolverlatingscertificaat, transcript en verwijzingsbrief voor niet-gegradueerden
  • Universitaire graad, transcript en academische referentiebrief voor afgestudeerde aanvragers
  • Bewijs van Engelse taalvaardigheid
  • Kopie van paspoort
  • Pasfoto's
Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergrad ... Lees meer

Yasar University, an English medium, foundation university, is located in the centre of the city of Izmir on the scenic west coast of Turkey. The university offers over 60 degree programs at undergraduate and postgraduate level. Students are given every opportunity to make the most of their university years; a professional education in a supportive learning environment. Lees Minder