BA / MA (Hons) in Accountancy en Financiën

Algemeen

Lees meer over deze opleiding op de website van de instelling

Beschrijving van opleiding

Overzicht

Accountancy is vaak beschreven als de taal van het bedrijfsleven, en het is al lang erkend dat een goed begrip van boekhouding en financiën een essentiële voorwaarde is voor degenen die van plan zijn een carrière in de handel, industrie of openbaar bestuur na te streven. De steeds complexer wordende omgeving waarin zowel financiële als internationale zaken worden gedaan en de ontwikkeling en verspreiding van geautomatiseerde technieken blijven de behoefte aan een dergelijk begrip versterken.

De waarde van dergelijke studies wordt ook erkend door professionele accountants en aanverwante verenigingen, die aan goedgekeurde afgestudeerden substantiële vrijstellingen voor examens en kortere perioden van pre-kwalificerende dienst aanbieden. Ons Accountancy en Finance-programma is een specialistische opleiding die bijzonder geschikt is voor diegenen die toegang zoeken tot het accountantsberoep en carrières in financiële dienstverlening of financieel management.

Het beoogt de ontwikkeling van cognitieve vaardigheden aan te moedigen, zodat studenten leren hun nieuwe kennis en inzichten toe te passen naarmate ze vorderen, en vertrouwd te raken met de diepere benadering van leren, met behulp van analyse-, synthese- en evaluatiebevoegdheden.

Waarom Accountancy en Finance studeren aan de Heriot-Watt University in Dubai?

  • Een Britse opleiding van hoge kwaliteit
  • Een relevante graad behalen die wordt erkend door professionele instanties en overeenkomt met de behoeften van de industrie
  • Ontwikkel en verbeter je vaardigheden
  • Verder uw carrièreperspectieven.

Cursusinhoud

Eerste jaar

Studenten volgen inleidende cursussen in vier hoofdonderwerpen van accountancy en financiën, economie en management.

Tweede jaar

Studenten beginnen hun studie te verbreden. Onderwerpen op het gebied van accountancy zijn onder meer financiële rapportage en management accounting. Financiële onderwerpen zijn onder meer Finance Theory and Markets en Corporate Financial Theory. Handelsrecht, bedrijfsentiteiten en kwantitatieve methoden zijn ook beschikbaar.

Derde jaar

Studenten voeren boekhoudkundige studies uit in Auditing en Advanced Management Accounting. Financiële onderwerpen zijn onder meer bedrijfsfinanciering, fusies en overnames, beveiligingsmarkten en geavanceerde financiële boekhouding. Onderzoeksmethoden wordt ook onderwezen.

Vierde jaar

Het laatste jaar biedt een kans voor specialisatie, met studies in Accountancy Theory, International Accounting, Corporate Reporting en Corporate Governance. Studenten moeten ook een proefschrift uitvoeren op een gebied dat voor hen van bijzonder belang is.

Studenten hebben de mogelijkheid om over te stappen naar de Edinburgh Campus om te studeren voor hun Honours-jaar.

Carrière

Wanneer je Accountancy en Finance studeert, kun je carrièremogelijkheden verwachten in de volgende rollen: analist operationeel onderzoek, auditor, boekhoudkundige, risicoanalist, financieel accountant, management accountant, exportmanager, business analist, manager bedrijfsvoering, logistiek manager, business tolk, projectmanager en contractenmanager.

Engelse taalvereisten

Waar Engels niet het medium van instructie op de middelbare school was, moeten aanvragers een Engelse taalvaardigheid aantonen die gelijkwaardig is aan IELTS 6.0 Academic (zonder element lager dan 5,5).

Deadline voor aanmelding

Onze Dubai Campus heeft het hele jaar door een toelatingsprocedure: zodra een intake is gesloten, beginnen we met het accepteren van aanvragen voor de volgende. Het is ook mogelijk om uw startdatum tot een jaar uit te stellen.

De meeste studenten passen 6-10 maanden voorafgaand aan hun gekozen intake toe. We kunnen aanvragen tot 3 weken voor het begin van elke intake accepteren, maar je moet er rekening mee houden dat een late aanvraag vrijwel zeker een vertraging betekent in het aanbieden van essentiële administratieve diensten, zoals je studentenmatriculatiekaart (zonder welke je niet toegang tot de bibliotheek of online services).

Laatst bijgewerkt op mrt 2020

Over de school

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry.

Pioneering British education in Dubai, with highly acclaimed degree programmes that meet the specific demands of local business and industry. Lees Minder
Academische stad